Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spectrum

37 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ZX Spectrum Zip-Zap 2012.08.31 21:52:57
Annak a generációnak aki a Starwars áradatán nőtt fel nem kell kielemezni, hogy mekkora feelinget adott a kommunista diktatúra alatt beengedett üveggyöngy. Mozipalkátokért, Fazekas-féle képregényekért, starwars kártyákért öltük egymást kölyökként, miközben most felnőtt…..
Ha már youtube videók és ha már játékok, akkor íme itt van egy újabb összefoglaló népszerű Spectrum játékokról. Párat közülük már bemutattam blogomban..Jó szórakozást a videóhoz! ..
Nos, ismét a programok betöltéséről.. Írtam korábbi bejegyzéseimbe, hogy milyen időigényes és sokszor idegesítő volt egy-egy program, játék sikeres betöltése. Az alábbi videó is ezt demonstrálja miközben hallható a töltés alatti baromi idegesítő töltőhang. Csak kipihent…..
ZX Spectrum Időfaktor 2012.03.20 21:48:44
Nos ahogyan már korábbi bejegyzéseimben többször említettem, az akkori magnókazetta betöltési technika bizony-bizony kurvára időigényessé tette egy-egy játékprogi élvezetét. Egy jobb/nagyobb játék betöltése alapból 5-10 percet vett igénybe. 5-10 idegőrlő percet, hiszen…..
ZX Spectrum Beamrider 2012.03.19 21:52:00
Ne haragudjatok, srácok, de ebben a blogban elsősorban azon játékokat célom bemutatni amikkel anno hajnalig pörgettem és ezáltal az akkori élmény mélyen beleégett agyamban. A Beamrider is egy ilyen gém volt, nemcsak hajnalig hanem hetekig-hónapokig nyomultam vele.  Az…..
ZX Spectrum Glass 2012.03.11 22:53:00
A Glass (azaz Üveg) talán amiatt volt az egyik kedvenc játékom mert egyszerre több puritán akció játéktípust tartalmazott egy csomagban. Sokszor éjszakákig játszottam ezzel a gémmel mert külön misztikus, űrbéli világa lekötött - és az egymásután következő különböző…..
ZX Spectrum Halálhajsza 2011.12.03 19:44:00
Nos ha már így megelevenedtek a motorversenyes gémek (nem hiszitek el srácok, de kurvára jó feeling volt akkor ezekkel a mai szemmel primitívnek tűnő versenyjátékokkal nyomulni haverokkal, kólával és sóspálcikával hajnalig) akkor említsük meg az egyik nagy kedvencemet is a…..
ZX Spectrum Teljes gázzal 2011.12.03 19:21:00
Múltkori blogbejegyzésemben utaltam egy motorversenyes játékra aminek akkor hirtelenjében nem jutott eszembe a címe. Nos örömmel közlöm Veletek, hogy időközben beugrott így nem is hezitálok megosztani azt Veletek: Full Throttle. A játék klasszikus motorversenyes gém amiben az adta a…..
Úgy látszik, hogy a mi kis Spectrumunk máshol is halhatatlan és örök... ..
ZX Spectrum Faltörő 2011.11.07 21:24:00
A faltörős játékok nagyon nagy népszerűségnek örvendenek még napjainkban is. Gondoljunk csak a mobiltelefonokra íródott faltörős játékokra, vagy akár az Amigán legendát teremtő Arkanoid-ra (ami persze a nagyobb teljesítményű Spectrumra is megjelent). Spectrumunk faltörős…..
ZX Spectrum Enduro 2011.11.07 20:55:00
A mostani PC (és egyéb konzolos) versenyzős játékok közt igazi csemegének számítanak a krosszmotoros játékok. Gondoljunk csak a quad motorversenyes Pure-ra vagy annak "testvérére" a Nail'd-ra. Persze ezek a játékok az élményen túl kielégítik a kor követelményeit,…..
