Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shiiva billentyűje

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Obi Tours Frakció Hősök tere 2009.02.15 18:37:00
Hmmm... Sohasem fogjuk megtudni, hogy tetszett-e a Hősök tere az észak laoszi faluban. Pedig már majdnem jó irányban tartotta az akha néni a képeslapot.              ..
Nem vagyunk könnyű eset, ezt szögezzük le! Attila már ezer éve esőerdőbe vágyott. Mert biológus. Szólt az érvelés. Az élőhelykiválasztás így mindenképpen Attilára maradt. Aztán elmentünk az esőerdőbe és persze egyetlen növényt sem ismertünk, csak álltunk (tényleg…..
Nem hagyom magam! Csakazertis befejezem a lao neplelek elemzeset a videoklippjeiken keresztul. Igerem mar nincs sok hatra. Jo hir azoknak, akik otthonuk melegebol, vagy huvosebol szeretnek ujraelni a zenes almodozast: harom video dvd-t is beszereztunk, szigoruan a kepek alapjan,…..
Obi Tours Frakció Buszos agymosa's 2009.01.26 13:22:00
Mar amikor felszalltunk a buszra aggasztott a busz elejen a monitor, nem lesz jo vege. Ahogy elindultunk rakapcsolt, szep csondben belemivodott, a tekintetemet, mint a mez vonzotta, ragadt ra a szemem, pedig ellene akartam allni. Agyamra ment, fulmbe ivodott, tudatom alatt is hatott ram. Alvast…..
Talan mert mely vizbe dobott minket Philip mar elso reggel Saigonban, teljesen beleszerettunk a motorozasba, egen, vizen, levegoben, lassan ugy erzem, mar mindenfele uton es korulmenyek kozott kepesek vagyunk motorozni.Elso indokinai reggelunkon kimentunk (persze, hogy Philippel) a…..
Vietnami utozongek. Az elso harom szo, amit Philipnek hala megtanultunk vietnamiul ("ennyivel biztos elboldogultok"): maakwa, soua (ehhez kotelezo a cinkos mosoly), oi-oi.Sorrendben a forditas: tul draga, hazudsz, istenem (kvazi nyomatekosito szo).Ennel tovabb nem is nagyon jutottunk a…..
Ha az ember egy vietnami varos - legyen az Hanoi, Saigon, Hue, Ninh Binh vagy Danang - utcajat rovo, gyaloglo emberrel talalkozik egy dologban maris biztos lehet: turistaval all szemben, vagy elotte (mozgasirany kerdese). Mert vietnami ember NEM GYALOGOL. Barmi legyen is az, barmennyien is…..
Obi Tours Frakció TET-i tetlenseg 2009.01.08 18:06:00
Minden a kozeljovoben utazni szandekozo embertarsunk figyelmebe! Az iden januar 26/ra esik a TET unnep, a legnagyobb unnep Vietnamban. Mar most mindenki erre keszul, vasaroljak a szines diszeket, papirmasekat, tisztitjak a templomokat, pagodakat. Ma beszeltunk egy helyi vietnami sraccal -…..
Szoval bizonyitando, hogy nem a sufnibn ulunk es az ujjunkbol szopjuk a kalandokat itten van 4 igen sebteben valogatott fenykep. Ugye gagyi turista gepeken dolgozunk keves ido alatt, igy nagy valogatasra nem volt lehetosegunk. Szoval ez van egyenlore:       Fellabu…..
Unesco Vilagorokseg resze Hoi An, a kinai kereskedovaros, ami a japanok altal epitett hidjarol hires. Hogy is van ez? Hoi An a Thu Bon folyo deltaja kornyeken fekszik, es mint ilyen Kozep-Vietnam (ahogy a regi Cham birodalom kozpontja is errefele volt) kikotovarosa volt sokaig. Itt eltek egymas…..
Obi Tours Frakció Shampoo 2008.12.31 07:11:00
Vannak meg remek dolgok az eletben! Mint peldaul shampoo-zni menni... going for a shampoo! Igen, ez nem mas, mint a sampon, vagyis fejmosas lesz a vege, annyi biztos. De meg milyen...Minden ugy kezdodott, hogy hazigazdank elkisert bennunket egy kozeli beauty salonba. Szepsegszalon. Bent…..
