Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salak

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Duna mellett húzódó budai kerékpáros fő csapásvonalon kezdték büntetni a kerékpárosokat. Az ok: letiltották a kerekpározást a Tímár utca HÉV-megálló felüljáróján. Ezen a gyalogos hídon lehetett átkelni a belváros és Óbuda között bringázóknak az Árpád fejedelem…..
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
salak 2010.11.17 16:05:43
Szocdemman elvtársnak, az ÁEH portásának

"Kár tagadni, a katolikus egyház, de a református is egy cseppet át van politizálva. Ha tetszik a választások előtt minden ostya mellé kapunk egy adag verbális narancsot is a plébánostól vagy a tisztelendő úrtól."

Miután az első mondatban a két legnagyobb történelmi egyházat említi, feltehetően a következőt is mindkettő kritikájának írta, ebben a "vagy" értelemszerűen segít. Én pedig abban segítenék Önnek, hogy ha már nemcsak egyszerű politikai őrjöngő szeretne lenni, hanem reális szemlélője a világnak és tájékoztatója az olvasóinak is, akkor nem ártana vagy elmélyednie a témakörben, vagy inkább csendben maradnia.
A reformátusoknál nincs ostya, és a választások napján a voksolás előtt - hacsaknem húsvét vasárnapjára esik - nincs úrvacsora osztás. Továbbá a plébános és a tisztelendő közé nem kell "vagy"ot írni, mivel a plébános és a tisztelendő egyugyanaz. A reformátusoknál tiszteletes vagy nagytiszteletű van.
Idáig jutottam az olvasásban, és elegem lett az írásából.
Különösen röhejesnek tartom azt, hogy Ön, mint MSzP-s (tehát MDP-s, MSzMP-s utódpárti) harcol a vallásszabadságért, azért, amit elnyomtak Önök 42 éven keresztül, és az elmúlt években is bizonyságot adtak arról, hogy a szocializmusban történtek nem voltak véletlenek.
Akkoriban Önöket nem zavarták a szocialista hazához hű békepapok, III/3-as árulók, akik a kommunista eszméket vitték fel a szószékre. Önök pedig azokat, akik nem lettek hitszegők és árulók a bitóra.
Mondja! Amikor tükörbe néz nem lesz rosszul önmagától?

