Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ludaskása

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy fű alatt benyújtott rendelettel a kormány kedden tovább központosította az EU-s pályázati pénzek szétosztását. Több száz fiatal, képzett munkavállaló helyét foglalhatják el politikai komisszárok az eredeti fizetések 60-70 százalékáért. A kaotikus állapotok uniós…..
ludaskása 2014.04.18 07:32:01
@NemNick: Brunonak nagyon is igaza van, sajnos. A KSZ-ek többsége lassú, körülményes, bürokratikus és nem ügyfélbarát volt, azaz tipikus közszolgálati aktatologató hivatalok voltak nonprofit gazdasági társaság álcában.
Maga az egész poszt indokolatlanul túlfényezi a megszűnt intézményrendszert, ami az NFÜ-vel, az ESZA-val, MAG-gal, Energiaközponttal együtt is csak azért működött úgy ahogy, mert az EU által folyamatosan ellenőrzött rendszer részei voltak. A most felálló rendszerhez képest persze valószínűleg 50x jobban működtek. A szabályozási környezetet kellett volna inkább finomítani, hogy pl ne kérjenek nyilatkozatot 49 fillérről, így gyorsabbak lettek volna, és akkor a pályázók is elégedettebbek lettek volna. A mostani minisztériumi rendszer nem szól másról, minthogy Lézer Dzsoninak könnyebb lesz teríteni a pénzt a haveroknak.
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
ludaskása 2011.12.16 15:13:46
@pucros: bizony, bizony kemény dolog kimondani "csalódtam a barátomban".
Gábor, jó reggelt! Végre ki merted mondani. Hidd el innentől jobb lesz a lelkednek. A sok elfojtás szétzilálja az elmét. De most már te is velünk vagy...és szabad. Gratulálok, kezdetnek jó lesz.
Miért van az összes politikus a falvak nagyszerűségével megáldva? Talán mert sosem jártak ott, csak falugyűlésen. És olyankor is visszafogták a lélegzetüket. De rossz hírem van, kedves uraim, falun se vágnak minden nap disznót, mert a disznó nagy érték. Csak a politikus-delegáció kedvéért rendeztek…..
ludaskása 2011.04.26 22:35:50
az én faluélményem kettős. egy gyerekkorból, ami egy fővároshoz 80 kmre eső 6000 fős falu volt (most már persze város). ide azért leszűrődött a pesti fény, közel volt (kb 20-40 km) több nagyobb város is, szóval nem volt teljesen balkán. most is tűrhető színvonalú az infra, de meló az nem nagyon van vagy csak szűkösen. mondjuk lehet ingázni. ez akár jó is lenne fejlett falunak.
a másik falut vmikor a múlt század végén ismertem meg, dél-békési, 1500 fős, tehát nem is a legkisebb, de azért korlátos méretű népességtömörülés. nos az a posztbeli falu is lehetne. munka a rendszerváltás óta nincs, ált.isk 10 fő/évfolyam, de az 1000 IQ nem jön ki, aki 100 fölött teljesít az továbbtanul és nem tér vissza, legfeljebb disznóvágáskor. igazi szellemi és anyagi sivárság. pletyka az van, néha kicsinálós, de inkább csak sima falusi. viszont az ott történtek minden héten simán kitöltenének egy nagy bulvárhíradót. amit ott lehet hallani, ahhoz képest bármelyik fókuszos bulvárhír magaskultúrának számít. de ez csak a kívülálló havi vidámságát emeli, az ott élőknek szippantó mocsár. pesthez vagy a bizonyos m1 közeli csilli-villi faluhoz képest elképesztő méreteket ölt a nyomor, a pénztelenség, a kilátástalanság. oda épeszű ember nem költözik.
és gyanítom sok-sok ilyen falu van még az országban, és sokkal kevesebb a többek által említett "luxus ott élni" falu. persze akad olyan a balaton felett, meg az m1 mentén, de keleten a helyzet igen sivár.
