Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbcar

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nézd, Jazz! Elegem van a menő klubokból, a menő kocsikból, a menő csajokból. Elegem volt a sok jóból. Téged akarlak!” – mondta a mára kultikus Ford Fairlane kalandjai c. film kalandjai főhőse a filmbeli történet vége felé a szíve választottja titkárnőjének. Mindenkit…..
Racing Dream Na ez, ez autóverseny 2012.04.10 18:02:00
Ez a szép az autóversenyzésben. Ilyent csak a túraautózásban látni, de ott sem minden nap. Ez a hirig kell a népnek, mert elhiszik, hogy itt tényleg életre-halálra megy a küzdés. Ilyent szeretnék nézni itthon is, egy hasonló méretű mezőnyben. ..
Két hónapot kellett várnunk rá, de megszületett a SOTE titkos tényfeltáró bizottságának álláspontja Schmitt Pál pálgium plágium-ügyében. Az öt tagú testület az úgynevezett kisdoktori vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy: A doktori értekezés – a…..
mbcar 2012.04.01 01:47:23
@Jani haverja:
Utoljára szólok hozzá a témához, de komolyan.
1. Igen, a Gyurcsányra gondoltam, de mondhatnám Hagyót, Hunvaldot is, mert ők valóban loptak csaltak és megkárosítottak sok embert, de ekkora feneket nem kerítettek neki, pedig Gy. sokkal jobban csorbította nemzetünk hírnevét cselekedetével.
2. Vak az aki, nem veszi észre, hogy manapság kisebb hibák is megjelennek a nemzetközi sajtóban, míg a korábbiak nem, vagy nem ennyire felnagyítva. Lásd a kormány elleni nemzetközi bírálatokat, miközben sokkal több gazdasági hibát vétettek az előző kormányok. Hogy mégis miért van így felnagyítva? Mert balliberális kézben van a sajtó az egész világon. Ez vitathatatlan. Így próbálják ellensúlyozni a kétharmadot.
3. A hasonlataid is azt mondják, miszerint ha elkapnak általánosban valakit másolásért, akkor egyes, de itt nem kapták el a "másoláskor". Utólag próbáld bebizonyítani, hogy a több mint 20 éve írt diplomádat nem másoltad valakiről... Te sem fogsz minden fejezetre emlékezni.
4. Látom te is műszaki ember vagy. De azt nem feledd el, hogy kutatómunka az irodalom fellelése is. Szerinted közgázból hogy írnak doktorit? Kitalálnak egy új gazdasági képletet?
5. Amikor azt írtam, hogy "Ha van diplomád, akkor biztos vagy benne, hogy húsz év múlva nem fognak benne találni olyat, ami miatt visszavehetik?", akkor nem arra gondoltam, hogy másoltál-e. Hiszen ahogy írtam a műszakiak nem igen másolnak. Bár az évfolyamtársam pont az ellenpélda, amit írtam. De filozófiából például igenis sokat szoktak "másolni" a doktorikban, mert az egy olyan szakma. Én azt írtam, hogy olyan biztos vagy abban, hogy ha most elővennénk a diplomádat, akkor minden mérés, minden képlet amit használt az tökéletes? Könnyen lehet hogy az ember elsiklik egy mérési hiba felett. Én például tudom, hogy a diplomám tartalmaz egy viszonylag nagy hibát. A külső konzulensem nem vette észre mert nem is értette a témát. A belső konzulensem értette a témát, hisz ő adta, de az a szakterület (végeselemes analízis) még nem igen volt ismert akkoriban, ezért simán bekajálta a hibát. Csaltam? Szerintem nem, mert az eredmény nem az volt, hogy mekkora erő kell a hegesztett szerkezet eltöréséhez, hanem az, hogy eltörik-e. Ez pedig igaz volt. Csak éppen a másodfokú polinómokat a többfokúakkal nem lehetett volna kiragadva egy szegmenst együtt vizsgálni. Ezt tudtam, de gyorsabb volt így. A diplomámra ötöst kaptam. Az egyetemet 5 év alatt végeztem el, ami akkor (is) nagy szám volt. Jó tanuló voltam, sok szigorlatom volt, amiken rendre átmentem. De ha egyszer köztársasági elnök leszek, és valaki előveszi a diplomámat és átnézi, megtalálja a hibát, akkor azt fogja mondani, hogy egy csaló vagyok és az oktatási rendszert minősítem le, ill. az ország imázsát rombolom, stb. Mondjak le!
