Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GazVezir

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten én is egynél többször vettem fel a futócipőt és adtam a sportnak. Szerdán nrg cimborámmal csapattunk a Szigeten két karikát (elképesztő tömeg és már a csapok is nyitva vannak), péntek este pedig egymagamban toltam egy 5-ös szakaszt. Pénteken meló után alig vártam, hogy…..
GazVezir 2009.04.05 20:09:46
@manor: relatív, hogy ki miként közelíti meg a futást. Számomra az egészség, az állóképesség és a fejlődés is fontos. Nem értek egyet azzal igazán, hogy heti 50 km futás alatt nincs értelme ezt az edzésmódszert követni. Főleg azt tekintve, hogy ennél az edzésmódszernél nem a táv a lényeg, hanem az időtartam, amennyit az adott pulzus zónában töltesz és a rendszeresség.

Mellesleg a séta is hasznos szerintem, mert az is aerobban zajlik :-). Én speciel 130-140-es pulzussal sétálok napi kétszer 30 percet minimum. De csak azért, mert szeretek és úgy megyek, mint akit puskából lőttek ki :-).

Mellesleg szerintem ugyanez alkalmazható bármilyen tevékenységnél, ami mozgáshoz köthető. Nyári terv nálam az 5000 km bringa, szigorúan napi 100 km-re lebontva, 25km/h-val, ami remélhetőleg belefér az aerob küszöbömbe. Az napi négy órát jelent és szerintem a fejlődés futásnál ugyanúgy a javamra fog válni.
Az Apple termékfrissítéseivel együtt a Psystar is előrukkolt új asztali gépével, amit továbbra is előtelepített Mac OS X Leopard operációs rendszerrel árul. A tavaly nyáron elindított bírósági eljárás ellenére a klóngyártó továbbra is rendíthetetlenül árulja a…..
GazVezir 2009.03.21 01:58:32
@LiberAll: Miért bántja a csőrödet az a tény, hogy valaki szereti az Apple gépeit és kifizeti azt a pénzt, amennyibe kerülnek?

Miért érzed kötelességednek folyamatosan az Apple ellen kampányolni, ráadásul ilyen stílusban?

A BMW szalonjaiba is bejárkálsz asztalt verni és bizonyítani az igazad, mert te Suzuki párti vagy?

Én tényleg nem akarlak bántani, de postról-postra sem csinálsz mást, minthogy folyamatosan bővíted a szegénységi bizonyítványod.
Ez egy ilyen ipar, kellett nekem hordozható gépet vennem, úgy kell nekem, zuhanjak le!Két napig Amszterdamban voltam, ami egyébként zseniális hely, de erről majd az Utazó iPhone-ban írok bővebben, mert a szállodám ablakából lefotóztam a kis kurvát, szóval a szombati sorozatban a…..
GazVezir 2009.03.01 18:39:41
@a görög: Talán Dr. iPod tud segíteni: ipod.kreative-labs.com/
Futóblog Mi motivál(na)? 2009.02.17 16:20:00
Olvasva az eddigi cikkek kommentjeit, azt gondolom, a hozzászólók körében motivációból nincs hiány. Igaz, nem mindig a futásról van szó, hisz valaki hetente duplázza a fekvőtámaszait, valaki a vacsoráját felezi, de úgy tűnik, sokan a blog olvasása közben kaptak…..
GazVezir 2009.02.18 21:53:57
Az utóbbi idők egyik legjobb posztja volt ez.

Én azok között vagyok (ki nem?), akik nagyon várják a tavaszt, a 10-15 fok közötti napi átlaghőmérsékletet. Ez a szeles, havas idő teljesen kiborít, de ugye nincs kifogás, menni kell.

Hogy mi motivál? Teljes mértékben az, hogy sok edzéssel jó legyek és a későbbiek folyamán néhány rendezvényen is részt vehessek. De hiba lenne nem megemlíteni azt, hogy ez a sportág milyen hatással van az egészségemre, közérzetemre. Egyszerűen fantasztikusan érzem magam :-) .

