Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helota

24 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Yep, just like I have mentioned -I have, haven't I?-this blog was designed for 2 reasons years ago:1: to give pleasure to me,2: to inform people of things what I do what I have done and what I will do in order to So from now on expect a bi-lingual surface where you can have/find what you…..
Dióhélyban: a kemény valóságElőször is: ha nincs pénzed, nincs esélyed.És ez ökölszabály. Non-negotiable ahogy az angol mondja. Vannak csodasztorik -később majd olvashatod az enyémet is- amiben hösünk meztelen picsával a meztelen valósággal dacolva kiéhezteti a háromfejű…..
 No, hát újra itt! Egy ideje motoszkál már bennem a blog újraindításának gondolata, de valahogy sosem volt elég erőm/időm belevágni.Négy éve már, hogy hátizsákba pakoltam az életem és nekiindultam -húhú vigyázat!- a ködös Albionnak (nem tudom, kitől származik…..
Meccset nézni kocsmában jó. Bárhogy tagolva. Igaz ez még ott is, ahol a rohadt bagósnak állandóan ki kell rohangálnia, hogy másik háromszáz rohadt bagóshoz hasonlóan kint rostokoljon a szemerkélő esőben (ez egyben helymeghatározás is) a kocsma előtt. Az elmúlt napokban két…..
Helota 2008.10.26 21:50:32
Angliában a köz-média nem foglalkozik a külföldi focival mert nincs igény rá. Egyszerűen lesz@rják h mit játszott a Juve, kivel x-elt a Barcelona, hova igazolt XY. Ami a szigeteken kivül történik, az nem is létezik . Don't give a shit. Aki akar, az nézhet mást, a Sky párhuzamosan adja a külföldi topligákat, de egy átlag premiership meccs nézettsége is kenterbe veri az aktuális olasz szuperderbiét. Én Southamptonban élek egy ideje, a csapat talán sose játszott ilyen szarul, mégis az ujság napi 4-5 oldalban nyomatja őket, interjuk, elemzések, stb. Ennyi létezik nekik, de ez pont elég is :)
 Mivel a blog kettős céllal indult, ezért továbbra is szeretném a dolgokat lehetőség szerint kettévenni. Gyakorlati tanácsokra, és a személyes dolgokra.A gyakorlati részekben bankszámlanyitásról, állás- és lakáseresesési tanácsokról lesz szó, ezeket is főleg saját…..
Igen, ezt is megértem: újra van internetem. Ráadásul kijelenthetem: 7 hónap angliai  tartózkodás után újra 2 lábbal állok a földön, újra fénylik az alagút vége. És nem a vonat, nem is a visszapillantó tükörből látszik. Nehéz volt. Piszok nehéz.Majdnem kifogytam a…..
    Idegen tollal (billentyűzettel) fogok ékeskedni, ugyanis kutakodásaim közben találtam egy annyira jó blogot, hogy a szerző engedelmével a fenti témával kapcsolatban átemelek ide egy remek írást.    Drie- blogger kollega elérhetősége:…..
Hello kedves nagyérdemű, kitántorgott honfitársunk ismét Magyarországon koptatja a billentyűzetet!No nem kell megijedni, semmiféle hazakullogásról nincs szó, csak jól megérdemelt 6 napos szabadságomat töltöm.Az elkövetkező pár napban megosztok veletek mindent ami az eszembe jut,…..
Két hónapja lesz lassan, hogy nagy hangon bejelentettem: olyan meccset nem nézek, amelyen kettőnél több magyar játékos lép pályára. Nyilvánvaló, a legjobb futball és honfitársaink nagyon messze állnak egymástól és bár néha odakerül egy-kettő közülük valamelyik…..
Olvasónk írta rovatunk szerzőjének ezúttal a lépten-nyomon dicsőített fiatalítás szúrt szemet. És az, hogy Kisteleki szerint tovább is juthattunk volna, ha jókor kezdődnek a selejtezők.Eddig hol voltál, Péter?Várhidi futballkapitány lassan felnő főnöke mellé. Kisteleki…..
