Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pyrrhocoris apterus

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje folyamatos téma a közéletben a propagandasajtó ügye. A képviselők bántalmazása és ennek kínos kezelése, a hatalom párbeszédképtelensége, a folyamatos hazudozásra építő műsorokkal kapcsolatos hírek napi szinten jelen vannak a közéletben. Egyre több ember számára egyre nyilvánvalóbb, hogy a…..
A nemzetek Európája már a múlté, mivel elsősorban a nemzetállamok nem működnek már. Az EU problémáinak nagyobb része (a közös értékrend kiüresedése, a bürokratikus és a gazdasági érdekek tenyészete, a hatékony demokratikus mechanizmus - ráadásul büszkén vállalt - hiánya) is abból fakad, hogy maguk a…..
Már régóta egyértelmű, hogy Orbán Viktor fügefalevélként használja a kereszténydemokrácia eszmeiségét annak érdekében, hogy minél több ideig élvezhesse az Európai Parlament legnagyobb frakciójának védelmét. Ha a jövő héten az uniós képviselők kétharmada megszavazza a holland képviselőnő által…..
A magyar felsőoktatás strukturális problémáit nem lehet megérteni anélkül, hogy megvizsgálnánk annak környezetét, társadalomban betöltött szerepét, illetve jelenlegi működését. Azaz hol basszuk el. Ide tartoznak: A felsőoktatással szemben támasztott kimondott és…..
w Titkos féreg 2009.03.05 04:00:00
Nem fenyegeti veszély azt, ki akkor is óvatos, ha biztonságban van.A Szlovák Információs Szolgálat jelmondataKülönös dolgok történnek Magyarországon, nagyon furcsa dolgok. Találgatásra okot adók.Találgatásnál többre nem adnak okot, tartsuk ezt észben. Sem arra, hogy…..
Pyrrhocoris apterus 2009.03.05 10:32:57
Szerintem a gyerek csak véletlen volt. A tűz miatt csak a sziluett látszik, az elkövető kicsit izgul, és a megjelenő alakra lő, a négyéves, kézben tartott gyereknek meg annyi. Innentől tehát az elvetemült állat, aki még a gyereket is, az nem teljesen állja meg a helyét. Nyilván embert ölni ab ovo csúnya dolog, de kb 300 honfitársunk jut el idáig évente, és kétharmad arányban az áldozat családtag, anyu, apu, stb, akivel lehúztunk pár évet.
Ehhez képest nem is olyan nehéz egy vadidegennel szemben meghúzni a ravaszt. Aki ugye, mint tudjuk ...
Az én profilomban 20-30 közötti, fiatal, jó vagyoni háttérrel rendelkező fiatal társaság áll, vidéki, vadászós, esetleg politikusi családi háttérrel. (megdöbbentő, hogy politikus vagy kőgazdag apuk gyereke milyen hamar hozzszokik a helyi nekem-mindent-szabad feelinghez.)
A társaságben előbb csak heccelik egymást - ezeket le kellene lőni, aztán ki próbálják, előszőr csak a tűzgyújtás szintjén, aztán elhozzák a puskát is, csak az érzés miatt, aztán lőnek is.
Minimális óvintézkedés mellett, (autót messzebb hagyni, gyalog közelíteni a szélső házat, kutyára vigyázni, cipőt, ruhát elégetni, stb.) a lebukás esélye meglepően csekély. És erre is rá lehet szokni.
DE a külföldi vonal is érdekes, és ha eddig nem is jutott volna a szlovák fiúknak eszükbe, most garantáltan ők is ráindulnak a témára. Nem mintha azt akarnám mondani, hogy ez TWÁ felelőssége.

Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Pyrrhocoris apterus 2009.02.11 10:45:55
Árpinak (ha szabad ilyen közvetlennek lenni) nagyon megy a lényeglátás, kivéve, ha politizál :-).
Tudom, most feladtam a magas labdát, egyrészt mivel a roma kisebbség integrációja is politika, másrészt a mai magyar valóság (szegfű vs. narancs) is sok ember számára inkább hitvita, mint politika.
Visszakanyarodva, a cikk lényege egy mondatban összefoglalva: üsd-vágd a cigányt, ahol éred.
Persze szigorúan szocializációs célból. Elvégre mi (magyarok) is keresztül mentünk ezen, az elmúlt ezer évben, stb. Viszont ezzel a mondattal nem illik azonosulni, még akkor is, ha ez a többség ki mondott, ki nem mondott véleménye.
Hadd mondjak egy példát. Aki részt vett már bármilyen nemzetközi együttműködésben (pl. "tudományos" projektek) tudja a következőket: a finnek pl. hihetetlenül precízek, minden szabályt, határidőt görcsösen betartanak. A déli népek ellenben egyszerűen tojnak minden ilyen formai, technikai szabályra. Ez nem véletlen, hanem évezredes társadalmi szelekció következménye. A finn anyuka azt mondta 2-3 ezer évvel ezelőtt: kisfiam, gyere haza hatra, mert megesz a jegesmedve. Egy részük tényleg haza ment, a másik rész pedig egyszerűen kihalt, (megfagyott, stb). A normakövetés, és társadalmi összetartás a közösségi túlélés alapja nehéz környezeti körülmények között. Ilyen szelekciós nyomás nem létezett délen. Ezzel az elmélettel csak az a baj, hogy nem egészen szalonképes, mert Adolf barátunk is hasonló elmélettel jelentkezett.
A cigány nép elmúlt 1500 éve arról szólt, hogy vándorlunk erre-arra, ha látunk egy almát, azt leszakítjuk, a magántulajdon fogalmát nem értjük. A többség feladata, hogy rászorítsa őket a szocializációra. Ez bizony nehéz dolog, de az a politika, hogy erről nem szabad beszélni, meg az, hogy esélyegyenlőség, az inkább elfedi a problémát, mintsem segítene a megoldásban.
Még egy gondolat: az USA-ban, a demokrácia őshazájában 100 ezer emberből ezer börtönben ül. Ez annyi, mintha itthon a 15 ezer mellé bevágnánk még 85 ezret. Ezen elmélkedjetek.
Az alábbi levelet a levélíró által ismertetett  nyilvánvaló átcseszés miatt  is teszi közzé a Zugügyvéd.  Angol nyelvű szöveget nyelvismeret nélkül azért nagy vakmerőség aláírni. Tisztelt Zugügyvéd, egy ismerősöm magánvállalkozóként pizzériát…..
w Roncsderbi 2008.12.01 13:50:00
Arra, hogy Szijjártó Péter hajmeresztő ostobaságokat beszél, nem illendő már rácsodálkozni; aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás. Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A…..
Pyrrhocoris apterus 2008.12.02 11:50:13
Kedves Árpi,

kimegyek a meccsre, hát mit látok: benn a pályán nyomják a focisták, jól-rosszul, ahogy épp sikeredik, de kint a lelátón kórusban zeng a fújolás. Dagadt tahók, kinyúlt, szétizzadt pólóban üvöltik, hogy béna vagy, ennél mi is százszor jobban tudnánk focizni, húzzál innen, stb.
Kinek van itt igaza?
Benn a focista magában mérgelődik, hogy ide lehet jönni, kipróbálni, hiszen ő azért mégis le tudja futni 12-13 sec alatt a 100 métert, ötből háromszor el találja a labdát, a kinti üvöltözők meg még ötven métert sem tudnának futni egy masszív infarktus nélkül.
Azonban mielőtt nagyon megsajnálnánk a focistát, szögezzük le, hogy neki nem a drukkerekkel kell versenyeznie, hanem a többi, (európai szintű) focistával, akikhez képest teljesítménye egy nagy nulla. A drukker meg megvette a jegyet, és innentől azt üvölt, amit akar, (bizonyos korlátok közt persze, de most ne menjünk bele ebbe az utcába.)

Namármost, akinek 90 felett van az IQ-ja az már rájött, hogy a focisták a szocikat, a drukkerek a fideszt jelképezik. Tehát ha Árpi azt mondja, hogy amit a fidesz csinál, a csúnya dolog, akkor igaza van. Ellenzéki szerepkörben ugyanakkor kicsit kisebb a felelősség. Lehet benyújtani gyakorlatilag bármilyen indítványt, javasolhatjuk, hogy szűnjön meg az áfa, mínusz 5 százalék legyen az szja, hogy foglaljuk el Amerikát, stb. Ez erkölcsileg elítélendő, de bízzunk abban, hogy a választópolgár értelmesen gondolkodik, és ezt a fajta politizálást helyteleníti.
Ugyanakkor az igazi probléma az, hogy a csapat vajon hogyan focizik. Ezt a pontot ugyan Ápri messzire taszítja magától, mondván hogy ez a cikk nem erről szól, hanem a csúnya fideszről, de hát minden mindennel összefügg.
A nagy probléma pedig az, hogy a szocik itt az elmúlt 7 évben szétlopták az országot. Aki ezzel nem ért egyet, az mondjon pl. egy olyan közbeszerzést, ami nem bűzlött már messziről. Autópálya, kakaóbiztos számítógép, kórház ágy, postásbicikli, stadler motorvonat, vagy használt bkv busz, mindegy, a recept egyszerű, a séma mindig ugyanaz.
Nem véletlenül lett annyi az államadósság, amennyi. Korábban az autópálya építés, most a Máv az, ahol 100 milliárdok (!) csurdogálnak ki a rendszerből.
Összefoglalva, a szocik kommunikációja olyan, mint a sorozatgyilkosé, aki azt mondja a felette ítélkező bírónak: - ugyan bíró úr, egyformák vagyunk, hiszen maga meg a tilosban parkolt múltkor, láttam.

Kedves Árpi, további sok sikert és kitartást kívánok a fideszt leleplező és elítélő írásokhoz, mert tényleg csúnya dolog, ahogyan kommunikálnak.