ASEAN Football Federation Suzuki kupa. december 24-en mar nyertek thaifold ellen es ha ma (december 28) legalabb dontetlennel sikerul kihuzniuk, akkor megnyerik a kupat. No ilyen se tortent az elmult 49(??) evben.Mar megint a helyi ember, hazigazdank okositott fel: ha vietnam nyer, nem lesz alvas!…..
Obi Tours Frakció Hotel Doha 2008.12.27 00:30:00
No megerkeztunk estere Dohaba. A Qatar Airs remek jo kis kajat adott (mogottunk ulo eszaki szomszedaink derekasan fel is ontottek a garatra es jo kis keleteuropai vircsaftot mutattak be) es idoben leszallitott minket. Szerencsere csak ketten jutottunk 3 szekre igy az 5 ora repules feletteb…..
Ez a bejegyzés arról a bizonyos kék köpenyről és nadrágról szól, amit a Mit vigyünk és mit ne?! rovatban olvashattatok! No de ki is Totoro? Én lennék a levél alatt?   Totoro Hayao Miyazaki asszem Berlinben Medvét nyert animációjának főszereplője. Legbarátságosabb -…..
...avagy mit tehetünk a piócák ellen! Miutan visszajottunk delamerikabol meg voltunk rola gyozodve, hogy a sok rettentoseg amit az esoerdokrol leirnak mind csak loditas. Hogy iszonyu mennyisegu csipos, verszivo rovar zaklatja az utazot, piocak potyognak az emberre a fakrol, ha belemegy a folyoba…..
Obi Tours Frakció Indexen a Mekong 2008.12.16 08:59:30
A WWF (Természetvédelmi világalap) Frankfurtban bemutatta új tagjait (keresztelő vagy mi lehetett): Több, mint 1000 új fővel szaporodott a nemzetközi biosz-kartoték csak a Mekong vidékéről. És hol kell keresni az új fajokat, kedves biológusok? Hát a piacon a lacipecsenyésnél! 11…..
Megjött a csomag a túrahardwerek egy újabb adagjával. Mi van benne és miért is? A hivatalos oldalak mindegyike hangsúlyozza, hogy délkelet ázsia maláriafertőzött és így is van. Melegen javasolják, hogy az odautazók szedjenek utazásuk alatt maláriaellenes gyógyszereket. A…..
Követjük jeles elődünk kk.blog.hu példáját és leírjuk mi mit és miért vittünk magunkkal az útra. Ez a túra az eddigiekhez képest speciális a felszerelés szempontájból, mert igen meleg-párás helyre fogunk utazni ahol a magas népsűrűség miatt nemigen lenne alkalmunk amúgy sem…..
Obi Tours Frakció Vízum-rettenet 2008.12.01 23:32:00
Alapvetően az a célja, hogy megakadályozza, hogy egyik országból másikba jusson az ember. Ha ezt a célt nem is éri el, a vámosok szociális létbiztonságához mindenképpen hozzájárul. No persze, csak addig, amíg nem gyűjt egy következő honfitárs elég pénzt ahhoz, hogy megvegye a…..
Túránk egyik csúcspontja a kambodzsai Angkor Vat lesz. Legalábbis erre nagyon készülök. Találtam egy tök jó site-ot. Ha valaha ti is Angkorba tartotok, feltétlenül olvassátok el, ne hagyjátok, hogy a helyi vezetők kénye-kedvének, tudásának legyetek kiszolgáltatva. Szerintem…..
Obi Tours Frakció Indokína 2008.12.01 21:04:00
Kicsit lassan, de mi is megpróbálunk a cyber-space-en közvetíteni rajongóink számára kalandozásainkat. Bizony kedveseink: ezentúl blogon jönnek majd az infók, nem emailen. Öregszünk, de még győzzük lendülettel. Vegyetek fel minket az RSS-etekbe, kattanjatok ránk, vagy csak…..