Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simplex

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Aki csendet akar, ne lakjon a belvárosban!" vs. "Az egyetemisták tanuljanak bulizás helyett!" Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi szavazás-összesítőnkben most pénteki szavazásunak eredményét nézzük meg: Csendrendelettel a Fiatal Budapest ellen c.…..
Simplex 2010.09.20 08:38:22
Ez az! Ticcsuk be!

Egyértelműen ez a legegyszerűbb megoldás a lakóknak, mert hát a probléma annyira azért nem fáj, hogy mondjuk az egy utcában lakók valamiféle önkéntes alapon felügyeljék éjjel az adott szakaszt, személyenként havonta egyszer 4 órát, ne adj Isten még ingyen is. Károgni tényleg sokkal egyszerűbb.

A tapasztalatom - miután én is a belvárosban lakom - főleg az, hogy a nagy dajdaj hétvégén van. Ekkor pedig nem az egyetemisták csinálják a zűrt, hanem néhány tomboló középiskolás, akik épp akkor ismerkednek meg életükben először a nagyobb mennyiségű alkohollal. A tényeken persze ez nem változtat.

Én sem alszom mindig jól, viszont tudomásul veszem, hogy a lakás száz méteres körzete nem csak az enyém. De ha már ez az irány, akkor én is kiveszem a részem, és indítványozom, szüntessük be a dudálást este tíz után. Sőt, magukat az autókat is! BKV-val együtt, hajnali hatig. A szomszédomban ráadásul egy hat hónapos gyerek is lakik, aki néha éjjel rázendít. Őt is szüntessük be!

Lehet, hogy ez a Balkán, de jelenleg Észak-Korea felé megyünk, és a klíma arra sem jobb. Majd azért ne lepődjünk meg, ha a kerület kilakoltat a lakásunkból, mert háziállatot tartottunk (kivétel az aranyhal), a zuhanyrózsa alatt énekeltünk, vagy mert a villával hangosan karcoltuk meg a tányért.

Persze ez mind sarkított, de azért érdemes lenne, ha magunk kezdenénk el megoldást keresni, nem pedig a polgármesteri hivatalt vennénk egyből célba. Például összehívni egy lakógyűlést, és megpróbálni egy kicsit önerőből lépni, nem pedig rögtön felülről várni az áldást. Ha pedig ez túlontúl fáradtságos, akkor fogjuk be a szánkat.
Nehéz mit kezdeni egy nyilvánvalóan külföldi érdekeket szolgáló párttal. Ez egy olyan szervezet, amit évek óta egy közvélemény-kutató sem mér, mivel nincs értelme. Ez az a párt, amelyik még annyira sem létezik, mint az SZDSZ. Ez a párt a KDNP. Valójában lényegtelenek…..
Simplex 2009.09.13 09:06:19
Látszat-okoskodás? Az olyan, mint a vizuális látás? Vagy az auditív hallás?

Ha pszichológia vizsgán felteszik azt a kérdést, hogy mi az, amikor egy csoport kialakít egy közös szabályrendszert, akkor a hallgató megfeszül, majd kevés gondolkodás után leírja: na, az a norma. És semmiképpen sem az erkölcs.
A Semjén Zsolt és az általa vezetett nagyszájú "tömegalakulat" meg aztán igazán befoghatná, főleg akkor, amikor véres mutatóujjal gesztikulálva követelik a kormány lemondását, mert hát ugye nekik nincs társadalmi támogatottságuk. Ja kérem, Semjén Zsoltnak aztán van. A legutóbbi közvélemény-kutatás alkalmával csupán húsz százalékkal maradtak le az MSZPtől, és így támogatottságuk konvergál - és még véletlenül sem korrelál - az egy százalék felé.

Fel kellene tenni a kérdést: miért is baj, hogy a szomszéd buzul? Meg hogy Józsi kicsi feleségét Sanyinak hívják? Falun erre az a válasz, hogy nagyot ütnek ököllel az asztalra, mellékelve közben a szöveget, hogy hát undorító, meg azé' mégiscsak és hát cöcö. Na meg a Matyi atya! Már ő is megmondta!

Matyi atya azt is elmondta, hogy a mohóság bűn, mégis a kocsma a kultúra központja. Na meg ki látta utoljára Matyi atyát a 18-40 éves korosztályból?

Fel kellene dolgozni, hogy vannak mások. Nem baj, ha otthon a naplódban szidod őket vagy Rocco Buttiglione memoárjait olvasod. Ha nekik szabad, neked is szabad és vice-versa. Csak nem értem, miért lepődsz meg, ha megzavarják a gárdulást. Mert szerintem meg az nem normális.