Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keletii

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szépen fogynak az új BlackBerryk a szolgáltatóknál, konkrétabban az új csúcsmodellt, a Bold 9900-ot viszik, mint a cukrot a legtöbb boltból. Az N4BB tudósítása szerint az amerikai T-Mobile-nál egy nappal a készülék forgalomba kerülése után rövid időre ki is fogytak a…..
Egyre közelebb a RIM alkalmazás-piacteréhez használható mobiltelefonos kliens új kiadása, az App World 3.0 gyökeresen megújult menüfelépítést, külsőt és gyorsabb működést ígér. A kliens nyílt bétatesztelése már zajlik egy ideje a Beta Zone-on keresztül, a fejlesztők éppen…..
A BlackBerry platform állítólag nem egy alkalmazás-paradicsom, mind fejlesztői, mind felhasználói oldalról is látszik - utóbbi kapcsán hétfőn indítottunk egy felmérést a BerryBlog Facebook-oldalán, amire ugyan nem érkezett eget rengetően sok válasz, de annyi elég, hogy…..
keletii 2011.08.24 10:11:45
@öntelt radírpók: az elmúlt 2-3 hétben nem vettem app-ot, előtte ment gond nélkül. (dombor mastercardom van)

Esetleg kérdezd meg a bankodat, hogy az elmúlt 2-3 hétre látnak-e elutasított tranzakciót a kártyádon, és ha igen, akkor mi volt az elutasítás oka.
A BerryBlog közössége kapcsán többször és többeknek elmondtuk már, hogy mennyire büszkék vagyunk, elég csak a rendkívül aktív Facebook-csoportra gondolni, melynek létszáma megközelíti az 550 főt. Mától újabb eszközt adunk a kezetekbe a véleményetek kifejtéséhez: immár…..
keletii 2011.08.22 17:20:28
@attila7575: én úgy tudom ezt fb-n nem lehet megoldani.

Szerintem FB-t csak olyan cég használjon, amelyik közösséget akar építeni. Egy jogi szolgáltatást nyújtó cég pedig nem ilyen - szerintem -, pont azért, amit írtál. (az üf-ek kiléte ne derülhessen ki senki számára)

Mint magánszemély viszont regelhetsz, és akkor úgy tudsz kommentelni. :) ;)
keletii 2011.08.22 19:30:00
@attila7575: :) Azért megjegyzem, ég és föld az IWIW és a FB. :)
A CNET tegnap több, hivatalosan meg nem erősített forrásból beszámolt róla, hogy a RIM előrehaladott tárgyalásokat folytat a világ négy legnagyobb zenekiadójával egy BlackBerry Messenger-alapú zenemegosztó, zeneletöltő szolgáltatás elindításáról. A BBM Music, vagy Music…..
keletii 2011.08.19 16:24:55
@Tom és Berry: persze, ez valószínűleg az összes platformon így van. (az arányok)

Egyébként én magamon azt vettem észre, hogy BB-n sokkal "könnyebben" veszek programot. Míg androidon egyetlen egy fizetős app-ot "nem voltam hajlandó" letölteni, merthogy "majd keresek másikat ingyen", addig BB-n már vagy 6-8 fizetős progit is letöltöttem, és nem csak 1 USD-s progikat.
keletii 2011.08.22 11:05:20
@attila7575: Lássuk be, nem mi vagyunk a célcsoport... Ahogy nemrég egy kommentben írta valaki: Angliában is kb 2000 Ft-nak megfelelő font a BIS ára. Csak ott korlátlan (!) netet adnak hozzá. Az itteni 50-100MB helyett.
Nem mi / az itteni szolgáltatók vagyunk (sajnos) a célcsoport, periférián vagyunk BB / BB szolgáltatás szempontból szerintem.
Odakint lehet, hogy ez (is) korlátlan lesz, nálunk meg erre is lesz mondjuk 100MB keret.

Egyébként ha havi 1000Ft-ért letölthetnék kb bármennyi és bármilyen zenét, elgondolkodnék az előfizetésen. :)
keletii 2011.08.22 17:49:17
@attila7575: Van olyan baráti társaságom, akik most facebook-on osztanak meg rendszeresen olyan új zenéket, amiket mindig tőlük hallok először, és mondjuk 50-60%-ban tetszeni is szoktak.
Úgyhogy külföldön, ahol valószínűleg korlátlan adatforgalommal adják majd ezt a szolgáltatást, akár be is jöhet ez a más fajta szemléletmód / elv, főleg a fiatalok körében. (facebook helyett majd itt osztják meg az új zenéket)

Értem, hogy Te mire gondolsz / célzol egyébként. :) Lehet, hogy a BB-nél úgy álltak ehhez a zenés dologhoz hozzá, hogy mindenképp valami mást akarnak csinálni mint az apple... Aztán mondjuk vagy bejön, vagy nem. :)
Pl. PB-nek a szélén / élén lehet lapozni ha jól olvastam, amit több helyen is nagyon jó ötletnek találtak és nagyon dícsérték. Ez pl. ebben másabb / jobb mint az IPad. Másban viszont az IPad jobb.

Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy a BB megpróbál egy picit mást csinálni mint az Apple, ha másért nem, már azért is, hogy az Apple ne tudja úgy cseszegetni és szivatni a BB-t mint ahogy most azt a Samsunggal, LG-vel meg a többi gyártóval teszi... :) (ok, ott a hw miatt megy a cirkusz)
Nahátakkor, ez is megvolt, aki ott volt, életre szóló élményben részesült, aki kihagyta, ebből kifolyólag örökre bánhatja: tegnap este elmentünk sörözni mi együtt, BerryBlog-olvasók. Bár a magam részéről utálom a sört, ez volt életem eddigi legjobb sörözése, köszönet…..
BerryBlog Egy login mind felett 2011.08.15 08:19:00
Még április elején írtunk arról, hogy a RIM a jövőben jobban akar építeni a BlackBerry ID loginre, mint korábban - ha emlékeztek, ilyen azonosítót kellett létrehozni az App Worldbe való első belépéshez. Az OS7 rajtjával egy lépéssel közelebb jutott ehhez a RIM, hiszen…..
keletii 2011.08.15 13:06:31
@Tom és Berry: Így van, egy multinál a pultban álló ügyfélszolgálatos az, aki a legutoljára szerez infót egy termék bevezetésével kapcsolatban. Ergo 100%, hogy ma ő nem tudja megmondani, hogy kapható lesz-e a telefon, és ha igen, akkor mikortól (és milyen áron stb).
keletii 2011.08.15 13:12:29
@attila7575: felvettek egy huszonéves junoir termékmenedzsert, és az vágja, hogy mi kell(ene) a RIM-nek, pontosabban a népnek... :) :D ;)
Egy év hosszú idő, de fél év sem kevés, különösen a technika gyorsan változó világában - ennyi ideje van nálam a Torchom, ez már azt hiszem kimeríti a tartós teszt fogalmát, noha nyilván nem tesztelés céljából vettem meg, hanem hogy elégedetten használjam. És elégedett is…..
keletii 2011.08.05 08:07:17
@mrmarkus_hu: Nekem semmi :) Attilát kérdeztem, hogy milyen gondja van vele, mert Ő írt erről. ("Több gondom nincs vele, kivéve a gmail szinkront.")
Én csak a mailt szinkronizálom, azzal még nem volt gondom.

