Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svgh1

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Corvin negyedi aluljárón mentem át, amikor arra lettem figyelmes, hogy a Pál utcai feljáróban egy hajléktalan férfi a fekvőhelyéhez közel a falnál áll. Láthatóan valami nehézsége, kellemetlensége volt, egyik lábáról a másikra állt. Két rendőr állt vele szemben, úgy…..
svgh1 2017.05.16 13:54:11
@fizeto_utas: Rendőrnek dokumentálni kell ( jelentés írás ), hogy kivel mikor mit csinált, mit intézkedett stb. Ha nem igazoltatja, nem fogja tudni kivel szemben intézkedett.
Lehet, hogy ez nem az általános ügymenet, csak egy különösen szerencsétlen csillagzat alatt született különösen szerencsétlen projekt, de az biztos, hogy nem csak a 12 éves vadiúj ügyfélnek az, hanem az OTP-nek is.  Mert csodálkoznék, ha ebből a kálváriából nem azt a tanulságot szűrte volna le az a…..
Határátkelő Hatan 28 ellen 2015.12.14 06:40:00
Ha nektek egy szép nap azt mondanák, menjetek el egy ausztrál farmra alpakát nyírni, mit felelnétek? Na, hát ugyanazt felelte Tibor is, aki nem csak elment, de meg is írta a napját, ráadásul fotókkal illusztrálva. Szóval következzen az Egy napom sorozat következő darabja (az…..
Viktor kisgyerekével utazott, s miközben a MÁV egész jól teljesített, az utasok már kevésbé. Kíváncsian várjuk, hogy csak a magyar utasok viselkednek így, vagy ez mindenhol általános jelenség? Sziasztok! Tegnap a másfél éves kisfiúnkkal utaztunk Budapestre, oda-vissza…..
svgh1 2015.05.31 12:47:21
@Beer Monster: Bizony igazad van, 13.000 Ft/hó családi pótlékból fel lehet nevelni egy gyereket
„Száz vasútat, ezeret! Csináljatok, csináljatok! Hadd fussák be a világot, Mint a testet az erek.” (Petőfi Sándor)  Ki az, akit valahol valamikor nem csapott meg a mozdony füstje? Napjaink nosztalgiaszerelvényeire – melyeket közel százéves gőzmozdonyok vontatnak – alig…..
Mint arról már bizonyára mindenki értesült, a mobilszolgáltatók sajátos módon értelmezték a józan ésszel kivitelezhetetlen telefonadót. Jakab Andor azt is megírta már, hogy ezzel a trükkel az adót is leáfázták, Ági a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél érdeklődött,…..
Nívó Drága magyar bankok! 2012.01.31 08:07:00
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál disszidál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. Egy dolog biztosan hiányozni fog Írországból: a túlburjánzó bürokrácia hiánya. És…..
svgh1 2012.01.31 12:09:31
@Kiszámoló: Bank az éljen meg a 30-40 %-os hitelkamatból. Ha ingyen kezeli a pénzemet odaviszem neki, és másnak oda tudja adni kamatra.
svgh1 2012.01.31 12:14:18
@Kelletteznekem?: Én is náluk vagyok, és szentigaz minden amit írsz :)
Nemcsak Írországban vannak ingyenes bankok. csak a magyarok nagy része annyira lusta, hogy inkább a bank zsebét tömi és hisztizik a költségeken, mint keresne olyat ahol ingyen van az ami az igényeinek megfelel.
Tapintatlan magyarságtudatlanságáról tesz tanubizonyságot a Belügyminisztérium immár 3. hete. Az idén kiadott útlevelek ugyanis egyáltalán nem tükrözik az Alkotmányban Alaptörvényben meghatározott elnevezést. Lehet, hogy Dr. Schmitt Pál aláírása miatt érvénytelen az egész?…..
svgh1 2012.01.23 10:36:09
@dr. birca max:
Igen , csak attól a naptól Fülesné szerepel az összes személyes iratán :)
Vadállatok és kutyák százait gyilkolta le eddig egy ész nélkül megépített öntözőcsatorna az Alföldön. Fábiánsebestyén mellett részben EU-pénzből valósult meg a Donáti öntözőfürt rekonstrukciója. A vízelvezető csatorna alját műanyag fóliával bélelték ki, ami…..
svgh1 2011.12.18 16:43:33
@hirokin: Azért mert csúszik a lába a fólián és nem tud kimászni belőle, majd kimerül a mászástól és megfullad. Ugráshoz meg nem tud a vízben lendületet venni.
autózz! A kamionok és a rendszám 2011.09.27 09:27:00
Jobb címet nem tudtam kitalálni, úgyhogy lehet rám mutogatni. Két egymástól teljesen független témáról írt Nekünk Tibi, aki mellesleg kicsit kopasz, fekete autóval és sötétített üveggel jár mint kiderült. Már előre érzem, hogy ugranak majd a trollok erre, és persze rám is,…..
svgh1 2011.09.27 23:56:21
@szgy: Rendőrségről hívták- gondolom telefonon- és papírja volt róla ???? faxolták talán ?
Rendőrség különben sem tárol rendszámokat, okmányirodába küldik meg és az értesíti a tulajt.
