Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tünemény

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs tovább. Tíz perccel kezdés után, a Szegedi Törvényszék berekesztette a tárgyalást és 2013. március 29.-én 14 órai kezdettel í t é l e t e t hirdet...
Ma délelőtt éppen akkor jártam a Kossuth téren, amikor javában folyt a készülődés: rendőrök és más egyenruhások forró tea helyett gusztustalan meglepetésekkel várták az Éhségmenetet. Több képet is készítettem, ezeken látszik, hogy az egyenruhás rendőr laptoppal a kezében…..
Nagyon vastag bőr van az arcukon, gátlásaik nincsenek, hazudni tudnak, igaz nagyon rosszul csinálják, övék a kétharmad, és ki is használják, akkor miért kellene bármit is szégyellniük, vagy félni bármitől? Nem kell őket attól sem félteni, hogy esetleg olyan tulajdonságok…..
tünemény 2012.07.03 19:31:12
2012. június 14-én Strasbourgban voltam, ahol lehetőségem volt "megszólalni". A jelen lévő hazai baloldali politikusok csodálkoztak azon, amiket állítottam.
Azt nem hiszem, hogy ennyire nincsenek képben, inkább azt tudom elképzelni, hogy a fanatikus rajongóknak szólt a csodálkozó tekintet.
Csak pár dolgot említettem pedig - ráadásul, amiért kimentem, az ki is maradt a felsorolásból (közmunka) -: beszéltem a két "B"-betűs megyénkről (Borsod- és Baranya), ahol számtalan településen 90 %-os a munkanélküliség, folytattam a cigánysággal, ahol szintén ekkora a munkanélküliség aránya, aztán a felsorolásból nem hagytam ki azt sem, hogy a devizahitelek hatalmas csalások, és a kilakoltatások zöme teljesen jogtalanul történik.
Összegeztem, hogy a felsoroltak akkora társadalmi feszültséget gerjesztettek, hogy mindez a szélsőjobb erősödését eredményezte. Felhívtam a figyelmüket, hogy ha nem változtatnak a politizálási szokásaikon, ez a folyamat megállíthatatlan lesz.
Az ő kezükben tehát a lehetőség.
(Hamarosan kiderül, hogy innentől képesek-e másképp politizálni, mert a szavak harca itt már semmit nem ér, ráadásul már senkit nem is érdekel pár fanatikus rajongón kívül.) Elmondtam, hogy a kilakoltatások megakadályozása most aktuálisan egy olyan terület, ahol tettekkel ők is bizonyíthatnak... Egyelőre dióhéjban ennyit, de azt kiemeltem, hogy a szélsőjobb és a baloldal szavazatarányát csakis tettekkel lehet átfordítani. A végén ugyan Tabajdi Csaba kezdeményezésére taps következett, de azt utána már csak a csöndes bezárkózás követte... Már az asztaltársaim sem igen szóltak hozzám. Ebből arra következtetek, hogy ők semmilyen érdemi változtatást nem kívánnak tenni.
Következtetésem (bár jobban örülnék, ha tévednék):
Jobb, ha tudjuk, szinte biztos, hogy a nagypolitikának a mi szolgálatunk továbbra sem érdeke, tehát magunknak kell megszerveznünk az életünket. Lehetőleg mielőbb meg kell szabadulnunk a rajtunk élősködő pártoktól. Ennek módját is csak mi dolgozhatjuk ki, és eredményesen csakis a legszélesebb körben, KÖZÖSEN....
Az történt, hogy egyik nagyon jó kollégám F. Pista, aki utoljára személyszállítási vezető volt, egy továbbképző tanfolyamon, Miskolcon,  meghalt.A halál okáról  a munkatársak sokféle pletykát kitaláltak, de hivatalosan a szíve nem bírta a terhelést.F. Pistáról…..
tünemény 2010.12.21 02:54:56
@walteristvan:
Amikor én bementem a kocsiba, akkor szegény Kádár már nem élt...
Úgy kezdem, mint a mesében:Rég volt, tán igaz sem volt...Tényleg régen volt, de annyi igaz belőle, hogy amikor én fiatal voltam, a fiúk ugyanúgy szerették a lányokat és a lányok ugyanúgy szerették a fiúkat, mint most.Én sem voltam különb.Egyfolytában szerelmes voltam.Alig múlt…..
Minden vasútvonalnak, hosszabb vonalak esetén, mint Budapest - Hegyeshalom vonal egy vonalszakasznak (Budapest-Komárom, Komárom-Hegyeshalom) van egy megbízott főnöke, a neve Vonalfőnök, aki a szakasz tevékenységét ellenőrzi.A mi vonalunkon abban az időben, amiről az esetet mesélem, a…..
tünemény 2009.10.04 19:13:47
Köztudomású, hogy a kutya hűséges és okos állat. Nagyon sokan szeretik is ezért a megbízható házőrzőt. Ha egy társaságban szóba kerül a kutya, nincs olyan ember, ki legalább egy vagy két igaz történetet ne tudna elmondani a kutya - legtöbbször a saját kutyája -…..
Az utolsó menetrend szerint vonatot továbbító gőzmozdony 1984-ben közlekedett.Azóta csak ritkán ásnak elő a "fűtőház"  mélyéről egy-egy gőzmozdonyt, ha nosztalgia vonatot továbbítanak vele.  Persze Budapesten a "füsti"-ben bármikor lehet találni…..