@JClayton: Én is piskóta vagyok ugyan, jelenleg heti 5 edzéssel, ami 4 óra futást jelent egy pulzusmérő társaságában. Totyogás, illetve kocogás váltja egymást, szívesen beszélgetnék valakivel közben, de sajnos itt Pécsen nem akadt egyetlen vállalkozó szellemű személy, aki csatlakozna hozzám a baráti körből. De összességében akárhogy is kell edzenem most, hiszek benne, hogy nagy mértékű fejlődésen megyek keresztül sok munkával. No de hajrá és kitartás :-) !

Egyébiránt gyakran találkozom itt a blogon mostanában azzal a kifejezéssel, hogy technikai felszerelés. Nekem az egyetlen technikai felszerelésem a drágaságos Pegasus cipőm. Most a hidegben sima poló, pulcsi, bringás dzseki, valamint egy mezei fila melegítővel oldom meg az öltözködést. Egy ilyen technikai póló miben jó nekem azon kívül, hogy kevésbé látszik meg rajta az izzadság? A cicanaci érthető azon okokból, hogy védi a lábamat, kényelmes és kicsi a légellenállás.
Röviden számbavenném a korábban meghirdetett nyári RAMBO programomat, hiszen a futás mellett foglalkoznunk kell magunkkal másféle értelemben is. Január 18-án kezdtem el, 20-án hirdettem meg a programot, amihez informális jelleggel több futóblog olvasó és szakember csatlakozott…..
GazVezir 2009.02.10 01:28:16
@ratrider02: Utoljára fogsz fogyni hasról. Hasra szedsz fel először és onnan adsz le utoljára, szokták mondani.

70 kg voltam, illetve voltam bőven felette is, talán max 75 lehettem, nem tudom, hülyeséget meg nem akarok mondani. Egy hónap alatt ledobtam tíz kg-ot kezdetben mindennapos felülésekkel (100-200 db) egy hónapon át. Étkezés szempontjából sokszor koplaltam, de ami a legfontosabb. Semmi kenyér, ebédre csak főzelékek, illetve káposzta, valamint amik nem hizlalnak. Estére pedig csak pirítós sajttal. Hétvégéken ettem normálisan, de csak napi kétszer. Hétköznapokon volt olyan, hogy többször fogyasztottam a nem hizlaló étkek szűkös repertoárjából. Aztán miután egy kicsit enyhült a lábsérülésem, amiért a diétát elkezdtem, bringára pattantam, fokozatosan elkezdtem újra normálisan enni és leadtam további négy kilót. Egészen a tél beköszöntéig heti 3-5 alkalommal hajtottam a gépet keményen. A mostani 56 kg-os súlyomat egy nyári szünet alatt értem el a fent vázolt módon az előző évben, amihez 176 cm-es magasság társul.

Úgy gondolom, hogy ez egy lépcsőfoka a Rambo-vá alakuláshoz vezető útnak.

De ahogy említették előttem is már, a fogyástól izmos nem lettem. Így 21 évnyi nem sportolás után építhetem fel a nulláról a testemet, ami különösen nehéz, de magamra vessek. A legjobb eredmény érdekében most ha úgy hozza a sors, akkor heti legalább három alkalommal szeretnék kondi terembe járni, edzésemet pedig reményeim szerint egy hozzáértő korrigálja majd a legjobb, illetve leggyorsabb eredmény elérése érdekében. Az otthoni magánakciók keretében történő rendszeres erősítés során lehet kétszer annyi befektetett munkával fele olyan eredményt érnék el, mint ahogy fentebb leírtam.

Kerüljék akármibe, én megteszem a következő lépést, még ha egy kirakat vasgyúró is figyel megvető tekintettel, nézve ahogy küszködök a súlyokkal mind az 56 kilómmal.

