Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macsu

90 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még van tejed? Nos sosem volt sok,  vagy elég, mégis  így a 21 hónap fele  a gasztronómia csúcsának tűnik a szopi és a tejecske, én meg űrből pottyantott szoptatós ufónak, és még hunyorítani sem kell hozzá. Ez meg hogy történhetett? -kérdezem magamtól. Ami történt…..
macsu 2015.02.10 16:39:09
@Vargáné Lehoczki Anikó: Amikor megírtam ezt a bejegyzést Manka majdnem 2 éves volt, most majdnem 3 éves, és kb. rendben van a súlya, 13-14 kg és jól vagyunk. (nem maradéktalanul, de összehasonlíthatatlanul :) ) 1,5 év kálváriájának lerövidített meséje volt az írásom 3-4 hónapos kortól..
budaörsönélünk hol igyunk? 2015.02.10 16:48:35
Minden reggel a kislányom szobájában isszuk meg a reggeli "szupikát". Ma kivételesen "apa szobájában" kezdtük el, de a biztonság kedvéért rákérdezek: - itt igyuk meg vagy a szobában? - de anya, ez is szoba!!! - gesztikulál kezével méltatlankodva, a legapróbb tökéletlen…..
budaörsönélünk időközben.. 2015.02.04 21:25:04
időközben majdnem 3 éves lett manka, majd március végén lesz a nagy szülinap.. még mindig okosédeszseniál :)) arról nem is beszélve amit beszél :) - gyere menjünk fürcsizni, mossuk meg a popeszod! - mivel? - kérdezi manka - wc kefével - viccelődik az egyszeri szülő - az nem…..
Apa s lánya bevásárolnak a karácsonyi díszbe öltöztetett praktikerben. Egy világítós fára mutatván a botanikai kis tudós megszólal: - Apa, annak a fának az ágai és a levelei lefelé lógnak, úgy mint a fűzfának! :) ------------------------------------- Édes Nyulam még szopizik, azaz anyázik…..
budaörsönélünk mai 2014.12.03 11:14:54
mai napon rávettem, magam, hogy írjak egy kis életjelet, hogy nem adtam fel az írást, csak szünetel..így jár az az anyuka akinek a gyermeke 2 évesen megtagadja az alvást délutánonként. és este is, de az egy másik történet. sajnos ahogy abbahagytam az odafiigyelést a…..
Elindultak az őszi programok, lássuk mi várhat ránk  Budaörsön még szeptemberben: Jókai Mór Művelődési Házban a nyári szünet után újraindult a Kerekítő foglalkozás 0-3 éves korosztálynak, minden csütörtökön 9:30, 10:00 és 10:45-ös kezdettel. Ugyanitt szeptember 7-én,…..
budaörsönélünk szobatisztaság 2014.09.05 14:43:13
Nem vettem tudomást az olyan megjegyzésekről, hogy az ő korában már mindenki szobatiszta a világon de főleg a múltban...és részemről végre egy olyan téma, amire nem paráztam rá. hiába egyre tanultabb leszek ahogy nő..a majd nyáron ráér szlogen bevált. és láss csodát, semmi…..
budaörsönélünk szösszenetek 2014.08.05 17:08:05
- Teknőst csináltam a kezemből és kopogtam, de hiába, nem nyitották ki az ajtót! arrébb állok, hátha akkor kinyitják. - magyarázta kis öklöcskéjét mutatva a kincsem, amikor nagy lelkesen a szomszéd ajtaján kopogott, mert bizony macskájuk lett, amit meg kell nézni - ez visz…..
Báránykámat nem érdekli, hogy elveszik és anya - apa 5 évet öregedik ilyenkor. A minap az Auchan Hatalmas Hodályában egy szempillantás alatt teleportálódott valahova Manka. Mert az fix, hogy ahogy kivettük (hosszú kérlelésre) a tolikocsiból, abban a minutumban eltűnt. Hiába…..
budaörsönélünk száraz fa 2014.06.12 14:26:01
Sétáltunk és az út szélén egy teljesen elszáradt bokor állt: - Elszáradt ez a fa, megsimogatom és akkor kijön rajta a virág. - és odament megsimogatni a kis kezével. Biológus lesz. ----------------------------------- Vagy etológus. - Nézzük meg a döglött poloskát! - kér…..
budaörsönélünk SIKERÜLT 2014.06.10 09:11:49
Sikeres az életmódváltás, én annak veszem, hogy 3 hónap alatt 4 kg-t fogytam ill. a bónusz, amiért az egész indult: a TSH-m visszament határérték alá!!!!!!!!! (igaz, hogy egy egységnyivel, de alá ment, pedig több mint egy  évig magasabb volt!) Tehát van remény, csak gyógyszerbe…..
budaörsönélünk apa és lánya 2014.06.12 09:22:21
apa és lánya az élet dolgairól beszélgetnek. - a bogár nem ember. - jelenti ki, nagyon helyesen, manka - mi a különbség a bogár és az ember között? - teszi fel a nagy kérdést apa - az ember sétál a lábaival, a bogár csak úgy mászik. - jött a válasz egy 2 éves minden…..