Mielőtt bármivel is vádolna:
Ceterum censeo...
a szószékre csak Isten igéjének hirdetése való!
Kedd este a Gödörben tartózkodtam, ahol a budapesti fiatalság szokásos vidám életét élte, amikor nyolc körül a tömegben feltűnt a fél LMP-frakció - persze ekkora létszámú csoport könnyedén tud elvegyülni a tömegben, úgyhogy nem okoztak feltűnést még úgy sem, hogy Schiffer…..
Mandiner blog Biszku-film: letiltva 2010.06.09 18:01:00
  Biszku Béla családja letiltotta a Biszku Béláról és az 1956 utáni megtorlásokról szóló filmet (nem mi hátráltunk meg, a tervezett bemutató helyszínét, az Urániát kereste meg a család, és ők döntöttek úgy, hogy nem vállalják a bemutatót). A film nyilvános…..
Ha megvan a bicaj, akkor azon kívül, hogy tekersz vele, kell rá időt szánni. Ha saras helyen mész akkor tisztítsd meg alaposan! Mert aki sose takarítja a bicajt, annak a bicaja hamar tönkre mehet. Láttam már olyan BMX-et, aminek az első és a hátsóféknél úgy teli volt sárral, hogy…..
Kisbicajos blog Kezdés 2010.05.17 13:15:00
Ha akarsz venni egy jó biciklit (70 ezer felett vannak inkább), ami tetszik neked nagyon, akkor nézd meg a felszereltségét! A legfontosabb a váltó. Shimano Tourney, az a legrosszabb, ilyen van a teszkóbájkokon is. Amin Shimano Altus van, hát arra már mondhatjuk, hogy nem a legrosszabb.…..
Az elmúlt napokban a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező FIDESZ-KDNP szövetség minden korábbi tempót meghaladva kezdett neki a jogalkotási munkának. Hagyjuk most, hogy a jogalkotási munka dandárját a legtöbb demokratikus országban általában igazságügy-minisztériumok képzett kodifikátorai…..
salak 2010.05.20 15:20:24
@internationale:
"az utóbbi húsz évben ismét jól az állam közelébe férkőztek, és olyan helyen is jelen vannak, ahol kifejezetten hatalmi pozícióba kerülhettek"
Szíves figyelmedbe ajánlanám a szocializmus éveit, amikor a kommunista politikusok kerültek egyházi poziciókba (Lásd. pl. Erdei Ferenc), vagy éppen fordítva (Péter János, aki így írt a pártnak tagfelvételi kérelmében: "életem zsinórmértéke [sic!] a marxizmus-leninizmus" :D)
salak 2010.05.20 15:36:54
@Gergő77:
Ha a hívő komolyan hiszi és vallja, hogy "Isten a történelem ura", akkor számára "a pillanatnyi parlamenti többség" is Isten akaratából rendeltetett a hatalom gyakorlására (vö. Római levél).
salak 2010.05.20 16:01:42
@Gergő77:
"az Isten-hívők többsége ennél "földhözragadtabb" hívő"
Ha a teremtésrendet megnézed, akkor ez bizonyos fokig helyes, mert ebben a világban kell élnünk. ;)
Kálvin azt írja, hogy a legtökéletesebb imádság a ki nem mondott imádság, mert az emberi szavakba nem foglalható.
Piroslap Egy újabb jófej jobbikos 2010.03.22 05:58:00
Múlt héten még úgy gondoltuk, hogy Király András (volt) Jobbik-szóvivő érdekes fotósorozata egyedülálló a maga nemében. Király füvezett, és nagyon jól érezte magát egy kanadai meleg felvonuláson - bizonyára kizárólag tanulmányi célból. A képek mellett volt…..
  „Egyrészt magánemberként, Nav­racsics Tiborhoz fűződő barátságom révén, másrészt püspökként, híveim képviseletében voltam jelen. Ezt talán sokan furcsállják, ám ha lenne másik olyan párt, amely az egyház által hirdetett értékek mellett áll ki, annak…..
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
salak 2009.10.29 16:06:31
@wagabound:
"Még egy apróság, bár lehet, hogy valaki már leírta. A digitális fotózás többek között azért lett ilyen népszerű, mert ma már mindenki számára elérhető, és azonnali eredményt ad; ha rossz lett a kép, törölhető, ismételhető. Az analóg fotózás anno effektíve drága és kockázatos dolog volt, mert csak később derült ki, sikerült-e a kép, feltéve, hogy a laborban nem cseszték el."
Meg kell/ene/ tanulni fényképezni, és a fényképezőgépet használni! Csak az átlagember mindent erőfeszítés nélkül, és leginkább készként akar. Ez a legnagyobb baj.
A fekete-fehér filmet otthon is ki lehet dolgozni, kellemes időtöltés. Az eredmény is más.
Ma 20 éves a Harmadik Köztársaság. Az első a Károlyi-féle volt, az pár hónapig tartott, a második a II. Világháború utáni, érdemben talán két évig működött, így egész szép teljesítmény a mostanitól ez a 20 év. Hogy méltóképp meg is ünnepeljük, a széles népi…..
Aki ebben az ítéletidőben is bringázik Budán, az találkozhatott ezzel a szép fával, amit a vihar a bringaútra döntött a Margit hídnál. Ha már itt tartunk, ti mivel próbáljátok túlélni a zimankót?Télikabát? Bukó alá sapka? Símaszk? Térd és bokamelegítő? Esőnadrág?Ki…..
salak 2009.10.16 11:57:45
@Perillustris:
Na ja! ... és a Zsigmond térnél a kerékpárútról a lócitromot is mi takarítsuk el?
/Lánchíd, Batthyány detto/
Tavaly sokfelé jártam az országban vonattal. Az ablakon bámészkodva láttam több tucat szép és kevésbé szép állomást, megállóhelyet. Olvasónk Káptalanfüreden találkozott egy lepusztult váróval, melyet a fiatalok rendbetettek, „kifestettek”. Persze ez a hatóságoknak…..
salak 2009.10.07 14:28:53
@Gazságosztó Alálarcos:
"miért szólhatnál bele a MÁV futtatásába"
bár sem az 1949. évi, sem az 1975. évi Alkotmány már nincs életben, de ki az elsőszámú tulajdonosa a MÁV-nak? csak nem a Magyar Köztársaság? ergo...
Ha normális értéken privatizálják a MÁV-ot, akkor majd a tulajdonosa azt csinál vele, amit akar.
Ébredj fel! Az OGy vagy önkormányzati képviselőválasztás, és a "szpáhi" kinevezés két különböző dolog.
salak 2009.10.07 14:55:55
@Gazságosztó Alálarcos:
Természetesen mindenki igényét figyelembe véve: sötétszürke enyhén barnás árnyalatban. ;)

