Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drawain

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rossz PC játékok sorozat Update 2008.12.01 15:20:00
Nincs mese, egyszerűen nem akar összejönni a felvétel. Mikor korábban DOS-os játékokat vettem fel (Barbie SM, Flinstones...) azt ablakban játszottam és SnagIt-el gyönyörűen fel lehetett venni. Ennél hiába indítom el a játékot DOSBox-al, rettenetesen szaggat (4mp egy…..
Drawain 2008.12.01 16:51:28
Szia FreddyD!

Tudom kicsit galambra ágyúval tüzelni lesz az a módszer amit javasolok, de 99%, hogy működik, legalábbis a kedvedért kipróbáltam jónéhány DOS-os játékkal :)

Namost azért nem tudsz felvenni windowsból dos-os játékot, mert külön rétegben fut, a megjelenítés sem a windows overlay-en történik, hanem a játék közvetlenül ír a képernyőre (DOSBox esetén nem, de ennek hátránya, hogy baromi lassú lesz ugye).

Namost ha felteszel egy VirtualPC-t akkor gyakorlatilag lehet még egy rendszered a jelenlegi mellett, amit a windowsodból futtathatsz, és ez viszont már közvetlenül a te windowsod képernyőmegjelenítését fogja használni. Tehát a dolog a következőképpen működik:

Letöltöd innen (
usite.hu/prg/Virtual_PC_2007_SP1) a 31MB-os VirtualPC-t, létrehozol benne egy új merevlemezt és ráraksz egy dos-t, amin a játékot futtatod.

VAGY

Ami még kényelmesebb: a Microsoft a webfejlesztők számára kiad minden félévben különböző előre telepített "VirtualPC meghajtókat". Ez gyakorlatilag egy olyan fájl, ami úgy működik mintha egy vinyó lenne, mikor behívod a virtualpc-be. Innen (www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=21EABB90-958F-4B64-B5F1-73D0A413C8EF&displaylang=en) szedheted le a különböző verziókat, én ajánlom a legkisebbet (IE6-XPSP3_VPC.EXE), ami egy sima, előre telepített WindowsXP SP3. Ezután VirtualPC-ben már csak meg kell nyitni ezt a letöltött fájlt.

Bár én Jing-et használtam felvételre (Camtasia alapú, sokkal egyszerbűbben kezelhető), így nem volt semmi problémám, íme: drawain.hu/blues.swf

(jaigen, jing swf-ben ment, de a hypercam-el meg társaival abba mentesz amibe akarsz:)