Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bélapáti Béla

0 bejegyzést írt és 450 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állítólag százezrek vannak, akik még nem döntötték el, a Fideszre, vagy a Jobbikra adják voksukat április 11-én. Márpedig, ha az ember nem tudja, mit válasszon, érdemes egyszerű litát készítenie az előnyökről és a hátrányokról. Egyik rovatba írjuk a jó, másikba a rossz…..
Bélapáti Béla 2010.03.18 16:48:47
@Ratius: te, az hogy a francba van, hogy jópár ország jól él és nem önellátó és mégsem biznisz a mg no meg az élelmiszeripar? Akkor csak van pár ország, ami ellátja őket, nem? Azok ingyen csinálják?
A danone, rauch, tropicana, nestlé, stb, mind idióták befektetése ami percek alatt be fog csődölni?
Bélapáti Béla 2010.03.18 16:51:57
@lúzer_: meglepődnél ha tudnád, mennyit számít az oktatás az otthoni példa mellett vagy gyakran ellenében! A fél családom pedagógus, tudom mit beszélek.
És nem hinném, hogy bárkinek kárára lenne egy kis mindenki által elfogadható keresztény erkölcsiség, mint pl csak a 10 parancsolat. Amellett nekünk még az egyetemen is tanítottak etikát és nem lettünk tőle rosszabb emberek. Ja, nem bölcsész szakon, mielőtt kérdeznéd.
Bélapáti Béla 2010.03.18 17:00:40
@Ratius: még egy felvetés a mg témához. Én úgy látom, hogy Magyarországnak sem az energiaipar sem a nehézipar nem igazán nyújt lehetőséget, hiszen sem nyersanyagokban sem gyors folyókban, tengerkben, gejzírekben nem bővelkedünk. Viszont mg szempontjából jók az adottságaink, az oktatásunk sem rosz szerintem, és vannak hagyományaink. Emellett még a könnyűipar, a kutatás-fejlesztés és a szolgáltatások jöhetnének szóba, de az elsőhöz sok pénz kell, a másodikhoz sok pénz és sok tudás. Tehát gyorsan a mg és a szolgáltatások területén kezdhetnénk magunkkal valamit, és amellett kutatás-fejlesztés és könnyűipar felhozatalával.
A harci cselekmények egyik (emberjogi, humanitárius szempontból különösen neuralgikus) kérdése a hadifoglyoké, illetve a velük való bánásmódé. Grg olvasónk elmorfondírozott a dolgon és úgy döntött: megkérdezi a lemilesek örvendetes módon gyarapodó közösségének tagjait,…..
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
Bélapáti Béla 2010.02.23 16:44:11
@aachi2: ha észrevetted, akkor miért is jár nekem 10 év, okoska? Mert kicseréltem két szót valami más véleményében, hogy rávilágítsak annak torz mivoltára?
Tényleg nem érdemes veled foglalkozni, ez volt az utolsó hozzádszólásom.
Bélapáti Béla 2010.02.23 16:53:22
@genyamagyar: valami vörös térkép nevű izé dereng, ami a nemzetiségi határokat illeti, meg némi rokonság Ungváron, Poprádon, Munkácson, Újvidéken centikre a határoktól. Szerintem inkább viccelj, az mókásabb.
Mindenesetre én nem akarlak a véleményed miatt börtönbe zárni, pedig te nem hogy tagadod, hanem helyesled azt a békét ami engem sért. Kit ez sért, kit az, van akit a holokauszt, van akit a betöretlen bakancs, van akit a fokhagymaszag, ezzel együtt kell élni...
Bélapáti Béla 2010.02.23 17:00:17
@genyamagyar: mintha ezen nagyobb lenne az a fránya, piros, Hungarian feliratú terület, mint a mai Magyarország, de mindegy, a poszt nem erről szól.
