Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naiv Gyermek

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
w Északi fény 2009.10.09 16:30:00
Szalagcím a rossz hírekből lesz, ezért Szlovákia is rendre Slota és Fico otrombaságaival, magyarverésekkel szerepel a magyar újságok címlapján. Esetleg bezzegországként, de csak azért, hogy lehessen emiatt is gyurcsányozni. Pedig a bezzegségnek, a szlovák virágzásnak oka van,…..
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
w Go West 2009.09.01 07:00:00
Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és…..
Naiv Gyermek 2009.09.01 07:24:58
Ezt a kommentet az előző poszthoz szántam, csakhogy azóta megjelent az új, de nagy szerencsémre ez is nyugatos téma, úgyhogy bátorkodom ideírni.

Nos, hogy mennyire érdemes a Nyugathoz tartozni…

Távol álljon tőlem, hogy dicshimnuszt zengjek a Kádár-rendszerről, de érdemes figyelembe venni néhány dolgot.

Elég érdekes tendenciának tartom (egy példát kiemelve), hogy a labdarúgásunk a keleti diktatúra enyhülésével totál egyenes arányban süllyedt, és a rendszerváltást követően rohamléptekkel omlott össze.

Ugyanezzel teljesen párhuzamos (és ennél fontosabb) a demográfia. Ha megnézzük a statisztikákat, ahogy puhult és nyugatosodott a Kádár-rendszer, úgy mérséklődött egyre inkább a népesség növekedése. Ha nem tévedek, valamikor abban az időben nyilvánult meg a lassuló ütemben való növekvés, amikor Kádár kijelentette, hogy ő inkább Nyuszi-, mint Marx-csoportba rakná az óvodás kölyköket. A rendszerváltás óta (amikor úgymond "csatlakoztunk a Nyugathoz") meg egyenesen csökken a népesség, ez ismert.

Sejtelmem sincs, hogy az ilyeneknek mi az oka, és nem akarok következtetéseket sem levonni, csupán a jelenséget figyelemreméltónak tartom.

Most ugye mindenki a Nyugathoz próbál tartozni Európában, és mindenhol radikálisan apad a népesség, és ez megkérdőjelezi a rendszer működőképességét - ugye a kihalásnál nehéz rosszabbat elképzelni a társadalomra nézve….

(Nekem amúgy nem is lenne annyira Kádár-fóbiám, ha PÉLDÁUL nem szarta volna le tök nyíltan és büszke flegmán a határon túli magyarokat.)
w Demográfiaexport 2009.07.17 09:00:00
Az Egyesült Államokban főműsoridős, választási vitákat uraló téma, Európában még csak mellékszereplők mellékfrontja, Rocco Buttiglionétől a római pápáig. De szépen képernyőre vihető, úgyhogy hozzá kell szokni. A keresztény egyházaknak fontos identitásképzési és…..
w Látjátok, feleim 2009.07.13 14:45:00
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.   Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle. Kóka János köszöntése Libera nos! Blues Hiszterolib Szövetség a nemzetért Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába ..
Naiv Gyermek 2009.07.14 15:33:22
@ern0:

Az SZDSZ-nek már a mostani választási kampánya is humor volt, bár azt most így nem tudom, hogy mennyire kifinomult.
Én a minap azon gondolkoztam, hogy ha nincs a Jobbik, mivel kampányol az SZDSZ.
Mit írnak a plakátokra?
"Lesz-e harmadik erő?"
Naiv Gyermek 2009.07.15 17:12:26
@vakapad:

Nem, nem csak és kizárólag azért, tudod, ez egy PÉLDA volt tőlem, egy SZEMLÉLTETÉS, egy rész-egész viszony. Hiszem, hogy tudod.

A "szabadidőt" is úgy értettem, hogy ha már a kancellárasszonnyal sétálgat, akkor beszélhetne másról is, szélsőséges példa következik: a Korona vagy a parlamenti épület történetéről esetleg. De az túl "nazimessig", lehet a magyar melegfelvonulásokról is, az jó.

Csak nálam gyomorforgató volt, ahogy ott megállt a jelkép előtt, és a kezét dörzsölgette.

