Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zughekker Zoli

17 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre bocsátom: ilyen gyorsan még sosem választottunk vezérgecit! Ma látom az Index blogboxjában a Szakítós Blog egyik szalagcímét: "Mentett MSN beszélgetések: a dolog, amihez soha ne nyúljunk!" Azonnal kattintottam is, majd olvasom. A csurgós-csöpögős-szirupos…..
Zughekker Zoli 2009.07.25 01:14:38
@sinkopa: Hi!

Köszönjük a kimerítő elemzést, valóban eléggé nagy a sansza, hogy az SWI felől fúj a "szarszag".

Érdekességként: korábban kicsit rágugliztunk a napiszar.com-ra. Félreértés ne essék, nem azért, mert nem szeretnénk az ötlettelen, igénytelen viccoldalakat, hanem azért, mert többszörösen átléptek egy határt, amit nem kellett volna. Lényeg, hogy valaki hiába fordulna az SWI-hez akármilyen jogsérelemmel kapcsolatban, pont az SWI egyik informatikusa az egyik napiszar.com szerkesztő, aki biztosan jókat röhög a markában a jogsértést emlegető leveleken. Annak a Kovács Jucus nevű jogász muffnak is érdekesen szabott morális érzéke lehet, aki egy ilyen oldalt szerkeszt, az egészet nem kopipésztelem ide, íme az eredeti poszt: zughekker.blog.hu/2008/12/24/napiszar_7#more840144

Ezekkel a versenyekkel egyébként az a probléma, hogy akkor működnének normálisan, ha mindenki betartaná a szabályokat, érvényesülne a tömeghatás, a visszaéléseket pedig azonnal visszanyesnék, ahogy pl. a Wikipedia, Innocentive, stb. is működik.

Nemrég a T-Mobile egyik reklámkampányában is olyan pofátlan csalást követett el a MyVIP egyik grafikusa, hogy egy kiadós tömeges felhőbörödés kellett hozzá, hogy mind a T-Mobile, mint a MyVIP felfigyeljen a dologra. Részletek itt: puruttya.blog.hu/2009/06/01/puruttya_myvip_revenge

A fotós pályázatnál a csalást nyilván azért meri megkockáztatni az, aki, mert tudja, hogy a pályázat kiírója nekifutásból szarik a verseny tisztaságára (sőt, még az is hozz nekik a reklámot, ha cirkusz van).

Ha komolyan vennék, nem kevés energiát kellene annak az ellenőrzésére is fordítani, hogy a fotókat valóban a fotó feltöltője készítette-e, de erre nyilván nincs kapacitás. Irodalom, az van. Szerinted a Nikon PR-osai olvasták a Photoshop CS3 for Forensics Professionals-t? :- )
zughekker.uw.hu/lib Szerintünk sem. Egy kellőképpen nagy olvasottságú szarházi bandával pedig érthető, hogy nem mernek ujjat húzni a nikonosok azzal, hogy kizárják őket.
Ebben az évben konkrétan nem volt érettségi botrány [eddig], felmerült hát, hogy esetleg lehetne fake-elni egy feladatlapot próbára téve a net népét. Volt ebben a verzióba Fermat-Wiles-tétel, Subba koncert Marcival, infláció közbeni fegyverkezés záptojással, sertésinfluenza,…..
Tudjátok, ahogy az internet dzsungelében bozótvágó késsel haladva találkozom mindenféle illegális szarral, néha egy-egy tartalom bizarr volta adja a dolog szépségét. Itt vannak például az UD zrt.-s lehallgatási felvételek. Jó, tudom, már tök régi, de igazából szerintem alig…..
Csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az első olyan vírus, ami sokkal inkább a felhasználói sajátosságokat, az emberi természet kihasználva tesz kárt. Most megkaptuk. Számos magyar nyelvű IT oldalon is lehetett olvasni a Conficker néven elhíresült féreg lehetséges…..
...már komolyan nem tudjuk, hogy hányadik alkalommal. A múlt heti SSL-bulvár cikk megjelenését követően nem sokkal Buherátor felhívta a figyelmet arra, hogy ismét veszélyes hülyeség került ki a webre az ITcafe.hu-n, amiről később egy bővebb cikket is írt. Tegnap pedig az…..
Nem érdekel az objektumorientált paradigma? Esetleg egy kis algoritmuselméleti szájbarágó? Sebaj, a fontos az, hogy mindezt ne mutasd ki bizonyos oktatók előadásán, különben ELMEHETSZ A JÓ BÜDÖS PICSÁBA!!! Persze ha valaki hallgatóként annyira hülye, hogy a látványos…..
Zughekker Zoli 2009.01.25 23:18:25
Ha bedobunk egy BME-s videót, legalább kiegyensúlyozottan leszünk gecik. Ezért hálás köszönet az olvasónak, a BME-s videó tehát:

www.youtube.com/watch?v=uwPIFh-GTuU

Ha líraian akarok fogalmazni, azt tudom mondani, hogy meg lettem szólítva borosta kommentjével. Nem sok olyan hülye hely van, mint a debreceni IK, ugyanis mindegy, hogy a hallgatónak még a második félév végén úgy kell magyarázni a for-ciklust vagy éppen már egy tartalomkezelő lelki világát részesíti pszichoterápiában, ugyanúgy leszarják. A dolog az oktatógárda megváltozásával változhat, de mint tudjuk, egyetemeken az jórészt kihalásos alapon történik.

A DE-IK-val kapcsolatban súlyosbító tényezőként kell említenem, hogy az oktatás színvonala egy-egy kurzus esetében minősíthetetlen, míg a számonkérés nagyon kemény tud lenni. A hülyék elviselése érdekében jó, ha a hallgató bekapcsolódik egy tudományos diákkör munkájába.
Szóval a T-Mobile-lal jobb lenne a világ? Komolyan nem tudjuk. De leírhatatlan minőséget sejtet az, amikor a kényes ügyféladatok kezelésére belőtt on-line felület ahelyett, hogy a kapcsolódó szerződés adatait mutatná, bejelenti a böngészőablakban, hogy bizony nem sikerült a…..
Zughekker Kommentár nélkül... 2009.01.12 13:09:28
Ahogy a blog újraindul, a matekos vonalat is fel fogjuk erősíteni, persze előtte majd lesz szó olyanról, ami valakit legalább érdekel is. A múltkori szivatós egyenlet-hekkelés után az alábbi szemet gyönyörködtető képpel sanyargatnánk benneteket így a hét elején. Íme:  ..
...is lehetne akár a Független Hírügynökség által tegnap leközölt, majd több lap által is lazán átvett bulvárhír, ami szerint ilyen hidegben a piercingek fagyási sérüléseket okozhatnak. (Az Indexen nagyon helyesen a Bulvár rovatban van.) Kicsit offtopic lesz az írás, ezért…..
Ejj-hajj, közeleg a karácsony este, a Napiszar.com-on, az internet pöcegödrében pedig pont most kavarta meg valaki a masszát. Most mondjátok meg, hát van szive az embereknek?! Néha mi is ránézünk az internet pöcegödrére és azt a sajnálatos tendenciát véltük felfedezni, hogy ezek…..
Zughekker Zoli 2008.12.25 15:55:50
Feljöttem már megnézni, hogy mi ez a szarszag itt a ZHB-n.

Mindenek előtt óriási piros pont annak az ismeretlennek, aki tudatta Kulabáékkal, hogy szerepeltettük őket, pár órával a poszt megjelenését követően.

Tamás azonosíthatóságra vonatkozó felvetésével kapcsolatban csak annyit, hogy érdekes módon egy normális impresszumotok sincs, ami ismét, ha nem is jogtalan, de hogy a Ti esetetekben gerinctelen, az a minimum, másrészt az azonosíthatóság akkor válik hirtelen baromira sürgetővé, amíg a ti érdekeitek sérülnek. Egészen addig? Áááá, dehogy.

Ez a második nyakon csípett portál, ami hozzátok köthető és mások lealázásával generál forgalmat. Ezután neveznénk meg magunkat? Azért mi sem vagyunk teljesen hülyék.

Valami fogalomzavar kerekedett itt nagyon gyorsan, ugyanis a poszt nem karácsonykor született, a kommentről viszont senki sem írta ezt. Úgy, hogy te is megértsd: bármilyen meglepő is vannak olyan munkakörök, amiknél az ünnepnap is munkanap lehet, appendicitises szépjónapot :-) Na az este Zitának is telhetett appendectomiával vagy történetesen anélkül, így volt ideje röppenteni egy kommentet melóhelyről. Soha nem is akartunk keresni a bloggal, ha valaki olvasta a küldetésnyilatkozatunkat és nem teljesen hülye, annak ez egyértelmű. Bármilyen meglepő, a főállású munkakörök közt is vannak olyanok, amiket nem a pénzért csinálnak, ha ez nem így lenne, eléggé gyorsan feldobná a bakancsot az egészségügyi rendszer.