Remélem, egyszer majd lesittelnek téged is a véleményed miatt, mondjuk mert Thaiföldön bebaszva lepisálod a király képét, és a sitten majd eltöprengsz azon mennyire faszák is az ilyen törvények.
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
Bélapáti Béla 2010.01.27 16:24:39
@Tóta W. Árpád: Kedves Árpád, fel tudnád sorolni az elvszerű és gerinces döntések sorozatát, amely az MDF-et az ország első demokratikusan választott kormánypártjából Dávid, Herényi & Co. baráti társasággá züllesztette? Linkeljek pár cikket amúgy a levelvszerűbb párt ever véleményéről Bokrosról és az ő csomagjáról, esetleg az SZDSZ-el való kapcsolatukról a nagy összeborulás előttről, vagy azért te és tisztelt olvasóid is be tudják ütni az mdf bokros csomag szókapcsolatot?
Az elvszerűség része egyéblként 75%-ban hamis kopogtató cédulát leadni majd arrogánsan közölni, hogy ezért kérjen bocsánatot a Fidesz meg az MSZP? Elvszerű dolog titkosszolgálati segítséggel eltávolítani a párton belüli ellenzéket is, ugye? Meg demokratikus is, nagyon is az! Bezzeg a Zorbán, azegy mekkora minidúcse amindenit az antidemokratikus fajtájának!
 " Kisalföldön nem jó lakni, mert a buszra kell biz' várni." Hamár nemrég a Jobbik kapcsán a nyugati határszélen kalandozott Laspalmas, akkor engedjék meg, hogy én ott is folytassam. No persze nem árpád-, hanem inkább buszsávokkal, megállókkal, illetve az azokban…..
Bélapáti Béla 2010.01.27 13:32:26
@Grafithuszar: csatlakozom!
Csak itt, csak nektek. Figyelem, kedves Vona-fanok. A "Jobbik és a gazdaság" című posthoz írt egyik kommentem apropóján megkeresett Shunder László, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének egyik alelnöke. "Mivel az eddigi cikkeik alapján úgy látom, hogy Önök…..
Bélapáti Béla 2010.01.25 14:48:21
@mind2: "nem irtottak ki minden fehéret, a papokat és az orvosokat életben hagyták"-milyen nagylelkűek! Még csak a nemiszerveiket sem vágták le, hogy varázsszert készítsenek belőlük?
Bélapáti Béla 2010.01.25 15:08:09
@mind2: kinek volna szüksége egy többmilliós ember alatti lényekből álló hordára? De ne kanyarodjunk el a témától.
Amúgy, mint a fenti cikk is mutatja, nem igazán összeesküvés kategória a külföldiek ingatlanvásárlása, legyen az föld, vagy más. Ez tény. Az is tény, hogy Mo-nak nem jó, ha kiárusítja a területét. Hogy ki és miért szándékszik felvásárolni, nem mindegy? Lényeg, hogy ez nekünk nem az érdekünk.
Bélapáti Béla 2010.01.25 15:24:54
@dr. Pascal: ha emellé még hozzáteszed, hogy természetesen azért, mert az éghajlat jóval megfelelőbb a zöldségtermesztéshez, pl. nem kell üvegházakat építeni, mert rengeteget süt a nap, kellemes a meleg, nem kell trágyázni, stb, az lesz az igazi!
Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója: "a cég napi 90 millió forintot takarít meg a sztrájk alatt a ki nem fizetett munkabérből és annak járulékaiból, a benzin- és karbantartási költségekből. Igaz, a jegyárbevétel-kiesés eléri a napi 40 millió…..
Bélapáti Béla 2010.01.15 14:25:51
@zero: a 4-es metró is? Meg a "ha nemadtok még xmilliárdot, összeomlik a közlekedés" is?
Bélapáti Béla 2010.01.15 14:40:06
@derelyegrádi szellem: a denevért nem csak Zalában használják az állandósult sötétség miatt?
