Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zheran

51 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát, vissza kellett olvasnom, hogy mégis mennyiben változott a #6-os jelentés óta a helyzet... de őszintén szólva: nem sokat. :)Tényleg olyan átmenettelenek az évszakok itt. Még mindig hűvöskés-kellemes a hőmérséklet, több-kevesebb esővel. Tegnap pl. 5-10 perces…..
Ma "nagykörutat" tartottunk, beugrottunk pár boltba. Tescoba rendszeresen járunk, szóval arról is van némi infonk. Úgy gondoltam, a mai nap eseményein keresztül miért is ne írhatnék az itteni "shop-kultúráról"... :)Első megállónk Dun Laoghaire-ben az…..
Ahogy már írtam korábban, amint bejött az ősz, varázsütésre elkezdődött az iskola... Vagy fordítva? Mindegy :)Szóval Szilvi csak felvette az iskolatáskáját, az egyenruháját és már indult is a Scoil Mhuire-ba...Na persze ez számunkra nem volt ilyen egyszerű. :)Még nyáron, az…..
Sokat nem akarok időzni a témánál... na nem azért, mert nem fontos, hanem szimplán azért, mert ezt a blogot technikailag bárki olvashatja és volt már a világtörténelemben példa arra, hogy valakit egy blogbejegyzés miatt rúgtak ki... :)Szóval, röviden összefoglalva: munkahelyet…..
Közeledett a majd' két hónap vége, és végül elérkezett a 29-e is: a nap, amikor Szilvi hazajött Magyarországról :)Nem tudom, hogy ki volt idegesebb... Szilvi, az egyedül utazó, a nagyszülők, akiknek fel kellett pakolniuk a repülőtéren, vagy az Anya, aki még sosem volt ennyi időt…..
Megérkezett az ősz. Pont, ahogy elkezdődött az iskola, szinte egyik napról a másikra - az itteni időjárási változékonysághoz képest - hirtelen megváltozott minden.Javarészt borúsak a napok, az utóbbi 4-5 napban csak percekre láttuk a Napocskát. Sokszor/többször esik, most már…..
Ha azt mondják még három hónappal ezelőtt, hogy Anders Behring Breiviket kiengedik és boldogan élhet, gondolom, mindenkinek a hátán felállt volna a szőr. Mégis, a legfrissebb közvéleménykutatások alapján, a norvégok 74%-a szerint helyesen döntött a Királyi Bíróság, mikor…..
Zheran 2011.08.04 15:03:11
Zheran 2011.08.05 10:10:27
@Amondo:
Csak egy kérdés: milyen szándékot takart a "szándékosan figyelemfelkeltő" mondat, amit az Index főoldalon a link alá tettetek? Sokaknál szerintem ez verte ki a biztosítékot. Esetleg szándékoztok változtatni ezen a "bulvár"-szokáson, hogy direkt, túlzottan figyelemfelkeltő szavakat használtok címekben? (Nem csak erre gondolok, máskor is zavart már, hogy pl. "Meghalt Károly herceg... kiscicája" típusú címekkel találkozom.
Erről egyébként volt is egy korrektorblogos bejegyzés azt hiszem, ahol égnek állt szegény fickó haja az ilyen mondatszerkezetektől úgy általában :)
(Amúgy, hogy be tudjatok sorolni, nekem is tetszett a poszt :P. Szerintem a blogíró nem pénz/hírnévbeli előnyökért cserébe írta/passzolta tovább. Ha alkotok valamit és szerintem jó, nekem is természetes, hogy megmutatom másnak.)
Hosszú hétvége volt a legutóbbi - megérkezett az augusztusi "csak-úgy-adjuk" bank holiday.Ennek örömére szombaton hétágra sütött a Nap is, így úgy döntöttünk, kirándulunk egyet. Na ez a döntés azért nem született meg egykönnyen, mert jól beleéjszakáztunk a…..
Mai témánk a baloldali közlekedés lesz.Gondoltam, "zsurnalisztikázok" egy cseppet, így megnéztem az első két Google találatot, ami a témával kapcsolatos: szerintem leginkább a Wikipédia idevágó cikke foglalta össze legjobban a tudnivalókat.Érdekes volt olvasni, hogy…..
Észrevétlenül érkezett a nyár, sokáig maradt és észrevétlenül is távozik.Nagyjából így lehetne összegezni az eddigi "évszakot"... Néhol melegecske, néhol hűvöskés - a múlt héten egyik este pl. befűtöttünk este, 8 fokot mondott az időjárásjelentés :(De azért…..
Na, csak nem bírtuk ki, most szombaton visszamentünk megnézni ezt a turista-látványosságot. :)A történet úgy kerek, hogy odafelé megint majdnem eltévedtem, annak ellenére, hogy már jártunk arra. Ugyanis gondoltam, hogy most már én vagyok Wicklow megye ördöge, és simán odatalálok…..
