Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeteberD

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap Hiryu2,0 új feladatot kapott: ifjú kollégákat kellett istápolnia. Mégpedig anyucika kicsi pubikáit. Rögtön el is kezdte visszasírni a "régi szép idők" sorkatonai szolgálatát... de tényleg jó volt az? Ma is jó lenne...?   Ezek bizony régóta és gyakran fel-felbukkanó kérdések. De nézzük más…..
KeteberD 2011.08.18 15:00:01
Egy kötelező szintű sorkatonaság szerintem értelmetlen lenne. Már többen leírták, hogy nincs rá se pénz, se politikai akarat. A többi ezekből következik.
Ha netán sikerülne létrehozni egy - szintén már említett és más fórumokon is sokat emlegetett - nemzeti gárda szintű szervezetet, amibe önkéntes alapon lehetne belépni, az talán jelentene előrelépést. De figyelem! Ehhez először is pénz kell (ami, mint tudjuk, soha nincs), másrészt pedig szakmailag felkészült kiképzők. Kérdem én, honnan akasztana le bárki is ma Magyarországon ilyet?
A másik ezzel kapcsolatban, hogy önkéntes alapon a mai fiatalok (fiúk-lányok egyaránt) jelentős része nem lépne be ilyesmibe. Merem állítani, mert minden nap szembesülök a 15-20 éves korosztály szellemiségével. Az átlag fiatal ma semmi olyasmiben nincs benne, ami nem szolgálja közvetlenül az ő érdekét. Értsd: nem kap érte elég sok pénzt, nem tud a keretein belül eleget bulizni, nincs elég szabadideje. Azt meg már nem is említem, hogy olyan dolgok, mint a kötelesség, hazafiasság, a közösség ügye iránti áldozathozatal, szinte már-már szitokszóként vannak jelen. (Abban, hogy ez így alakult, sok mindennek szerepe van, de ez megint más téma.) Van ugyan egy réteg, aki szívesen vállalná ezt, de sajnos ők nem biztos, hogy fizikálisan és mentálisan alkalmasak lennének rá. Ergo nem azt mondom, hogy hülyeség (speciel én is szívesen belépnék, és szerintem meg is felelnék), de nagyon necces a megvalósítása. Pláne úgy, hogy azokat a dolgokat, amiket egy ilyenben tanulhatna a nép, más úton is elérheti - pusztán akarat és némi befektetés kérdése.
Lényeg a lényeg: a kérdés túl összetett ahhoz, hogy néhány kommentben kitárgyalható legyen. Ami szerintem megoldás lenne, az gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Hosszú távon gondolkodó, felelős felső vezetés, aki nem csak a saját érdekeit nézi; szakmailag felkészült és elkötelezett hadvezetés; szintén szakképzett és mentálisan is megfelelő tiszti állomány; fizikálisan és mentálisan előképzett hivatásos/szerződéses állomány. Ebbe a rendszerbe lehetne beépíteni egy szervezetet, ami sorozásszerűen vagy önkéntes alapon adná a tartalékos állományt. De ez csak álom... Legalábbis addig, amíg nem jön valaki/valakik, aki megvalósítja/ják.
Mielőtt a videós beadványok nyertesít kihírdetném, köszönöm mindenkinek a részvételt!Jött vagy 3 tucat videó, közte igen sok ötletes beadvány. Érdekes, hogy a megvalósítások meglehetősen különbözőek voltak. Van aki harci hörcsögként adta elő, voltak akik párosan…..
Ezek jöttek még: Golden Axe (Zsanna & Rattata)Diablo 2 (kovacs5630)Super Mario 2 (Lurzt)Bomberman (Alkatraz)Mario (KGery) *hangerőt fel*Aknakereső (Bendi)Final Fantasy VIII (Ateszmetál)Word of Warcraft (Kanga)F.E.A.R. (peethy)World of Warcraft (Szabóbence)Counter Strike (exodus)Prince…..
Bourney07 vette észre, hogy érdekes technikákkal próbál az Ubisoft a honlapjára csalogatni. Nem igazán értem, hogy miért van 2 kilépés. Eddig mindig a Quitra mentem, de tegnap megnéztem vajon miért van kettő. De amikor a Kilépésre kattintottam előjött az Ubisoft  oldala. Igen…..
Ma éjfélig még jöhetnek a borítók. Eddig már több mint 150(!) borító érkezett, ami nem semmi!Talán a legkedveltebb téma a WC/szarás volt. ;)Nagyon sok jó borító érkezett, úgyhogy nem lesz egyszerű...Most ti fogtok dönteni, hogy ki viszi el a nyereményeket, ugyanis össze fogok…..
Bizony, holnap este már meg is lesz a nyertes. A kérdés: Hány videómban látni a Herthás sálamat?Kis tipp: Clip Show, Szarjátékos zeneklipek is beleszámítanak!A helyes választ küldd el az e-mail címemre így:neved_kvízNyeremények: Heavyweight Thunder / Ski Park Manager / Grand…..
Bizony, ez már a harmadik és ennyi kacatot nyereményt még nem osztottam ki! Kérem szépen karácsonyig HÁROM darab nyertes lesz és így persze három darab feladat is. Most lesz itt mindenféle: 2 kreatív feladat: -Tervezz egy játékborítót: Tervezz egy vicces, abszurd játékborítót.…..
Olvassátok el a korábbi felvezetőt, nem túlzott senki. Ez a mélypont.Sountrack: Bert Kaempfert - Afrikaan Beat ..
Rossz PC játékok sorozat Update 2008.12.01 15:20:00
Nincs mese, egyszerűen nem akar összejönni a felvétel. Mikor korábban DOS-os játékokat vettem fel (Barbie SM, Flinstones...) azt ablakban játszottam és SnagIt-el gyönyörűen fel lehetett venni. Ennél hiába indítom el a játékot DOSBox-al, rettenetesen szaggat (4mp egy…..