Végre! Végre valaki kimondta az igazságot, megvilágítván dicső múltunkat! Sugárzó arccal és büszkeségtől dagadó kebellel írom e sorokat, mert most már biztosan tudom, hogy a kiválasztott nép tagja vagyok! Mi, magyarok vagyunk a tudás, a civilizáció letéteményesei, az emberi kultúra őrzői, ahogy ez…..
Bélapáti Béla 2010.01.15 10:57:39
@milkapista: ja, a szlovákok, románok is mennyit szívnak emiatt, mi? Bezzeg ha azon örlődnének, hogy basszus mi most magyarok vagyunk, akik tudnak csehül, vagy csehek, akik tudnak magyarul, mennyivel jobb lenne minden, nem? Meg ha nem áltatnák magukat azzal, hogy van saját nyelvül, csak mert pár szót másképp ejtenek, mint a csehek. A románoknak is kifejezetten káros, hogy ragaszkodnak hozzá, hogy "Erdély román föld", ami elmúlt, elmúlt, elfoglalták a magyarok, hát Istenem, mit is lehetne tenni? Nem? Sőt, a zsidók is hogy rácsesztek ezzel az önazonosság tudattal, kellett nekik nagyzsidó álmokat dédelgetni már a babiloni birodalom kebelén is! Most meg is nézhetik magukat!
Bélapáti Béla 2010.01.15 11:04:10
@Muad\\\'Dib: úgy látszik, vannak dolgok, amik több embernek egyértelműnek tűnnek. :)
Bélapáti Béla 2010.01.15 11:12:47
@pounderstibbons: "Rég nem más nemzetek, hanem a tudatlanság és ostobaság ellen kellene küzdeni ahhoz, hogy valaki mind a saját, mind az emberiség örökítőanyagának túlélési esélyeit megnövelje."-azt kéne felismerni, hogy az, hogy ez enyéimet szeretem, nem azt jelenti, hogy a többit utálom. Ergo az egészséges nacionalizmus, öntudat, bármi, nem azt jelenti, hogy bárki ellen is kűzdök, vagy bárki mást utálok, egyszerűen az egyéimet szeretem.
Az eredeti gondolatodhoz csak annyit, hogy az emberiség 80%-a ostoba, az ellen nehéz küzdeni...
Vastagbőr Jobbik és a gazdaság 2010.01.14 12:01:00
"Lehetséges, hogy a Jobbik lesz a második legnagyobb párt Magyarországon" - jósolta a madarak röptéből a Nagy Dakota Törzsfőnök. Nos, lehetséges ... Az MSZP éppen a 128-ik kötőtűt döfi bele a saját golyójába, most éppen  Hagyó Miklós előkelő listás (meg…..
Bélapáti Béla 2010.01.14 14:48:38
@Nzoltan: "Ha megadóztatják a multikat, abbol sok jó nem biztos hogy származik." miért, szerinted akkor mi fog történni? Netán elkezdenek adót fizetni?
Bélapáti Béla 2010.01.14 16:09:33
@TaTa86.: próbáld már meg felfogni, hogy egy ország nem egy kisvállalkozás. Ezzel a szar szöveggel meg ne gyere, hogy nem azért dolgoztat feketén, stb. stb. DE azért dolgoztat feketén, azért hajtja ki belőled a szart is, mert egy gerinctelen, a törvényekre szaró harácsoló vállalat, legyen az multi vagy magyar "vállalkozó". Akinek nem tetszik ez a fajta "üzlet", az elmeg dolgozni valahová ugyanis. Érdekes, én dolgoztam már több olyan helyen is, ahol bejelentettek, kifizették a túlórámat, minden legális volt, meg olyan helyen is, ahol nem. Hogy lehet ez, hogy az egyik rá van kényszerülve, a másik nem?
