Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Középső Nevem Déndzser

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Átrium Mozi pompás épülete már sokszor szóba került az Urbanistán. Legutóbb épp annak kapcsán, hogy végre újra funkciót kap az egykori filmszínház és odaköltözhet a Merlin. Az igazgató Magács László épp tegnap vázolta fel egy interjúban hosszú távú terveit, hogy…..
Ha megpróbáljuk néhány lépés távolságból szemlélni a kormány politikáját, elszakadva a napi indulatoktól és a hírektől, egészen vegyes, összességében azonban nem pozitív képet kapunk. Miközben az előző nyolc év elkúrásának fő eleme a nemcselekvés, illetve a verbális…..
Középső Nevem Déndzser 2011.11.28 18:52:01
furcsa érzés itt állítólag konzervatív gondolkodású embereket olvasni. Sosem fért a fejembe, hogy hogyan gondolhatják komolyan, hogy az az igazságos rendszer, ha a magasabb keresetűek magasabb kulccsal adóznak. Az igazságos uraim az, ha mindenki azonos kulccsal adózik.Ha többet dolgozol/tanulsz/küzdesz többre viszed, több marad neked. Ha nincs képességed/akaratod többre vinni és megelégedsz egy középszerű stresszmentes élettel, akkor menj el egy uszodába úszómesternek hesszeld a csajokat és fejts rejtvényt a sláger rádióra. (semmi bajom az úszómesterekkel, szerintem jó arcok) Csak akkor ne Dominikára vágyj nyaralni, ne a nagyképernyős tévét vedd meg hitelre, amit egyébként nem engedhetsz meg magadnak. az adózzanak a gazdagok többet tipikusan birka hozzáállás, nézd má neki több jutott, adjon többet - húzzuk vissz a sárba őt is. Hát üzenem az összes ilyennek, hogy ez nem így megy. Amikor két állásom van, hogy megvethessem a lábam vidékiként Budapesten, mikor a fizetésem felét elvevő államtól szart se kapok cserébe, mert a Blahán el akarják szedni a telefonom, mert a tömegközlekedési eszközök egészségre ártalmasak (autó?! ébresztő, NEM engedheted meg magadnak!), az egészségügy pedig egyenesen életveszélyes, a nyugdíj szó hallatán nem tudom, hogy sírjak-e a nagymamám miatt, vagy kínomban röhögjek az "enyém" miatt. Nem járok Dominikára (meg nyaralni általában) és nincs tévém 10 éve, albérletben lakom.De én vagyok az, aki munka mellett vállalkozóként munkahelyeket teremthetnék, ha nem kéne az extra keresetemet extra adókulcs miatt visszaadni azoknak az embereknek a segélyére, akiknek esetleg munkát tudnék adni. A jelenlegi helyeztben pedig próbálom a víz felett tartani a vállalkozást, amiből 4 ember él. (én nem, mert nem tudok)

A másik nagy kedvencem a végtörlesztés és a gonosz gazdagok meséje. Csak a 10%-nak jó. Nos igen, testvéreim az Úrban, csak annak a 10%-nak jó, aki nem vállalta eszetlenül túl magát és a törlesztőrészletek rendes fizetése mellett még annyi sütnivalója is volt, hogy spóroljon és minél előbb szabaduljon a hitelektől. Egyrészt ez hozzáállás és nem anyagi helyzet kérdése, nagyon jól skálázható minden réteg pénzügyi helyzetéhez, én is látok alsó-középosztály belieket, akik tudtak élni a lehetőséggel. Másrészről hagyjuk is, hogy vajon miért csak néhányan tudnak ezzel élni és induljunk ki abból, hogy az állam mindenkinek segít. Kinek a legkönnyebb segíteni? A legrosszabb helyzetben élő tömeges adósoknak, vagy annak a résznek, aki két hónap alatt ki tud mászni belőle, ha kapnak sanszot? Először mindig az alacsony gyümölcsért nyúl az ember, nem? Először a legkönnyebb problémát oldod meg és haladsz a nehezebbek felé, miközben reményed szerint az első intézkedések már éreztetik a pozitív hatásukat.
