Regisztráció Blogot indítok
Adatok
corsair4

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év messze legjobb gyerek- és felnőttprogramja volt kimenni a Galoppra megnézni Túladagolást, a magyar csodalovat. A metróból a Pillangó utcánál kiszállva megcsapott a régi, Népstadionbeli kettős rangadók összetéveszthetetlen hangulata, megfejelve azzal a fájdalommal, hogy…..
corsair4 2009.04.20 12:07:58
@Rob67:

Ez most hogy jön ide!!!!!!!!!!!!!!!
corsair4 2009.04.20 14:14:52
@Noku:

Bocsánat, ha megbántottalak, nem volt szándékomban!

Egyébiránt már tavaly is ott voltam Ascotban. szerettem volna érezni az ottani atmoszférát.De dolgoztam agárversenyeken is.

Az ír és angol kollégáidon nem csodálkozom, nekik ez így természetes!
Még mindig dívik náluk a "birodalmi szemlélet". Engem is kioktatott egy két éve végzett kolléga, hogy Ő jobb a szakmánkban mint én a 15 éves tapasztalatommal, mert angol egyetemen végzett!!!
Esetleg kérdezd meg tőlük legközelebb, ha ennyire angol, és ők úgy gondolják, hogy "tőlük fúj a passzát szél" a lovak világában, akkor miért csak egy noname magyar látott fantáziát a lóban?!

Talán most ők is megtanulják merre van Európában Magyarország!

Viszontlátásra Ascotban!
corsair4 2009.04.20 12:05:43
@kholiq:

Köszönöm a cikket, igen tanulságos, szerintem kötelező olvasmány mindenkinek, itt a posztban és otthon is.

Talán el kellene gondolkozni az itt és máshol írogató uraknak a különbségen az újságírás és írástudók árulása között!

Félelmetes, hogy egy idegen tisztábban lát ebben a kérdésben.
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
corsair4 2008.12.05 18:33:22
Kedves Árpád,

Értem én, hogy ma nem "trendi" olvasni, és műveltnek lenni mert ebben az elbulvárosodott világban nem ezt látják a mai fiatalok.

De talán azon is el kellene gondolkozni, hogy az miért alakult ki, hogy sokszor még az egyetemre felvett fiataloknak is gondot okoz az olvasott szöveg értelmezése?!

A mai trendi nyelvhasználattal a diszkóban és a haverokkal jól el lehet lenni, de ha egy hivatalos levelet el kell olvasni, akkor már óriási gond van.
Igenis úgy gondolom,hogy az általad hivatkozott írók eredeti művei és a "zanzásított" kiadás között értékben óriási a különbség. Azzal teljesen egyetértek, hogy a mai fiatalokat talán nehezebb közel hozni az olvasáshoz.
De már ne is haragudj, miért is 8-10 évesen kell valakivel megszerettetni az olvasást?
Nekem, bár én jóval idősebb vagyok nálad szerencsém volt, mind általános iskolában mind a gimnáziumban nagyon jó magyar tanáraim voltak. Közöttünk az volt a "ciki" ha nem olvastál egy kötelező olvasmányt!
Tudom, nem átlagos gyerek voltam, 6 éves koromban voltam elösször operában, és még ebben az évben kezdtem népitáncolni is.Igaz mindkét helyre a szüleim vittek el, de máig hálás vagyok nekik ezért.
Ami ma otthon oktatás címén folyik arról nem mondanék véleményt.
Mivel elég sokfelé megfordultam a világban, így tudom, hogy kisértetiesen hasonló folyamat zajlott le az amerikai oktatási rendszerben, ami oda vezetett, hogy funkcionális analfabéták tömege került ki a rendszerből, akik max, a csekkjüket képesek aláírni, de ujságot olvasni már nem! Ha ez a cél nálunk is csak így tovább!!!
Én még ma is minden este mesét olvasok a négy éves lányomnak, aki ugyan szereti és nézi az összes mai rajz és mesefilmet, és most ismerkedik a számítógéppel, de már Ő is szereti a könyveket, olvas, balettozik, sztepp táncol, lovagol, és mellesleg iskolába jár, igaz nem otthon, hanem angliában.
Ezzel csak arra próbáltam utalni, hogy a kultúrához való viszonyt nagyban befolyásolja az otthoni környezet. Az iskola erre csak rá tud segíteni, de mindent tőle várni nem lehet.Ha a gyerek otthon nem lát egy könyvet sem a polcon, nem látja a szüleit olvasni akkor igen nehéz vele megszerettetni vele az olvasást. Az amit az olvasás ad azt semmivel nem tudod pótolni, hiszen a saját fantáziád látja -látatja veled a regény alakjait, tájait, nem "ready to eat" kapod.Gondolom talán Te is jártál már így ha a kedvenc könyvedet láttad filmen és Te másnak képzelted a könyv alapján a főszereplőt, mint az a vásznon megjelent.De pont ez a szép az olvasásban, hogy egy könyvben nem mindenkit ugyanazok a jelenetek fognak meg.