De persze nemcsak "erről a mozzanatról" van szó, hanem mindarról a "mozzanatról", amiről Retkes az SZDSZ kapcsán pofázott. Ergo valakit még érdekel az ún. "nemzet".
EP-választás, I. rész - JobbikGyőzött a Jobbik. A harmadik helyhez nekik kellett a legmélyebbről, a legnagyobbat ugrani. A nemlétezésből most végre megszülettek, keserves munkával törték át a kirekesztettség és a megvetés falát. Most már nem úgy fognak megjelenni a médiában,…..
Naiv Gyermek 2009.06.08 19:42:23
@anyátok:

Bizony, egy kis csipkelődés ehhez:
Magyarország a magyaroké.
Na de Magyarország Mária országa is, nem?
És Mária származása...
Akkor most kié is Magyarország? :D :D

(Jó, ez csak hülyeség, valójában én is egyet értek azzal, hogy Magyarország a magyaroké. Ráadásul ugye van az a nézet, hogy Mária magyar volt...)
Naiv Gyermek 2009.06.08 19:48:16
@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:

Na hallod, én is ezt mondtam, amikor hallottam a Lendvai reagálását a Jobbikra.

Aszongya a nő:

"Fú, jön a Jobbik, hát akkor tényleg erősítsük meg a közbiztonságot!"

Mert ha nem rivalizál velünk szélsőjobbos párt, akkor nem kéne az emberek igényeinek megfelelni, vagy mi van??? MEGALOL!!!

Ilyenkor villan ki a foguk fehérje, legszívesebben tennének ezek az emberek óhajaira...
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Naiv Gyermek 2009.06.01 20:27:28
@Tóta W. Árpád:
"...reggel kinyitják az indexet, és ott keresnek egy Távozz, Szentlélek című cikket."

Mert ha te a Magyar Hírlap címlapján látsz egy "Kurva anyád, Tóta W. Árpád!" című cikket, azt nem nézed meg, mi?????
:DDDDDDDDDD
Naiv Gyermek 2009.06.02 11:33:31
@traders:
"Tóta W. kihozta belőlem azt, amit nem akartam: nevezetesen az utálatot szerény személye és az általa képviselt eszme, stratégia ellen."

Nem úgy van, hogy a keresztény nem utálhat senkit? Mert Jézus azt mondta, az ellenségedet is szeresd.
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
Naiv Gyermek 2009.05.30 14:51:41
@amergin:
Lol, nem mondtam, hogy "betű szerint" ilyen kampányszlogen hangzott el. Nem szívesen vitatkozom veled, mert te is azok közé tartozol, akik kiemelnek a szövegből egy túlzó, tömörítve szemléletes mondatot vagy metaforát, és abba belekötnek. De azért segítek, hátha tényleg nem érted a lényeget: számold meg, hogy a baloldali (elnézést, ideértettem a liberálist is, akkor maradjunk a baloldali/liberális-nál) plakátok közül hány NEM a félelmetes extrémjobboldali ellenségképpel foglalkozik.

"Együttműködnek a szélsőségesekkel... Budapest arca... (és közben lángoló autók a háttérben)... Ki döntsön Magyarország sorsáról... (kigyúrt, kopasz tag, mintha Orbán vagy Deutsch úgy nézne ki)... árpádsávosok..." stb.

Az egész erőlködésük azt sugallja, hogy ez minden probléma meg a FIDESZ/Jobbik egyenlő az általuk bemutaott perifériával. Mást nem igen tudnak fölhozni ellenük.

Oké, azért ott van Göncz "magyar érdekeket képviseli" Kinga is (ez is egy baromi erős érv, gondolom, Morvai nem a magyar érdekeket képviselné, hanem a németet).

Naiv Gyermek 2009.05.31 17:07:51
@amergin:
"Arra kívántam finoman utalni, hogy a jobboldali plakátokon legalább annyira jelen van az ellenség-képzés, mint a baloldaliakon."

