Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matrix23

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai sztárunk Ray Stevenson mindenki Titus Pulloja, aki a komoly angol színészhagyományok ellenére minden filmben ugyanazt a szomorú arcot adja nekünk. Nem tudhatjuk mi állhat a háttérben, de mivel brit esetleg egy Elton John zenetáborban szerzett furcsa élmény lehet az. Mindenesetre én…..
Matrix23 2012.04.23 20:18:50
Egy kis érdekességképp utánanéztünk, hogy a Serie A-s klubok mekkora rajongótáborral bírnak a világ legnépszerűbb közösségi oldalán. Ezek a számok a múltnak, az eredményeknek és a divatnak is szólhatnak, de kijelenthető, hogy jó képet kaphatunk segítségükkel a ma…..
Azzurri Agüero? No, grazie! 2011.07.06 10:55:00
Sergio Agüero kétségkívül kitűnő játékos. Tehetségét már egészen fiatal korában bizonyította, s az a tény, hogy 23 évesen a spanyol bajnokság egyik legkiemelkedőbb csatáraként tartja számon a világ, önmagáért beszél. A Juventus kétségkívül a világ egyik…..
Üdvözlöm az olvasókat, első bejegyzésem egy érdekesség lesz, melyet egy budapesti sétám közben egy kis éjjelnappaliban találtam, és ez nem más mint a Hell két újdonsága, melyek név szerint Hell Energy Vodka és Energy Wkisky. A csomagolás szerintem nagyon jó lett, a szokásos…..
Jópár éve úgy gondolom, hogy a harcosságot egy gattusóban mérik. Ha nincs Gattuso, nincs világbajnoki cím. Ha nincs Gattuso, nincs Pirlo. Ezt a harcos szellemet a Serie A-ban többen megjelenítik, és nem feltétlenül a középpályán, a pálya közepén. Vannak nagy harcosok elől is,…..
Minden csak nézőpont kérdése – szól a közhely és az alapigazság. És tényleg! Az Inter mindent megnyerhet (Bajnokság, hazai kupa, BL), aztán az is megtörténhet, hogy hoppon marad a Mourinho-csapat. Lúúúúúzer – mondanánk. Mondanánk?A tény az, hogy teltház várja az…..
Matrix23 2010.04.23 22:18:14
Egy rövid, ámde lényegretörő posztban emlékezzünk meg arról a gyászos napról, ami pontosan 85 évvel ezelőtt történt, január 3-án. Mussolini 1925-ben, ezen a napon oszlatta fel az olasz parlamentet, és vezette be de iure is a fasiszta diktatúrát. Tekintsük át a közvetlen…..
Elsőzni csak nekünk szabad, meg a Genoának, egyébként győzelem formájában szerezte meg első pontjait a Roma és a Chievo, itt a szezon első mesterhármasa (Di Natale színezte ki a Cataniát), hét hónap után első gólját szerezte Trezeguet, és legfőképp itt az első poszt, ami…..
Matrix23 2009.09.15 19:50:33
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kolarov tényleg nagyon jó, még 1-2 évet elfocizgat nálatok aztán az interbe igazol.:)
Ne szépítsük, 2006 világbajnoka szénné égett az Európa-bajnokságon. Olaszország ugyan csak büntetőkkel esett ki a későbbi győztes Spanyolországgal szemben, de az egész tornán az ég adta világon semmit nem mutatott. Illetve dehogynem mutatott: megmutatta minden gondját, baját…..
Matrix23 2009.06.16 13:40:04
Keret bombaerős, csak az a baj hogy Lippi az öregeket játszatja és nem a fiatalabbakat, azok szinte egytől egyik padon vannak, kiégett és motiválatlan volt tegnap ez a kezdő, fiatalabb játékosok kellenek a kezdőbe mert sokkal motiváltabbak.

Vb-re remélem fiatalabb csapat megy, utánpótlás bombaerős talán a világ legjobbja, fel kell hozni pár játékost.

Kapusok: Buffon, Amelia, Abbiati

Védők: Zambrotta, Motta, Santon, Dossena/Maggio, Gamberini, Cannavaro, Chiellini, Santacroe/Criscito/Bocchetti

Középpályások: Aqualani, D'Agostino, Montolivo, Gattuso, De Rossi, Pirlo, Camoranesi

Csatárok: Rossi, Cassano, Quagliarella, Gilardino, 5 csatár meg a Iaquinta, Di Natale, Pazzini, Toni, Balotelli, Acquafresca hatos közül meg az amelyik legjobb szezont futja majd.

Kpn még szóba jöhet Palombo és Brighi és Marchisio.

Grosso, Legrotagglie, Pepe, De Sanctis nálam nem lenne válogatott., de Camoranesi és Pirlo is csak nehezen férne be, ők rájuk nem kezdőként számítanék, de rutinjuk még akár jól is jöhet. Nagyon jók az olasz játékosok, bő a választék nagyon, főleg a csatársorban ilyen jól sztem egy válogatott sem áll csatárokból.

Lényeg hogy fiatalítani kell a vbre, 4-5 játékost ebből a jelenlegi keretből meg kiszórni.