Ha valaki megnézi a korábbi posztok komment-számát, akkor abból szépen látható, hogy ez a blog nem olvasott vagy kevésbé olvasott, hanem széles tartományban változik az olvasottság. Kábé 160 és 6000 közt függően attól, hogy címoldalon vagyunk az Indexen, esetleg máshol vagy sem. Tényleg betegesen nagy az önbizalmad, ha úgy gondolod, hogy a Napiszarnak helye lenne a "nem ajánlott" oldallécben, ugyanis összesen senkinek nem okoztatok akkora kárt, mint az ott megnevezettek akármelyike. Mind valamilyen szolgáltató, ha nem tűnt volna fel. Nem kell ennyit vergődni, elhisszük, hogy egyébként jó arc vagy és a 17. század közepétől foglalkozol Web 2-vel, ezért ne írd meg még egyszer.

Zita! Eleinte még jópofa volt, hogy az iWiW-es lapodon irodalomtörténet szerepelt, mert tudtuk, hogy ezek a klotyómanók rá fognak cuppanni. Viszont mostanra érdemes lenne módosítani, még a végén azt hiszik, hogy tényleg bölcsész vagy!

Ha valaki tudja, hogy a Subbások mikor loptak a Napiszartól, írja meg!
A decemberi ünnepek lehetnek boldogok, békések, áldottak, vagy feszültséggel teltek. Bár nincs szerda, mégis jöjjön egy alkalomhoz illő mikulásos (mikul-ás) kísérlet!    Lám-lám, megérte kisuvickolni a kis piros csizmát!..
Ma 60 éves az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. Előre bocsátom, hogy kicsit offtopic lesz a poszt, de meggyőződésem, hogy egyetlen kutató sem vonhatja ki magát a társadalom felé mutatott felelősség alól, ha visszaélésről vagy demagógiáról szerez tudomást. Ha máshogy nem…..
Kedves Olvasóink! Ha esetleg nem lenne lehetőségetek eljönni a hétvégi Hacktivity 2008-ra, nem kisebb csemegével szolgálunk, mint Friderikusz online lelki világának sötét bugyrainak elemzésével. Még 2008. 07. 18-án a www.friderikusz.hu oldal webfejlesztő fenoménjeinek…..
Telemarketing terror: "a számukat a Matáv (!!) adta ki, 2002-ben még nem volt titkos". Éppen hazaruccantam a családomhoz látogatóba, amikor egy verőfényes délután, csörög a vezetékes telefon, a hívás rejtett számról érkezik, felveszem. Egy telemarketinges hölgy…..
Zughekker Állati hekkerek 2008.06.13 19:00:00
A blog indulása óta ez volt az első hónap, amikor nem akart senki beperelni minket, ami valószínűleg annak tudható be, hogy kisebb-nagyobb vehemenciával folytatott vizsgázás és vizsgáztatás közben nem jutott idő hacker-huntingra, így nem volt kiről írni. Na de ami késik nem…..
Az internetes társkereséssel kapcsolatos cikksorozat második cikkében kevésbé szolgáltatói, inkább felhasználói oldalról – ilyen módon sokak számára kevésbé unalmasan – fogom meg a témát. Évek folyamán nem kevesen fordultak már hozzám olyan problémákkal, amik…..
Körülbelül egy héttel ezelőtt ZH kolleganő e-mailen kérdést intézett néhány magyar társkereső rendszerhez, amiben többek közt arról faggatta őket, hogy milyen technikai és emberi természetű (SE, azaz social engineering) visszaélésekkel lehet számolni, mire érdemes vigyázni…..
Ismét iWiW, csak kicsit másképp. Minden iWiW-felhasználó úgy gondolja, hogy csak azok az adatok szolgáltathatnak róla információt, amiket az adatlapján megadott. Holott nyílt titok, hogy a fejvadász cégek rutinszerűen megnézik a leendő alkalmazott ismerőseinek összetételét. Az…..
Az imént kivesézendő visszaélésre nem olvasói levél, hanem egy meleg ismerősöm hívta fel a figyelmet. iWiW és megint csak iWiW. Eheti vezérgecink a Tolerancia Magazin. Ha bő 5-6 évvel ezelőtt valakinek felajánlották volna, hogy regisztrálhat egy olyan oldalra, ahol akárki…..
Mi lehet a közös a víruskereső programok működésében, a törvényszéki DNS-vizsgálatban és a Harry Potterben? A kérdés ebben a formában feltéve körülbelül olyan hülyén hangzik, mint amikor a South Park című kulturális remek mozifilm változatában Terrance megkérdezi…..
Pálinkás jó reggelt Hölgyeim!Látom még nem mutat a blog különösebb közösségi életjelenségeket, végülis csak ma lett beizzítva az egész hóbelebanc.Tegnap kaptam az infót, hogy kamu volt az az állítólagosan Freund Tamás [Bolyai-díjas agykutató, az MTA Kísérleti…..