Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katyvasz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Császi Lajos a legnagyobb magyar médiatudós. Annyira nagy, hogy az itt kommentelhető interjúk elkészítését fél évig tartó egyeztetés előzte meg. Megérte kivárni.A minőségi sajtó a művelt középosztály fóruma, míg a bulvár születésénél fogva demokratikus, kócos,…..
katyvasz 2008.12.07 00:01:57
Itt olvashatsz egy tanulmányt (Stachó László - Molnár Bálint szerzőpárostól), amiben a Bandura-kísérletet és a többi fontosabb témábavágó pszichológiai, ill. médiakutatói vizsgálatot is elmagyarázzák/összefoglalják.

www.mediakutato.hu/cikk/2003_04_tel/02_mediaeroszak/01.html

Számomra már ott kiábrándító Császi, hogy miközben tudnia kell róla, számos kutatás jutott az ő - kutatással alá sem támasztott?! - álláspontjával ellentétes következtetésre, az ÖSSZES pszichológiai kutatást elintézi egy gunyoros "A pszichológusok szeretik úgy látni," mondattal. Komoly tudós nem tesz ilyet. Inkább próbálná meggyőzni az olvasót, hogy miért is értéktelenek e kutatások.

Az is gyermeteg fogás, ahogy hosszasan támadja a másik oldalt, kiemelve egy nagyon gyönge érvet (pl. "a Született gyilkosok megnézése rögvest gyilkost csinál sokakból" típusút), aztán fölényesen bizonyítja, hogy ez, persze, nem így van. Mindez azt a hamis benyomást kelti, mintha bizony a vita legfontosabb frontvonala valóban itt húzódna (s nem pedig egy túlzó, hisztérikus megnyilvánulásról lenne csak szó).