Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the_truth

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai Payable On Death-re talán nem emlékszik mindenki, hiszen a zenekar épp tíz évvel ezelőtt számított igazi sztárnak, mikor is szépen meglovagolták a nu metal hullámot az Alive és a Youth of The Nation számokkal. A keresztény érzelmű bőgatyásoknak azóta nem megy annyira…..
the_truth 2011.02.07 22:14:10
Tavaly év végén jelent meg a Quimby Kicsi ország című új lemeze, amiről már a Lángoló Gitárok is megírta a véleményét, méghozzá úgy, hogy akár a teljes lemezt is meg lehetett hallgatni hozzá, ott rögtön. Azóta a zenekar szárnyal, kizárólag teltházas koncerteket ad,…..
the_truth 2011.01.03 15:09:31
@Trotter: a zenekarok 99%-ában az énekes/frontember írja a szövegek 99%-át, nem?
Két Rihanna-klip is jutott ezen a héten a válogatásunkba, az egyikben nőt szeret, a másikban Slash-t játszik. Lesz még verekedős Black Key, bedrogozott Squarepusher, űrhajózós Pozvakowski, black metálos Goldfrapp, gyilkosságos How To Destroy Angels. The Black Keys - Tighten Up A…..
the_truth 2010.06.05 19:36:21
Keep Of Kalessin – Reptilian (Indie) A norvég Keep Of Kalessin Reptilian című albumáról előzetesen már hallhattuk tavaly a The Dragontowert, amivel mellesleg indultak is az Eurovíziós dalfesztivál norvég, Melodi Grand Prix nevű fordulóiban. Ez az esemény akkora szaresőt…..
the_truth 2010.06.03 06:28:04
@Gadling: nem az iróniával van a baj hanem azzal hogy a lemezről egy sort sem ír.
egy lemezkritikában.

ha 'véleményem a black metal szcénáról' lenne a cikk címe, nem lenne semmi baj, de ez így nagyon para..
Pendulum – Immersion (Warner) A Pendulumról megoszlanak a vélemények. Van egy jelentős réteg, ami meg van róla győződve, hogy ez egy szuperjó zenekar, nagyon bulizós zenével, csodálatos hangzással. Aztán van egy réteg, ami szerint régen nagyon reményteljes volt az…..
the_truth 2010.05.24 15:46:27
@Döm/: igen

