Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabar10

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilenc borsodi település, Szerencs, Erdőhorváti, Abaújszántó, Tállya, Legyesbénye, Szegi, Erdőhorváti, Mezőzombor és Bodrogkisfalud is szeretne lemondani a világörökségi címről, amelyet az UNESCO adományozott a tokaj-hegyaljai borvidéknek - írja a…..
kabar10 2008.12.04 19:44:01
Üdv mindenkinek!
Nagyon érdekesek a hozzászólások. Azt mondhatnám, hogy sok jó ötlet hangzott itt el minden irányból.
Véleményem szerint sem kell ide erőmű, de az vitathatatlan, hogy valamely olyan ipart kell ide telepíteni, amely enyhíti a munkanélküliséget. Mert az nagyon jó, hogy nyílnak a boltok itt szép sorban, de ha nincs munka akkor miből vásárol majd a szegény hegyaljai ember?
Nagyon is élhető vidék lenne ez, csak kicsit magasabb fórumokon össze kellene fogni ebben az ügyben. Legyen az jobb, vagy bal oldal, ezt közösen kell megoldani. Nem lehet tovább halogatni a dolgot, mert egyszer elfogy a dolgos hegyaljai emberek türelme is.
Beszélhetünk itt wellnessről+golfpályákról+szállodákról+élményfürdőről, de a legjobb az lenne, ha az emberek kezébe kenyeret adnának.
Arról már nem is beszélve, hogy az aktuális termések ellenárát fizessék ki mindenkinek.Na nem azonnal gondolta ezt senki, hanem legalább 30 napon belül, hogy a termelő, aki már így is többszörös minuszban van, legalább tudjon tervezni a következő évre.
Ha valami mozdulna ez irányba, és az emberek újra elkezdenének bízni abban, hogy szőlő és a bor is lehet megélhetés,akkor azt hiszem sorra megoldódnának a gondok.
Utána jöhetne a welness és a többi túristacsalogató finomság.
Ja és még valami.
Ha megállna az a tendencia, hogy a fiatalok elmennek másfelé, hogy megtalálják a számításukat, az döntően hozzájárulna a borvidék sikeréhez.
Mert ha ez nem változik, akkor 50 év múlva a borvidékről csak múltidőben beszélhetünk majd!
kabar10 2008.12.04 22:38:00
Ez igen!
Bírálni azt sokan tudnak!
Hát valaki asszem leírta!
Tessék eljönni és végignézni mi megy a borvidéken. Sajnos azok a pénzek amit ide szántak( papíron!"Valakik") nem igazán jutnak ide.
Azt azért el kell mondanom, hogy itt sem csak kapás parasztok laknak ám, hanem törekvő és jövőképpel rendelkező fiatal gazdák. De ha tetszik, ha nem be kell látni, hogy segítség nélkül nem tudnakfelzázkózni azok a családi pincészetek, akiknek nem toltak bármelyik oldalról egy jó pár millát.
De ez még csak erra elég, hogy tudjanak poziciót tartani abban a szegmensben amiben vannak.És amíből tovább szeretnének lépni!
Aki valamennyire is követi a borvidék életét, az láthatja,tapasztalhatka, hogy bármilyen szép is a Tokaji borvidék, itt sincs kolbászból a kerítés.
Több olyan meghatározó nagy pincészet van amit egyfolytában árulnak,ugyanis a tokaji az nem egy szupersztori annak aki meg akrja triplázni a befektetett pénzét. Ez egy szerelem( és aki itt él, és csinálja az tudja miről beszélek)amihez idő kell, de sajnos a természet olykor-olykor beleszól abba mivé is válik a szőlőtőkéken a fűrt.
Nagyon sokat beszélhatnénk erről, de azt hiszem el kell kezdeni arról beszélni, hogy a megtermelt javakat értékesíteni kell, egy bizonyos csatornán.
Én azt hiszem minden bornak megvan a fogyasztója,és rossz bor nincs csak rossz borivó.
És nem kell belemagyarázni itt semmit sem az aszúba, és a szamorodniba, meer az benne van csak ki kell várni az idejét.
És végül nagyon kellnek az ( A.Lacik), hogy megértessék nem csak az itt élőkkel, de a borszeretökkel is, hogy a Tokaji egy olyan nemzeti kincs amit mindenkinek a szivén kell viselni.
Mi akik itt élünk vigyázunk arra, hoyg rendben legyenek az ültetvények, azok aki fogyasztják pedig legyenek a fogyasztói marketingesek, és mondják el, hogy igenis ittak jó bort a borvidéken.