Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yndi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmi értelme szembesíteni, vádolni, bekérdezni. Egy megtörhetetlennek látszó Orbán Viktor kedvét úgy vehetjük el legkönnyebben az egésztől, ha lágy, de aggodalommal teli hangon megjegyezzük, hogy „Felizgatta magát. Igyon egy kicsit!” A vasárnapi „olyan kínos,…..
yndi 2006.09.30 12:04:06
morrisal,

a kérdéseidre a válasz:

Mi köze az ország gazdasági demenciájához a:
-csirkefarhátért sorba álló kisnyugdíjasoknak

Az, hogy az ő nyugdíjukat emelték meg és fejelték meg a 13. havival 2002-ben.

-a háromműszakban dolgozó alig-béren tengődő félholtaknak

Az, hogy az "alig-bért" (minimálbért) is kb. háromszorosára emelték az elmúlt 8 év alatt, miközben a gazdaság évi átlag 3-4%-kal nőtt (azaz az össztermék kb. másfélszeresére).

-a levont TB-járulék, adó, etc. (ami egyébként hova tűnik???) miatt fele fizetésüket kézhez kapó tisztességes állampolgároknak

Az, hogy kevesebb adót fizetnek, mint 2002-ben, miután csökkentették az szja-t és az ÁFÁ-t. A TB-járulék a TB-kasszába megy, az adó a költségvetésbe.

-a betegségeik miatt amúgy is sorsüldözött embereknek,akik naphosszat sztk-ban ülnek,stb.

Az, hogy a TB-kassza fizeti nekik az sztk-t, ahol naphosszat ülnek.

-a főiskolán tovább tanulni vágyó fiataloknak?

Az, hogy a főiskoláig ingyen jártak iskolába, és pillanatnyilag a felsőoktatás is ingyenes.

mindenki számára:

szembe kellene nézni azzal az egyszerű ténnyel, hogy az államháztartási hiány és az államadósság úgy keletkezik, hogy túl sokat költ az ország. Az, hogy sokaknak így is nyomorult kevés volt a nyugdíja, meg nagyon magasnak találta az adókat, szomorú és érthető, de semmit nem változtat azon, hogy a teljes társadalom - benne ők is - élte fel azt a pénzt, amit most vissza kell fizetnünk.

Gyengébbek kedvéért hozzátenném, hogy Gyurcsány és az összes kormánytag teljes magánvagyona is egy csepp víz egy több ezermilliárdos államháztartási hiány tengeréhez képest (nem beszélve az államadósságról). Az igaz, hogy a milliárdosok, mint Gyurcsány, nem igazán érzik meg az adóemeléseket, ill. az állami pénzek kivonását a szociális, oktatási, egészségügyi, stb. szférából, de ettől még értelmetlen dolog úgy tenni, mintha ők nyelték volna el azt a pénzt, ami most hiányzik. Ők legfeljebb a szétosztogatásáról tehetnek - amit egyébként az Orbán-kormány kezdett, bár jóval mérsékeltebben, az tény.