Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zooey5

1 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lehet a tanulsága annak, ha egy európai országban egy eufórikus örömmel várt baloldali fordulat helyett két eredménytelen választás után és több mint 300 napig tartó kormányalakítási viharok után megvalósult egy konzervatív, néppárti visszarendeződés? ( Bár a konzervatívok, Rajoy-vezette kormány,…..
Folytatódik a „Mi hiányozna..."-sorozat, melyben arra kértem az országfelelősöket, írják meg, mi hiányozna nekik a jelenlegi életükből, ha el- (vagy éppen Magyarországra vissza-) költöznének. Ma a spanyol felelős, Roxi listáját olvashatjátok. „A minap egy…..
zooey5 2013.03.07 22:28:22
@bpetya75: Ja igen, innen egy Vekerdy-fan igyekezne minel elobb kimenekiteni a gyereket az altalanos iskola infantil reszebol (3-6 ev). En is az voltam, de itt le kellett rola szoknom...hisz ahogy mondjak.."igy is felnonek"..
zooey5 2013.03.07 22:36:11
@artbrigitta: Akkor nektek szerencsetek volt. A baratnom kisfia novemberi, ha itt elsz, tudod, hogy mar ket is fel evesen be kell iratni az infantilba a novemberben, decemberben szuletetteket is. Nos, folyton panaszkodnak ra, hogy nem ul rendesen az oran...es meg csak novemberben toltotte a harmat! Ez mi? Tobb ismerosom hazautazott, mert feltette a gyereket az iskolai kudarcoktol, mivel a gyerek ot evesen meg nem tudodtt olvasni, es figyelmeztettek a szuloket, hogy jovore, ha kezdi a primariat bajban lesz. A kisfiam, masodikos, tanitoja folyton panaszkodik, hogy nem tud orat tartani a zajtol es az allando beszedtol. Ennek ellenere minden heten irat 3-4 dolgozatot!! Teljes a kaosz. Egyebkent ha megnezed a 16 eves kor elott kimarado tanulok aranyat Europaban itt a legnagyobb. Azert a statisztika biztosan nem hazudik.
  Úgy látszik, Krausz Tamás a múlt héten napokra bevette magát a Népszabadság hadiszállására, hogy a publicisztika rovatot szerkessze. Így most úgy reagálhatok a Népszabadság véleménycikkeire, mint korábban tettem sorozatban a Népszaváéira. Nem lesz ebből állandó…..
„Budapest, Budapest, szeretlek téged!”  (Kisangyal: Túrista; 1987) Utálom Budapestet – halljuk nap mint nap nem csak vidéki, de budapesti ismerősöktől. Mostanában mind a Mandineren, mind a Komment.hu-n jelentek meg Budapestről szóló cikkek. Beállunk a sorba mi…..
zooey5 2010.09.18 14:31:00
@kisa:
Malagat nem ismerem, es igen, a korforgalom mindenutt nagyon ki van rittyentve erthetetlen modon, mikor parkok meg nincsenek. a ferjem - aki spanyol - mar azon gondolkozik, hogy osszehasonlito fotokat keszit a varoshaza szamara a korforgalmakrol es a kiegett, kiszaradt, napon aszalodott parkokrol, ahol ket hinta arvalkodik a gyerekek szamara a tuzo napon - a tuzo nap itt nyaron 40 fok feletti homersekletet jelent. fakat nem ultetnek, homokozokat nem tesznek ki - semmi, de semmi sincs kisebb varosokban. placeta-nak hivjak a lebetonozott parkokat, melyeket sok-sok barral vesznek korul, enni-inni lehet, kolykok meg az osszehugyozott placcokon nyomjak a biciklit. multkor voltunk Saguntoban, az a kisvaros Valancia mellett, gyonyoru, oriasi romai varmaradvannyal buszkelkedhett, am miutan megneztuk a varat, es megkerdeztuk az ottaniaktol, hogy hol van park a varosban, ugy neztek rank, mint az ufokra, mert park az nincs - az egesz varosban. hat, mindenkinek az a rossz, ahol el:)) bocs.
