Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aladdin a madrich

36 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába tartják a baseballt a legnépszerűbb amerikai sportnak, hirtelen egyetlen egy tévésorozatot sem tudnék mondani, amiben egy baseballcsapat lenne a főszereplő. Bezzeg az amerikaifutball és holdudvara - rengeteg olyan dráma, vígjáték és reality készült, ami erről a sportól…..
Hiába, hát hiába vártam két hónapot a méltó csapásra, Klapka Györgyöt valaki visszatartotta attól, hogy az általa alapított irodalmi lapba vezércikket írjon. Pedig sokkal izgalmasabban kezdődhetett volna ez a lapkritika. Nemrég tört bele a bicskája a szintén nyugatos…..
Legalábbis Ausztráliában semmiképpen nem, ugyanis a The Chaser's War on Everything című viccesműsor készítőit két hétre letiltották az ország tévéképernyőiről, miután legutóbbi műsorukban volt egy szegmens, amiben halálos beteg kisgyerekekkel viccelődtek, az ausztrálok…..
aladdin a yeshivában Szünet 2009.05.07 00:57:00
Mindenkitől elnézést kérek, aki visszajár, amióta nem vagyok Berlinben, teljesen elhanyagoltam a blogot.Most kicsit még szünetelek, aztán majd kitalálok valamit, de ötleteket is szívesen fogadok.Mindenesetre, egyszer majd csak lesz valami.....
Na, én nem vagyok halálbüntetés-párti, ne gondolja senki, de az is igaz, hogy mindig is izgattak az intézményes horrorisztikus kegyetlenségek, például a különböző kivégzési módok. Ma pedig megtanultam, hogy mik az örökkévaló által elrendelt különböző halálbüntetés…..
Mi a szép? Itt egy kis talmud: Rés Lákis rablóbanda-vezér a fürdőházban találkozott rabbi Johánánnal, aki korának legszebb férfijai közé tartozott, és mindkettejük életét megváltoztatta ez a találkozás (nem úúúgy!). Rés Lákis kijelentette, hogy ha rabbi Johánánnak van…..
Oranienburg csendes kisváros, és a hév végállomása (szóval inkább Szentendre mint Pomáz). Úgy tudtuk, a láger könnyen megtalálható, de azért megkérdeztük az első rendőrt a vasútállomáson, akit megláttunk. Nagyon kedvesen útbaigazított bennünket, és megadta a busz számát,…..
Egyszer régen azt ígértem, hogy írok az itt töltött talán legmozgalmasabb hétvégémről (bár az is igaz, hogy hagyományos értelemben az átlagos hétvégék is meglehetősen mozgalmasak, alig van szabad idő, csak már rutinná rögzült a szokásos). Már beszámoltam a…..
A Viasat továbbra is számít a magyar sorozatfüggő társadalomra, és a Halottnak a csók után egy újabb sorozatnak is itt, a neten keres címet, éljen a webkettes életérzés. Adott egy középiskolás amerikaifutball-csapatról, annak játékosairól és edzőjéről, no meg az egész…..
aladdin a madrich 2009.02.26 16:29:04
Majnem két hete nem tanultam rendesen, normál hétköznapi menetben. Először jött a hétvége, majd ágyhoz kötött a betegség, végül egy hét Prága (ami egyébként nagyon jól sikerült), ugyhogy nem volt könnyű ma belerázódni a tanulási programba. Késett a vonatom tegnap…..
aladdin a yeshivában ramatyság 2009.02.16 12:23:00
Ákos kapacitált, hogy írjak már, hogy ő meg szerkeszthessen, mert egy ideje a Kidma oldalán is megjelenek, szóval anyagot akar...Azt is mondta, hogy az érzéseimről írjak, a kronológia nem fontos (de majd bepótolom persze): tehát itt van.Ramatyul érzem magam. A szombat délutánján…..
aladdin a yeshivában Lemaradás 2009.02.14 19:24:00
Jól le vagyok maradva a bloggal, nem írtam meg amit legutóbb igértem, és azt sem, ami azóta történt, például, hogy visszajött Olivér! Ye!Ígérem (bli néder :), hogy megpróbálok jobb lenni, addig is megosztom amit a ros yesiva mondott sábbát délután:Chatam Sofer (aki a magyar…..
aladdin a yeshivában Tóraadás 2009.02.03 23:47:00
Régen írtam, bár (vagy éppen azért, mert) sok minden történt itt, többségük a jó és a nagyon jó között egyensúlyozva:). Címszavakban: Tórakapás, holokauszt(-kutatás), szombat, koncert(bongó), éttermi ebéd - hal, szuperból, Talmudkapás, igazgatói elbeszélgetés. Nem tudom,…..
aladdin a yeshivában Az ünneplés 2009.01.28 00:58:00
Ma különleges ünneplésnek voltam részese. Az a szokás, hogy ha valaki befejezi egy traktátusnak (akár Misna, akár Talmud) a tanulását, akkor azt megünnepli. Érdekes módon szombaton az egyik srác a szabadidejében (!) tanult Mákot traktátust (Talmud) fejezte be, és lett jól…..