Hát nekem nem ez az utalás jött le abból a mondatodból. Tudom, ez az én hibám (kac-kac), de egyébként ezt aláírom. Ezért kekeckedés pont a FIDESZ pont az idei szövegén lovagolni.
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
w A nácivadász mellélő 2009.04.28 05:00:00
Ahol egy forint az üvegbetét, ahol minden rég halogatott épeszűsítést azonnal és mindenkinek kompenzálni kell, ott a terrorizmus ellenszere a holokauszttagadás betiltása. Ebben értelmet keresni fölösleges és frusztráló. Nem azért öldösik valakik a falusi cigányokat, mert úgy…..
Naiv Gyermek 2009.04.28 22:03:00
Az nem igaz, hogy azért tagadják a holokausztot, mert ezzel is csak szivatják a zsidókat. A holokauszttagadás gyökere szerintem pont az, hogy elismerik, hogy ez borzalmas dolog, neadjisten bűntudatuk van.

Megrökönyödtem azon, hogy volt, aki leírta, hogy őt "nem érdekli" ez a téma. Azért elég sok ember haláláról van szó, legyünk már együttérzőek. Olyan öreggel már én is találkoztam, akinek a kezén szám volt. A szappanos-lámpabúrás sztorikat viszont szeretném nem elhinni.

Sokan kérdezik, hogy miért nem tiltják egyéb történelmi események megkérdőjelezését. Azért nem, mert állítólag azok tagadásának "kisebb a társadalmi veszélyessége". Most azon lehet vitatkozni, hogy ez elegendő indok-e, de az tény, hogy előfordulhat, hogy valaki szerint Mátyás király legendája nem igaz, viszont magyarokat nem valószínű, hogy itt üldöznének Magyarországon. Zsidókkal viszont elvileg előfordulhat (gyakorlatilag persze nem).

Abban az elmebajos TGM-nek teljesen igaza van, hogy a gyűlöletbeszéd-törvény meg a hasonló marhaságok nem szelidítenek meg senkit, éppen ellenkezőleg. Értelme a holokauszttagadás-tiltásnak is nulla, totál dekonstruktív intézkedés. A vita mindig előrébb visz, szokták mondani. Érvekkel, bizonyítékokkal kéne lehengerelni a szkeptikusokat. Ja, de az nem megy. Hoppá.

"S akkor egy demokráciában - vagy olyasfélében élve - tegyünk hát a többség kedvére."

Na, ezzel a többség kedvével vigyázzál, mert könnyen kivághatod magad alatt a fát. Például tudod, mi a többség véleménye a cigányokról...?
Naiv Gyermek 2009.04.29 16:10:45
Na, itt van. Bedének ebben a menő-nem-menő-sorozatában van egy rakás unalmas és érdektelen írás, de pont ezt a témát ragadta meg nagyon jól, még jó, ránéztem. Elhangzik benne minden, amit itt is feszegettetek már.

index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/04/28/a_holokauszttagadast_tiltani_nem_meno/

"Az áldozatok számáról nyilván lehet vitatkozni, hiszen ezt történészek is megteszik. Na de mit szabad mondani a hatmillió helyett? A négy még oké? Na és a kettő?"

"...ennél lényegesen abszurdabb és tragikusabb esetekkel lesznek kénytelenek szembesülni nap mint nap azok, akiket a szándék szerint éppen óvni szeretnének az ilyesmitől."

Ez a lényeg. Én már előre röhögök azon, hogy ha ezt bevezetik, itt mekkora balhék lesznek ebből. Ki és hogyan fogja lepecsételni, hogy valami holokauszttagadásnak számít vagy nem? Amikor egyszerű bűncselekmények tárgyalása is évekig húzódik.
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
Naiv Gyermek 2009.04.01 20:40:35
@ángyika:

Azért vigyázz az általánosítással, mert én ismertem olyat is az egyetemről, aki hó végére már nem tudott mit kenni a száraz zsemlére... Szorgalmas tanuló volt és időben elvégezte, de a tandíjjal már esélye sem lett volna. Ez egy példa.