budaörsönélünk mai monológ 2014.05.17 21:13:00
- manka milyen idő van kint? - esik az eső. az esőt szereti a csiga. megbiccentem a szarvát. akkor a csiga belehúzza a szarvát...
budaörsönélünk batáta 2014.05.17 19:58:20
Az édesburgonya (batáta) zseniális teremtmény!!! és én ezt eddig kihagytam az életemből? Budaörs termelői piacának második alkalmán vettem 3 db bio édesburgonyát, mellé gombát, (galgahévízről) fokhagymás kecsketúrót, (tárnok és páty határáról) házi füstölt sonkát,…..
budaörsönélünk bece 2014.05.09 15:06:07
mankanyúl, nyúlnyúlnyúl - becézzük a kislányt mindehogy. Na ebből az kerekedik ki, hogy magunkat is, anyanyúl, apacsiga... :) Vicces mikor  a játszón manka csak úgy odaszól : anyanyúl kérem a lapátot! :)) Nem tudom mit gondolhatnak mások heheheh. De saját bece-költeménye is…..
Bár nem tudom a TSH-m hogy alakult mindenesetre a 2-3 kg mínusztól már jobban érzem magam. Pedig tényleg csak kb. a kenyér színén változtattam, meg azon, hogy kevesebb kamu ételt ettem, beleértve a zöldséget is, ami bár zöldségnek látszó tárgy, de valójában vegyszeren érlelt…..
már olyan régen beszél manka, hogy szinte szót sem érdemel, naponta fürdök a cukiságban és olyan szita a fejem, hogy elfelejtem őket..azért megpróbálok összeszedni néhányat.. Palacsinta gyümölcsöntettel volt egyszer ebédre. - Kérsz palacsintát? - Nem, azt a naagy borsót…..
budaörsönélünk mai reggeli 2014.04.18 15:23:13
mai reggeli is egészséges, házi sütésű barnazsömle pirítva, házivajjal, szatyorból szerzett galambbegysalátával és csírával megfejelve. A következő lépés a házi csíra készítése. Amúgy mióta világ a világ nem tartozott a tápláléklistámba a csíra, de 3 nap alatt…..
budaörsönélünk manka beszélget 2014.04.18 15:07:54
Gyakorlatilag friss kétévesünk kész ember, perfekt magyar, beszédből csillagos ötös. Azért nem is írok mostanában erről, mert minden szavát képtelen vagyok megjegyezzni, hiszen egész nap jár a szája, beszélgetünk. Egyszer este Apának elszólta magát: - Álmos vagyok!…..
Nekem igen..gyönyörű 6 hónapos méretű pocival rendelkezem, szabályos terhes alakkal...immáron 2 éve..és pont azóta hallgatom rendszeresen az érdeklődő kérdéseket, hogy csak nem, hát jön a második? hát neeem, csak kövér maradtam! De ezentúl tudom a pontos problémát, nem…..
budaörsönélünk házi kenyér 2014.04.14 14:48:41
Egy ideje tartjuk magunkat a barna kenyérhez, fehér kenyér vásárlás felejtő. OK, finom, de nincs benne semmi ehető. Mégis nehéz olyat venni, ami simán csak alapanyagokból van és nincs felturbózva vmi jókis génmódosított szójatörettel.. Tegnap eljött az idő, és Apaférj…..
Elmaradtam a reggelik ismertetésével :) de még mindig tart az elhatározás! Tegnap répás avokádókrémet csináltam: fokhagyma, zöldhagyma, 1 avokádó, fél reszeltrépa, házi tejföl 2 kanál, só bors, citromlé.. fincsi lett az elmaradhatatlan barnakenyér pirítóssal. Egyébként…..
budaörsönélünk szatyorbolt.hu 2014.04.03 21:52:39
Friss és közvetlenül a termelőtől származó zöldséget szerettem volna, némi garanciával, hogy tényleg egészséges élelem kerüljön a kosaramba. Mostanában az Auchanos, CBA-s zöldség kb. másnapra használhatatlanná fonnyadt ill. sosem lehetek biztos benne, hogy nem …..
Hány védett növényfaj él a Törökugratónál? 22! Tudom meg a "Természeti értékeink Útikalauz - Budaörs"- című füzetből, amit a Tavaszköszöntő fesztiválon találtam a Csiki Pihenőkertben. Gyönyörű napos idő volt vasárnap délelőtt, a legideálisabb a rendezvény számára…..
beüzemeltem az igazi vajtartót, ha már van igazi vajam..zseniális.. és végre kedvemre böngészhetek majd a vásárokon, ahol kerámia köcsögöket árulnak, hogy egy jófajta tejföltartóra leljek. hamár a tejföl is igazi. tiszta esztétikum lesza hűtőm :)  ..