Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fica kornelia

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Remélem, nem nyomlak, nem okozok fájdalmat, mert nem venném a szívemre, ha megharagudnál rám. Hidd el, ha eleinte ridegnek tűnök is, azt nem szándékosan teszem, egyszerűen ilyen a természetem. Tudom, a párom, a balos, az nyugodt, mert vele szemben nem támasztasz nagy igényeket, ő…..
 Egyik napról a másikra, virágba borult a falu, az utcákban sorakozó szilvafák virágaitól. Szinte az élet csodája, ahogy a megcsonkolt fák kihajtottak és halvány rózsaszín menyasszonyi ruhát öltöttek. Szép házat, kopottat, lakottat, vagy elhagyottat - nem válogatva, egyaránt…..
Alig pár perccel múlhatott hat, amikor már a horgásztó partján próbáltam az egymás hegyén- hátán cipelt botok zsinórjait kigubancolni. Azután a csalizás következett,  csontkukacok közé egy szem kukorica fűződött a horogra - szóval nem csak a táskámban volt szendvics, a halak…..
fica kornelia 2014.03.23 11:33:01
Az elején kezdem, hogy a végére érhető legyen a jogos indulatom. Valamelyik TV híradóban egy Csongrádi vadászatról tudósítottak. Vaddisznó hajtásról volt szó, ami azért szerveződött, mert a Tisza árterében megbúvó disznók, a mezőgazdasági területekre kiváltva, óriási…..
Hallgatunk, mint szar fűben ! Mármint, mi vadászok, akiket az "élénkzöldek" simán legyilkosozhatnak. A téma újra és újra előkerül, hol egy-egy társaságban, ahol a vadászathoz semmit sem értő valaki, simán ezzel a jelzővel illetheti - ráadásul következmények nélkül - a…..
Úgy gondoltuk, hogy meghajtunk egy tanya körüli, lábon felejtett - a ránehezedő hótól megnyomorodott -  kukoricaföldet, miután a nádfoltokban nem találtuk a fácánokat. .A korcs csövekről felkunkorodott csuhé, mintegy felkínálta az őzeknek, fácánoknak, az  életet adó…..
fica kornelia 2014.02.08 13:19:55
Egy kis figyelmet kérek, füvek, fák, felhők, madarak és ti négylábúak is halljátok szavamat. Ne vegyétek prédikációnak, a magasles nem szószék, de ha már itt ülök, innen szólnék Hozzátok.Te is figyelj, kis szemtelen repce, ebben az enyhe télben túl nagy lett az önbizalmad,…..
A tegnapi derűs nap után, mára - az év utolsó napjára - újból sűrű köd ereszkedett le. A köd alá szorult jókedv és derű majd valahogy áttöri a szürkeséget ha már a Napocska nem képes rá. A derű - egyébként is - bennünk lakik. Ezen a napom szoktam összegezni a…..
Azon gondolkodtam, hogy van-e fölöslegesebb dolog a ködnél. Nem jó semmire, kára viszont van bőven. Egymásba csúszott autók, nagyokat késő buszok, hogy a fegyverszekrényben búslakodó puskákról ne is beszéljek Igen ám, de a természetben semmi sincs "véletlenül". A tele Hold…..
Számoljunk ! Páros lyukakból van négy, páratlanokból is négy. Az összesen nyolc, de csak alapesetben és körülbelül.  Nyílhat az emberen ott is bejárat,( vagy kijárat)  ahová a Teremtő eredetileg nem tervezett.  Most nem olyan nyílásra gondolok, amit háborúban egy…..
Ha jól emlékszem, az unokámmal tavaly volt téma az elmúlás, a halál. Mégpedig a kutyusainkkal kapcsolatban, hiszen  Dani, az öreg tacskó, szinte - az akkor csak hat éves unokám - kezei között halt meg. Féltettem , hogy rossz hatással lesz rá a tragikus esemény.  Azzal…..
Dunaföldvárig sűrű ködöt túrt az autó orra, egyre rosszabb kilátásokkal - mármint a vadászatunkat illetően. Azután a Kiskunsági Parkot átszelő rémes állapotú úton kerülgettük a kátyúkat, pedig az út két oldalán volt az igazi látvány, azt kellett volna jobban…..
Nagy gerlevadászatok után, miután mindent megmagyarázok, hogy miért is kell ennyi gerlét kilőni és hogyan tud ez a kedves, a békét jelképező madárka -mezőgazdasági károkozóvá válni,-  általában van még egy utolsó kérdés, amire már nehezen tudok válaszoni. Ez a…..