Félreértés ne essék, nagyon sok mindennel nem értek egyet, amit ez a kormány tesz vagy tett, nem vagyok narancsdroid, sem kommunista, se náci, se zsidó. Addig nem fog ez az ország egyről a kettőre jutni, amíg ilyen túlhiszterizált mindenki. Ha ennek a végeredményére vagytok kíváncsiak, akkor figyeljétek Amerikát.
0. Mielőtt kinyitod a szemed, nagyon erősen reméld, hogy otthon vagy. Ha otthon vagy, az sokkal könnyebbé fogja tenni a pillanatokon belül bekövetkező pokoljárást. Ha otthon vagy, az emellett sok mindent jelent:   a. Képes voltál valahogy hazateleportálódni. Az jó, az nagyon…..
Középső Nevem Déndzser 2011.02.19 21:54:44
Gyakorló harmincas vendéglátósként a következőket tudom hozzáfűzni: a több nap a korral jár és nincs ellenszer. Főleg nem tuti.
A másnaposság alapvetően az alkohol lebontására vezethető vissza, ehhez a szervezetnek rengeteg vízre és cukkorra, illetve egy bizonyos enzimre van szüksége. Izzadás esetén gondoljuk hozzá a sót is és még több vizet.
A másnap önfegyelemmel minimálisra szórítható ha betartunk néhány alapszabályt. Előrször is - és ez nagyon fontos : higyjük el, hogy nem vagyunk éhesek. A szervezet bizonyos fokú szomjúsági érzet elérése után éhségérzetet kelt, az étellel is viszünk be folyadékot. Gondoljatok csak bele, előző este leromboltátok a teljes emésztőrendszereteket élőflórástul mindenestül, ezek lábadozva, a mérgek részleges kiürülése után a legkevésbé sem alkalmasak semmyilen emésztésre. Marad a víz.
A gyomorémelygés egy részét cukor bevitelével tüntethetjük el, erre pedig az univerzum legbiztosabb módszere a cukros víz. Egy fél literes korsóba 4-6 evőkanál cukrot kell beletenni és meginni szépen lassan az egészet. Citromlé mértéktelen adagolásával szoktam fogyasztható állapotba hozni, nem egy parádés élmény, de segít.
A másik része a gyomorbántalmaknak némi alkohol bejuttatásával megszüntethető (aka gyógysör) ez ugyanis a szervezetünkben ragadt, csak az alkohol lebontására használt enzimnek köszönhető. Ivás közben termelődik, majd amikor mi egyszercsak abbahagyjuk, a szervezeted nem teszi ugyanezt, idő kell míg igazít. Ezt pedig csak úgy tudod eltüntetni, ha „elhasználod”.
Fejfájás: a kiszáradás egyik alapvető jele. Nagy önfegyelemmel, sokszor kevés víz bevitele a szervezetbe. Amikor az elsődleges tünetek enyhülnek jönnek a másodlagosak. Mielőbb használjuk a WC-t, a mérgek még bennünk lakoznak és a legjobb felszívódást jelentő emésztési fázisban tartanak. Ki velük! Természetesen délután felé már táplálékról is gondolkodni kell, én speciel vacsora előtt kerülöm a húst, nehezebb emészteni. Vajas sajtos kenyér rulez.
Azoknak pedig, akik a víz gondolatára is hányingert kapnak, vezekeljenek, de ne önsanyargatással. A tested ki akarja üríteni a mérgeket, igenis tessék vizet inni és kihányni. Kb. Mint egy gyomormosás.
a kávé segíthet a gyorsabb lefolyásban, a csillapító kemikáliák csak az okozatot szüntetik meg. Egyébként pedig bármit iszunk is egész este, 60-80 percenként két deci víz kikérése nem ciki. Sőt, innen látszik, hogy valaki már tanult korábbi hibáiból.
Augusztusban az NKH elutasította az Alstom metrókocsikra beadott típusengedély-kérelmet több okból is. Októberben aztán a BKV felbontotta a vis maior fogalmát újraértelmező szerződést a céggel. Ezzel egyidőben előkészületet tett a közlekedési vállalat az általa már…..
Csütörtökön megkezdődik a magyar parlamentben az állampolgársági törvény módosítására benyújtott javaslat tárgyalása, amellyel a „kettős állampolgárság” kérdése a 2004-es eredménytelen népszavazás után immár hivatalosan is újra a magyar politika napirendjére…..