Szóval mindenkit csak biztatni tudok.
Erőt és kitartást minden itteni Rambo-nak!
GazVezir 2009.02.10 12:37:07
@boibo: Tudok róla, de nem sokat számít számomra egy ilyen BMI értékelés. Én jól érzem magam már jó ideje úgy, hogy ilyen könnyű vagyok. Ami a legfontosabb, hogy az egészségemmel semmi gond nincsen.
GazVezir 2009.02.11 02:52:13
@Mylady: Jóllehet a BMI kalkulátor nem tett különbséget a nemek között. 175-ös magassághoz mehet a 76 kiló, ha jelentős része izom, mivel nehezebb a zsírnál. Van egy csoporttársam, aki úgy 165-170 cm magas és 73 kiló. Zsír nem nagyon van rajta, csak izom, amit az általa űzött küzdősportnak köszönhet. Szerintem ez egyébként bőven testalkat kérdése is, az ideális testsúlyt pedig tükörbe nézve egész reálisan megállapíthatjuk.
killtheradical Ingyenkör 2009.02.06 18:15:00
Először is: Bástya elvtárs unokájának hívatni magát nagyon punk dolog lehetne, és megemelném a betörőfazonú kötött sapkámat, ha nem a mélységes sértettség szólna belőle. A sértettség egyik eredője pedig, hogy azt nem úgy és nem azt és nem annyiért, mint ahogy a 'Nemzet…..
Futóblog Jól esik, jólesik 2009.02.03 17:43:00
A firenzei maraton óta egyszer futottam tavaly. Vasárnap végre idén először átléptem az egy órát folyamatos futással, az év ötödik nekibuzdulásán. Már 40 percnél a pokolba kívántam. De ismerem már magamat, ez a sokadik újrakezdésem futásügyileg. Minden évben van legalább…..
GazVezir 2009.02.04 16:23:51
@Ras: Köszönöm válaszodat! Jó móka ez az újrakezdés mizéria, meglepődtem magamon, hogy ennyivel rosszul teljesítek. Embert kívánó feladat ez, de megcsináljuk :-).

@rrroka: Teljességgel igazad van. Tegnap 5 km után úgy döntöttem, hogy ha időben nem is, de távban megmutatom és nyomok egy 10-est. Sikerült is, de utána a levezető séta érdekesen zajlott, hát még a nyújtás. Most fekszem, lábaimban enyhe húzódásokkal, amibe a testem többi része is beletartozik. Holnaptól csak laza 5 kilométerek következnek 2-3 hétig, heti 3-5 alkalommal, ahogy Ras javasolta.
Futóblog Hétvégi óvatos hatos 2009.01.26 09:34:00
Hármasban futottunk a hétvégén. A péntek esti hihetetlen és jelentős köd ellenére másnap reggel lapos napsütés és pre-tavaszi időjárás fogadott minket. A hőmérséklet 6-7 fok körül. A Margit-híd Budai oldalától indultunk, végiglötyögtünk a hídon, aztán jobbra droppoltunk…..
GazVezir 2009.02.03 15:54:58
@potyesz: Ha puha a porc, akkor az tapinthatóan az. Még valamikor tavaly úgy döntöttem, hogy egyik futásom zárásaként felmászom a Boszorkány koli felé, ahol elég meredek a terep. Nem tudom, hogy mi a futás technikája dombon felfelé, illetve lefelé, de próbálkoztam helyes mozgással csinálni. Utána két-három napig éreztem a térdemet. Na azóta hanyagolom a komolyabb emelkedő, lejtő párosokat. Ez alapján ha a lépcsőzést hagynád, lehet jobb lenne vagy fokozatosan, had szokja a térd. A porcfelpuhulást azonban csak szakorvos tudja helyesen megállapítani.

A porcfelpuhulást okozott balesetben a lábfejem is megsérült, azóta kattog, ha forgatom a lábamat. Ez szerintem egyáltalán nem normális, biztos vagyok benne, hogy összefüggésbe hozható a térdemmel valahogy, mivel a támasztásért igencsak felelős részéről van szó a lábamnak. Orvoshoz még nem fordultam vele, egyrészt lustaságból, másrészt az itteni orvosokhoz bejutni még protekcióval is nehéz, s mikor már ott vagy, eléggé félvállról veszik a dolgot. Legalábbis nálam úgy nézett ki, hogy pontosan felvázoltam fogadásomat követően a fájdalom forrását, majd kérte, hogy nyújtott lábbal feküdjek az asztalra. Na most ekkor fogta magát és ránehezedett a teljes testsúlyával a térdemre. Ha nem lett volna semmi bajom, még akkor is rettentően fájt volna egy ilyen mozdulat :-). Nekem valahogy nem volt meggyőző. Nem is folytatom, mert még fenékbe billentenek a fél oldalas kommenteimért...

