Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balczolay (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agyvihar Szemet szemért 2008.11.29 08:38:00
Iránban egy nő visszautasította egy férfi közeledését, amire válaszul a csalódott szerelmes savat locsolt választottja arcába. Az áldozat arca a savtól elroncsolódott, és mindkét szemére megvakult. A saria jog alapján a bíróság azt szabta ki büntetésül, hogy az elkövető…..
Balczolay (törölt) 2008.11.29 15:09:12
Reggie 2008.11.29. 13:55:05

Sajnos téves, ismét. Amit írok=amit gondolok=ami én vagyok. Úgy, hogy én lettem itt minősítve, hiába a csűrcsavar.

Okfejtésemben pedig, ha nem jutott volna el hozzád, éppen legutóbbi állításod értelmetlenségét írtam le, kösz a segítséget.

Pont arról írtam tehát, hogy minden társadalom úgy működik ma a Földön valójában, ahogy az állatok élnek az őserdőben. Ki tagadhatná, hogy van is ott aztán rend dögivel, működik a győztes-vesztes logika keményen.

Egy valódi emberi társadalomban viszont a büntetésnek, funkció híján, semmi értelme. Kétségtelen, emberi társadalmak nem léteznek sehol, antropomorf csürhéket nem lehet ekként kezelni, én viszont szóval nem is állítottam, hogy léteznének. Épp az a gond, hogy ilyenek valójában nincsenek, noha minden hülye azt hiszi, hogy amiben él, az az.

Én viszont, mivel embernek ismerem fel magam, (és minden ellenkező híresztelés dacára ez a fogalom nemcsak állattani értelemben tárgyi létező), ezért tudom, hogy semminek sincs semmi értelme, ami nem a valódi emberlét lehetőségei felé mutat.

Közöm sincs ehhez a szarhoz, amiben itt a túlnyomó többség fetreng. Engem nem kell megvédeni, mert bármilyen megismerhető veszélytől meg tudom magam védeni és eszemben sincs bántani senkit, mert abszolúte beérem azzal, amim van, vagy amire magamtól képes vagyok.

Kétségtelen, egy állat pl. és pl. a manapság embernek tartott csőcselék nem így viszonyul létezéséhez. Nekik létkellék a büntetés, ez igaz, de nem is írtam/mondtam sehol, hogy nem.