a falusi élelmiszer romantikához meg annyit, hogy ma már nagyon kevés az olyan falusi porta, ahol csirke, disznó nevelkedik vagy igazi zöldség nő. ezek a mai csirkék gyárban kelnek, számítógép segítségével, kiskorukban kapják a szteroidot meg az antibiotikumot, mert különben hamar kipurcannának. később persze gazda függő, mit eszik, de a nagy tápmultik minden faluban ott vannak a mindenféle turbósított mixeikkel. képzelheted mi van ezekben. a jó falusi zöldség meg fóliasátor alatt fejlődik, megannyi vegyszerrel védve és serkentve. fincsi kis sali lesz belőle, egészségedre.
Mandiner blog Puskát tölts! 2011.04.06 07:01:00
„Kedves életének ezt valaki nem vallja, Dicsősséges nevű hírét az utálja, S hazája oltalmát semmi jónak tartja.” (Rimai János - Katonák hadnagya)   Pósán László javaslata, miszerint a Magyar Férfiembereknek minimális katonai kiképzést kellene kapniuk, nem…..
ludaskása 2011.04.06 15:03:50
@Bummer: jaj, mennyire igazad van. minek nekünk több tíz- vagy százezer részben kiképzett sorkatona, amíg a Gripenek nem tudnak felszállni, amíg nincs korszerű elektronikus hadviselésre alkalmas eszköz- és emberállományunk...bakker, hát lőszerünk sincs...
Puszta pénzkidobás lenne. Menjen katonának, akinek nincs jobb dolga. A többi meg dolgozzon, tanuljon, éljen.
ludaskása 2011.04.06 16:46:08
@de karatna: te kicsit el vagy tévedve. a többiek már cáfoltak, de én is leírnám: afgán nép nincs, van viszont jó sok, jó magas hegy Afganisztánban, így ott jól lehet partizánkodni.
a családomat majd te megvéded, mert úgy látszik vonzódsz a sereghez és majd jól bevonulsz. önként. különben meg ki akarna minket megtámadni? mit akarna itt bárki is? vörösiszapot vagy gyötrő szúnyogot akar zsákmányolni?
egyébként meg úgyse tudod te se megvédeni, mert kies hazánk köztudottan lapos, mint a tányér, így gyakorlatilag a XXI. sz.-ban védhetetlen. úgy suhanna át rajtunk egy modern sereg, mint a sicc. de te ellenállhatsz. már ha kapsz lőszert, mert különben áshatod a lövészárkod. ásója mindenkinek van, viszel hazulról.
Ha romlanak a gazdasági mutatók, a köznyugalom érdekében korlátozni lehetne a gyülekezési szabadságot. Abszurd? Éppen olyan logikus, mint az AB jogkörét az államadósság mértékhez kötni! (Fotó: MTI) Amilyen komoly vitát váltott ki tavaly ősszel az Alkotmánybíróság…..
ludaskása 2011.04.06 00:21:04
@bubci: bizony én is kiálltam mellettük, és most elvárom, hogy a t. bírák is hápogjanak már vmit.
@csak kérdezek: csak lapulnak, mint szar a fűben, és várják, hogy kiheréljék őket. pont olyan impotensek, mint kis hazánk fiai és lányai.
A nyers politikai akarat leplezendő dolognak számított, amit szakmai köntösbe illett mindig csomagolni. Ennek most vége. A kormány úgy gondolja, legitimációja van arra, hogy minden ötletét nyíltan végigverje. A kormány brutálisan megtorolta, hogy a földrajzinév-bizottság nem azt…..
ludaskása 2011.03.23 11:58:54
@Sir Galahad: mert szerinted ők nem tehetetlenek, nem teszetoszák és tudják? látszik, hogy értik a XXI. századot, látják kihívásait és tudják a megoldást...muhaha. ők is csak a pénzre utaznak, hisz politikusok, távlatokban nem gondolkodnak (max, hogy maradhatnának még +4-8 évet hatalomban, mert a még több pénz). Ébresztő emberek! a jövő elkezdődött.
Több rádiós forrásunk is megerősítette, hogy valóban a "Felhők jönnek Magyarországra" sor miatt tiltotta ki Koltay Gergely intendáns az MR2 lejátszási listáiról a Pál Utcai Fiúk új, Balatonszepezd című számát. Koltay a Népszavának nyilatkozva tagadta ezt, és a…..
ludaskása 2011.02.02 22:34:36
@no mail, no problem: a Himnusz az egy érfelvágós nóta, az tuti. mindig is utáltam a lassú, ömlengő zenéjét (mondjuk a szöveggel is tudnék vitatkozni). olyan unalmas tud lenni, szemben pl dél-amerikai vagy dél-európai himnuszokkal.
csak nehogy olvassa viktor, mert rögtön új himnuszt csináltat nekünk.

