Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenolyanzavaros

13 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mondom meg a frankót, mert én sem tudom a tutit. Csak azt tudom, hogy én mitől érzem jól magam egy vendéglátó helyen. Amúgy csak egy vendég vagyok, aki ha nem ért valamit, megkérdezi. A legutóbbi étteremben szerzett tapasztalatok alapján próbálom megfogalmazni, az…..
mindenolyanzavaros 2013.01.02 13:25:26
Hmm.. Ez az írás kicsit félkészre sikeredett. Nem is. Inkább olyan, mint egy Barátok Közt rész. Egyszerű, sablonos, semmi különös. Olyan, na gyorsan írjunk valamit, mert rég posztoltam szagú. No de mindegy megíródott, hát akkor szoljunk hozzá:
A "pingvin" hajlong, és nyájas, mert ez a dolga, a főnökei úgy sorolták be az éttermüket, hogy ez a velejárója. Azért méri végig a beérkezőket, hogy megtalálja pillanatok alatt minden embertipussal a megfelelő hangot. Azért veszi elő néha a rossz arcát, mert az olyan emberek, mint a cikk írója pingvinnek nézik, egy olyan valakinek, aki mindennáron borravalót akar lehúzni minden vendégről.

Nem rossz az irány, amit a kedves szerző felvázol: mitől jó egy étterem? Kellemes ergonómiájú hely, jó konyha, közvetlen, hozzáértő személyzet, fontos manapság valóban a fizetési módokban való rugalmasság.
De sajnos az ilyen elemző írásokbol állandóan kimarad az egyik szintén fontos tényező: a vendégkör.
Egy étterem lehet elsőosztályú, nem jelent semmit, ha a vendégei harmadosztályúak. És nem a pénz a lényeg. Aki manapság étterembe tud menni, az egy kicsit jobban él, tudja, hogy mi mennyibe kerül. A vendégek osztályba sorolásakor az egyes egyének inteligenciája a mérvadó. A jó vendég egy jó étteremben! A gasztronómia csúcsa. Mindenki azt kapja amit szeretett volna. A vendég egy kellemes, szinvonalas kiszolgálást, ízletes ételekkel, a felszolgáló köszönetet és borravalót, az étterem pedig nyer egy visszatérő, továbbajánló vendéget.
A rossz vendég pingvinnek hívja a felszolgálót, az adag méretét vizslatja, és folyamatosan az óráját lesi. Aki így megy be egy étterembe biztosan csalódni fog.
Talán furán hangzik, de hagyni kell, hogy a hely hangulata magával ragadja az embert, hagyjuk a minket kiszolgáló szakembert kibontakozni, engedjük meg a chefnek, hogy a kreativitását kibontakoztassa, lássuk meg azt, ha egy étterem tele van és sok a tennivaló, akkor várnunk kell. Nagyon fontos az, hogy emberek vagyunk, változó hangulattal és kedvvel. A felszolgáló egy nap rengeteg különböző vendéggel találkozik és neki mindegyikkel egyformán kedvesen kell bánnia. Nem tehet mást, ez a munkája. Persze van aki ezt mem tudja megtenni, de akkor nem is való a vendéglátásba. Egy szakember élvezi ezt csinálni és nem muszályból, hanem zsigerből teszi.
Kicsit hosszúra nyúlt a hozzászólásom, elragadott a hév..
A nagysikerű Múzeumok Éjszakája, a Reklámzabálók Éjszakája, a Mozifanatikusok Éjszakája, a Sírásók éjszakája, a Torkos Csütörtök és a Kéknadrágosok Hétfője után itt van a várva várt vadonat új ÜNNEPNAP - A KÍNAI BÜFÉK ÉJSZAKÁJA!!!Hogy ez vicc-e vagy…..
Éhesférfi Mi a "háj"zet? 2009.11.03 11:18:00
Érdekes, hogy miközben az emberek elszegényedése, a gazdasági világválság és a jelzálog hitelek bedőlésének korát éljük, a dohányzás után az elhízás a második leggyakoribb oka az emberek elhalálozásának. A kettő együtt jobban belegondova az egyik legköltségesebb…..
 Elképesztő, micsoda sápítozás folyik itt két igénytelen rádióért. Mintha életünk legfontosabb kérdése lett volna, hogy a Sláger meg a Danubius a helyén maradjon: reggel műsor a közrádióban, este a tévében, újságcikkek, tiltakozó blogok stb. Valóságos henger indult el…..
Korábban már írtunk a Karl Lagerfeld által Baptiste Giabiconi-ról készített hiányos öltözetű, tűsarkús fotósorozatról, ám akkor nem tudtuk megmutatni az összes képet. A tovább után most megnézhetitek a Purple magazinban megjelent teljes fotósorozatot. ..
