Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fokker70

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd az imént kapta az alábbi megkeseredett levelet. Sajnos az ilyen esetekben a gyámhatóság is nehezítheti a megoldást. Vajon az ilyen állapotban örökölt lakásra is járhat a használati díj?Kedves Zugügyvéd,Nagyon el vagyok keseredve, az alábbi problémám miatt. A…..
fokker70 2008.12.09 08:19:52
Kedves Zugügyvéd!

A következő a kérdésem:

1992- ben létesítettem egy élettársi kapcsolatot ( hivatalos irat formájában ez nincs lefektetve.
1994-ben született egy közös gyermekünk.
1993-ban kölcsönből vettünk egy családi házat amely 1/2-1/2 arányban került elosztásra és bejegyzésre a földhivatalban.
2003-ban élettársam önszántából a saját tulajdonú ingatlanát elhagyta. ( 2003. december 24-én Karácsony estéjén bejelentette, hogy terhes egy másik férfitól és dec. 28-án elköltözik, vitt mindent ami csak mozdítható volt és a közös gyereket is) Most már sajnálattal nyugtázom, hogy nem kellett volna hagyni de annyira meglepődtem és elkeseredtem, hogy semmi nem jutott eszembe, hogy mit tehetnék.
A lényeg, hogy Ő az ingatlant 5 éve nem életvitelszerűen használja, tehát nem lakik itt.
Én Őt évig egyedül éltem. Most létesítettem egy élettársi kapcsolatot ez év szeptemberében, a lakást belülről saját kölcségünkön felújítottuk.
Mivel 5 évig nem tudtunk megeggyezni abban a reálís összegben amivel és ki szeretném öt fizetni az 1/2 részéből illetve kivásárólni ezért Igazságügyi Ingatlan Szakértő véleményét kértem és már Bíróságra is adtam az ügyet.
Ő nem hajlandő senkivel sem tárgyalni és visszajelentkezett erre a cimre mind állandó lakcím.
Valamelyik nap a jelenlegi élettársával rám rontottak, hogy Ő ide visszaköltözik mert ez az Ő tulajdona is.
A rendőrség segítségét kellett kérni a vitás helyzet megoldása végett és közölték vele, hogy ha nem életvitelszerűen használja az ingatlant már 5 éve akkor nem költözhet vissza.
Azzal fenyegetőzig, hogy amit a lakcímnyilvántartó kártyáján ez a cím megjelenik abban a pillanatban ide visszaköltözi. Megteheti????
A körjegyző asszonytól birtokvédelmet kértünk de amig a Határozat megszületik addig egy kis idő elfog telni.
Mit tegyek???
Minden ajtón és kapun nagy lakatok lógnak mint a börtönben, nem tudok éjszaka nyugodtan aludni mert állandóan zaklat és fenyegetőzik.
Dolgozi menni kell nem lehet az ember állandóan szabadságon, hogy örizze a lakását és a személyes tárgyit.

Kérem mondja meg nekem, hogy mikor nyugodhatok meg vagy tényleg feljogosítja az állandó lakcím bejegyzése arra, hogy ide vissza jöjjön.
Az azért még megjegyezém, hogy amikor az élettársával rám rontott akkor csak egy táska ruhát hozott magával és a közös 14 éves lányunkat, a másik gyerekét aki 5 éves azt már nem hozta.
Milyen anya az ilyen aki ha költözik akkor csak az egyik gyerekét viszi magával?

Válaszát előre is közsönöm
Fokker70