De mondom még egyszer, én nem a vállalkozásokról beszélek (a Jobbik nem tudom miről, nem olvastam a még meg nem jelent programját) hanem a nemzetgazdaságról, ami bizony nem profit központú. Azt max kókadt úr keverte össze holmi részvénytársasággal...
Bélapáti Béla 2010.01.14 16:15:39
@Jobb híján MDF-es: barátom, ne beszélj normalitásról egy olyan párt esetében, ahol két begőzölt dilis mindenkit kizárt az eredeti pártból magukon kívül, olykor nem megvetve némi nemű illegális segítséget, hogy aztán odatartsák a seggüket bárkinek, aki arra jár, jó? A debreceni meg az első ember a Földön, aki csak abból meg tud élni, hogy egy másik embert fikáz. Elég szánalmas...
Sajnos, nem paródia, hanem csak Abszurdisztán mocorog egy picikét ... Október 26-án átadták (részlegesen) a felújított Vámház körutat a Kálvin tér és a Fővám tér között. És óriási szarkavarás után sikerült kilobbizni, hogy legyen rajta bicikliút. A parkolósávok…..
Bélapáti Béla 2009.11.20 14:34:17
@Marcellusca: Ja aztán mindegyik milyen szépen tud sírni, hogy a bunkó autós majdnem elütötte, pedig ő csak a buszsávban közlekedett szemben a forgalommal a reggeli csúcsban, de nagyon óvatosan ám... Vagy hogy hogy pofánvágta egy kigyúrt állat, pedig csak véletélenül rántotta le a felesége válláról a táskát a kormánnyal miközben 40-el előzött egy japán túristacsoportot a Lánchídon...
Bélapáti Béla 2009.11.20 15:06:13
@avus: olyan hol van? Mert az utcán is mindenütt fizetős, főleg a belvárosban, amiről most szó van...
Bélapáti Béla 2009.11.20 15:32:53
@avus: no para, nem érzékeny vagyok, csak veszekedni ebben a témában hülyeség, vitatkozni érdemes.
Járdahasználati díj=kommunális adó. Azt azért fizeted, hogy legyen járdád meg egyebed ott ahol laksz. Ez a büntetem a járműhasználatot szöveg meg elég fals. Nem büntetni kell, hanem támogatni az egyéb módokat. De látsz te erre példát bárhol az országban? Ebből a "büntetésből" él a fél világ! Olajcégek, szállítmányozók, gyártók, stb. Nameg az állami bevételek cirka 30%-a a jövedéki adó. Gondolom, az üzemanyag nagyobb részt foglal ebből, mint a szesz... Arról nem is beszélve, hogy pl. el tudod képzelni, hogy a korába vagy az ikeába biciklivel viszik az árut tajvanról? A motorizált járművek kikerülhetetlenek, a befolyó pénzt pedig olyan alternatívák kifejlesztésére kellene fordítani inkább, amik fenntarthatóak.
Áfa: egy adónem, az 5-ből, ami nem 100%-ig védhető, ezt elismerem. DE nem a jogokról van szó, hanem infrastruktúráról. Jogod közlekedni így is van, csak infrastruktúra nincs hozzá.
A falunkban pl. az utat, gázt, vizet, szinte mindent a lakók fizették, súlyos százezrekért (90-es évek), hiába volt joguk mindehez. Sokkal szimpibb lesz bármely biciklis szervezet, mihelyst letesz egy raklap pénzt az asztalra, és azt mondja, mi ennyivel tudunk hozzájárulni az új bicikliutakhoz, tárolókhoz, kölcsönzőkhöz, az önkormányzat, állam, mit ad bele? Egy ilyen alapba még én is befizetnék, hiszen nekem is az az érdekem, hogy nyugodtan tudjak sétálni a járdán, és a biciklis is nyugodtan tudjon bicajozni a bicikliúton.