Azt, hogy a jó játékos nem lesz feltétlen jó edző, nem kell bizonygatnunk, nyilván egészen más erények kellenek arra a pályára. Persze nem haszontalan, ha valaki tudja milyen az öltözőszag, milyen rezdülés mit árul el egy játékosról, melyek a fáradtság első jelei, miből ért…..
Kutyaharapást szőrével, kétszer ad, aki gyorsan ad, jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok, ha péntek, iwiw-válogatás. Csak gyorsan a klikkeléssel, mert ezek a linkek bizony elég forróak! - Egyedülálló Stella baby - Szerelmemmel - Alku Pisti - Laza - Krisztike - Együtt a…..
Standing on an overpass...Sohse hittem volna, hogy ez aktuális lehet.   EmberEmber,hiába tágítod a teret vagy görbíted az egyenest pattanhat ki bármi a fejedből egy ponton úgyis minden összedől s jő helyetted majd más ki tágított teredben  majd vidáman…..
Miután az elmúlt négy nap alatt sikerült ismét hebegősre inni magam, és ezáltal jócskán belekölteni az spórolt pénzembe, kénytelen leszek újragondolni az indulás időpontját. Persze nem most. Majd ha sikerült aludni...Addig is pokolba a tripperes lányokkal, és éljen az…..
Mik még a hivatalos teendők, ha szupergyorsan elintéztünk mindent(szállás, bankkártya, jogsi), és még melót is kaptunk? Először is javallott pár deci gin és sör elfogyasztása. Nézzük milyen kötelezettségek várnak még reánk miután kitisztult a fejünk....Fontos, hogy legyen…..
...  akit a Szabadság Füstje jól arconbaszott     Hát, a múltheti nagy beígérésből nem sok minden valósult meg, ennek hátterében leginkább egy régi-jó őstermelő cimbora váratlan telefonhívása áll :). Miszerint ő megtölti a 15 éves opelasztráját…..
    Na, elengedtek a munkahelyemről, kb. ma vagyok bent utoljára (köszönet a főszerk.nek) ! Tegnap  amellet, hogy felmondottam, a bankos  mizériának is sikerült elég jól mögénéznem...    4 bankot szemeltem ki:1. NatWest2. Lloyds TSB3. Barclays4.…..
Ami nagyon neccesnek tűnik: bankszámla-nyitásAz angliai munkavállaláshoz mindenképpen rendelkeznünk kell - az előző bejegyzésben már említett angol telefonszám mellett- egy angol banknál vezetett folyószámlával, ahová majd a leendő munkaadónk utalja a pénzt. Nos, ez tűnik az…..
Először is köszönet az Indexes kollégáknak a blog címlapra kerüléséért, és a kommentezőknek a naprakész, friss információkért.Most pedig lássuk, mit újat tudhattunk meg:-a címben említett bank a HSBC, ahol havi 6 fontért nyitható egy ún. Passport folyószámla, amihez jár…..
Helota 2007.09.09 15:38:17
...Főlöget a paprikáskrumpli. Igazi igazmagyarként. Gyorsan gépelek is  be egy verset, mert főzés közben újra rájöttem, hogy egy madár ül a vállamon...               …..
    Ideje, hogy belevágjak a sűrűjébe, és csinákoljak már egy kis újságírói tevékenységet is, hamár evvel foglalkoztam elég sokáig. Összegyűjtöttem pár dolgot, ami feltétlenül kell az angliai léthez, és munkavállaláshoz.     Tehát, nekem…..
Elnézést, ezt tényleg off, de nem tudom megállni, hogy ne tegyem ide ki. Ordenáré csalódottságomban, egy álmatlan éjszakán, cimborám javaslatára regeltem a Love.hu nevezetű hurráwebkettő oldalra. Mondván, hogy majd szórakozom egy kicsit.Na az alábbi eset esett meg:(hogy érteni is…..
...Le kéne nyugodnom. Kikezdik az agyamat lassan az amfetaminok. Ennek örömére gyorsan egy jó verset rakok be ide e. csak úgy jászosan...AmikorAmikor én istent faragtam,kemény köveket válogattam.Keményebbeket, mint a testem,hogy, ha vigasztal, elhihessem.(de útálom, ha ha hülyének…..