Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sambuci

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amerikai babaház Babaház 2009.01.26 07:08:00
   Mielőtt bárki hozzálátna egy babaház építéséhez vagy vásárlásához, érdemes figyelembe venni néhány dolgot. Természetesen lebeszélni senkit nem akarok és nem is fogok, de talán szolgálhatok néhány hasznos jótanáccsal. Az első amit figyelembe kell vennünk a…..
Három órát álltunk az M7-esen. Rosszabb is lehetett volna - sütött a nap, szinte már piknikhangulat volt, a vadkerítésen belül voltak akkora bokrok, amiket ki lehetett nevezni vécének, egyszóval senki sem panaszkodott és idegeskedett. Időnként jött egy rendőrautó a leállósávban…..
sambuci 2009.05.05 20:45:05
20 éve vezetek. Az elmúlt 8 évben évi 60.000 km-t.Belföldön.
A sebesség helytelen megválasztása miatt még soha nem volt balesetem.
Én vagyok az a barom, aki előbb bal index-szel, majd fénykürttel végül "rámászással" próbálja a tudtodra adni, hogy szeretne elhaladni melletted. Ezek után következik, hogy kimegyek a jobb sávba, felzárkózok melléd és átnézek, hogy tényleg láthatatlan vagyok -e, majd visszasorolok mögéd. Ha ez sem segít, akkor a következő lehetőségnél MEGELŐZLEK JOBBRÓL.
Én vagyok a barom?

Az adott esetről a magánvéleményem:
A követési távolság hiányát/meglétét nem tudom megitélni, de az a soför, amelyik nincs tisztában minden pillanatban a körülötte elhelyezkedő többi jármű pontos helyzetével, az alkalmatlan a forgalomban való részvételre.
Tessék már megérteni, hogy az autóvezetés veszélyes üzem!!! Minimum 1 tonnát kell a gyalogoshoz képest 20x - 50x nagyobb sebességgel irányítani. És ez vonatkozik a "csak 1 pohár sört ittam", a "lázas/fáradt/beteg... vagyok de menni kell", a "nincs 1500 Ft-om egy headsetre" ... sofőrökre is. Soha ne felejtsék el, hogy 1 mp alatt 40 m-t tesznek meg autópályán, tehát ha csak ennyivel (vagy a felével - mindegy) lassabb a reakcóidejük, akkor minnyáan meghalunk.

Egy kérdés:
20 éve a következőt tanultam: Lakott területen kívül, több sávos út esetén, teherautóval, busszal, motorral kizárólag a legkülső sávban lehet folyamatosan haladni, a másodikat IDEIGLENESEN, elkerülés/előzés céljából lehet igénybe venni, annál bentebb semmikor sem mehetnek. Ergo az M7-en a belsőben soha nem lehetnek a fenn említett járművek.
Ez megváltozott? Mikor? Ha nem akkor ráknak mennek a középsőben és mennek be előzni a belsőbe???