A lényeg: az állami tulajdoni cégek alapvetően nem arról szólnak /szólnának/, hogy a kinevezett vezetők* lezabrálják róluk a lehető legnagyobb harácsot, hanem mint a tulajdonos képviselője igyekezzen kihozni tulajdonosok /sokesetben ugyanazok, mint a szolgáltatást igénybevevők/ számára a lehető legjobbat.

* a szpáhi kifejezést nem véletlenül használtam
salak 2009.10.07 14:59:30
@TH: "hagyom szétrohadni a házat"
jobb helyeken ezért büntet az önkormányzat hiába a Te tulajdonod. Ugyanezen az alapon a tulajdonodban lévő kulturális /vagy egyéb/ értékeket sem hagyhatod pusztulni, és nem is semmisítheted meg.
 Mi éppen sörért voltunk, de Naményi kollega elkapta, ahogy Vona Gábort, a Jobbik elnökét tegnap előállították a rendőrök a „Hogyan csináljunk a gárdistákból Gandhit?” fedőnevű akció keretében. Tök exkluzív felvétel:  ..
 Egyszer majd, mondjuk 20 év múlva, talán létrejön a Rendszerváltás Éveinek Intézete, s egy szép kora nyári júniusi napon nyilvánosságra hoznak egy listát, mondjuk 181 hálózati személyről, akiket az állambiztonsági szolgálatok beszerveztek, elősegítendő a…..
w Kísértet járja be 2009.01.08 07:30:00
Konzervatív fordulat! Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve…..
salak 2009.01.13 18:26:50
@Lord_Valdez:

"Orca odatartás, a korai keresztény mártírokat leszámítva soha nem is volt. Nem egy célszerű magatartás."
Mihez képest? "A keresztények vére magvetés" /Tertullianus/, utána: ellenben a hitetlenek vérének ontása nem jött be. Legfeljebb mint kényszer, megszokás vagy megélhetési kereszténységet termett.
salak 2009.01.13 19:04:50
@Tóta W. Árpád:

"Plusz ott van még a felekezetközi ellentét. Hiába az ökumenikus bájolgás, a protestánsok szerint a katolikus rituálék jó része bálványimádás. Halálos bűn."
A témához közelebb lévő lenne a "kárhozatos bálványimádás" helyett a pápa primátusát, "csalatkozhatatlanságát" és a pápizmus "egy akol egy pásztor" fixa ideáját felhozni. Az "ökumenikus bájolgás" ellenére miért nem tagja az Ökumenikus Tanácsnak, vagy az EVT-nek? Miről szólt uniált egyházak Rómával történő "egyesülése"?
/csak indításképp/
salak 2009.01.14 09:35:57
@Lord_Valdez:
:)
„Mert neked a hasad az Isten, gyomrod a templom, a vizet forraló tűzhely az oltár, a szakács a pap, az ételszag a Szent Lélek, a fűszerek a karizmák, a böfögés a próféciák”. /Tertullianus/
:)
/ígérem átmegyek komolyba ezután, de csak ha kötelező/
Tóta W. Árpád írt egy karácsonyi bejegyzést egy éve, amelyben felhívta a figyelmünket az ókori Mithras-kultusz és a kereszténység közötti számtalan megdöbbentő hasonlóságra. Ha jól értem, a bejegyzés gondolatmenete kb. az volt, hogy 1. A Mithrasz-kultusz egy mese, ahogy azt…..
w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..