Nézőszámcsökkenést meg honnét vettétek? Nem tudom melyik okos írta csak átfutottam a hszeket, de az elmult években javuló tendenciát mutat, idén már közel 26 ezren voltak átlagban Serie A-s meccseken, előtte közel 24 ezren, azelőtt volt a nagy válság akkor csak közel 20 ezren, de elmult években növekszik és jövőre még több lesz, mivel feljutott a Bari ahol legalább akkora futballláz van mint Napoliban, 30-40 ezer néző várható a meccseikre.
Matrix23 2009.06.16 13:53:20
@neeskens: Igen a 06/07-es szezonig csökkent a nézőszám, de azóta meg már ujra növekszik, szal ma már ez a nem helytálló hogy csökken.

06/07: 19.711
07/08: 23.887
08/09: 25.779

Jövőre pedig még több lesz, mivel jön a Bari visszajutott a Parma is, Kiesett a lecce és a reggina ahol kb 10 ezren voltak a meccseken.. Jövőre 27-28 ezer körül lesz kb.
Matrix23 2009.06.16 13:58:14
@neeskens: Stadionok nincsenek jó állapotba tényleg, egy kis újjítás ráférne már mindre.

Annyi meg sose lesz a nézőszám mint németben vagy angolban, ne is várj annyit, teljesen más a viszonyok olaszban, gazdaságilag nem állnak vmi jól az emberek, nem tehetik meg hogy mindig ott legyenek a meccseken, amugy nem csak a Napoli feljutásával javult a nézőszám, idén a Milan, Inter, Roma és a Lazio meccseken is többen voltak.