Az évek múlásával az a szivet markolászó kegyetlen fájdalom enyhült, lassan eljutott a tudatomig, hogy elment, meghalt. Mai napig nem tudok elszámolni magammal, hogy akkor, abban a kritikus percben - amikor jóízűt nevetett, majd a szivéhez kapott és az ágyra hanyatlott - nem…..
Van egy Kresz tábla, amit kétséget kizárólag ismerek,  ( lehet, hogy ez az egy az? ) ráadásul szeretek. Ez nem valami perverzitás, hanem felismerés. Évekig autóztam az országban, meg azon kívül is, de sosem vettem észre ezt a táblát, mert nem érdekelt. Ha jól emlékszem ezt a…..
fica kornelia 2010.09.06 21:49:39
@Az angol beteg: Az en gepem rossz vagy forditva allnak a betuid?
Paci-ensnek jo pancsizast..tuti hianyzunk neki.
A halaszle biztos finom volt,valami azt sugja ugyes a szakacs.
Az előző beírásban azt igértem, hogy folytatom. Tehát ott hagytam abba, hogy megtaláltam - szagra  - a bikát. Segítséget nehéz volt szereznem, végül elég "vegyes" társaság jött össze, a közös az volt bennük, hogy egyikük sem volt vadász, meg…..
Figyelem a statisztikám, hogy mikor hányan olvasnak. Igazából, magamnak írom a szösszeneteket, de ha már nyilvánossá tettem - mint egy könyvet - akkor jó tudni, van-e rá érdeklődő. Illetve, milyen témákra van és melyekre nagy a hallgatás.A blogom - ha jól tudom - vadász,…..
Volt róla szó a kommentekben, hogy bizony a rigyető bika szaga, nem éppen parfűm alapanyag. Persze, csak számunkra, mert a szarvashölgyek szíve, igencsak erre pezsdül. Szarvasbőgés idején, még a bika fekhelyének a szaga is jól érezhető, pedig csak egy-egy rövid dagonyázás…..
Jó pár éve már annak, de soha nem felejthető, amikor a hegyek és erdők között álló vadászházamban, különös izgalommal vártam az azévi szarvasbőgést. Gyermekkori jóbarátom, akivel a "civil" barátság mellett még vadásztársak is voltunk, már nagybeteg volt,…..
Kicsit "elidőztem" a gerlézős bejegyzésemmel, mert vártam rá képeket, amiket "red alert" szokott feltenni a blogomra. Remélem, jól megérdemelt pihenését tölti. De már úgy felszaporodtak a kommentek az előző alatt, hogy képek nélkül is…..
Sok újat nem lehet hozzátenni az előzőhöz, ugyanott, ugyanúgy álltuk kőrbe a napraforgótáblát, de a gerlék erre a napra sztrájkba léptek. Nem jöttek. Annyi eszük csak nincs, nem erről híresek, hogy az előző zaklatásra emlékeznének, egyszerűen annyi napraforgó…..
fica kornelia 2010.08.25 18:33:33
@fica kornelia: Szijaaaaa
Nyugi nekem sem volt rossz...igy igazi a csapat 3asban...ha kell muthettek minden heten csak gyere...(ez csak vicc persze)
Miközben Assisiben, a Szt.Frenc bazilikától, a Szt. Klára bazilika felé baktattam - közben áldást kapva - eltelt egy nap. De csak itt, a blogírásban. Ebben az egy napban,  pecsennyévé sült a tar fejem és az ingujjból kiálló felkarom, jó kis horgászélményeket…..
Az olajfüzesben, egy pár négyzetméteres tisztáson álltam, szemben a hajtással. No nem volt ez, valami nagy, sokemberes hajtás, csak a vadőr fiú, meg a kutyája keltegette a madarakat. A fák koronája között, elég kicsi volt az a hely, ahol - ha jön a fácán - meg tudom…..
.......tehát felülről és a négy-, ötmillió seregélyt figyelembe véve, ez elég sok éles szemet jelent. Mit is láthat ennyi seregély? Kis túlzással, de majdnem ennyinek tűnő autót, autóbuszt, motort, meg még nem is tudom mennyiféle motoros járművet hömpölyögni…..
 Ott tartottam, hogy az unokámról áradoztam. De a pipatömködésen kívül is vannak közös dolgaink, ezek egyike a sakk. Nem a sakkozás, hanem a sakk. Majd mindjárt megmagyarázom, mi a különbség a kettő között.Először is elmagyaráztam neki, hogy a sakktábla tulajdonképpen…..