Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fts

5 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jobbik parlamenti képviselőjéről Zagyva György Gyuláról ismert Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái tüntetést szerveznek a benzinárak ellen. A „fiatal magyarok” nem találtak más helyet erre a tüntetésre, mint a Sziget Fesztivál…..
Tegnap óta van már precedens értékű ítélet p2p-fájlcserélővel szemben. Ugye a Jammie Thomas-ügyről van szó. Na meg arról, hogy a RIAA köntösébe bújt zenekiadó vállalatok triumfáltak egy nagyot: 24 zeneszám megosztásáért 222 ezer dollár büntetést kellene fizetnie a…..
w Holnapután 2007.06.18 11:00:00
Egyre hangosabb a klímaváltozás miatti pánikkeltés, úgyhogy a magam eszközeivel be is szállok. Az Armageddon-forgatókönyv vagy reális, vagy nem. A klímaszkeptikusok szerint a történés lassú, kiszámítható és csekély hatású; de igenis van arra kilátás, hogy nagyszabású és…..
w Die Hippie, Die! 2007.06.18 01:24:00
A G8 körüli hülyéskedésről nem volt itt szó, de mindannyiunk szerencséjére nem csak én írok magyarul. Váncsa István egy okosbomba pontosságával leírta, amit le kell írni. Van benne egy apró belpolos oldalvágás, de remélem, felfogja mindenki, hogy nem az a lényeg. Hanem…..
w Magyar atom 2007.05.17 11:15:00
Hát kellett neki adni valami ülőhelyet, azt értem. Erős a pártban. Végül is lehetne honvédelmi miniszter, vagy akár gazdasági, ott több kárt tudna okozni. De ne higgyük, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumban nem tud. Különösen akkor, ha bevonja a munkába a hazai aktivistákat.…..
fts 2007.05.17 15:29:41
A német modell napkollektorral és egyebekkel többek között azért is jobb, mert ha az emberek helyben termelik meg az energiát, akkor nem csupán állami, de egyéni szinten is megvalósítható az energiafüggőség feloldása. Ezenkívül lehet, hogy mondjuk az energiahatékonysággal is lehetne valamit kezdeni, energiatakarékos izzótól a szigetelésig vagy a carpoolig, meg ha elfogy az olaj és egyre több uránt használunk fel, akkor az sem tart olyan sokáig. A különböző műanyag csomagolópapírok tömeges előállítása sem feltétlenül csökkenti az energiafüggőséget, de a pet palack sem kedvez neki. Aztán ott van a biomassza-erőmű, amihez tökéletes fűtőanyag nyerhető mondjuk a kenderből (csak hát azt ugye nem lehet legalizálni, mert öl :)). Az atomhulladékot meg nem 2 évig kell tárolni, hanem kicsit tovább. Az üvegházhatás elleni védekezésre meg a legjobb az erdők újratelepítése, lévén a fotoszintézis során a növény mintha beépítene egy elég jelentős mennyiségű co2-t. Aztán az atomerőműbe szállítani kell valahogy az uránt, szanaszét kell túrni a földet, egy idő után el kell bontani, úgy hogy ne legyen sugárzás, és persze az ott termelt áram árába nem ártana beleszámítani a biztonsági költségeket, amik nem az atomerőműnél, hanem a hadseregnél és a titkosszolgálatoknál jelentkeznek. De persze lehet, hogy én vagyok hülye és az atom az egyedül üdvözítő út.
w The Final Countdown I. 2007.03.26 08:00:00
Bökjünk rá a római szerződésekre, és mondjuk, hogy azzal kezdődött a ma is tartó folyamat: ötven éves az egyesülő Európa. Ha leszámítjuk Adolf Hitler rövid életű kísérletét. A kérdés az, van-e ebben még ötven év. A test Európa teste, cselekvőképessége satnya.…..
FuCk tHe sYsTEm Kreuzberg-Budapest 2007.03.13 22:37:08
Az azért mindenképpen vicces, hogy miként Berlinben május 1 előtt mindenki tudja, hogy zavargások lesznek, úgy most itthon is mindenki erre számít holnapután. A probléma az előre megtervezett zavargásokkal, hogy elvesztik azt a spontaneitást, ami miatt az egész érdekes lehetne. Egy…..
FuCk tHe sYsTEm Fesztiválok 2007.03.10 15:03:43
A Sziget programjának kiszivárgása kapcsán szeretnék írni egy kicsit a nagy nyári fesztiválokról.Igazából bármennyire is elveszett az eredeti varázsa ezeknek az eseményeknek, én továbbra is szeretem a nagy nyári fesztiválokat. Igaz, ahogy egyre profibbá és üzletibbé válnak,…..
FuCk tHe sYsTEm Ingyen 2007.03.07 13:09:17
Régen könyvekben jelenhettek meg azok az információk, amik ahhoz kellenek, hogy az ember ingyen vagy nagyon olcsón jusson olyan dolgokhoz, amikhez egyébként csak pénzért juthatna hozzá. Aztán jöttek a newsgroupok és a bbs-ek, míg ma már wikin és blogokon keresztül is terjednek ezek…..
FuCk tHe sYsTEm Vajon miért 2007.02.28 12:55:00
tűnt el ez a cikk a digg-ről? Vajon miért zuhant hirtelen a világ összes tőzsdéje? Vajon számít-e ez valamit? Miért jött ez ilyen hirtelen? A történelem ismétli önmagát és lesz egy újabb nagy válság, vagy csak én vagyok eltévedve? Azért úgy gondolom, hogy amíg nincsenek…..
FuCk tHe sYsTEm Mi a baj? 2007.02.27 15:58:00
A bemutatkozás után szeretném megosztani azt, hogy szerintem mi a gond a Rendszerrel. Véleményem szerint persze az egész, úgy ahogy van alapjában romlott, még saját ígéreteit sem teljesíti. Ma arányaiban nem hiszem, hogy nagyobb lenne a mobilitás, mint mondjuk egy feudális…..