Ja amugy még az Olasz-USA meccsről annyit, hogy olyan sok következtetést nem érdemes levonni belőle, mert az olaszok hajlamosak elkomolytalankodni a meccseket ha nem olyan nagy a tét csoportból továbbjutnak az biztos, de tegnapi játékot elnézve nem veszik vmi komolyan..
Rendhagyó módon nagyítóval kell keresnünk az elégedett csapatokat a Serie A 35. fordulója után, egyedül a Fiorentina számára alakultak maradéktalanul kellemesen az események, a firenzeiek maximum azért durroghatnak, mert nem kapott ki a Juve, így csak három pontra közelítették meg…..
Volt ennek a tavaszi szezonnak olyan része, amikor még számított volna, mi lesz a Derby d’Italia végeredménye. Ez már nem az, de azért az eseménynek kijáró tiszteletet most is megkapja a (nagyon) Öreg Hölgy, akit elővett az övsömör, és már kedve sincs az egészhez, és a…..
Matrix23 2009.04.18 14:55:47
Azért ahoz azt is hozzá kell tenni, hogy ezeknek a győzelmeknek legtöbbje Uefa kupában volt, azt meg nem nagyon veszik komolyan az angolok, olaszok és spanyolok manapság, bl-ben pedig egy teljesen tét nélküli meccsen verte meg már addigra a Werder az Intert. Persze nem rossz a német foci, de azért messze van még az olasztól. Amiben jobb hogy több a néző, de ettől a focijuk még nem lesz jobb, klasszisok alig játszanak a német bajnokságban, egy nagy labdarugónak nem kihívás a Bundesliga, igaz van egy Ribery és egy Diego, de neki is inkább csak ugródeszka a Bundesliga... A legjobb német csapat a Bayern is csak a német bajnokságból szedi össze a játékosait... A Serie A-ban azért még mindig klasszisok tucatjai játszanak, és azért pénzügyileg is jóval tehetősebbek a klubok, azért egy Inter, Milan, Juve hármassal aligja tudná vmelyik német csapat felvenni a versenyt, van legalább 3-4 komoly csapat Itáliában, addig a Bundesligában van a Bayern aki nemzetközi szinten is elismert és jó, de a többiek max az Uefa kupában jók, azért Én annak a ligának az erősségét amelyikben egy Hoffenheim tudott vezetni és egy Wolfsburg vezet most megkérdejelezem az erősséget, azért ilyen nem igen fordulna előre a Serie A-ban vagy La ligában hogy egy középcsapat alázza a mezőnyt... Persze nem a német bajnokságot akarom leminősíteni mielőtt vki nekem támadna, de azért messze vannak attól még hogy európa legjobb három bajnoksága között emlegessük őket... Egy kisebb válság van Olaszországban, sokan kongatják a vészharangot, és egy kicsit túldramatizálják (ahogy mindig itáliában...) pedig mindössze annyi történt hogy már megint az elején összesorsolták őket az angolokkal, és valljuk be az "angolok" most nem csak az olaszoknál de mindenkinél erősebbek sajnos. Az olaszoknak meg pechükre tavaly és idén is őket kapták, fog ez majd változni, 2000-es évek elején is kongatták a harangot az olaszoknál erre 02-0-3ban színolasz döntő volt és az elődöntőben is három olasz volt. Azért az olasz bajnokság mindig is az egyik legerősebb lesz amíg csak világ-a világ!
Volt itt nemrég egy poszt, amelyben a Bundesliga kabalaállatait mutattuk be nagy sikerrel, ezért mindenképpen folytatni szerettük volna a kezdeményezést, de Olaszországban foci van, úgyhogy semmi szükség idióta plüssállatokra a pályák szélén. Stadionokra már sokkal nagyobb…..
Matrix23 2009.03.31 15:56:59
Sams vicces gyerek vagy. :-) angol bajnoki jó a hangulat., aha ezt add be másnak... Nem az számít hogy mennyi néző van egy meccsen, attól még lehet jó a hangulat, Olaszországban indult el a 60-as években az egész ultramozgalom, szurkolásnak az olaszoknál van a legnagyobb hagyománya, ezt a stílust másolta le gyakorlatilag mindenki olvass utána, ez nem kamu, nézek angol meccseket de a hangulat egy olaszhoz mérve vicc, nem csoda hogy mikor olasz csapat megy angliába simán leszurkolják a 40-50 ezer angol 2-3 ezer olasz.. Attól hogy olaszban nincs teltház még kurva jó a hangulat, az egyik legjobb,kapu mögött ultrák kegyetlen jó hangulatot csinálnak, nézz pár videot meg az youtobon, ez a szurkolás nem ami angliában megy, bár az is igaz hogy egy teljesen más szurkolói kultúra, de azért mikor szurkolásról beszélünk akkor nem anglia meg németország jut eszébe az embereknek ha nem Olaszország, Törökország, Görögország, Szerbia, Horvátország, Lengyelország hogy csak a legjobb európai szurkoló táborokat említsem, a szurkolás itt kezdődik transzparensek, drapik, zászlók, koreograifák ennél látványosabb nem nagyon van... Persze éltetheti magát azzal az ember hogy angliában jó a szurkolás csak felesleges, aki otthon van ebben a témában, az tudja hogy angliában manapság már gyenge nagyon a szurkolás, persze van pár csapat amelyiknek a szurkolói jól nyomják de elég kevés, régen nem voltak rosszak az angolok de manapság már nagyon gyengék, de azt mondani hogy jobbak az olaszoknál az év vicce. Gondolom sok ilyet szurkolást hallasz/látsz angol bajnokin: www.youtube.com/watch?v=F0cQTmtXL0Y&feature=related :-) de ez neked biztos gyenge gondolom ez is: lesz...www.youtube.com/watch?v=RAOiLtbdeok ez egy olasz harmadosztályú csapat szurkolótábora... Meg gondolom a Napoli szurkolókat se kell bemutatnom neked. Nálam itt kezdődik a szurkolás, és ez az igazi szurkolás nem ami Angliában megy..
Matrix23 2009.03.31 16:01:21
@Csöncsön: Spanyolországban jó volt a szurkolás, ameddig gyakorlatilag sikeresen majdnem eltűntették az ultrákat, azóta alig van már pár csoport, nem az igazi már a hangulat spanyolországban régen ott sokkal jobb volt, bár még ma se gyengék azért annyira mint az angolok pl, Anfieldon meg tényleg jó a hangulat ő szurkolóik egyike a kivételnek, de egy Napoli vagy Lazio tábor mellet nem hinném hogy olyan hangosok lennének. :-)
Jön az újabb világbajnoki selejtező, jön az újabb három dolog – a hatos csoport kivételével mindent lehet szakérteni. Babos vagy Fülöp? Vaskó vagy Gyepes? 4-1-4-1 vagy 4-2-3-1? Látjuk-e a szőröstökű, svédek elleni csapatot, vagy öngyilkos bekkelésbe menekülünk? A…..
Matrix23 2009.03.28 23:47:22
Matrix23 2009.03.29 01:10:05
Kicsit olyan ez, mint az angolok kapusa. Mindig volt legkisebb rossz a posztra, de a pocokarcú Seaman kiöregedése után igazából sosem tudtak klasszist a kapuba tenni. A különbség mindössze annyi, hogy amíg a háromoroszlánosok búslakodhatnak az említett problémán, addig germán…..
A napokban történt, hogy letartóztatták a Casalesi-klán egyik vezetőjét. Ha minden igaz, Giuseppe Setola funkciója a gyilkosságok levezénylése volt. ,,Carabinieri, avete vinto voi” (Ti nyertetek!) – kiáltotta, mielőtt a hatóság betuszkolta volna az autóba. Az utóbbi időkben…..
Matrix23 2009.03.24 23:53:08
Inkább Három Dolog-típusú dolog ez, mint beharangozó, aminek nem az az oka, hogy a Serie A 27. fordulója nem bővelkedik jónak ígérkező meccsekben, hanem egyszerűen a masszív időhiány. Attól viszont nem szeretnénk eltekinteni ezúttal sem, hogy a forduló után minden…..
Baljós csend honol Olaszországban, a tömeg lélegzetvisszafojtva figyel. A RAI bejelenti, hogy Diego leütési ára £26m, a boldog tulajdonos a Juventus. Mocorgás támad az első sorokban, de a hangoskodókat lepisszegik. Nem erre várnak. A speaker felolvassa CéRonaldó nyílt…..
Matrix23 2009.02.07 22:31:48