ZX Spectrum Platoon zene 2011.05.14 20:41:00
A 'Szakasz' című amerikai film szintén megihlette a játékkészítőket és máris megcsinálták Spectrumra a játékot is. Magáról a játékról később írnák majd blogot, azonban most csak a kitűnő zenét említeném meg Nektek. Lényeg, hogy nagyon tetszett nekem az intro zenéje (a…..
Spectrumon a programok (játékprogramok) hagyományos magnókazettán voltak rögzítve. Egy speciális jack dugós kábellel lehetett összekapcsolni a magnót és a kis számítógépet, hogy utána be tudjuk tölteni a magnókazettáról a játékprogramot a számítógépünkbe. A gond már ott…..
ZX Spectrum Gyűjtemény 2010.06.01 21:20:02
Egy nagyon jó kis Spectrum gyűjteményt csodálhatunk meg ezen a honlapon! ..
Ne higgyük azt, hogy 1993 után vége lett a Spectrumnak és játékainak és helyét totálisan elfoglalta az Amiga és a PC kegyetlen, szürke, üres világa! NEM! Ezen a linken bizony-bizony olyan (máshonnan) ismerős játékok ugranak be amelyekről még a legdurvább rémálmunkban sem…..
ZX Spectrum Rocky 2009.12.13 17:25:00
 Ha már filmek adaptációjánál tartottunk akkor az egyik nagy kedvencemről se feledkezzünk meg. A Rocky film nagy sikert aratott, több széria is készült belőle ahol Stallonénak különböző fazonokat kell eliminiálni. Maga a játék egy szimpla sportjáték: csak bokszolni fogunk…..
Szintén egy nagy sikerű film adaptációjáról van itt szó. A mai klasszikus darabnak számító forradalmi film minden akkori mocskos dolgot magában foglalt megbotránkoztatva az akkori prüd társadalmat. Persze a Spectrum adaptáció még köszönő viszonyban sincs a filmmel. A játék…..
ZX Spectrum Fantasztikus utazás 2009.12.13 14:16:00
Mai PC-s játékprogramokra is gyakorta adaptálnak nagy sikerű mozifilmeket. Elég egy kasszasikert arató amcsi film amit a tinik és plázacicák a magasra emelnek s rá pár hónapra (vagy akár pár hétre!) megjelenik a boltok polcain a legfrissebb PC játék. Nem volt ez másképp a Spectrum…..
ZX Spectrum ZX Spectrum Videóklip 2009.08.22 23:47:00
Kikapcsolódásként egy nagyon kellemes zenei aláfestésű videóklipet ajánlok minden Kedves Blogozónak! : ) ..
ZX Spectrum Rambo 2009.08.20 22:27:00
Mi sem természetesebb minthogy az anno kasszasikert arató filmből ZX Spectrumra is megcsinálák az akció-kaland játékot. Az OCEAN cég főleg sportjátékokat írt Spectrumra, így ez a játék nagy várakozású volt a 80-as években. Mellesleg maga a játékgyár logója is…..
ZX Spectrum Spectrum Világ 2009.01.18 14:15:00
Napjaink PC tulajdonosai nem éreznek hiányt ha számítógépükkel kapcsolatos fejlesztésekről, új programokról vagy játékokról szeretnének új információkat beszerezni. Nemcsak az újságárusoknál kapható ezer és ezer újság, CD/DVD mellékletet tartalmazó kiadvány közül…..
Nemrég akadtam rá erre a klassz kis oldalra ahol az 1982-től íródott klasszikus ZX Spectrum játékokat próbálhatjuk ki PC-n az interneten keresztül! Java telepítése mindenképpen szükséges a programok futtatásához.Jó szórakozást a játékokhoz!..
ZX Spectrum Boszorkánykonyha 2009.05.01 17:11:00
Azt már láthattuk, hogy az oldalnézeti árkád játékok tucatjai íródtak ZX Spectrumra, hiszen kicsike masinánk nem is nagyon tudta volna feldolgozni a mai kor kívánalmainak megfelelő 3D-s játékokat. A Cauldron (magyarul Üst) is egy szimpla oldalnézeti 2D-s játék volt kiegészülve…..