Nem szeret a szerződés szerint fizetni az Aegon - legalábbis naiv ügyfél elbeszélése szerint. Amit korábban biztosítottak és háztartási eszköznek nyilvánítottak, most nem fizetnek ki - már ha létezett egyáltalán a szóban forgó eszköz. (Kit érdekel, hogy van róla…..
svgh1 2011.09.05 17:34:15
@Bobby Newmark:
Gondolom konditermet üzemeltetett, csak annak biztosítása nagyobb lett volna. Ezért azt mondta, hogy saját használatra lesz. persze, hogy nem akarnak neki fizetni, nem hiszik el. Magánnyomozó meg megállapította, hogy a kert hátuljában volt a vállalkozás, ezért jelentették fel csalás miatt. De ez csak fikció, biztos csak az élénk fantáziám :)
A CIB-nél gondolnak a jővőre, legalábbis a sajátjukra. Az ügyfeleik gyermekének nyitott Szimba megtakarítási számlákról besöpörtek mindent, hiszen 14 éven keresztül most már csak 1%-ot kamatozik a nekik félretett pénz, azaz konkrétan fogy:Néhány éve a CIB banknál nyitottunk…..
svgh1 2011.09.03 11:46:45
@acsa77: Nem volt nagy hurcolkodás, megnyitottam a folyószámlát, majd ott helyben kitöltöttem egy papírt, hogy az összes átutalást átkérem az OTP-től. Amikor értesítettek, hogy már náluk van minden megszüntettem az OTP számlát. Munkáltatóval közöltem, hogy a következő fizetést már erre utalja. Ennyi. Nyolc hónapja van meg és fillérre annyi hiányzik csak a számláról amennyit költök. Ja és bármelyik automatából költségmentesen veszek ki pénzt. Állítólag külföldön is havi kettő ingyenes bár ezt még nem próbáltam.
svgh1 2011.09.03 13:26:39
@acsa77:
Valóban sok, de hidd el igaz. Ez az összeg havi bontásban kb. 3000 Ft
két bankkártya éves díja 8000 Ft havi bontásban kb. 666 Ft számlavezetési díj kb. 300 Ft netbank 100 Ft Csak ez több mint 1000 Ft havonta,. Hozzájön még a pénzfelvét automatából, átutalások, csoportos beszedés stb.
Ahogy szárnyal a svájci frank fölfelé, úgy nő a kétségbeesés a frankhitelesek táborában. Vigaszt nem nyújt, de talán érdekes tanulságként szolgálhat számukra, hogy a parlamenti képviselők jelentős hányada is sorsközösséget vállal velük a majréban.Devizahitelt fölvenni…..
svgh1 2011.08.07 10:07:11
@panteon: Mert senki sem hitt volna neki. Mindenkibe azt sulykolták, hogy milyen jó a frankhitel. Éveken keresztül folyamatosan esett az árfolyam, mindenki orrba-szájba vette fel a hiteleket.
A NOL arról ado hírt, hogy az Országgyűlés elé terjesztették az új semmisségi törvényt.  A rendőri vallomáson alapuló ítélet csak törvénysértő lehet – ez az üzenete az ötödik ilyen tárgyú törvénynek, amely szerint a 2006-os zavargások résztvevői…..
A Mokkában olyan lehet emelt díjas kérdéseket írni, mint mondjuk a Blikkben minden nap kiszenvedni egy pikáns mondatot a napi csöcs alá. Egyszerűen tűnik, de pár hónap után nagyon idegőrlő lehet. A Tv2 reggeli műsorában ráadásul nehezíti a feladatot, hogy minden nap három…..
svgh1 2010.08.24 16:37:19
@Quentin vagyok, Montargis-ból:
Afgánoknak teljesen mindegy, hogy magyar,angol, amerikai vagy akármi. Egyszerűen megszálló, amelyik elfoglalta az országát és megmondja neki mit csináljon. Ettől függetlenül sajnálom a katonákat akik meghalnak, de nem jobban mint egy másik embert aki mondjuk autóbalesetben hal meg. Ha már egyszer beléptünk ebbe a NATO-ba akkor ugyanúgy kell teljesíteni a kötelességünket mint a többi NATO országnak.
svgh1 2010.08.24 16:45:59
@Imiface:
Tűzoltó azt vállalta, hogy bemegy az égő házba Magyarországon, erre esküdött fel. A magyar katona is a Magyarország védelmére esküdött fel. Ha Afganisztánban van nem az országot védi hanem zsoldosként harcol. Van pár ismerősöm akik kint voltak. Egyik sem azért ment ki mert annyira szereti az afgánokat, csakis a pénzért. Nem ítélem el őket egyáltalán mert igazuk van, ezzel keresték meg a hátralévő életük alapját. De mégegyszer megjegyzem, nem az országért tették.
svgh1 2010.08.24 16:48:48
@fran7:
Szerinted az ősi afgán-magyar barátságot mentek ki ápolni ?
FASZKIVAN! blog Frizbi 2010.02.07 23:33:00
Na hát ma kiderült, hogy a TV2 új reménysugarának színvonala fordítottan arányos a műsorvezető-ötletgazda Hajdú "lángosképű" Péter beképzeltségével. A Norbi féle interjú szánalmasan kusza volt, a kérdésekre ez a dadogós kis törpefasz (Norbi) vagy nem válaszolt,…..
svgh1 2010.02.08 14:06:29
@chipanddale74: Ez a Norbi gyerek nem utcai rendőr volt. Elvégezte a fősulit, és mivel másra nem volt jó tornatanár volt a rendőr szakközépben. Ha eddig ettem volna update kaját, akkor most azonnal abbahagynám, ha egy akkora kapott pofontól nyakmerevítővel vinne el a mentő.