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
zooey5 2010.05.07 14:53:21
Nem kell a gorogok kapcsan ostorozni a magyarokat, valoban sokkal tobbet be tudnak nyelni a magyarok, mint a mediterran nepek, nem az elso megszoritasok utan kezdtek el szervezetten gyujtogatni az biztos. En Spanyolorszagban vagyok es latom, hogy egyszeruen semmit nem tudnak elviselni, ami a joletuk rovasara megy, bar nagy szarban vannak, de Zapatero egyre tobb engedmenyt es szocialis segelyt osztogat, nem latszik ennek a vege innen az biztos. Bar itt meg nem gyujtogattak, de ez csak a megengedo Zapatero-kormanynak koszonheto. A lustasag es a beleszaras mellett az itteni emberek nagyzolas maniaban is szenvednek, a politikan ez nagyon latszik. Meg kell nezni Valenciaban a Ciudad de las Artes y las Ciencias www.cac.es/ hipermodern monstrumokat, kis narancsos varosokban futo guided busokat, barmely egyeb most epulo luxusberuhazast, mig, mi itt elok tudjuk, hogy az egeszsegugy es az oktatas a beka segge alatt van, konkretan sokkal rosszabb, mint a mai Magyarorszagon! Szakorvoshoz bejutni fel ev, egy ev peldaul, ezert ha surgos dolgod van, mesz a korhazi ugyeletre, a korhazi ugyelet ugy nez ki, hogy legjobb esetben is 5-6 orat kell varni, nekem kijutott mar egesz ejjel varni lazas gyerekkel korhazi varokban. A fiam osztalyaban 27 gyerek (4-5 evesek, ovodas koruak) egyetlen egy nevelovel, kisegito (dajka) nelkul. A terem kicsike, szoszerint csak asztaloknak van hely, leulni es kesz, jatszani mar nem lehet. Az egesz intezmenyben 200 ovodaskoru, picsanyi udvar, egyetlen egy csuzdaval. Ilyen Spanyolroszag kozellatasa, de a luxusberuhazasokat abba nem hagynak. A kivagyisag a legnagyobb bune az itteni politikanak a szocialis osztogatasok mellett.
w A Tesco-titok [recycled] 2010.05.04 22:06:00
Szerencsére nem minden jobbos ötletről derült ki mára, hogy nem lehet megcsinálni. A hipermarketek vasárnapi lelakatolásának például semmi akadálya, ahhoz nem kell pénz, se ész, csak oly szent akarat. És a megszokott jobboldali tempó: ők jobban tudják mindenki helyett, hogy mi a…..
Március 15… Nem tudom, kinek milyen emlékei kapcsolódnak ehhez a dátumhoz. Még ma is jól emlékszem, amikor kisiskolásként szorgosan készítettük a kokárdát, színeztük a hurkapálcikára ragasztott magyar zászlót, majd felkerestük a közeli emlékhelyek egyikét, és…..
Kicsoda valójában Kovács Bence János, a spanyol milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere? Újságíróként, filmesként zűrös ügyek állnak mögötte. Csalásért és okirathamisításért másfél évre ítélték Kovács Bence Jánost 1995-ben. A sávolyi motorpályát…..
zooey5 2010.02.22 10:04:24
valencia tartomanyban lakom, es rakerestem a grupo miltonra. a levante online gazdasagi rovataban talatam ezt:
www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008070900_8_470199__Economia-grupo-valenciano-Milton-invertira-millones-proyectos-inmobiliarios-Hungria
allitolag megnyertek valami palyazatot - 432 millio euro - hogy pecsen rendbehozzak a fantomhazat, az orszag legmagasabb epuletet, ill. luxushoteleket epitsenek. az az erdekessege meg, hogy szerzodest kotottek az itteni sedesa nevu ceggel, hogy kozremukodjon ebben a pecsi projectben, ok az egyik legnagyobb epitoipari ceg valenciaban. egyebkent itt az epitoiparban, a hatalmas beruhazasokban -(nem lakoparkokra, hanem lakonegyedekre, kisebb a pusztasag kozepen, a hegyek tetejen, a tengerparton par honap alatt felhuzott varosnegyedekre kell gondolni) - rejlik a legnagyobb simli, korrupcio lehetosege. az egesz orszagot tonkretettek ezek az epitoipari cegek, hegyeket szeltek kette, termeszetvedelmi szuzpartokra luxushotelkomplexumokat huztak fel a helyi es orszagos politikai vezetes asszisztalasaval. nem csoda, hogy ez a ficko idojott folytatni a simlit.