"Bunkónak lenni nem, de azt már joggal várom el, hogy a befizetett díjaim összhangban legyenek az általam okozott károkkal."-a befizetett díjaid a kapott szolgáltatással kell öszhangban lenni, nem a kárral, amit okozol. Az egy más tészta. Vissza a kikerülhetetlenséghez. ÉS mekkora kárt okozna a gazdaságnak, világnak, ha megszűnnének ezek a járművek? Pl. netezni biztos nem tudnál nélkülük (meg a kőolaj nélkül).
  A nagy (majd a kis) generáció után - kár lenne tovább véka alá rejteni, - megszületett Bösztörpuszta népének legifjabb generációja is. Ki hinné, a kuruc.info okozta gerjedelem nem lohad esemény után sem. Sőt különös névadási extázisban teljesedik ki. Szittya anyák pedig…..
Bélapáti Béla 2009.10.22 10:45:10
@snakekiller23: Akkor nevess rajta, érezd magad furcsán, de vedd már észre, hogy baromira semmi közöd hozzá, hogy ki hogy nevezi a gyerekét, ki milyen matricát ragaszt a kocsijára, és ki miben éli meg a magyarságát, zsidóságát, cigányságát!
Nevetséges az az igyekezet, hogy bizonyos emberek, blogok, stb. meg próbálják mondani hogy hogyan legyen valaki jó magyar, miközben másokon ugyan ezt kérik számon! Ezeken a blogokon elég hamar előkerül a "nehogymáŐKmondjákmeghogykiajómagyar". Ezt a mentalitást mindenki magán gyakorolja, és nem másokon kérje számon. Mellesleg elGábor által sorolt nevek az egy Zsolt kivételével nem magyar nevek abban az értelemben, hogy mindnek van egy "internacionális" verziója.
Bélapáti Béla 2009.10.22 10:58:40
@elGabor: mi volt abban a hozzászólásban a gyalázás?
Bélapáti Béla 2009.10.22 11:07:14
@Morten Harket: és gondolod, hogy ha Bélának hívják, senki sem csúfolta volna pl. végbélának, vagy egyszerűen csak csámpásnak, pattanásosnak, pulykatojásnak, vagy szimplán hülye fasznak? Mert sztem a gyerekek ilyenek, hogy csúfolják egymást. Erre a legjobb ellenszer az, ha megtanítod a gyereknek, hogy ő vagy erősebb, vagy okosabb legyen, mint a többi. Első esetben mindenkinek lebasz egyet aki csúfolja, 2 hét múlva békén fogják hagyni, másik esetben még gecibb módon csúfol vissza, akkor hamarabb fogják békénhagyni.
Élet és Irodalom, nyílt levél a Magyar Televízió alelnökéhez: 2009. október 12-én a Ma reggel adásába meghívták Vona Gábort, a Jobbik elnökét. A műsorban Vona kifejtette szélsőjobboldali nézeteit. Az európai demokráciákban nem adnak teret a szélsőjobboldali…..
Bélapáti Béla 2009.10.19 15:25:00
@z666: mondhatni a komcsi mintára, a fasizmussal mint eszmével nincs semmi baj, csak az emberek elrontották a megvalósítást... :)
Bélapáti Béla 2009.10.19 15:42:51
@Marcellusca: erre gondoltam én is. Hozzátéve, hogy az egyetlen nép és hadsereg amelyik az elmúlt pár tíz évet folyamatos háborús helyzetben töltötte. Ilyet sem az USA sem Európa nem tud (ok, kivéve a horvátokat és esetleg a ruszkikat, de nekem a ruszkik ázsiaiak).
Bélapáti Béla 2009.10.19 16:33:43
@wladyslawsky: azért ne felejtsük el azt sem, hogy akkoriban egyszerre ütötték őket a bosnyákok is, illetve nem sokkal később jöttek a derék albánok Koszovóban, ami adott munkát a jókedélyű szerb henteseknek még pár évig. És a horvátok is szívtak eleget azzal az elpicsázással, nem kis áldozatba került a dolog.
