Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bőregér

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Papi képzésem alatt sokat hallottam a „hivatás” kérdéséről. Csakhogy akkoriban (még nem a jezsuitáknál) nekem mindig iszonyúan elvontnak tűntek ezek a fejtegetések. Gyakorta hallottam, hogy a hivatást „Istentől kapjuk”, de aki megkapta, „el is…..
Jezsuita bloggerek Kirakat?! 2008.12.22 22:45:00
Délután gondoltam sétálok egyet. Pont abba az utcába keveredtem, ahol mindenféle papi ruhákat és rituális kellékeket árulnak. Előttem három fiatal ment, egyik rasztás fejű, s mindhárman cigiztek. Megálltak az egyik kirakat előtt, csodálkozva nézték a papi igeket, miseruhákat,…..
bőregér 2008.12.26 23:54:02
@kaktussz: Kedves Kaktussz! Igazad van a birka hasonlatot én sem értem,főleg aki emeletes házban nőtt fel és életemben nem láttam közelről még nyájat sem.Nagy gondjaim vannak a "Krisztus király"-al is
sok szimbólumot átvettünk az idősektől és nem nagyon tudunk hozzá hasonulni ill. érzelmileg kötődni.Sok "Hozsanna" éneknél is az idősek sírnak,én meg mise közben úgy nézek rájuk tényleg mint egy "birka".Ja és a birkára visszatérve,miért kell szegény püspöknek egész prédikáció közben végig szorongatnia a pásztorbotot.
Szeretnék egy eseményt megosztani az életemből. Nemrégiben „képzési napokon” voltunk, ami amolyan programszerű, másfél-kéthavonta esedékes, szokásos, „kötelező” találkozó a „fiatal dolgozó jezsuiták” számára. (Ha azt akarod, hogy majdnem…..
  Az egyik rendtársam nemrég járt egy budapesti plébánián, ahol egy atya, miután kiderül, hogy honnét való, váratlanul megszólította: „Ki csinálja a jezsuita blogot?” – és vészjóslóan nézett rá: „Tele van eretnekséggel!” És csakugyan: így…..
bőregér 2008.12.19 01:16:39
Van hatalma a papoknak? Egyesek szerint igen. Rögtön lehet hivatkozni az evangéliumokra (pl. Mk 3,15 Jn 20,20-23), ahol Jézus hatalommal ruházza fel apostolait. A papi hatalom ez a fajta magyarázata igazán csak a hit szemével ragadható meg. Érdekes megfigyelni viszont, hogy sok nem hívő is,…..