Nike blog Pegasus 25: 1983-2008 2008.11.30 17:40:00
A Nike egyik legklasszikusabb márkája a Pegasus futócipő idén volt 25 éves. Ennek tiszteletére készült el a Pegasus 25, ami a klasszikus cipőtalpat és újratervezett felsőt (vagy fordítva, sose tudom megjegyezni) tartalmaz. FBI akta szerűen egy igen színvonalas és igényes marketing…..
Mindig szimpátiával és egy kis skizofréniával szemlélem a Kritikus Tömeg megmozdulásait. Gyakorló bringásként és gyakorta autózóként mindkét oldalon érintve volnék. Még azt is megkockáztatom, hogy biciklivel jobban igyekszem szabálykövető lenni, mint autóval, mert az autó…..
GazVezir 2008.12.13 19:29:48
Azért még ne pofozkodjunk, ha kérhetném!

Én felvittem a tél beköszöntét megelőzően Pécsre a Schwinn Csepel Avenue típusú "versenybringámat" (40 000 Ft) és egynéhány hónapon keresztül szeltem vele az utakat.

Pont azon az útszakaszon bringáztam, rendszerint Görcsöny és az azt követő faluk irányába és azon a bizonyos elkerülő úton mindig átmentem. Tisztában vagyok/voltam a kresznek általad már itt is leírt szabályával, de aligha nevezhető az a kb. 150 méter hosszúságú út kerékpárútnak. Bajára például 25 km kerékpár út vezet. Na az kerékpárút. Egyébként kerékpáros szemszögből arra bárhol elüthetnek, az elkerülőt még viszonylag biztonságosnak is tartom, mert gyakori, hogy egy lassan közlekedő traktor megfogja a forgalmat alaposan. Hogy miért mondom ezt? Szinte nem volt olyan nap, hogy Görcsönyig ne akartak volna ötvenszer elütni. Rendszerint felelőtlen előzéseknek volt ez köszönhető és nem volt ritka az sem, hogy valaki szándékosan 120-al repesztett el centikkel mellettem dombon felfelé a visszapillantóba vigyorogva. Volt arra is precedens, hogy a hölgyeményem elakadásjelzővel az út kellős közepén a szembejövő sávban !telefonált és még rengeteg példát lehetne alább felsorolni. Kerékpáros és autós szempontjából is számtalan példát lehetne felsorolni, azonban az én véleményem szerint országunkban a kerékpározásnak egyáltalán nincs kultúrája és ami a legfontosabb, nincsenek kerékpárutak és az autóutak is rengeteg kívánnivalót hagynak maguk után. Amíg ezek nem oldódnak meg, addig a két tábor közötti folyamatos zsörtőlődés sem fog megszűnni. Én lehetőséget sem adnék az utóbbinak. A konklúzió pedig: én többet Pécsen országútival nem nagyon fogok bringázni.

Ahol lakom, ott a városban a kerékpárutat úgy oldották meg, hogy a járdát szétválasztották szaggatott vonalakkal. Óvatosan kell nagyon közlekedni, mert hely az nem sok van, ráadásul a jó időben rengeteg kismamát látni gyermekeikkel. Ez még nem is lenne baj, hisz hol máshol sétafikáljanak a csemeték, de történt már nagyon komoly baleset is, ami sajnos halállal végződött. Az már csak hab a tortára, hogy a kismamák egy része pletyizés közben nem fordít kellő figyelmet az éppen csak járni tudó csemetére, akinek még játék a világ, így szalad össze-vissza, ha jön kerékpáros, ha nem. Ilyenkor sokszor megmondanám, hogy hát basszus, a gyereked, de ki vagyok én ugye?

Kicsit hosszúra nyúlt, de összességében megérjük azt is, hogy lesz ez még így sem.

Hurkát enni a vásárcsarnok pecsenyesütőinek egyikében, miközben a zöldségeket nézegető tömeg úgy hömpölyög a kenyérmorzsás asztalok előtt, mint a világvárosok metróinak emberáradata, csak mindez kicsiben. Mire az ember lenyel egy falatot a finom, majoránnával bőven…..