Mindamellett csodálom a horvátokat a kelytállásukért, és horvát párti vagyok a szerb-horvát viszonylatban, de Horvátországgal tudtommal baráti a viszonyunk, ezért tőlük talán nem kell félnünk. Ugyan ez a szerbekre nem feltétlenül mondható el.
Vastagbőr Nincs változás II. 2009.09.25 14:01:00
A mai nap már csak ilyen ... A megélhetési szociológus, Vásárhelyi Mária ma érezte úgy, hogy neki ki kell írni magából a gondalatait. Így született meg a Népszabadság ma remek publicisztikája: "A 'Mortimer-ügy' mint metafora" Nem ismered, nem hallottál még a…..
Bélapáti Béla 2009.09.25 15:17:39
@Zetek: egyetértek, átvett pár javaslatot a csúnya fasisztáktól, pl. arcképes segélykártya engem emlékeztet valamire, és ezzel el is intézte az egész ügyet. Ja, és a cikk tele van bicskanyitogató ócska hazugságokkal és csúsztatással. Itt pl. kijött a számon egy k.anyád: "Adott egy többségi közeg, amelynek a roma kisebbséggel összefüggésben valós, rendszeres és folyamatos negatív tapasztalatai gyűlnek. A többségi átlagembereknek a cigány átlagemberekkel való köznapi érintkezései során jóval többször keletkezik negatív, mint pozitív összbenyomás. És a negatív élmények túlsúlya, számbeli fölénye miatt az egyénekre vonatkozó elmarasztaló megítélés igazságtalan és méltánytalan, parttalanul általánosító jelleggel kivetül a teljes cigányságra." Leírja, hogy az "előítélet" a valóságon alapul, majd leírja, ez mennyire helytelen. Csak én érzem ezt a szerecsenmosdatáat torznak?
Aztán "A többségi magyar átlagember informális magán-szokásjoga nem tartja bűnnek az adó- és táppénzcsalást, az illegális CD-, DVD-és szoftvermásolást, a hála- és kenőpénzért nyújtott jogtalan szívességet, a baráti-rokoni protekciót, a rokkantnyugdíj pénzért való megvételét, a Szlovákiában bejegyzett autót-céget, a piti magán- és közkorrupciót. A cigány átlag-majoritás szokásjoga ugyanígy nem tartja bűnnek a tűzifa- és fémlopást, a betörést, az orgazdaságot, a segély rosszhiszemű, nem rendeltetésszerű felvételét és elköltését, a hozzá képest jobb módúak időnként brutális kifosztását." a brutális kifosztást összemosni a torrentezéssel? Hát a tetves büdös...
Bélapáti Béla 2009.09.25 15:33:16
@Olaf.Pifpaf: hát, ja, felháborító hogy valahogy kevésbé zavar és itélem el a milliárdos sikkasztást mint a rablógyilkosságot. Lehet azért, mert milliárdjaim nincsenek, így azokat neccesen lehet elsikkasztani tőlem, rablógyilkosságnak viszont bármikor áldozatul eshetek, nem tudom...
A Homár is járt már a János kórház - Budapest Szomáliája és Dárfúrja - baleseti sebészetén, ami még azon belül is a legalja. Guru barátommal harcsázni készültünk a Dunára, lement a nap, alkonyodott, aztán besötétedett, de a hirhedten lajhártesmészetű Guru csak nem futott…..
Bélapáti Béla 2009.09.25 12:56:25
@vakhangya: ok, de a reform legyen reform; én sem azt vonom kétségbe, hogy kell, hanem azt, hogy a szándék egyáltalán megvolt-e rá, mert amit itt reform címszó alatt műveltek, sokminden volt, csak az nem.
@Kitalátor feljegyzetei: hála az égnek eddig komoly bajom nem volt, de miután a nyugdíjkorhatár 65 év a várható átlagéletkorom meg 67, nem értem, mi a faxnak fizetek több mint 1 misit évente nyőgdíjba arra a két évre... Szted lesz 100 misi a nyugdíjam?
