Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazz

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen volt egy cikkünk arról, hogy mi hogyan éljük meg a mindennapi közlekedési kultúrát (vagy annak hiányát) idehaza és külföldön. Van, aki magában fortyog, van aki büntetne, de alapjában véve próbálunk nevelni és jólneveltnek maradni minden szituációban.…..
Utazz 2012.02.01 01:29:19
@mehmeo: De bizony a Merci egy W220-as
Egy elképesztő vörössel (borral, nem nővel, ez utóbbi legyen inkább szőke) egy toszkán domb tetején ülni, bámulni a tájat, közben lötyögtetni a tintaszínű italt a pohárban – ez a kép jut eszembe pár évvel ezelőtti toszkán és az olasz keleti partot érintő…..
Utazz 2011.05.26 12:01:44
Burzsuj A Vertu vége? 2011.05.24 08:00:00
Ízlések és pofonok, de kevés igazán jó burzsujtelefon van. Meg lehet érte kövezni, de a Vertu és a Tag Heuer modelljei nekem nem jönnek be, és élőben az Ulysse Nardin telefonja sem néz ki jól. A Gresso vagy a Mobiado a képek alapján nem olyan rossz, de ha megvalósul, akkor egy…..
 Orosz oligarchák, közel-keleti hercegek, indiai acélkirályok versengenek azon, hogy hány helikopterleszállót préseltek a jachtjukra. Hát ezen az anyahajón van vagy kéttucatnyi, ha ebben mérik a menőséget, a brit Királyi Haditengerészet korábbi zászlóshajójának párja…..
Az egyszeri Tunéziában vakációzó éppen annyira ismeri a helyi belpolitika helyzetét, mint a partivonattal a Szigetre érkező külföldi Tarlós Istvánt. Rögtön más lesz persze a helyzet, ha lőnek és nem a nagyszínpad előtt. Ettől még mindig nem fog érdekelni minket, ki lesz az új…..
Utazz 2011.01.31 14:46:28
@Vipera01: Felteszem a fagyizógépet pakoltatta meg.
Ő Anna. Egy kedves lány, akinek showroomjában egyre többször futunk össze Bernie-vel és Warrennel különféle megbeszéléseknek álcázott Pilótakeksz-evő versenyekre. Oláh Anna ugyanis szakmáját tekintve frissen végzett divattervező, aki hamarosan saját márkájával is megjelenik…..
Mesterséges szigetet építeni egyáltalán nem hangzik könnyűnek és úgy tűnik valóban nem az. Pontosabban olyat nem könnyű, amit néhány évtized, esetleg évszázad után nem búvárruhában és oxigénpalackkal kell megközelíteni. A mesterséges szigetekben különösen erős Dubai…..
Valami izgalmas befektetést kerestem nektek csak úgy passzióból, szórakozottan a múltkor, olyat, ami túlmutat a „váltsuk gyorsan minden pénzünket svájci frankra”, meg „vegyünk 40 kiló ezüstöt” típusú közhelyeken. Elég hamar rátaláltam a befutóra, a…..
Szülei vélhetően elhanyagolták a kis Viktor születésnapi zsúrjait, aki miután nagy és gazdag lett törleszteni kívánt magának a régi sérelemért - egy valamirevaló freudista pszichológus legalábbis hasonlót hámozna ki a történtekből. Mi tagadás, finoman szólva is rendhagyó…..
Mindegy, milyen formátumon keresztül, csak legyen - valami ilyesmi lenne a mottója a XXI. századi modern embernek, ha az internetről van szó. Mivel többségünk napjának zömét monitor előtt tölti, ezért kicsit sem mindegy, milyen az az adott eszköz. Az útmutatás érdekében most…..
A múltkori londoni Vertu sajtóeseményen vitatkoztam egy sort a marketingigazgatóval, Mark Izattal, hogy most a Vertu vagy az iPhone 4-e a menőbb, de nem tudtuk meggyőzni egymást. Nekem az már elég is volt, hogy a Vertu-dolgozók többségének iPhone-ja vagy Blackberryje (is) volt, de a…..
Ismét felkerültünk a luxus világtérképére. A Louis Vuitton City Guide idei kiadásában – egy év kihagyás után - újra szerepel Budapest. Az útiköny-sorozat érdekessége, hogy szöveg megírásához az LV neves mindig szabadúszó újságírókat és művészeket kér fel, az…..
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben? Inspirációként: http://www.bkv.hu/hu/tarsasag_tortenete/a_bkv_tortenete_1_resz;…..
Utazz 2010.10.19 16:30:40
@Kalvaria: Ahogy volt szerencsénk megtanulni még első előadáson, nem csak terméket és szolgáltatást kapunk külön, külön, hanem a kettőt egyben és az a "megoldás" ami a BKV esetében nem más, mint az "olcsó" és nagy tömegek számára elérhető mobilitás, persze itt most @mrc6-ra reagálva mondanám az idézőjelesen olcsót, mert tény, hogy nincs túl magas szinten és az ár-érték aránya tényleg pocsék emiatt, de alapvetően nem kéne drágának tartanunk azt, ami havonta annyiba kerül mint fél tank üzemanyag.

