Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orsianyu

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarokat az arabkérdés leginkább a benzinár által érinti, de ennél sokkal tanulságosabb, ami odaát történik. Közvetett hatásait majd hosszas átfutással tapasztalja az ország.   Mindenekelőtt nyugi. Az arab forradalmakkal kapcsolatos leggyakoribb félelem, miszerint…..
orsianyu 2011.03.09 13:22:25
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
orsianyu 2009.10.02 10:06:02
@KOPE: nekem is bent van egy jó ismerősöm, miatta néztem utána, de már késő volt. A bőrön azt nézi, hogy mennyire sárga a bőröd. (Tolvajnyelven van leírva, de azt.) Sárga lesz a sok karotinoidtól, pl. pici gyereknek is sárga lesz a tenyere, ha sok répát eszik. Na, a vitaminjuk nyilván tele van karotinoiddal, nagy ügy, persze, hogy ki fogja mutatni.

Az tetszett, hogy mutogattak valami grafikont, hogy még meredek növekedésben vannak. Hiába magyaráztam az ismerősömnek, hogy nyilván ezt fogja mondani, mondaná, hogy már alig tudnak egy-két hülyét fogni?? Na mindegy. Meg hogy "engedéyt kaptak", hogy a szomszédos országokba is terjeszkedjenek, és ettől fog majd ő olyan sokakat beszervezni tudni maga alá. Mondom, miért, van szlovák ismerősöd? Ja, az nincs.
orsianyu 2009.10.02 10:58:07
@Sickret Service: Oké, ez jogos, de ez spéci helyzetnek tűnik: ez a dolog érdektelen volt a nagyközönség számára, viszont nagyon hasznos egy kis célcsoportnak, akik ráadásul valszeg ismerték is egymást. Tehát logikus volt az ismeretségi viszonyokon keresztül terjeszteni.
Nem recskazta halalra magat, a Camino legbizarrabb zarandokszallasat vezeti az isten hata mogott, Molinaseca-ban. Es mar 2000-ben tudta, ki lesz az uj papa II. Janos Pal halala utan! Carradine-t Spanyolorszagban mindenki Albertonak szolitja, bar eleg vicces akcentussal beszeli az angolt (de…..
orsianyu 2009.09.28 12:24:56
@ZZZZZ: ez jól hangzik! Affene, mért nem nagyobbak már egy kicsit a gyerekeim, hogy itthon lehetne őket hagyni pár hétre vagy vinni egy ilyen helyre! Na mindegy, ami késik, nem múlik, legalább öreg mamiként is lesz mit ambicionáljak... :-)
A szajbasz.gif és a szajbahu.jpg óta (figyeljük meg az ékezetmentes, 8+3 karakteres filenév-korlát jótékony cenzúrázó hatását) engem nem lehet meglepni holmi kétfejű csecsemővel, tömeggyilkos nyugdíjassal, vagy saját magának milliós prémiumot kiosztó BKV-nál dolgozó…..
orsianyu 2009.09.25 12:48:29
@Csath Geza: én is teljesen leakadtam, mint az előttem szólók, de nekem is ez jutott az eszembe: valamiért púp lett a hátukon, azért most jutott az eszükbe, hogy esetleg nem az övék, hiszen azért a bőre meg a haja színe már régebben is látszott, nem? Esetleg (félek leírni, mert jön a flame): rájöttek, hogy ez a gyerek cigány?
Nagyjából egy éve kezdtem el írni a Szegénység blogot. Most visszaolvasva olyan ostobán bugyutának, bárgyúnak és kicsinyesnek tűnnek a bejegyzések.De vissza tudok még emlékezni, és tudom, hogy akkoriban az volt az egyetlen esélyem, hogy ép ésszel kibírjam a helyzetet, ha a…..
Minden hibájával együtt kivételesen kellemes esemény a budai várpalota udvarain és teraszain megrendezett borfesztivál. Órákon át lehet mászkálni egyre zsongóbb fejjel rengeteg jó magyar és pár érdekes külföldi bor között, enni itt-ott pár falatot, sütkérezni, bambulni.…..
Biztos a személyes érintettség okán, de arra jutottam, hogy egy társadalom köcsögségének legjobb indikátora a hely át nem adása. Emlékszem, kisiskolásként, olyan 25 éve, rendszeresen találkoztam olyan buszsofőrrel, aki bemondta a mikrofonba, ha terhes vagy kisgyermekes anyuka…..
orsianyu 2009.05.15 09:31:11
@Vérnűsző Barom: Bizony igazad van. Az első kommenttel. Nem is olyan szar, de aki elolvassa, már szarabbul érzi magát. Nekem három gyerekem van, mindig pattant valaki, és ha nem, szépen rámosolygok valakire, hogy "Lécci add át a helyed! Köszi!" és jé, átadja.
Szegénység blog Adó 1+1% 2009.05.14 09:16:00
Megírtuk az adóbevallásunkat, pénz áll a házhoz, nem kevés. És persze mi is adhatunk a egy-egy százalékot. Kiderült, még mindig nem ismerem eléggé SZE-t.Az, hogy kinek ajánljuk fel a személyi jövedelemadónk 1%-át, valamelyest kifejezi az identitásunkat, az értékrendünket, a…..
Gyerekszoba SK karácsonyi díszek 2008.12.11 11:33:00
Sajnálatos módon hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a Karácsony nemcsak az ajándékokról szól. Gyakran csak az ajándékokra vadászva tolongunk a tömegben, miközben lélekben semmire sem vágyunk kevésbé, mint az ünnepre. Pedig a Szentestére való felkészülés legalább olyan…..
orsianyu 2008.12.17 14:17:37
A matematika- és a latinoktatásról A hazai pályának számító történelem, valamint a szintén közel álló irodalom után a távolabbi matematikát boncolgatom. Annak ellenére, hogy humán beállítottságúnak vélem magamat, szerettem a matekot, sőt, harmadik-negyedikben emelt…..
 Egykor közös hazánk egészét szereti Sólyom László, aki szlovák tárgyalópartnereinek kevesebb görcsösséget és egymás történelmének megismerését javasolja. Magyar államfő először nyilatkozott egy blognak, a köztársasági elnök a Reakciónak adott interjújában úgy…..