Ettől eltekintve igazad van, sok burzsuj is jár oda, akik nyugodtan fizethetnének. Én sem örülök a tandíj lenullázásának, de több százezres nagyságrendben sokan nem bírnák.
Naiv Gyermek 2009.04.01 21:49:06
@navera:

Na igen, de az ösztöndíj azért nem fedezi teljesen a dolgokat. Az 1 havi tanulmányi ösztöndíj például bizonyos egyetemeken 1 tankönyvnek felel meg. És akkor még nem ettél meg nem vettél bérletet. A szociális ösztöndíj az már több, de van olyan szerencsétlen, akinek csak egy testvére van, ezért már nem jár neki, így viszont igen munka fizetni a tandíjat.

"@ki egytemere, főiskolár@ @k@rj@ játani @ kölykét, @z kezdjen el @kkor spórolni, mikor megszületik @ gyermeke!"

Na ne, ezt már csak indulatból írod... Honnan a francból tudja egy fiatal anya, hogy a gyerekéből mi lesz? Meg ugye másra is kell spórolni, nem csak az egyetem van a világon. Nem olyan egyszerű ám ez, csak most így utólag neked tűnik így. Én például nem értelmiségi családból származom, senki nem gondolta, hogy pont a szüleim mumusával, a matekkal fogok foglalkozni. Honnan tudták volna, hogy 20 év múlva mennyi lesz a tandíjam az egyetemen?

De mondom, nagyjából egyetértek veled, csak túl feketén-fehéren nézed a dolgot. Nem olyan egyszerű.
Naiv Gyermek 2009.04.01 22:00:14
@navera:

Pedig valahogy úgy kéne ezt megoldani, ahogy malacka írja a végén, hogy arányos terheket kéne kiróni (húha, nagy bölcsesség, más még ezt nem mondta előttem...) Tehát aki tehetős meg autóval jár egyetemre, az többet fizessen, aki nem, az ne olyan sokat. Meg tényleg a diploma minőségétől is függhet. Meg amit te mondasz, a tehetségtől.

Csak hát ezt hogy oldod meg? A zéró tandíj meg a full tandíj viszont igazságtalan. Mint az élet.
Március 13-án Geszti Péter és a fideszes tévékurátor Szabó László vendégeskedett a Radio Café stúdiójában, Kóczián Péternél és Babarczy Eszternél. Geszti - a műsor felénél körülbelül - döbbenetes coming outot mutatott fel kettősállampolgárság-témában: elmondta, hogy…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
Naiv Gyermek 2009.03.12 20:07:56
@simonmondja.:

"Ha valaki szerint nem Orbán körül forog a világmindenség, akkor azt máglyára kell vetni."

Ez nem csoda, hiszen:

"Már egyszer õ is volt miniszterelnök, 1998-2002-ben. Egymillió embernek most is az, Kádár János óta a legtöbb embert politikai célból megmozgató személyiség. Õ a démon, a köpönyegforgató, a V betû, Antall József örököse, Berlusconi jóbarátja, a csodacsatár és valószínûleg az egyetlen ember a világon, aki le tudta gyõzni Torgyán Józsefet."
w Titkos féreg 2009.03.05 04:00:00
Nem fenyegeti veszély azt, ki akkor is óvatos, ha biztonságban van.A Szlovák Információs Szolgálat jelmondataKülönös dolgok történnek Magyarországon, nagyon furcsa dolgok. Találgatásra okot adók.Találgatásnál többre nem adnak okot, tartsuk ezt észben. Sem arra, hogy…..
Naiv Gyermek 2009.03.08 10:38:23
@FAQ (ex SarokVáltó):

Mint ahogy a Prosectura mondja:

"Ha 100 éves leszek,
Keresztet vetek,
Megbánom a bűneimet,
S többé nem vétkezek!"