ritka hogy egyetértek vele, de jelen cikk lényegi mondanivalójában, miszerint a pendulum elkurvult, igen.
nincs azzal baj, hogy túl akarnak lépni a dramenbézen, ezt csinálja a noisia is (lásd az új lemezüket), de míg ők megtartották (sőt, a még magasabbra emelték) a minőséget, a pendulum valóban nagyon gáz lett.
másrészt azért tényleg ne hasonlítsuk már tiestohoz meg guettához, olyan mélységbe szerencsére még nem süllyedtek... reméljük nem is fognak.
the_truth 2010.05.24 23:42:10
@weirds: te meg helyesen.
(irOnikus)
Amikor az ezredforduló előtt megjelent a Dream Theater Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory című lemeze az egész világon amolyan másodvirágzása kezdődött a progresszív rock/metálnak. A DT bevallottan a Rush zenéjéből merített, és talán még több követőre talált, mint addig.…..
the_truth 2010.05.15 20:07:34
+1
Az elmúlt időben az Idoru három tagja is távozott a zenekarból. A név kezelője, Szalkai Tibor fiatal srácokat gyűjtött maga mellé. Megváltozott a zene karaktere is kicsit, sőt magyar dalokat tettek ki a Myspace-oldalukra. Ezek közül az Évről évre került fel először, ami nagyon…..
Johnny Cash olyan az utolsó lemezén, mint az azt megelőző ötön. Amennyire haladó gondolatai voltak Albarnnak a popzenéről, az új Gorillaz-lemez annyira közhelyes. A Wendigo nemrég „bizonytalan ideig beszüntette tevékenységét”, majd ezt gyorsan meg is gondolta. Angus…..
Dark Tranquillity – We are the Void (Century Media) A svéd Dark Tranquillity a metálzene egyik leginkább titkolt iránymutató zenekara. A klasszikusnak nevezhető két album, a The Gallery, és a The Mind's I a kilencvenes évek közepén jelent meg, az amerikai metálszakma (illetve a…..
A Blind Myself elkészítette második teljes értékű klipjét a Budapest, 7 fok, eső című lemezéhez (maga az album a mai naptól letölthető a zenekar weblapjáról). A megfilmesített dal a Pomogácsok lett, aminek szövegét, és így a képeit is, "az utóbbi idők politika által…..
the_truth 2010.03.09 18:03:05
Csütörtökön jelenik meg a Subscribe Contradictions című EP-DVD kombója, amiről a Lángoló Gitárok most bemutatja a Anxiety Found Shape In Contradictions - Act I. The Fall Of Mercia című 8 perces eposzt, amiben - most kicsit spoilerezünk - van egy olyan szimfonikus metál-téma, ami még…..
the_truth 2009.12.17 02:53:06
@Dankó Gábor: lehet róla szó, már ha komolyan kérdezted.
the_truth 2009.12.17 02:57:38
@Dankó Gábor: ha már belementünk: a petőfi csarnokos kicsivel írandó, lévén melléknév.
A Watch My Dying 10 éves, ami egy magyar zenekarnál bizonyosan esemény. A zenekar töménytelen koncerten és négy nagylemezen van túl. A csapat részéről most Gaobr beszélt a tíz évről, nagyon-nagyon röviden. Végső soron a Watch My Dying zenéje is lényegre törő. Aki pedig…..
Múlt hét szombaton Trent Reznor, a Nine Inch Nails főnöke megházasodott. Valamikor tavaly jegyezte el Mariqueen Maandiget, akiről sok mindent nem tudunk, de elvileg énekesnő, meg talán modell is, és hasonlít Perry Farrell feleségére, de nem azért mert ő is ázsiai, hanem mert nem…..
the_truth 2009.10.21 11:02:03
@Dankó Gábor:
mondd két dé
bár egy újságírónak ezt biztos nem kell tudnia.
A Wisconsini Egyetem munkatársai megvizsgálták, hogyan reagál a selyemmajom a rockzenére, és azt az eredményt kapták, hogy amíg a Nine Inch Nails vagy a Tool dalai iránt egyáltalán nem mutatnak érdeklődést, addig a Metallica Of Wolf and Manje kifejezetten az ínyükre volt. Chuck…..
Két hetet szünetelt a hét dala rovat, de ezen a héten két alkalommal is megjelenünk. Az első eset olyannyira fontos és markáns, hogy soron kívüli alkalmat igényel. Ez pedig a Converge új lemezéről a Dark Horse. Nagyon úgy tűnik, hogy fontos lemez született meg, ez a szám…..
Enter Shikari – Common Dreads (Warner) Az Enter Shikari nevét jómagam egy interjú (most már talán nem annyira) titkos részeként hallottam, amikor a Mangod Inc. tagjai röhögve meséltek arról, hogy van egy stílus, amit nintendocore-nak neveznek, és hogy felmerült, az Enter…..
Elkészült a második klip a Mastodon Crack The Skye című lemezéhez, amit az Oblivionra forgattak. A klip sztorija leegyszerűsítve kb. annyi, hogy a zenekar egy űrállomáson tevékenykedik, de aki kimegy űrsétára, az kapásból növényeket, meg lepkéket hallucinál az állomás köré,…..
the_truth 2009.06.10 11:42:30
the_truth 2009.06.10 19:43:25
@Ad4M: pontosan. vagy akármelyik másikat, mert az újat leszámítva mindegyik kurvajó.
Lángoló Gitárok Slayer-lemezcím 2009.06.04 09:29:00
World Painted Blood. Ez lesz az új Slayer-lemez címe, ami valamikor a nyáron fog megjelenni a zenekar örökös kiadójánál, az American Recordingsnál, ami viszont hol ide, hol oda csapódik a Warner és a Sony között. Az albumról április 18-án már megjelent egy 7”-es kislemez…..
Ma este újabb világhírű név zenél a Zöld Pardonban. A kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb drum and bass producere/lemezlovasa, az aranyfogú, rosszarcú Goldie sokszor járt már hazánkban és legtöbbször igen borsos árat kellett fizetni, ha hallani akartuk. Most azonban a Petőfi…..
the_truth 2009.05.25 22:03:42
@Nűnű: nem úgy csinál mintha zenész lenne, hanem úgy mintha dj.
A Rush nemrég kiadott egy válogatást. A Warner szintén válogatott, de ő egy kerek évszám alkalmából. A Beyond újjáéledt, a Green Path pedig megszületett. Tiga nem is meleg elektropop, a Primal Fear viszont keményen nyomja a német power metalt. Vegyeskritika: Rush –…..
the_truth 2009.05.25 16:11:39
@kaamir: ezzel azért nem vagánykodnék... röpke harmincnéhány éve tolják az első osztályú progrokkot.
Junkies – Degeneráció (2009 Edge Records) A Junkies már 1992 óta létezik. Akkor még Csordás Tibi volt az énekes, aki ma a Fiesta oszlopos tagja, ráadásul az első Rock & Roll című lemezt egy az egyben ő is írta, nem a mostani dalszerző, Barbaró Attila. Akkor még ilyen…..
Új rovat a Lángoló Gitárokon! Minden héten kiemelünk egy dalt a nagy zenei masszából, hogy vitatkozzunk róla, és ízekre szedjük. A hét dala cím nem jelenti azt, hogy a szám jó, hanem inkább aktualitása van. Ennél fogva előkerülhetnek klasszikusok is, de a lényeg mindenképpen a…..
the_truth 2009.05.12 13:24:23
@1728: teljesen egyetértek, a scenes, a sixdegrees meg a train of thought magasan a legjobb dt albumok.
meg a live in budokan dvd, amit kötelező tananyaggá tennék mindenkinek aki zenélésre adja a fejét.
Miskolci Egyetemi Napok, 2009.05.06-09. A szép múltra visszatekintő Miskolci Egyetemi Napok leginkább azért szerethető rendezvény, mert itt kiderül, vajon érdemes-e még igazán sok fesztiválra mennem nyáron, vagy eljárt felettem az idő? Ráadásul a MEN-en idén meglepően jóra is…..
the_truth 2009.05.12 13:20:29
@Toc1: 6 oldalas elemzést? :D
ezekszerint még újfiú vagy errefelé..
nem szereti, úgyhogy szar és kész.
Lángoló Gitárok Koraérettek 2009.05.11 13:02:00
Mizantrop – Loud (Szerzői kiadás) Mindig zavarba ejtő, amikor pofátlanul fiatal zenészek pofátlanul tehetségesek tudnak lenni, pláne ha ezt nem félnek megmutatni. Sorakoznak erre jobbnál jobb külföldi példák is - mint mondjuk a már rongyossá cikizett Arctic Monkeys -, s az…..
Beyoncé @ Papp László Sportaréna 2009.04.29. Nem a nyitóperformanszt elkövető Karmatronic hibája, hogy a 20 perces ráhangolásuk után, következett a dögunalmas lehangolás, a másfél óra masszív semmi, ameddig egy bizonyos „technikai hibát” próbáltak orvosolni. Hogy…..