Hát szerintem igen kevés az az ember, akinek az életében nem találni ilyen hibát. Valószínűleg Schmitt Pál is jó sok vizsgán volt túl mire ide eljutott, tehát azért annyira nem kellene lenézni.
Végül pedig te is mint mindenki más kiragadod, hogy az egyetemi szabályzat már akkor is kimondta, hogy így vagy úgy kell a dolgozatot megírni... Tudod hányszor nem tartják be az egyetemi szabályzatot? mert egyszerűen a megszokáson alapuló dolgokat ellenőrzik csak?
Ne ragadjuk Schmitt Pál dolgozatát egyedül ki. Vegyük elő az akkoriban a TF-en írt összes kisdoktorit. Hasonlítsuk őket össze. Mi történne ha kiderülne, hogy akkoriban mindenki kisdoktorija sok idézetet tartalmaz idézőjelek nélkül. A nyakamat rá merem tenni, hogy a 99%-a hasonló.
Az háborodjon fel, aki szintén a TF-re járt, ugyanabban az időben írta a kisdoktoriját és nem így járt el mint Schmitt Pali. Egy mai közgázos, műszakis, vagy egy korabeli más egyetemről való ne hasonlítgasson semmit, mert nem tudja, hogy akkor ott milyen is volt a helyzet.
mbcar 2012.04.02 17:11:47
@Jani haverja:
Először is elnézésedet kérem, nem olvastam végig az utolsó napokban történt írásaidat. Feleslegesnek tartottam, mert az írásaid egymást követő sokaságából is arra a következtetésre jutottam, hogy csak egyre jobban hergeled magadat, miközben nem is reagál senki az írásaidra.
Másrészről úgy gondoltam, hogy kultúrember módjára vitatkozunk, de nekem ebbe nem fér bele az, hogy lehülyézzenek.
Bár ez már az utolsó utáni hozzászólásom, de csak remélni tudom, hogy nem az enyém lesz az utolsó... mégis a mai napok eseménye miatt a következőket közlöm veled.
'99 óta oktatok a BME-n, ezért megkérdeztem az itteni professzorokat, hogy mi a véleményük a helyzetről. Ők egyöntetűen a következőket nyilatkozták:
A szocialista időkből a '90-es évek elejéig megmaradt "kisdoktori" cím, annak kompenzálására volt fenntartva, hogy egy mérnök, közgazdász, stb. (többek között testnevelési főiskolát végzett) emberek is rövid úton megkaphassák azt a doktori címet, amit a jogászok és az orvosok élből megkaptak. A kisdoktorok soha nem váltak akadémiai taggá sem, mint ahogy a jogászok és orvosok sem azok, mivel ez a kisdoktori cím nem tudományos fokozat! Ha egy név előtt kis d-betűvel látod a dr. címet, akkor az kisdoktori cím. A jogászok ezért semmilyen kutatómunkát nem végeznek, de még csak nem is tanulnak egy fikarcnyival sem többet érte, ráadásul az egyetlen záródolgozatuk eredménye, azaz nem kell ezért a címért külön egy másik záródolgozatot is letenni az asztalra.
Nyugaton a jogászok és az orvosok ma sem kapják meg a doktori címet az egyetem elvégzésével!!!
A korabeli kisdoktori címeket anno úgy kapták meg felsőfokú végzettségűek, hogy adott esetben egy-egy külföldi diplomát (!) egyszerűen lefordítottak magyarra. Nem követeltek meg soha semmilyen kutatómunkát.