@[Sven]: már csak ilyen semmi vagyok. a VF-at meg szeretem, úgyhogy jöhet a bünti
Számoltunk némi közfelháborodással, de Gyuri kijelentése azért nagyobb vihart kavart, mint gondoltuk – mondja az Origo tanulságos összeállításában a Fidesz elnökségi üléseinek egyik állandó résztvevője, aki nevének vállalása nélkül nyilatkozott az internetes lapnak. A…..
ludaskása 2010.11.30 11:28:36
@Malachi: sajnos igazad van, az emberek egyszerűen magukkal vannak elfoglalva (kaja, rezsi, stb). ha véletlenül bekapcsolják valamelyik híradót, rádiót, abból nekik az itteni vitákból nem jön le szinte semmi. a média annyira egyoldalú, hogy még a kereskedelmi rádiók híreiben is csak a 10. hír a manyupok lenyúlása, az is fidesz szemszögből. szóval ha nem jut el hozzád a hír, vagy csak egyoldalúan tálalva (bármelyik oldalról nézve), akkor információhiányban szenvedsz, és ez döntéseidre is kihat.
ludaskása 2010.11.30 15:34:44
@ó jaj: hol szervezik, mikor, kik, hogy lehet csatlakozni, ...
látom ebben a lehetőséget, mert különben kisemmiznek mire felébredünk. nem vagyok jogász, úgyhogy szakmailag nem tudom megítélni a lépések sorrendjét, de cselekedni kell mielőbb
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
ludaskása 2010.11.27 10:50:28
bocs, h ide is beszúrom, de a zsákfalu posztja megindított. cselekedjetek hasonlóan!

Vécsey László országgyűlési képviselő részére
Országház
Budapest
Kossuth tér 1-3.
1357

Tisztelt Képviselő Úr!

"Én, Vécsey László, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy ………… munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"

Ismerős Önnek ez a részlet? Igen, Ön ezt az esküt tette 2010. május 14-én. Ön a mi, a választói szavazatával jutott be az Országgyűlésbe, hogy ott választói akaratához híven és lelkiismeretesen járjon el.

Kérem, gondolkozzon el egy pillanatra a magánnyugdíjpénztári törvénytervezet kapcsán: ez az Ön választóinak az akarata? Ez a törvény összhangban van a lelkiismeretével? Ön szerint ez a törvény valóban a Magyar Köztársaság népének boldogulását segíti elő?
Amennyiben bármelyik kérdésre NEM a válasza, úgy kérem, ne degradálja magát a Fidesz szavazógépévé – annál is inkább, mivel képviselői esküjében nem szerepel se a párt- se a frakcióhűség -, hanem lelkiismerete és választói akarata szerint NE szavazza meg azt a törvényt, amelyik 3 millió magánnyugdíj-pénztár tagot foszt meg az öngondoskodás lehetőségétől.

