Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom Gambler

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blogszülinap egyik hagyománya a nyereményözön, amit általában valamilyen trükkös rejtvénnyel zúdítunk a nyakatokba. Most is pontosan ez történik, amolyan Mohó Hiéna módjára. Ha valaki nem ismerné, a Mohó Hiéna a Totalcar karácsonyi rovata, amiben az évben kapott…..
Tom Gambler 2014.11.26 13:06:40
@Stöki: Elküldtem, remélem megkaptátok. Köszi a gyors segítséget! :)
Miután a nyerőgépek nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva egy nap alatt a szemétdombra kerültek, a parlament cserébe a távszerencsejátékot kívánja rászabadítani hazánkra. De vajon fel van készülve erre az ország? És vajon a remélt koncessziós díjak tudják majd…..
Tom Gambler 2013.05.05 16:02:42
@Joaquin: Én vagyok Captain Obvious, csak most az álnevemről kommentelek. :P
Tom Gambler 2013.05.05 16:29:46
@én már a fény gyermeke vagyok: A te szemszögedből nézve ez valószínűleg így van, bármikor beismerem, hogy én nem nagyon tudok a játékos fejével gondolkodni, mivel éppen csak annyit játszottam, hogy értsem a játékokat, semmi többet. Én csak a szolgáltatói oldalt ismerem főként.
Ami a magyar online-t illeti, az a cég is indult a tenderen, aminek dolgozom, de akkoriban volt egy sokkal nagyobb tender is, sokkal nagyobb presztízzsel, így amennyire én tudom, nem nagyon fektettek energiát a magyar pályázatba, így nem is nyerte el a cég. Én magam csak pletykákat hallottam, de az magáért beszél, hogy jelenleg a tesztelése folyik a magyar sportfogadó rendszernek, holott tudomásom szerint az a határidő, miszerint az EB-re élesben kell mennie, már eleve a második határidő volt. Szóval cirka 1-2 éves csúszásban vannak.
A kinézet ettől még lehet csilli-villi, de arra én sem számítok, hogy live market-ek, online stream és hasonló szolgáltatások lennének. Az események száma meg általában véve inkább üzleti-marketing kérdés, nem a back-end rendszeré.
Tom Gambler 2013.05.05 17:08:31
@én már a fény gyermeke vagyok: A marketing/üzleti kérdést úgy értettem, hogy a rendszer maga, ha jól van megcsinálva, nem fogja limitálni azt, hogy mennyi meccsen, milyen ajánlatokra fogadhatsz. Bizonyos országokban van erre törvényi limitáció, de technikailag nem szabadna, hogy legyen.
Szóval, ha stream és live fogadás nem is lesz, annak elviekben nem lehet akadálya a magyar rendszerben sem, hogy az általad hozott példákra abban is fogadhass.
Az elmúlt időszak fideszes okossága egyértelműen a rezsicsökkentés meghirdetése volt. A kormánypárt a kommunikációs manőverrel elérte, hogy az ellenzék ismét az ő kottájából játsszon. Bajnai a hírlevelében máris meghirdette a valódi rezsicsökkentés programját, míg az…..
Tom Gambler 2013.04.03 10:28:37
@J.László: Képzeld, bazmeg, barátnőmék, akik nem cigányok, szintén fával fűtenek, mert amikor különböző körülmények miatt költözni kényszerültek, akkor egy régi falusi hosszúházat tudtak csak megvenni, amiben nem volt központi kazános rendszer kiépítve, ellenben tisztességes kémények igen. Nem mellesleg abban a faluban elég sokan vesznek fát, fűtési céllal, nem cigányok. És ez a nyugati határnál van. Úgyhogy akárhol is éltél nyolc évig, valószínűleg a fejedet egész idő alatt a seggedben tartottad.
Egy döbbenetes világ körüli út, melynek során végiglátogathatjuk az összes olyan helyet, amely fent van az UNESCO világörökségének listáján. Éppenséggel nem árt, ha mélyen a zsebünkbe nyúlunk, mert izgalmasnak izgalmas az út, de legalább annyira drága is. Alighanem minden…..
Mi ez a drámázás? Az verte ki a biztosítékot, hogy egy fél generációra való fiatalt akart megbélyegezni a kormány. A lébecoló diák bélyegét sütötték mindenkire, aki nem fejezte be időben a tanulmányait, tekintet nélkül a körülményekre. Mindegy, hogy egy gyermek születése,…..