Mivel 15 évvel ezelőtt válogatott sportoló voltam és az akkori kapcsolataim ma is élnek, ezért megkérdeztem közvetve TF-es vezetőket, hogy Schmitt Pál doktorija kirívó eset volt-e. Meglepetésemre azt felelték, hogy az összes akkoriban végzett kisdoktori címmel rendelkező ember be van most tojva, mert mindenki ugyanígy készítette/kapta dolgozatát. Ezek az emberek ma szövetségi kapitányok, elnökök. Ezért vívódott Schmitt Pál az interjúban is, mert egyszer rátolta a felelőséget az akkori tanszékvezetőkre, másik mondatában azonban azonnal hozzátette, hogy nem akarja, hogy az ő hibájuknak legyen az ügy beállítva. Mondta ezt azért, mert ha így állította volna be, azzal azt is kimondta volna, miszerint mindenki kisdoktorija így készült. Márpedig ez sok más vezető beosztású ember lemondásához vezetne.
A konklúzió az egészből az, hogy még a szocializmusban kitalált kisdoktori cím, valamennyi birtokosa most a szocializmus eme "remekműve" miatt retteg, hogy rájuk milyen sors vár. Egészen egyszerűen anno lehetőség volt egy ilyen cím könnyűszerrel történő megszerzésére, és azt mondták, hogy akkor miért ne. Ezek az emberek ettől még becsületes emberek, de a múlt hibás oktatási rendszere miatt kell most megaláztatást szenvedniük.
Az ellenzék tagjai ezt pontosan tudhatták, ezért is támadták ezzel Schmitt Pált. Mert mással nem lehetett!
De ez és a németországi eset között semmi hasonlóság nincs, hiszen ott nem kisdoktoriról volt szó, hanem egy több évig tartó kutatómunkával és nemzetközi konferenciák sokaságával elérhető doktori címről. Az az eset sokkal erkölcstelenebb és egyedi elszigetelt eset, mint a mostani, hiszen mindenki eszerint járt el annakidején.
Schmitt Pál ettől függetlenül nagyon sokat tett az ország érdekeiért - ezt most is vallom -, mert többek között rengeteg világversenyt idehozott az hazánkba, aminek nem pusztán anyagi előnyei voltak, hanem rengeteg sportoló ill. edző örülhetett és leshetett el szakmai titkokat más nemzet sportolóitól, amire sokkal nehezebb esélyük lett volna ha az adott világverseny nem nálunk zajlott volna. Tekintve, hogy oda csak a világversenyre kijutott sportolók mehetnek, ill. akinek volt hozzá elegendő pénze.
Az ország szégyene az, hogy az ilyen egyébként felsőbb körökben ismert dolgokat nemzetközi szintre is eljuttatják, ezzel saját hazánkat járatják le, és melynek eredményeképpen összemossák a kisdoktori és a PhD címeket. Mert a nyugat nem ismeri a kisdoktori kifejezést. Ezzel az összes nemzetközileg elismert magyar szakember (orvosok) elismerését is megrengetik.
OFF
Randy de Puniet körül zajlik az élet, de a MotoGP-ről most szó sincs. A nemrégiben az Aspar csapathoz szerződött versenyzőnek most sokkal inkább a magánélete kerül kivesézésre, sem mint a CRT motorral való ismerkedés. Először is nem mehetünk el a tény mellett: úgy néz ki,…..
mbcar 2011.12.21 00:27:18
Hát a franc tudja, hogy anorexiás-e. 6. kép... forum.phun.org/showthread.php?t=783394&p=6058926#post6058926
Én mindenesetre nem látom a bordáját. Az lehet hogy szilikonok, bár hiszek a csodákban. ;-)
  És mégis mit gondolt, a mercis megijed, elszégyelli magát és hazáig hüppög? Hát nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
mbcar 2009.04.15 21:25:06
Rohadtul egyetértek a szitu rekonstruálásával. Éltem külföldön, ahol tényleg máshogy kezelik a bicikliseket, bizikliztem idehaza jó pár éven keresztül mindenhova azzal jártam, szóval úgy gondolom ismerem mindkét oldalt.