Kérem mindezt azért is, mert életkorából fakadóan valószínűsítem esetleg ön is magánnyugdíjpénztári tag, így önmagára és családjára nézve is fájdalmas pénzügyi döntést kell meghoznia, mely magántulajdonának államosítását jelenti.
Felhívnám figyelmét, hogy frakciótársa, Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter úr is magánnyugdíjpénztári tag, aki eddigi magánjellegű gazdasági döntéseivel a meglévő második nyugdíjpillért támogatta, bízott benne, biztonságosnak ítélte. Gondolom, egy közgazdász doktor magánvagyonát illetően felelősségteljes és racionális döntéseket hozott az elmúlt 12 évben, így nem véletlen, hogy a polgárjogilag örökölhető, tényleges magántulajdont képező nyugdíjszámlát választotta. (forrás:
hvg.hu/itthon/20101126_matolcsy_gyorgy_magannyugdijpenztar_tag)

Remélem, minél több honfitársam cselekszik hozzám hasonlóan (zsakfalu.blog.hu/2010/11/26/kepviseloink), és hívja fel képviselője figyelmét erre a súlyos morális és gazdasági kérdésre, így frakciótársaival érdemi eszmecserét folytatva arra a döntésre jutnak, hogy nem támogatják ezt az elvtelen előterjesztést.

Kérem ne feledje, "A becsületesség a legjobb politika." (forrás: www.vecseylaszlo.fidesz.hu/index.php)
ludaskása 2010.11.27 11:12:52
@Szimba: hát persze, de azért azt az opciót, hogy kiveszed, eltőzsdézed, csak akkor engedném, ha vmi tartós megtakarítási számlára lehetne áttenni, mert különben a gyarló emberek egy része szépen felélné, ugyanúgy ahogy hőn szeretett kormányunk
nyilván a helyes megoldás az lenne (mármint szeintem), ha lenne valódi egyéni szla államiban is, aztán szabad lenne az átjárás a pénztárak meg az állami között, közben meg szabályozókkal lenyomnák a költségszintet.
az szabad döntés lenne, nagyobb szabadságfokkal
Zsákfalu Képviselőink 2010.11.26 08:55:00
Ughy Attila Országgyűlési Képviselő részéreOrszágház Budapest Kossuth tér 1-3. 1357 Tisztelt Képviselő Úr!"Én, Ughy Attila, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy ………… munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven,…..
ludaskása 2010.11.27 10:39:11
Nos, én elküldtem. Innen is üdvözletem küldöm Kubatov adatvédelmi biztos úrnak.

Vécsey László országgyűlési képviselő részére
Országház
Budapest
Kossuth tér 1-3.
1357

Tisztelt Képviselő Úr!

"Én, Vécsey László, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy ………… munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"

Ismerős Önnek ez a részlet? Igen, Ön ezt az esküt tette 2010. május 14-én. Ön a mi, a választói szavazatával jutott be az Országgyűlésbe, hogy ott választói akaratához híven és lelkiismeretesen járjon el.

Kérem, gondolkozzon el egy pillanatra a magánnyugdíjpénztári törvénytervezet kapcsán: ez az Ön választóinak az akarata? Ez a törvény összhangban van a lelkiismeretével? Ön szerint ez a törvény valóban a Magyar Köztársaság népének boldogulását segíti elő?
Amennyiben bármelyik kérdésre NEM a válasza, úgy kérem, ne degradálja magát a Fidesz szavazógépévé – annál is inkább, mivel képviselői esküjében nem szerepel se a párt- se a frakcióhűség -, hanem lelkiismerete és választói akarata szerint NE szavazza meg azt a törvényt, amelyik 3 millió magánnyugdíj-pénztár tagot foszt meg az öngondoskodás lehetőségétől.