Tom Gambler 2012.12.19 21:25:50
@Szegényember felesége: Valaki már megírta, ott osztatlan képzés ideje plusz 2 félév, tehát osztatlanban is hat év. Amúgy mindegy, mikor kezdted, én cirka 7 éve vagyok a felsőoktatásban (Igaz ennek a felétől dolgozom már teljes állásban), de ezalatt háromféle finanszírozás volt, és mindegyiknél az új lett rám érvényes, tehát akármikor kezdték is, olyan nincs, akinek 20 félév állami támogatás jár még.
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
Tom Gambler 2012.09.07 10:39:37
@sikitomi: dettó
Geekblog A felhúzhatós lány 2012.05.15 06:00:00
A science-fiction nem szűkölködik olyan történetekben, amik egy élhetetlen, rettenetes jövő képével riogatják a közönséget, és mivel sem az emberi gyarlóságnak, sem a világ problémáinak nincs se vége se hossza, az íróknak nem esik nehezükre újabb és újabb „így…..
Tom Gambler 2012.05.15 11:31:31
@Szasza_boy: A Thai kifejezések oké, ahogy xszolixxx írta, az angolban sem volt hozzá szójegyzék, én annó amit nem értettem, google segített, ezt a részét még élveztem is. De a torzító fordítást nem szeretem, a magbank elég szarul hangzik magyarul, és a könyvből eléggé kiderül, hogy az egy génbank.
A másik a nevek, az ázsiai neveket át lehet írni magyarra, az Emikó oké, Hok Szeng oké lenne, é-vel már gázabb, de hogy mi lett Jaidee Rojjanasukchai-ból, azt el sem merem képzelni. Kétlem, hogy ezt bárki Tyájdí-nek mondja. Mellesleg nem nyelvtannáciskodni akarok, de sztem zseniális ez a könyv, viszont a gyenge fordítás a legjobb könyvet is meg tudja ölni....
Tom Gambler 2012.05.15 12:21:05
@Ad Astra: @efes: Meghajlok a szakértő előtt, lehet, hogy csak az én fülemnek furcsa. Bár töredelmesen bevallom, ugyan munkából kifolyólag sokféle nemzetet hallottam már angolul beszélni, de thai-t még valóban nem.
Ami könyvben előforduló thai kifejezéseket illeti, az már az engem az eredetiben sem zavart, inkább érdekes volt.
Tömegközlekedési vállalatnál járművezetőként dolgozó olvasóinknak üzenem, hogy ha a következő napokban az utasok elkezdenek idegesítő mennyiségű apróval fizetni, akkor az egy Kisalföld Volános kolléga miatti bosszúhadjárat része lesz. Endre, akivel jól kicsesztek, nem…..
Tom Gambler 2010.10.26 08:52:34
@Hurrá Torpedó: Egy apró kiegészítés, nem a Volán telep helyére épült, a telep most is megvan, a buszpályaudvar mögött, a telek volt kábé félig beépítve, egyik felén a telep, a másik fele totál üres, azt adták el a Tesco-nak a pályaudvarért. A többi stimmel. Remélem, nem sértődsz meg a kiegészítésért.
Tom Gambler 2010.10.26 08:55:37
@Steve31: @heliox: Mindketten tévedtek, ugyanis te nem vagy köteles igénybe venni a Volán szolgáltatását, ha pedig igénybe veszed, automatikusan elfogadod az üzletszabályzatát, tehát az érvényes rád, nem a jegybanki alaptörvény.
Tom Gambler 2010.10.26 09:42:17
@hááááát: Tévedsz. A szabályzat szerint járt el, tehát erről az oldalról akármennyit írkálhatnak a panaszkönyvbe, nem fogják kikezdeni. Morálisan lehet megkérdőjelezni. Ugyanakkor aki nem dolgozott ilyen munkakörben, fogalma sincs, az utasok között is mennyi az idióta, nem tudhatod, aznap már hány idiótával volt dolga. Plusz, fogalmad sincs, a posztoló hogy adta elő magát valójában.

@Ferocious: Ha igénybe veszed a szolgáltatást, elfogadod a feltételeket, úgyhogy neked kuss a neved. Vagy dönthetsz úgy, hogy nem veszed igénybe. A tolerancia vagy mindkét oldalról jár, vagy egyikről sem.
Modorosblog Az expasim 2010.06.15 07:00:00
-Na nézzenek oda - mit eszünk ma, Bazsi? -Karbonárát, én csináltam. -Komolyan? De ügyi vagy. Carbonara... e una Coca-Cola... A volt barátom is állandóan a konyhában sertepertélt - mondjuk ő szakács végzettségű is volt. Ennél azért egy fokkal bonyolultabb dolgokat főzött…..
