Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ribary

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A talált pénz és a nem várt hiány Ez a poszt kissé rendhagyó módon nem egy újabb törött autót mutat be. Helyette két olyan fogalommal ismerkedünk meg, amivel csak akkor találkozunk, ha a mi autónkat törik össze. Akkor viszont sok meglepetést okozhatnak, ezért nem árt idő előtt…..
ribary 2008.12.06 20:01:49
Értékcsökkenéssel kapcsolatosan:

2éves 27000km-t futott Corollám bal első sárvédőjét(pont az ívben) parkolás közben egy okos meghúzta, igazából egy 2x3cm-es darab horpadt be minimálisan, meg a lökhárítóról kb.0,5x2cm-es darabon lejött a festék. Az autó metálfekete, így annyira nem látszik szerencsére.
Horpadásjavítás nem volt megoldható, így maradt volna a kalapálós-gittelőz-újrafényezős sztori, amit nem akartam, mert úgy gondoltam az autó többet veszítene az értékéből mint a horpadással, ha egyszer el akarom adni.
Groupamas biztosítója volt az OKOS-nak, pechemre. 2hónapig jártam utánna, mire fizettek, 43000ft-ot. Érdekes mód ez fedezte volna a javítást is, de kértem értéksökkenést is, amire újabb 1hónap alatt kiszámoltak egy fantasztikus összeget, 6500ft-ot!!!??? Több napi balhé árán sem voltak hajlandók megemelni ezt a nevetséges összeget...
Szerintem vicces a dolog.

Másik esetben Édesapám Toyotájába tolatott bele egy okos a hátsó sárvédőjébe, mely rendesen behorpadt.
Márkaszervíz 490.000ft-ért szépen meg is javította, elem csere, fényezés stb...
Biztosító fizetett(Allianz) korrektül, szintén lett kérve értékcsökkenés megállapítása. Ez már nehéz volt nekik(1éves autó, sérülésmentes). Először azt a levelet kaptam tőlük, hogy mivel márkaszervízben lett javítva, így nem áll fent értékcsökkenés. Jöttek a balhék, fellebbező levél, erre jött egy válasz, hogy jó, akkor azért nem jár rá értékcsökkenés, mert azt csak sértetlen autóra adhatnak. Mondom, hogy nem volt sérülve soha(és valóban nem!), erre rámutatott a lökhárítóra, hogy a festék le van húzva(pár mm-es festéklehúzás, amit valaki parkolás közben okozott, de el is lehet polírozni).
Ennyit az értékcsökkenésről: Allianz és Groupama.