@mrc6: Teljes mértékben egyetértek veled abban, hogy jó marketinggel még a szemetet is el lehet adni, így a BKV-ra ráférne, de pont a monopolhelyzete miatt nincs marketingje, mert szidjuk, de megvesszük a bérletünket.

A viteldíjakat meg tény, hogy nem lenne célszerű emelni, sőt akár csökkenteni is lehetne, ha megvonnánk fölösleges és pazarló támogatásokat, mint a 65 év felettiek ingyen utazását, ami érvényes az EU, EGT tagállam és Svájc állampolgáraira is. Mondjuk nem tudom, hol máshol van olyan, hogy turistaként ingyenesen vehetem igénybe a tömegközlekedést .

Azt is elismerem, hogy szükség van innovációra, több téren is, de az biztos, hogy soha nem térül meg, mert nem jellemző a BKV-ra, hogy nyereséges lenne.
Szeretjük az American Express nemrég nyilvánosságra hozott felméréshez hasonlókat, többet elárulnak ugyanis a valóságról és a zeitgeistről, mint holmi GDP, meg S&P500, meg HDI adatok és indexek. Szóval az Amex szerint a dollármilliomos amerikaiak száma hiába emelkedett tavaly…..
Tudom, hogy az iPhone a menő, de azért akadnak olyan Burzsujok, akik nem akarnak beállni a sorba. (Nem mellesleg a legújabb Vertu is Symbian Series 60 alapokon dolgozik, persze ez utóbbi nem véletlen a Nokia háttér miatt. Egyébként Bernie Madoff már találkozott vele személyesen is, így…..
Nagyon jól viselkedhetett előző életeiben Mukesh Ambani, India leggazdagabb embere, hiszen karmája (és a Forbes szerkesztői szerint) 2014-re ő lesz a világ legvagyonosabb milliárosa. A 29 milliárd dollárjával jelenleg negyedik leggazdagabb, gonosz jóllakott napközis külsejű Ambani…..
Ha valahol, hát Amerikában valóban tökélyre fejlesztették a pénzköltés művészetét. Itt van például az Esquire-ház, ami elképesztő hedonizmusa mellett egyszerre több jótékony célt is szolgál, így aki végül sok-sok millió dollárért megveszi azt, nem csak az élet császára…..
Utazz 2010.10.11 19:53:56
Klikk a fotó alatti szükséges felbontáshoz. Kép ment. Képernyőnek beállít. Elmond mindenkinek mi ez! 1280x1024 1600x1200 1440x900 1680x1050 1920x1080 1920x1200 1280x1024 1600x1200 1440x900 1680x1050 1920x1080 1920X1200   1280x1024 1600x1200 1440x900 1680x1050 1920x1080…..
Azt mondjátok, hogy a budapesti önkormányzat a korrupció fellegvára? Teljesen igazatok van, de ha ki vagytok akadva, akkor nem tudjátok mi megy éppen Moszkvában. Miután az ultrakorrupt, hosszú-hosszú polipcsápokkal rendelkező Jurij Luzskovot (a lenti képen) kipenderítette Dmitrij…..
Míg Moszkvában az a menőbb burzsuj, aki minél tekintélyesebb konvojjal szeli át a Patriarsije Prudit, az arabok sokkal inkább a gyorsaságra hajtanak. Az Emirátusokban már mindenki hozzászokott a sivatagban burnuszban száguldozó tébolyultakra, a Londonban hűsölő arab playboyok…..
Utazz 2010.10.01 00:02:11
@Vipera01: És mint tudjuk az angol arisztokraták ki nem állhatják az újgazdagokat.
Mire költenél 200 millió forintot? Megoldaná az életed, ugye? Lám, a világ olyan sokszínű, hogy van, akinek még egy adventi naptárra sem elég. Azt hittem mohó vagyok, amikor gyerekként napokra előre kiettem a csokikat a naptár ablakai mögül. De zavarban vagyok, mikor szavakat…..
Jól tudjuk, hogy Amerikában komoly hagyománya van  gazdagok jótékonykodásának, ami gyakran nem több egyszerű PR-fogásnál, azonban így is valódi segítséget nyújt egy-egy nemes cél eléréséhez. A nagy jótékonykodóként ismert Bill Gates és Warren Buffett mellé most a…..
Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzésen 50 millió darab jegyszelvényt vásárolt 2 milliárd 375 millió forintért a MÁV Start Zrt., a vételár az eredetileg becsült összeg közel duplája – közölte a cég a Közbeszerzési Értesítőben.A hőpapír alapú…..