Ebben a fotóban benne van a játékosok örök küzdelme - írja a Kotaku a lenti csodálatos képről. Mi sem tudunk többet hozzátenni, csendben, áhítattal gyönyörködünk benne. Kommentekbe várjuk, mi lehet igazán frappáns cím a képhez. ..
Középső Nevem Déndzser 2010.03.19 11:49:27
Fél szemetek mindig az addicton legyen, hogy ha valami szemrevaló reklámfeladvány szemet szúrna nektek, akkor egy szempillantás alatt lecsaphassatok rá. Szokásainkhoz híven, most is szemrebbenés nélkül beírhatjátok a legszemtelenebb fősorokat is, aztán meg szemezgethettek a többi…..
Középső Nevem Déndzser 2009.12.15 16:15:28
Tudom, hogy a blogot olyan emberek látogatják, akiknek kreativitása túl nagy ahhoz, hogy azt a munkájuk során teljes mértékben kiélhessék, ezért nem késlekedek tovább, és elindítom az újabb kör reklámrejtvényt, hogy a felgyülemlett felesleges kreativitás okozta szorító…..
Modorosblog A Kenderbarát 2009.11.04 07:00:00
Legtöbbször mindenféle tudományos háttérmunkát mellőzve, a saját környezetemben szerzett tapasztalataimból merítek és ítélek - sokak szerint bizonyára elhamarkodottan. Folytatom ezt a kedves szokásomat ma is. A marihuána mintha mostanában kevésbé lenne elterjedt, mint 5-10 éve…..
Update: Na kérem! Ezennel kihirdetem az újabb kör nyertesét, aki nem más, mint Chalabre, aki már annyi poént szórt be a kommentkbe a rovat indulás óta, hogy már rég kijárt volna neki egy nyeremény. Örülök, hogy hozzá kerülnek a Hell ajándékok, már amennyiben elküldi nekem az…..
addict A nagy márkapárosok 2009.09.22 09:35:00
Tegnap az adidas és a Puma kapcsán felmerült, hogy rajtuk kívül is sok páros küzdelem van a márkák között. Nem véletlen ez, hiszen az emberek szeretik az ilyen heroikus, vagy éppen vadnyugati leszámolós sztorikat, és a két márka vezető szerepét is bebetonozza egy ehhez hasonló…..
Update: Az augusztusi hosszú hétvége miatti kis csúszással ugyan, de megvan ennek a játéknak is a győztese, aki nem más mint santinocorleone, akinek gratulálunk. Küldje el fejvesztve az elérhetőségét, és mennek a helles ajándékok! A feladvány a ninjás PS2 játék volt, ahogy az…..
Update: Megkésve bár, de törve nem, kisorsoltam a nyertesünket, aki nem más, mint kow. Kérem, hogy jelentkezzen a suokásos mélcímen, hogy indulhassanak az anergiatok. A reklám megfejtése, hogy azt már menet közben többen is belinkelték, a képre kattintva látható. A múlt héten…..
Update: A reklámrejtvény megfejtése - mint ahogy azt sokan sejtették vagy éppen tudták - egy kutyaledelt gyártó cég, a Nutri Balance volt, amely a Bad food, bad dog. All the vitamins, all the flavor. sorral futó print hirdetésekkel a kutyák bosszújától óvta az esetleg csirkenyakkal…..
Vége. Úgy érzem, hogy vége. Ez elmúlt években megannyi élményben volt részem, leginkább a nőkre, a nőkkel kapcsolatos játékra értem. Meghódítom, hagyom magam meghódtani, provokálom, kiprovokálom, játszom. Egyszerűen sok volt. Elég volt. Tapasztaltam hideget, javarészt…..
Update: Ma, amikor éppen a Weedsről és a marihuána történetéről volt szó a blogon, mi is lehetne stílszerűbb ajándék a reklámszemlén, mint egy spangli formájú gyertya. Ennek boldog tulajdonosa Budabitch lett, aki a legközelebbi munkahelyi szülinapon már ezeket teheti fel a…..