Most, hogy kellően régóta itt vagyok, már igazán kialakultak a dolgok, és lett átlagos mindenből. Most tehát könnyen meg lehet állapítani, mi a rendes, és a rendkívüli. Szóval az átlagos nap: Reggel általában nem tudok imára rendesen felébredni, átlagban tehát fél kilenc…..
aladdin a yeshivában Off 2009.01.25 02:33:00
Nem ide tartozik, de úgy felhúztam magam, hogy kénytelen vagyok leírni: útálom, hogy kedvenc íróim némelyike őszülő fejjel politikai pamfletek gyártására vetemedett. Először Tom Clancy lett nehezen elnézhetően inkább politikus, mint író, most pedig, akire igazán nem…..
aladdin a yeshivában A Tóra 2009.01.23 14:33:00
Asszem itt az ideje elkezdeni azt a régóta dédelgetett sorozattervet megvalósítani, amely sorra végigveszi azokat a könyveket, szövegeket, szerzőket, kommentálókat, amiket ebben (és egyébként minden) yesivában tanulunk.Megpróbálok többé-kevésbé kronologikusan haladni, így az…..
Ma a tegnapi posztomon felbuzdulva kimerészkedtem a yesivából, és elmetróztam az Alex-ra, pénzt váltani, és mivel hamar végeztem, eldöntöttem, elmegyek a város legjobb angol nyelvű másodkézi :) könyvesboltjába, ami pont a yesiva régi épülete mellett van, még emlékszem, hogy…..
Azt hiszem, épp itt az ideje egy újabb helyzetjelentésnek, régen írtam arról, hogyan is érzem magam, és ez főleg azért zavar, mert megígértem, hogy többet írok magamról, és személyesebb lesz a blog. Hát nem tudom, mindenesetre próbálkozom (a külalak például már egyénibb…..
aladdin a yeshivában Prága 2 2009.01.19 01:12:00
Hol is hagytam abba, ja, igen, szóval hajnalban keltünk, és a reggelizők között mindenki szépen tfilint rakott, és ment a davenolás, én meg titokban lestem, mit szólnak hozzá a többiek, hát volt néhány vendég, aki tátott szájjal nézett, és voltak, akik több mint egy óráig…..
aladdin a yeshivában Meccs 2009.01.19 01:06:00
Tudom, hogy gyakorlatilag senkit sem érdekel, de engem igen, és végül is ez az én blogom, vagy mi. Szóval ma (vagy tegnap, mindegy) este két NFL (azaz Amcsifoci) konferenciadöntő van (volt), ami számomra kb. az év 5 legfontosabb sporteseményéből kettő. Viszont anélkül hogy tudtam…..
aladdin a yeshivában Prága 1 2009.01.17 23:56:00
Prágába elég későn érkeztünk meg, uszkve egy óra késéssel. A busz úgy tűnt, mintha kicsit keringne, majd egy mellékutcában megpróbált megfordulni, majd tolatott, nehéz volt a hátsó sorokból értelmezni a történteket. Végül egy híd előtt megálltunk, kiderült, hogy 40…..
Biztos mindenki ismeri a régi viccet az öregről, akit felvisznek a műrepülők, és a kunsztok között hümmögi, ezt gondoltam, ezt is gondoltam, na, ezt nem gondoltam.Én is így vagyok vele. Sok mindent gondoltam, de tegnap olyan történt amire igazán nem számítottam.Hogy ne beszéljek…..
aladdin a yeshivában Téli túra 2009.01.14 14:36:00
Dec 22-én hajnalban imcsiztünk, volt kis regcsi, és kellett mini szendókat összerakni magunknak az út elejére. Viszont természetesen nem lehetett időben elindulni, talán mert sok zsidó kellett volna, hogy buszra szálljon (meg mert az átkozott jószivünk: egy izraeli nagycsalád került…..
A téli szünet előtt kirándultunk egy nagyot a yesivával, Drezdán keresztül Prágába mentünk. Erről a túráról, mert komoly jelentőssége volt, és mert sok vicces, mesélendő dolog történt közben, még írni fogok, nem is keveset. De amiért ezt írtam, az az, hogy ott a hostelben,…..