A vasárnap kicsit zordabb idővel "ajándékozott" meg minket - viharos szél és felhős ég kísért minket utunkon.Egy tippet követve Bray irányába indultunk, ahol van egy Powerscourt nevű hely. Ez lényegében egy magánkert, biztos szép is, meg jó is - de mire odaértünk,…..
Hétvégén igazán szép időnk volt - szombaton gyakorlatilag végig sütött a Nap, vasárnap is csak zápor-zivatarok voltak - úgyhogy picit távolabbra merészkedtünk felfedező túrára. Első napi tervezett állomásunk a még mindig fura nevű Dun Laoghaire (3x-ra már le is tudtam írni!)…..
Szégyellem magam, de ez a fontos téma is háttérbe szorult, pedig izgis dolog ám: ugyanis Szilvi jelenleg Magyarországon nyaral, és mivel nekünk se kedvünk, se idegünk, se pénzünk nem volt vele menni, így egyedül utazott a kis drága - ráadásul repülővel!Rengeteget izgultunk,…..
Írtam már korábban a szomszéd városkáról - Brayről. Akkor célirányosan, a bevásárlóutcába mentünk, így csak egy kis szeletét láthattuk. Most viszont itt volt az idő, hogy bepróbáljuk a kocsit is, és megnézzünk pár helyet, amit Levente ajánlott. Kézenfekvő volt először…..
In medias res: másnap nekiestem a telefonnak, hogy felhívjak pár biztosítót. Nyilván a jobb ajánlatok reményében, de ezen belül korábbi nyomozásom rámutatott, hogy elsődlegesen fontos egy olyan biztosítót találni, ami elfogadja a magyar kárigazolást - anélkül ugyanis…..
Először is, megfordítottam a kérdést: nem a "milyen autó van a piacon ennyiért?", hanem "milyen autót vennék, ha választhatok?" kérdést tettem fel magamnak.Logikusnak tűnt, hogy először körbenézzek az utcán, egyáltalán mi az a típus, amiből sok…..
Az előző bejegyzés után úgy döntöttem, ha már így rajta vagyok az írás képletes lován, akkor le ne szálljak már róla, szóval vegyük szemügyre, mi is a helyzet errefelé, ha valaki gépkocsitulajdonos akar lenni...Először is pénz kell. Alapvetően nem sok. A régebbi (10-12…..
Szóval ott tartottam, hogy feladtam a cs.p.-s borítékot, majd teltek a dolgos hétköznapok, egészen pontosan két hétnyi.Ezután jött egy üzenet L-től, hogy pont nem volt lent és éppen akkor esett be egy (nem fogadott) hívás. Megnéztem a számot guglin, hát a Social Welfare Office…..
A blogírók számára olyan ismerős szabadkozással kezdhetném: "rég írtam már, dehát nem is történt semmi, meg amúgy is sok a munka, stb." - dehát ez nem lenne igaz, egyszerűen annyi minden történt, hogy eszembe sem jutott leírni - vagy fáradt voltam a gép előtt…..
Itt a nyár :) Most már tényleg!Egyik nap 25 fok körüli hőmérsékletet produkált a Napocska, este sem ment 20 fok alá. És mivel ráadásul hétvégére esett ez a nap, mindenki bőszen BBQ-zott a kis kertjében, ment a dajdaj, jókedv, hangulat! Mit csinálnának ezek…..
Rég nem írtam, tulajdonképpen azért, mert nem sok minden történt velünk. Éljük a kis hétköznapjainkat, és talán már nem is vesszük észre, hogyha valami olyan történik velünk, ami mást is érdekelhet "odaát" :)Hírekben is szereplő eseményekről szintén nem…..
Jön a nyár.Ahogy hallom... legalábbis Magyarországon biztosan :DKözben Írország ugyanis rájött, hogy elfeledkezett magáról - hát most bepótolta rendesen, főleg az utóbbi két hétben.Volt pár igazán meleg nap, de amúgy egyre felhősebb időszakok váltották egymást egyre…..
 Most néztem, hogy már vagy két hete egy sort sem írtam... úgyhogy picit jóváteszem a dolgokat, mára két bejegyzés is jut :)A címből adódó téma mostanában (meg még egy ideig) gyakorlati szempontból is foglalkoztat minket, hiszen kocsink nem lévén, leginkább gyalog tesszük…..
 Újabb hónap vége, újabb jelentés a Felhők Országáról......ugyanis eső továbbra is csak elvétve hullott :)Azt kell mondjam, összességében sokat nem változott a helyzet a múlt hónaphoz képest. Hozza a formáját az óceáni időjárás, szép lassan, semmit sem elsietve…..