Tom Gambler 2010.06.15 10:54:30
@Sólyom Bátor: Azt nem veszed észre, hogy a jelenségek közül, amikett ez a blog parodizál, az egyik te magad vagy. Annyira az vagy, hogy emiatt nem tűnik fel. És valóban, lehetne ez vicces is, ha feltűnne, és önirónával kezelnéd. De nem tűnik. És nekünk így ez fáj.
Tom Gambler 2010.06.15 11:16:51
@Sólyom Bátor: A hülyeség ne fájna? Nekem mindig fáj, de jelen esetben nem hinném, hogy erről van szó. Te nem hülye vagy, hanem modoros. Pont, amiről a blog szól. Vagy, fenntartom, tényleg ironizálsz, akkor viszont az amúgy általam eddig magasnak tartott érzékenységem az iróniára csődöt mondott, mert nem érzem, beccszó. De ahogy nézem, mások sem. Ettől még lehetek én a hülye.
Imádok a két ünnep között dolgozni. Lehet antiszociálisnak bélyegezni, de valahogy jól esik már ilyenkor egy kicsit kiszabadulni a húsz éve permanensen haldokló nagynénik gyűrűjéből, akik az éhes hiéna fürgeségével vetik rá magukat az ajándékra, két pofára zabálják az…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
Zsarufika Köznevetség tárgya 2009.01.09 15:25:00
Egyre több embernek tűnik fel, hogy igazából a rendőreink nem nagyon dolgoznak - viszont ezt különféle nyomravezető jutalmak felajánlásával próbálják leplezni, vagy kompenzálni.Az a szép benne, hogy már Európa másik felén is erről beszélnek, talán kis lenézéssel, gúnyosan…..
Tom Gambler 2009.01.09 21:06:47
Édes jó istenem!
Távol álljon tőlem a magyar rendőrség védése, de a kedves postoló szatyorban nőtt fel???
www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/fugitives.htm
Odass, baszod, még a nálunk sokkal menőbb USA-ban is fejpénzt ajánlanak azokért, akiket nem lehet elkapni. Mégpedig azért, mert vannak olyan profik, akik úgy el tudnak tűnni, hogy sosem találnák meg őket...De! Mindenkinek vannak bizalmasai, és van az a pénz, amiért megfelelő pillanatban esetleg valaki úgy dönt, megszólal. És képzeld, ez működik. Nahát.
Ma sem kell tévézni, csak este, amikor az ember már egyébként sem képes semmi értelmes dologra, sonkától, tojástól, pálinkától elnehezült gyomorral fogadkozik, hogy a büdös életben ilyet nem, nincs az az isten, hogy Mariskához elvigye a kölyköt locsolni, mert az a…..
Durva nap ez a mai, Árpád népe, hejj! Először is röhögjünk már egyet a Győzike mai epizód címén: Evelin kamaszodik. Szerintem egyébként nem az a baj, hogy kamaszodik, hanem az, hogy a töke tele van már az idétlen faterjával, de ez csak magánvélemény (RTL, 21:05). Ha ez…..
Tom Gambler 2007.03.26 20:42:35
Figyelem, figyelem, történelmi pillanat, a Filmmúzeum belecsap a retrólecsóba: újra leadja az Öveges professzor: Legkedvesebb kísérleteim című ismeretterjesztő sorozatot (18.45), ma a csavart labda titka lesz, bármi is legyen az. Utána jön a Másfélmillió lépés Magyarországon…..
A kórházban nyitunk, ahol az első rész végén halálugrást végrehajtó Peter fekszik, Nathan ugyan megmentette, de kicsúszott a kezéből az öccs, és kicsit összetört. Repülésről hadovál és hasonlókról, Nathan úgy tesz, mint aki nem tudja miről van szó, jobb így mindenkinek.…..
Kezdjük azt érezni, hogy ez az egész iWiW-es móka kicsúszik a kezeink közül. Egyszerűen túl nagy a Jóistenke állatkertje! Az eheti termés például lenyűgözően masszív.- Szigetlakók - Gyűlölet, idegesség, feszültség - Mi az ott az arcomon? - Flesses amerikás - Tukmálós…..
Tom Gambler 2007.03.03 11:16:32
Mi speciel már egészen elfelejtettük Zsuzsát, ám Gyurcsányék most előrángatják a békés háziasszony szerepéből és megteszik kormányszóvivőnek. A Subba üdvözli a döntést, hiszen Zsuzsánál jobb nő ezt a posztot még soha nem töltötte be Magyarországon, és a bulvárhősök…..