Ha egy meccsen negyvenezren néznék, ahogy újra meg újra elfutok a szélen, kicselezem az emberemet, aztán megint, de a fiúk, mintha térdig homokban törnének előre, még mindig negyven méterre vannak, de az se lenne jobb, ha ott lennének, mert az egyik egy reménytelen…..
Úgy ismeri a mellékhelységbe vezető utat, mint a tenyerét. Sűrűn kell mennie. Ám amikor végre odaér- nem sok minden történik. Ha mégis, akkor égető problémát okoz. Miről van szó? Egy olyan betegségről, amely tipikus női betegségként van számon tartva. (Bár férfiak is…..
Éhesférfi Allergia Biznisz 2009.08.29 13:32:00
A téma nagyon is aktuális, sok ezer sorstársam tudja ezt évek óta és minden egyes allergia szezonban könnyes szemmel levegőért kapkodva rohanunk a segítő kezekhez - az orvosokhoz.Én eleve nem vagyok orvos-párti és most természetesen ide kell írnom, hogy tisztelet a kivételnek, de…..
Éhesférfi Dugóban ülve.. 2009.08.26 12:02:55
A reggeli pesti autókázás bizonyára sokaknak ismerős.. Nem is beszélek az otthoni rohanásról a "mindig késésben vagyok" érzésről, be az autóba és hajrá!Nekem álalában a harmadik pirosnál kordul meg először a gyomrom, majd onnan folyamatosan morog és én…..
Éhesférfi Reggeli gondok.. 2009.08.25 16:41:00
Rég nem főztünk ki semmit együtt drága olvasóim, úgyhogy most összeütünk egy villámreggelit "éhesférfi" módra..Mivel ez a legfontosabb étkezés ezért kellemesen kalóriadús lesz, de ezt ellensúlyozzuk a nem túl túlzó mennyiséggel. Ami otthon kell, hogy…..
Az SMS-t, meg a csetelést szokás leginkább nyelvpusztítással és értelmetlen rövidítésekre való felbujtással vádolni, pedig a folyamat már a nyomtatott sajtóban megkezdődött az apróhirdetésekben. A szótagszám szerint fizetőkben a végtelenül rövid, míg a szavanként…..
Éhesférfi Helló Barátom! 2008.12.11 11:15:00
Rövid kis szösszenetet osztok meg veletek, ami évekkel ezelőtt, mondjuk 2000-ben éppen karácsonykor történt. Ilyenkor a legfontosabb mindenki számára a család, az együttlét, a nagy kajálások, közös éneklés, ajándékok, stb.., barátok hanyagolva, majd a szilvesztert…..
Éhesférfi BARACKOS NTM 2008.12.09 10:28:00
És jöjjön egy desszert! A lányokban általában az a jó, hogy értékelik, ha a fiú süt-főz. Pláne, ha desszertet is tud készíteni, akkor aztán..Hogy mi az az NTM? A megoldás kézenfekvő - "Nem Tudom Mi" -Hozzávalók: Készítünk egy keményebb tejbegrízt,…..
Éhesférfi Mennyei csirkecombok 2008.12.09 10:07:00
Középhaladó éheseknek itt egy olyan főétel, mellyel biztos befutó leszel vendégeidnél.Ami nélkül ne kezdj neki:- 8 db csirke felsőcomb- majoranna, só, bors- 4 teáskanál méz- 3 csepp citromlé /balzsamecet/- 2 evőkanál olivaolaj-1 dl vízAmint előveszed a combokat, észre fogod…..
   Óvatosan a reggelinél!    ..
AZAZ: PÁR GYORS LEVES A HIDEG NAPOKRA.Hagymaleves első randira :):Vöröshagyma mindenkinek van otthon, nem? Na, akkor gyorsan megpucolunk 4-5 közepes fejet, megmossuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük őket. Kevés vajon megpároljuk a hagymát, közben a vízforralót…..
Délben ettem a Piriputty pizzériánál egy szelettel 460-ért, 1 perc alatt megvolt, az íze addig se tartott.. Délután hullámokban tört rám az éhség, de kitartottam, hisz az idő pénz, nem fecsérlem ilyen felesleges dolgokra, mint az evés.Na majd otthon!, gondoltam, és reményekel teli…..
Éhesférfi FIRST Step's 2008.11.29 12:12:00
Üdv mindenkinek!Vége az éhezésnek, a munka után éhesen fekszem le érzésnek.. Kukába a mindenapi hamburgerrel, daráljuk le a házhozszállítós szórólapokat, mától mindenki főzni fog otthon. Most még mosolyogtok.. Nem hiszitek el, mi?Elárulok valamit: némelyikőtök még sütni is…..