Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cikacaka

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Sóki Tamás / MTI Budapest Tankcsapda a kerékpárúton (mindeközben) Az Orangeways üzemelteti a midibuszokat (index) Pusztulnak a halak a Rákos-patakban (index) Átadták a buszsávot a Pesti úton (index) A Baross szobor hiányzó része (timelord) Gyalogosoké lesz a Budai…..
  Az alábbi levelet tegnap kaptam Marcitól és nem tudom rá a választ. Főleg, hogy miért függetlenítik a kivilágítást a Lánchídétól, de rákérdezek. (A fenti fotó csak illusztráció, és néhány nappal korábban, a szuperhold idején készítette BDVmot 006) Helló, Nem…..
Véget ért a Showtime zászlóshajójának ötödik évada, a rákból felgyógyult Michael C. Hall alakította szociopata vérnyomszakértő (vagy mi) a kissé döcögősre sikerült negyedik évad után biztató, határozott kaszabolással nyitotta az ötödiket, de aztán sajna az írók úgy…..
cikacaka 2010.12.16 11:49:11
@Turanga Leela: Én meg pont a családi jeleneteket szeretem, mert ott jön elő, hogy az egész mennyire abszurd. Én spec az utolsó 2-3 részben lévő Lumen-Dexter jeleneteken sírva röhögtem.
Álljon itt néhány jelenség, ami miatt úgy gondolhatjuk, hogy a Sziget nem tetszetős: Mit érdemel a közeli kerületekben tapasztalható zajszennyezés?Mit érdemel a tömeg a közeli hipermarketben?Mit érdemelnek a hipermarket parkolójában tarháló punkok?Mit érdemel, aki azt hiszi,…..
Heti futóhármasom végül a hétfő-szerda-vasárnap napok lettek. Vasárnap csak úgy, mint múlt hétvégén, most is vidéken ért a sporttevékenység, és pontosan úgy, mint egy hete, most is csak kicsit több, mint három klikket futottunk. De mi is történt valójában? Elnyegléskedtem a…..
autózz! Hol tilos megfordulni? 2010.05.09 10:51:00
Ha én lennék a döntőbíró Rewerse és az őt megállító rendőr vitájában, bizony a levélírónak adnék igazat, mert ha jól raktam össze az infókból a lenti, forghatható utcaképen látszik a megfordulás helyszíne. Előtte és utána is záróvonal van, de ott nincs és a KRESZ-ben…..
A KRESZ-módosításról szóló előző cikkünk kapcsán jelentkezett a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium sajtóreferense, Arzt Gergely, és felajánlotta segítségét a felmerülő kérdések megválaszolásában.Köszönettel éltünk a lehetőséggel, íme a KHEM…..
cikacaka 2010.01.07 10:43:22
De legalább lesz tábla...
A buszra visszatérve, ott a busz csak a felfestett buszsávban haladhat szembe [újKRESZ 17. § (3) c)]. Egyébként ez már máshol is működik:
www.flickr.com/photos/gregraisman/3536708519/in/photostream/ (a kép nem az enyém, találtam:))
Tehát valszeg még néhány parkolóhely megszüntetésével el fognak férni a buszok is az egyirányú utcákban, a körúton is lett hely a bicikliseknek :p Ettől függetlenül nem tudnak olyan helyet mutatni nekem Budapesten ahol ennek komolyabban értelme van jelenleg, ahhoz át kéne szervezni a komplett belvárosi útrendszert, mert most tényleg csak a legkisebb utcák egyirányúak. De akkor persze lehet h normálisan lehetne a városban közlekedni... :)
cikacaka 2010.01.06 19:01:45
@Smaug111: egy másik cikkben szerepel, hogy minden ilyen kereszteződésben lesz tábla, hogy jöhet balról biciklis
cikacaka 2010.01.07 00:33:46
@Smaug111:
1. a tábla gondolom olyasmi lesz, mint ami most is jelzi, h elsőbbséget kell adni a bicikliseknek azzal a kiegészítő táblás megoldással
2. az előny részéről már nem tudok mit nyilatkozni, az én logikám szerint jobbkéz szabály van, tehát neki kéne megállni, miután erre külön szabályról nem tudok (még nem néztem meg a konkrét törvényt) ezért gondolom a rendes szabályokat kell (elsőbbségadás kötelező, jobb kéz stb.)
3. a busznak külön buszsáv lesz, tehát a tolatgatós része emiatt nem működik:)
4. a KRESZ példa zseniális, én már akkor kiakadtam, amikor azt kellett kitalálnom, h a körforgalmon egyenesen kersztülhajtó villamossal mit kell csinálni, a kép talán Szegeden készült :p
5. amúgy ötletem sincs az egészről, énis a totalcaros cikkek alapján tájékozódom, de ezt tudom, h vhol szóba került :)

az én felvetéseim egyébként:
- ha a biciklis a jobb oldalra húzódva érkezik a bal kezem felől, akkor, (miután természetesen elöl nincs lámpája) mekkora eséllyel veszem észre a szabálytalanul a sarkon parkoló autóktól?
- a járdán lévő kerékpárúton is előnyt kell most már adni a biciklisnek, azt a legtöbb helyen, h a fenébe kell megtenni, amikor általában egyáltalán nem láthatóak be - most meg már gyorsabban is jöhetnek

+1
- ahol nem lesz tábla ott ugye mostantól soha nem fog szembe jönni biciklis??? lol
  Nálunk - ellentétben például Németországgal - nem az állam támogatja az autósokat, hogy új kocsit vásárolva pörgessék a válságba került gazdaságot, hanem az autósok fizetnek az államnak, mert öreg autóik vannak. Hungarikum.  Vélemények az azonos című…..
F5-nyomkodás indul! Mikor jelent meg az első Audi, és hogy hívták?..
cikacaka 2009.01.17 03:01:05
„Igazán élvezetes, barkóbaszerű játék, melyben ellenfeled Akinator, a zseni dzsinn” - írja az Akinator anonim beküldője. „Ugyan csak igazi és kitalált személyekre lehet gondolni, de a dzsinn meglepően pontos. Akinator feltesz legfeljebb 20 kérdést, amire legjobb…..
cikacaka 2008.12.05 10:41:42
Akkor már űzzük nagyban az ipart:

www.20q.net

a) van magyar is
b) mindenre lehet gondolni
c) cserébe talán egy kicsit pontatlanabb, de ez nem feltűnő és az előbbiek kárpótolnak..