Középső Nevem Déndzser 2009.05.22 14:24:37
Középső Nevem Déndzser 2009.05.22 14:26:14
Update: Bár ezen a héten a feladatválasztás nem bizonyult maradéktalanul jónak (mondhatnám azt is hogy szar volt, de az nem hangzana profinak), azért így is szép számú tipp érkezett. A megfejtők közül a szerencse és a random.org ezúttal Bravo Bateman nevű kedves barátunknak…..
Update: Na akkor jöjjön a megfejtés. Ez kérem szépen egy tengeri herkentyűket, így cápalesvest is kínáló étterem hirdetése (a képre kattintva megtekinthető), amelynek fősora: Seek revenge, azaz szabad fordításban Állj bosszút. Jó mi? Ami a nyereményt illeti, a csoki alakú…..
Középső Nevem Déndzser 2009.04.17 11:36:23
Cápali megmondja. Villáminterjú 2009.04.13 02:38:00
Minap véletlenül összesodródtam egy ismeretlen szingli nővel. Ha már ott volt, megszólítottam. Az összhang a ki mit csinálon túl hamar kialakult, és a beszélgetés ennek folytán egyből a párválasztásra terelődött. Nem voltam rest, gondoltam, kihasználom. Hogy miként, arról…..
Középső Nevem Déndzser 2009.04.14 11:23:19
A korhatáros szabály szerintem a legostobább az összes közül. (Nekem a csak budapestivel ne amúgy bevált:) Nem lehet korhoz kötni az érettséget,a gondolkodásmódot pont, ahogy ez a sutyi írja, viszont amit én látok a 30+ egyedülálló pasikból, az pont az ellenkezője, mint amit az írásban válaszolgató kislány remél tőlük. Konkrétan azt, hogy a 30 feletti fickók, akiknek nincs még komoly kapcsolatuk általában valami defekttel küzdenek és egy igen jelentős hányaduk pont az, aki menekül a felelősség elől, úgyhogy tessék csak velük is vigyázni. Azt pedig nem fogod tudni előre, hogy kivé válik melletted az ember, akivel megosztod az életed, a csapongó csődörből is egy pillanat alatt "apatigris" válik, ha működik a kapcsolat. A vadászösztön létezése mellett soha nem szabad elfelejteni, hogy a férfi egy lusta dög és hamar elkényelmesedik - aminek van előnye és hátránya is.
Néhány komolyabb kapcsolatból már lehet elegendő tapasztalatot szerezni ahhoz, hogy ne fecsérelj el éveket egy zsákutcára, de ehhez őszinte önkritika kell. Hiszen nem csak azt kell tudnod Te mit vársz el a másiktól, hanem azt is tisztán kell látnod és felvállalnod, amit a másiknak kell majd elviselnie tőled. Vagyunk, akik vagyunk, az emberek nem változnak. Gellereket kapunk, módosulnak az irányok, de alapvetően ugyanazok maradunk. El kell tudnod dönteni, hogy hosszabb távon el fogja-e viselni a személyedet, a köd eloszlása után, a szürke hétköznapokban, amikor emberek vagytok csak, parfüm és púder/pomádé nélkül. Szerintem az csalódik sokat másokban, aki nem ismeri önmagát.
Update: Szerintem nagyon tuti ez a kazettás táska, úgyhogy érdemes még egyszer nekifutni a játéknak. Aki kimarad, lemarad!Fussunk még egyszer neki a játéknak, Mostanra már szinte rendszeressé vált az addicton a heti reklámrejtény, ami így további folytatásért kiált. A múlt…..
Cápali megmondja. Öregszünk? 2009.03.30 02:08:00
Írtam már sokféle önértékelést az évek során -akár munkából fakadóan, akár tükör kedvéért-, de most engedjétek meg, hogy egy kedves ismerősömét tárjam elétek. Íme:1. nézed a csajos filmeket, amikben érzelem van, némi humor, vidámság és romantika 2. tudod, mit kell mondania a férfinak 3. tudod, mi a…..
Update: Eljött hát a megfejtés és a sorsolás ideje. A képre kattintva előtűnik az eredeti reklám, ami a Ripolin festékek időtállóságát hirdeti. A sorsoláshoz ismét a random.org segítségével pörgettem ki a győztes számot, amelynek tulajdonosa (vagyis a sorban az övé volt a…..