Tom: ok, köszi! Csak kíváncsi voltam, hogy pl a most megjelenő választékból szemezgetnél-e. :)
keletii 2011.08.05 10:55:00
@attila7575: ezzel én is találkoztam. Ez tényleg fura és néha idegesítő is lehet, de a BB-nek hála, most már a leveleim 90%-át BB-n olvasom / írom, így elég ritkán találkozom ezzel a jelenséggel. :) Persze ez én vagyok, és ettől még jó lenne, ha rögtön visszaszinkronizálná azt, hogy olvasott-e már az adott levél.
keletii 2011.08.05 11:32:14
@attila7575: Ahha, értem.
Igen, ez sajnos így van, igazad van.
A RIM-nél vagy nincs szegmensmenedzser (vagy marketinges, teljesen mindegy), vagy elég rosszul végzi a munkáját... (amihez többek közt hozzá tartozik a folyamatos piac- és konkurenciafigyelés, elemzés, trendek figyelése, stb.)
Ezt "támasztja alá", hogy hw, sw és szolgáltatások fejlesztése terén is lemaradtak a konkurenciától.
Mostanában talán ráébredtek erre, és próbálják behozni a lemaradást... :)
Hoppá-hoppá, úgy látszik nem csak az USA kormánya, és az amerikai elnök paranoid a kormányzati szektor által használt kütyük biztonsága kapcsán: a hét végén felröppent sajtóinformációk szerint Oroszországban a kormányzati szektorban használt iPadeket rövidesen cserélni…..
Az egyik legelképesztőbb mobilos életmentő megoldást egy biztonsági őröknek, erdészeknek, és mindenféle veszélyes munkát végző magányos farkasoknak készített telefonnál volt szerencsém nemrég látni. A gyártó most mellékes, a telefon sem okostelefon, viszont van benne egy…..
Kissé klisészerű már a következő megállapítás, mindenesetre mi elsütjük huszadszorra is: Jelenleg kétféle ember él a világon, aki már facebookozik, és aki még nem facebookozik. A RIM most annak érdekében tett egy kis lépést előre, hogy az előbbiek tábora növekedjen. A…..
Minden Facebook-függő BlackBerry tulajnak piros betűs ünnepként íródjon be a naptárjába a mai nap: ha minden a tervek szerint halad, a RIM ma kiadja a gyári Facebook alkalmazás 2.0-s verzióját! A gyártó állítólag már kiküldte egyes partnereinek az értesítést, hogy az…..
keletii 2011.07.26 13:47:17
@Tom és Berry: Ezzel nekem sem volt még gondom, nem csinált nagy felfordulást a naptáramban. Szerintem is hasznos. :)
Tudtuk, hogy el fog jönni ez az idő, hiszen a RIM korábban bejelentette már, hogy lesz a PlayBookra egy Android futtatókörnyezet, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar eljön az az idő. Az Android App Player nem hivatalos, fejlesztői változata tegnap esete került fel az internetre…..
BerryBlog Torch a Torch ellen 2011.07.21 10:25:00
Ismét egy újabb, még nem kapható BlackBerryről mutatunk videót nektek, ezúttal a Torch 2 van terítéken. A felvétel azonban annyiban mindenképpen érdekes, hogy az új modellt a régi mellé teszik, így nagyjából képet kaphatunk arról, mit nyújt az erősebb hardverrel és új…..
A BlackBerry-tulajok körében ismert tény, hogy a telefonok egy részét Magyarországon, a Jabil tiszaújvárosi gyáregységében szerelik össze. A RIM-nek az elsősorban európai piacokra termelő magyar gyáron kívül még két gyáregysége van, egy Mexikóban, egy pedig az…..
keletii 2011.07.19 19:21:32
@tomistarkapi: Like :)
BerryBlog Bétát a magyarnak! 2011.07.19 15:07:00
A RIM az utóbbi hónapokban mintha egyre nagyobb mértékben támaszkodna a külsős tesztelőkre a saját fejlesztésű alkalmazásait illetően. A cégnek egy erre a célra rendszeresített szolgáltatása is van, ez Beta Zone néven fut, és többek közt olyan programok nagyüzemi…..
Újabb közösségre alapozott szolgáltatást kíván bevezetni a Research in Motion, amennyiben lehet hinni a BlackBerrySync által megszellőztetett pletykáknak. A várhatóan BBM Musicnak nevezett platform ahogy a neve is mutatja, lényegében nem más, mint egy, a BlackBerry Messengerre…..
keletii 2011.07.15 11:16:16
@Tom és Berry: Ok, köszönöm az infókat! :)
keletii 2011.07.15 16:00:30
@Tom és Berry: meg is van. like! :)
Tegnap az Inside BlackBerry, a RIM hivatalos blogja több érdekes információt is közzé tett a BlackBerryk - többnyire szerény választékuk miatt - sokat szidott alkalmazás-piacteréről, az App Worldről. A posztból többek közt kiderült, hogy a kicsivel több, mint két évvel…..
keletii 2011.07.13 22:50:42
@zsebike01: De tudod (szerintem) úgy állnak ehhez a dologhoz, hogy mivel pl. sokkal több Androidos felhasználó van, nagyobb a valószínűsége, hogy több ember letölti a progit, ergo több lé jön be.
Végső soron itt minden a pénzről szól, és a fenti logika magyarázza (szerintem), hogy miért van kevés fejlesztő BB-n.

Egyébként teljesen egyetértek Veled, ha találok egy király progit 1-2 USD-ért, akkor nem fogok kísérletezni másik 15-el, csak azért, mert van választék... (de lehet, hogy a többség inkább kísérletezik, nem tudom)
Korábban szó volt a RIM rendes részvényesi közgyűléséről, mely július 12-én, azaz tegnap lett megtartva Waterloo-ban, a gyártó főhadiszállásán. A feszültnek ígérkező meeting végül nem torkollt tömeges lincselésbe, vagy hőzöngésbe, de lássuk is akkor részleteiben,…..
keletii 2011.07.13 22:47:53
@attila7575: Abszolút támogatom! :)
Bár szerntem már az is nagy előre lépés lenne, ha a BIS árát mondjuk megfeleznék. (a BB is és a szolgáltatók is tovább vinnék ezt az árcsökkenést)
Ugye azért ebből a szolgáltatásból sok pénz folyik be a céghez... Talán ezért is tudják olcsóbban adni a BB-t mint a IPhone-t.(?) Ugyanakkor ha tényleg ingyenes lenne ez a szolgáltatás, akkor biztosan többen is vennék a BB-t. Ehhez igazából egy minden piacra kiterjedő, rendkívül alapos piackutatást és felmérést, kalkulációkat kéne készíteniük.
Hosszú távon szerintem sem maradhat a jelenlegi áron a BIS.
BerryBlog Az én BlackBerry OS-em 2011.07.12 08:10:00
Így lassan közelebb a 40-hez, mint a 30-hoz döbbenetes néha szembesülni azzal, hogy a fiatalabb generáció milyen kreatív energiával és ötletekkel rendelkezik. Amit egy cégnél tucatnyi ember hónapokig fejleszt, azt egy jobb képességű tini  nem ritkán órák alatt képes letenni…..
BerryBlog Nyaralni megy a BerryBlog 2011.07.01 14:41:00
Ez a hét már a készülődés jegyében telt, ezért is olvashattok a megszokottnál kevesebb posztot a BerryBlogon, holnaptól pedig az első és egyetlen BlackBerry specifikus hazai blog stábja átvedlik matrózzá, és a Jón-tengeren tölt egy hetet egy vitorláson hánykolódva.Ha minden…..