Velem kb. egy hónapja hasonló szitu játszódott le: Nekem is egy kis Mercim (SLK 200) van, ami a szemem fénye. A féltésemből is adódik, hogy minden parkolásnál mind a ki-, mind a beálláskor viszonylag lassan gurulok, ha nagyon szűk a hely, nehogy valami baj érje a kis kedvencemet. Ez történt a SOTE 2-es klinika előtt is. Végeztünk feleségem vizsgálatával és indultunk haza. Ha hiszitek, hanem, azon kevesek közé tartozom, aki nem csak körülnéz, hanem belekalkulálja a szembe jövő forgalmat és még az irányjelzőt is használom. Így volt ez aznap is. Elnéztem hátra, láttam, hogy jön egy bringás ipse, úgy kb. 50-60 m-re. Elnéztem szembe, onnan egy autó sem kanyarodott be az Üllői út felől. Index kirak, lassan elindul a kiállási művelet. Ismétlem lassan. Közben csattognak a fogaskerekek és valami jelzi, hogy a biciklis közben közelebb ért. Üllői út felől semmi, ezért gurulok tovább. Bringás a tükörben már vagy 20-30 m-re lehet csak. Gondoltam nem lehet gond, max. kikerül. Végül mikor az autóm, kb. fele már kinn volt (közben index végig villogott és még mindig senki szemből) hatalmas csattanás bal hátulról. Megijedek, kiszállok. Semmi, nem értem, közben nézem a távolodó bringást. Rögtön leesett. Rácsapott az autómra. Valóban nem lett semmi baja, ha lett volna, akkor leütöm a nyeregből. Így csak egy laza gázfröccs és már utol is értem az Üllői úti villanyrendőrnél. Letekerem feleségem oldalán az ablakot és dühtől remegve, de kulturált hangom kérdem (az ipse úgy 50 körül lehetett, jómagam 33), hogy "Most mondja meg miért csapott rá az autómra?"
Válasz: "Menj a k*rva anyádba. Azért b*zmeg, mert képtelen vagy belenézni a tükörbe, hogy nem mész-e ki egy szerencsétlen biciklis elé!!!"
Kérdem vissza: "Előszöris miért szidja az anyám, másodszor miért tegez, amikor én sem tegeztem, harmadszor meg, ha már egy perce indexelek és szemből nem jön semmi, akkor mi a lóf*szért nem tud kikerülni, mikor semmi nem jön szemből?"
Persze ekkor már a remegő düh kitört belőlem, és én is emeltebb hangon beszéltem, de még mindig nem tegeztem. Feleségem már csitított, hogy menjünk inkább, mert épp inszemináción voltunk, ami a dupla X-eseknek nem egy kellemes élmény. Ekkor gyorsan fellebegett szemem előtt lehetséges gyermekem jövője, közben a jelzőlámpa zöldre váltott és a bringás fószer még valami szívderítőt utánam kiáltva elment balra én meg jobbra.
E cikket olvasva azonban kísérteties hasonlóságot vélek felfedezni, és levonom magamban a konzekvenciát, ami már régóta éregetett bennem:
Egyes bringások a bicikliutak hiányából eredő bosszúságukat a legkisebb általuk vélt hibánál azonnal megtorolják az autósokon.
De kérdem én - miközben nem tudom, hogy elfogadták-e a nem oly régen felvetett KRESZ-módosítást - szabályos-e egy biciklivel piros jelzőlámpánál előregurulni az autósok között, akik közül aztán ismét szenvedhetnek azok az autósok, akik már megelőzték korábban a bringást, hogy ismét megelőzzék. Én úgy tanultam ezelőtt 16 évvel, hogy se a biciklisek, se motorosok nem gurulhatnak ilyenkor előre. Mert: Jobbról a járda és az autó között haladva a bringával egy szabálytalan előzésnek minősül a dolog. Balról pedig szintén szabálytalan az előzés, tekintve, hogy a lámpás kereszteződéseknél a lámpa előtt kb. 10 méterrel már záróvonal van. Ez érvényes a többsávos utakra is.
Ilyenkor elgondolkodom, hogy a KRESZ viszont egyáltalán nem tiltja szerény tudásom szerint az autóm valamelyik ajtaját kb. 30-40 cm-re kinyitni...