Kérem mindezt azért is, mert életkorából fakadóan valószínűsítem esetleg ön is magánnyugdíjpénztári tag, így önmagára és családjára nézve is fájdalmas pénzügyi döntést kell meghoznia, mely magántulajdonának államosítását jelenti.
Felhívnám figyelmét, hogy frakciótársa, Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter úr is magánnyugdíjpénztári tag, aki eddigi magánjellegű gazdasági döntéseivel a meglévő második nyugdíjpillért támogatta, bízott benne, biztonságosnak ítélte. Gondolom, egy közgazdász doktor magánvagyonát illetően felelősségteljes és racionális döntéseket hozott az elmúlt 12 évben, így nem véletlen, hogy a polgárjogilag örökölhető, tényleges magántulajdont képező nyugdíjszámlát választotta. (forrás:
hvg.hu/itthon/20101126_matolcsy_gyorgy_magannyugdijpenztar_tag)

Remélem, minél több honfitársam cselekszik hozzám hasonlóan (zsakfalu.blog.hu/2010/11/26/kepviseloink), és hívja fel képviselője figyelmét erre a súlyos morális és gazdasági kérdésre, így frakciótársaival érdemi eszmecserét folytatva arra a döntésre jutnak, hogy nem támogatják ezt az elvtelen előterjesztést.

Kérem ne feledje, "A becsületesség a legjobb politika." (forrás: www.vecseylaszlo.fidesz.hu/index.php)
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
ludaskása 2010.11.25 09:53:56
@Kotkodus: te csak hiszed, hogy még nem vagy számontartva ilyennek
ludaskása 2010.11.25 10:11:43
@sisszi: jövő félévben gyertek tüntetni Gödöllőre! addigra kész lesz az új főtér, lesz kockakő is...
A kétharmados felhatalmazás ritka lehetőségével nem élni történelmi felelőtlenség. Úgy tűnik, mintha ez a feladat agyonnyomná Orbán Viktort: nem mer az ország legnagyobb problémáinak nekiugrani. (Fotó: fidesz.hu) Rendkívül elgondolkodtató volt tegnap hallgatni Orbán…..
ludaskása 2010.11.17 10:19:40
@bioLarzen: "Sőt, minimum egy évük volt a választás előtt hogy mindent a legapróbb részletekig kidolgozzanak, mert már akkor tuzti volt, hogy ők nyernek. Persze, a 2/3 nem volt tuti, de minimum snaszos, és bőven lett volna idő két párhuzamos stratégia (megvan/nincs meg a 2/3) kidolgozására is."
Jár a pont. Pont ezért nincs igazuk azoknak, akik azt harsogják, "még csak fél év telt el", "Várjuk ki a végét". Rengeteg idejük volt, szakértők hadával dolgozhattak, még nemzeti konzultációt is tarthattak volna, ha akarnak. Minden, de mindent lemodellezhettek volna és annak ellenkezőjét is. De nem. Egyszerűen eljátszották ezt az esélyt. Most meg már nem mernek. Vagy ha mernek, akkor komoly gátakat kell emelniük, hogy 2014-ben is ők nyerjenek. Már elkezdték? Talán, de nem igazán hiszek benne. Félek, hogy folyik tovább az elmúlt 20+40+sokszáz év szarpofozgatása a kárpát-medencei posványban. Sajnálom Magyarországot.
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
Egyre elképesztőbb fordulatokat vet a vörösiszap-katasztrófa ... A Magyar Tudományos Akadémia tagjai megállapították, hogy a vörösiszap nem mérgező. Azt írják, maga az iszap nem mérgező (gondolom csak vörös) a gond a vízzel van, mert az durván lúgos, és harmadfokú égési…..
Orbán Viktor kihívója Bokros Lajos lesz – jelentette ki a Klubrádióban Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője. S bár szokatlan, hogy egy ellenzéki pártelnök kapcsán beszél valaki kihívóról (hivatalban lévő elnökök és kormányfők kapcsán szokás ezt a kifejezést…..