:D :D :D
w Get a life 2009.02.24 05:20:00
„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”   – Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták. Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide,…..
Naiv Gyermek 2009.02.24 16:22:26
w Száz lépés magány 2009.02.06 05:40:00
Már csak tízet kell aludni a Gyurcsány-kormány új programjáig. Izgi. Szürkének tűnnek a hónapok, amik új kormányprogram nélkül telnek, épp ideje már. Annyi biztos, hogy a szocialisták képesek a tanulásra. Úgy, ahogy a legszerényebb képességű gyerekek: ha évekig…..
Naiv Gyermek 2009.02.10 20:56:39
@Walter Melone:

Ez érdekes, mindenki azt mondogatja, hogy a cigányok szavazataira pályáznak a pártok, ezzel szemben:

"hvg.hu: Van-e felmérés arról, hogy a hazai romák milyen arányban vesznek részt általában a választásokon, népszavazáson?
K.O.: Minimális a részvétel. Az országgyűlési választásokon jó, ha harminc-negyvenezer roma adja le a voksát. "
Naiv Gyermek 2009.02.10 21:25:58
@Walter Melone:

Egy pillanatra se hidd, hogy maradéktalanul hittem Kolompárnak, de azért bíztam benne, hogy esetleg egy ilyen statisztikában nem térít nagyot.

Csalódtam. :D
w Rocket ’n’ Roll 2009.01.28 05:30:00
1944 szeptemberében London lakói arra lettek figyelmesek, hogy bizonyos épületek minden előjel nélkül felrobbantak. Se német bombázót nem láttak, se a régi, megszokott V-1 lövedékek zúgását nem hallották, csak a robbanást. Churchill kormánya előbb gázrobbanásokról beszélt,…..
w Kísértet járja be 2009.01.08 07:30:00
Konzervatív fordulat! Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve…..
Naiv Gyermek 2009.01.12 18:57:29
@Shore:

Jaj, Istenem... Arról a retorikai alakzatról hallottál már, hogy túlzás? Olvass a sorok között. Nyilván nem következik egyből az állatokkal való közösülés a bejegyzett élettársi ökörségből.

Nem tetszenek nekem ezek a dolgok, és kész. A férfi-nő házasság a jól bevált és konstruktív dolog, ezt kéne propagálni, már csak demográfiai okokból is. A többiek meg éljenek boldogan, nemhivatalosan.

Egyébként Horthyék azzal riogattak, hogy ha rosszak leszünk, majd jönnek a kommunisták, aztán mindenféle erkölcstelenség lesz. A fiatalok meg erre vártak. :D
Aztán jöttek a kommunisták, és még nagyobb prűdség lett. Nőtt is a népesség egészen a rendszerváltásig...

Naiv Gyermek 2009.01.13 00:13:11
@Shore:
Bár tán mégsem olyan nagy túlzás. 2000 körül volt az az oroszországi balhé, hogy a helyi liberális párt a többnejűséget akarta ratifikáltatni, mert milyen dolog az, hogy csak egy feleséged lehet. Szerencsére leszavazták, bár ez régen volt, és néhány képviselő akkor is mellé állt. Na ha hazánkban is napirendre kerülne a poligámia, azután már tényleg az általam fölsoroltak következnének.

Egyelőre persze gátat szabna ennek a jog, hál' Istennek, mert "természetes személy"-nek még csak élő ember számít. Reméljük, ez így is marad.

Viszont pedofilházasságra például számíthatsz, ugyanis jelenleg is él az az idióta jogi norma, hogy ha az illető nincs 18, de beházasodik, akkor hirtelen "teljes cselekvőképességű" lesz (pedig ugye csak 18-tól lehetne).

Mindegy, hagyjuk...
Naiv Gyermek 2009.01.14 10:39:51
@mkmax:

Én bírtam a Matulát, szívesen olvasom Bede írásait is, de nem kell ám tételnek venni az általuk kifundált dolgokat.

Hogy mondjak egy-két példát.

A Matulában megjelent egy elég agresszív cikk arról, hogy miért kell nekünk a latinos, cigányos életmódot követni, fúj. Egy-két évvel később Bede azon kesergett, hogy Magyarországnak miért nem lehet cigány miniszterelnöke.

Ugyanabban a cikkben az amerikai társadalmat mint a haladás fellegvárát és követendő példát mutatja be, az általad belinkelt cikket meg éppen azzal kezdi, hogy kár majmolni a gyagyás amerikai puritánokat.

Szóval nem erősség a következetesség, na. Mondom ezt úgy, hogy tényleg jól ír, még ha a legtöbbel nem is értek egyet.
w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..