"A szinkron monnyon le!", "Az anyád az! Ha már ezért fizetnek, nyisd ki a szótárat...", ezek még a legfinomabb megfogalmazású (néha ugye konkrét) anyázások, amikbe a hazai filmes fórumokon fordításokkal, szinkronnal kapcsolatos kommentek között kutatva bukkan az…..
zooey5 2008.06.17 13:21:56
en is forditottam jatekfilmeket, sorozatokat, termeszetfilmeket, mindent. nagyon elveztem, most is nosztalgiaval gondolok ra vissza, nem utalkozva ultem le dolgozni, mert igazan kreativ volt, jol ereztem kozben magam. arrol nem is beszelve, hogy nem kell bejarni sehova.
a tapasztalataim alapjan azt kell mondanom, hogy nem csak a forditok nem vegeznek minosegi munkat, maguk a studiok is trehanyak. megtortent velem, hogy adtak nekem egy spanyol nyelvu sorozatot, akkor meg nem beszeltem spanyolul, ezert letoltottek nekem a netrol az angol szovegkonyvet, ami, mint otthon kiderult, sokszor hibas es hianyos volt, igy ket nyelvbol kellett osszeraknom valahogy jo nehany reszt. spanyolul hallgatni es szotagszamot szamolni, nem is ertettem, angolul olvasni, es vegul magyarul rairni. mindezt akkoriban 200 forint percdijert!
de nem csak arrol van szo, hogy keveset fizetnek a studiuk, hanem meg kenyszervallalkozova is tesznek, hisz meg minimalberre sem jelentenek be! nem hiszem, hogy valaki akar a 400 forintos percdijat erdemesnek talaja arra, hogy vallalkozoi igazolvanyt valtson ki, konyvelot fizessen stb. es akkor a jol bevalt magyar ut jon, a kiskapuk keresese, szamlavasarolgatas....borzaszto! egyszeruen a magyarorszagi vallalatoknak kellene szemleletet valtani, es bevallalni az alkalmazottakat, es nem csak nyomorult minimalberre bejelenteni oket vagy meg arra sem. engem sehol sem jelentettek be, mig otthon dolgoztam. most kulfoldon elek, itt ha ket orat adok egy heten a sarki nyelviskolaban, mar be vagyok jelentve! bar ezt a munkat egyaltalan nem szeretem. filmeket szeretnek forditani bejelentettkent es nem ehberert!
w Anyagi jog 2007.05.09 06:30:00
Olvastam nemrég egy kis színest: újféle műkezet fejlesztettek ki amerikai tudósok. Robotikus, idegvezérelt, gondolattal működtethető. Hiperszuper! Csillió dollárba kerül. Mert az egészség nem üzlet persze, viszont a robotika például az. Vagyis a robotkart fejlesztő tudósokat…..
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
w Száz robotot, ezeret! 2007.04.16 05:00:00
Látom, Charles Simonyi magyar hős lett. Büszke rá nemzete. Hogy Simonyi minek örül, azt tökéletesen értem. Hogy a magyar mint állatfajta minek, azt egyáltalán nem. Emberek! Charles Simonyi azért lehet odafönn, mert idejében elmenekült ebből a kurva országból. Amikor ő…..
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
w A szóvivő és az osztálytudat 2007.03.13 05:00:00
Ebbe csúnyán beleszaladt Demcsák Zsuzsa. Szép találat, jó sztori, kajálják. Ahogy az elkényeztetett médiapicsa a kasztjának megfelelő bölcsödét keres, és ahogy jól szituált anyukákkal tologatja a háromkerekű babakocsit a Szent István-parkban. Monnyonle. Méghogy baloldal.…..
w Ölni és élni hagyni 2007.02.23 05:00:00
Felszínre bucskázott a móri komplikációk nyomán a halálbüntetés-vita. Az ellene - illetve  visszaállítása ellen - érvelők most ugyemegmondtam arckifejezéssel jegyzik meg, hogy ha nem törölték volna el, akkor az ártatlan Kaiser már nem élne, pedig nem is ő volt. Árnyalja…..