Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Zoltán

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy ha önként lemondana fizetése egy részéről. Az IMF és a EU delegációja megállapodás nélkül hagyta el Magyarországot. A tárgyalások megszakításának legfőbb okai között szerepel egy igen meglepő kifogás is, mégpedig Simor András (és valószínűleg még néhány másik…..
Juhász Zoltán 2010.07.20 09:43:45
Nevetséges megközelítés, nyilvánvaló, hogy Simor eltávolítása a tét. Be kell látnunk, hogy az előző kurzus által folytatott lakájpolitika visszáságait fel kell számolni. A szélsőséges, nemzeti – protekcionista intézkedések azért tűnnek gorombának mert a mérleg eleve ferdén áll.
Nézzünk meg egy példát:
Dagesztánba utazunk, üzleti céllal. Az út során kiderül, hogy a mi értékeinkhez mérve minden roppant olcsó (nyersanyag, munkaerő, és kedvező a szabályozás is). Akár egy nagyberuházás megvalósítása is belefér a kisvállalkozói keretünkbe.
Megérkezünk a bizalom kérdéséhez, milyen a jogbiztonság, milyen az intézményi struktúra? Ki lesz a könyvvizsgálóm, könyvelőm, adószakértőm? Valaki ajánl egy jónak tűnőt, nagy cégeket könyvel, jó kapcsolatai vannak. Kiokosít minket a dagesztáni viszonyokból, rendelkezésünkre bocsátja a kapcsolatait, lobbizni is tud az érdekeink mellet.
Számomra elképzelhetetlen volna, hogy ez az ember olyan szinten egye be magát az államigazgatás szövedékébe, hogy elmozdíthatatlan dagesztáni nemzeti bank elnök legyen belőle a helyettese pedig pénzügyminiszter.

Nos Magyarországon ez történt a Deloitte nemzetközi adótanácsadó vállalkozás vezetője Simor András helyettese Oszkó Péter. Hosszú éveken keresztül a magyar állam érdekeivel ellentetessen a nemzetközi cégek adóelkerülését menedzselték és lobbiztak értük.

Tehát innen nézve világos, hogy az EU zárójelben az EU legerősebb cégei és bankjai által delegált testület mindent megtesz ezekért a pozíciókért.
Ütős videóriportunk holnap jön!    ..
Juhász Zoltán 2009.07.02 20:31:57