@CsigaBige: arra SE költök szívesen... De 3xx képviselő meg 3,5 millió nyugdíjas és ki tudja hány segélyes azért röhej nem? És talán még nem is uaz a szint anyagilag...
Bélapáti Béla 2009.09.25 13:06:04
@sakha: nemár, mostmár bekerül a tiltott szavak közé a zs-betűs szó meg a n-betűs szó mellé a roma meg a segély is? Beszarás...
Bélapáti Béla 2009.09.25 13:09:27
@sakha: a hitélet támogatásáról meg olvasd el ezt az oldalt:
www.okm.gov.hu/main.php?folderID=1683
A zsidó temetők kiemelt támogatása is gáz? Meg a zsidó egyház támogatása is? Merthogy nem csak a keresztény egyházak kapnak támogatást...
Az alaplépések:    Modor Tibi, a Modorosblog kíméletlen pennájú írója, nem mellesleg nagyra becsült kollégám – kinek értékéből vajmi keveset von le, hogy férfi –, valamint Nyelvész Józsi és nosferato szinte már női empátiáról tanúságot téve,…..
Bélapáti Béla 2009.09.25 08:39:17
@Modor Tibi: linkelj már egy-két ilyet, szívesen röhögnék azokon is...
Bélapáti Béla 2009.09.25 10:21:15
@Modor Tibi: kezdetnek nem rossz, kár hogy van benne két magyarfikázás meg egy liberó fikázás, így eléggé elolódott az arány. Persze nem biztos, hogy mindenkinek ugyan az a vicces, pl. szerintem a finnugor elméletet úgy védeni, hogy valójában fingod nincs róla, hogy az mi, meg a többi elmélet micsoda, az vicces, illetve rögtön ősmagyarozni meg szíriuszozni, ha valakit érdekel a népe múltja, az vicces, nektek meg ez annyira nem, úgy látszik.
Bélapáti Béla 2009.09.25 10:51:45
@Modor Tibi: @HRita: azért azon nem csodálkoztok különösebben, hogy ha fikázóblogot írtok, lesz pár ember aki érzékenyen reagál a fikázásra nem? Tudjátok, mindenkinek a másik a nevetséges, önnmaga a legritkábban, és akkor is max maga csinál viccet magából, ha más figurázza ki, az nem igazán esik neki jól.
Tibi, szerintem bizonyos dolgok nem ide vagy oda húzástól kellene hogy függjenek, ilyen pl. egy tudományos elmélet, mint a finnugrász. A türk, perzsa, szíriuszi elméleteket nem azzal kéne lesöpörni, hogy fújj nácik, hanem be kéne bizonyítani az ellenkezőjét. Arról nem beszélve, hogy minden elméletnek megvan a maga ellenelmélete, és ez így van rendjén. De pl. nevetségesnek tartani a hagyományőrzést, néptáncot, rovásírást, stb. az sem hovahúzás függvénye kellene legyen, amennyiben valaki magyarnak tartja magát, ezekre pártállástól függetlenül büszkének kéne lennie, hiszen más nép is büszke a múltjára, szokásaira. Persze, tudom, ez a poszt nem erről szól, csak sokaknak ez jön le belőle, nekem meg az, hogy ha a néptáncosok egy részét kifigurázzátok, akkor esetleg sok olyan ember, akit érdekene a néptánc vagy népi kultúra, ettől visszakozik, hiszen látja, hogy ez "nem menő", illetve látja, hogy kb. ugyan ilyen fikázást fog kapni az ismerőseitől. Érdekes, a görögöknek nem ciki, hogy minden nyavajás boltban, közlekedési eszközön, stb. görög zene szól, és náluk a görög tánc egyfajta attrakció, pedig aztán a zorba nem kevésbé cikibb mint bármelyik másik nép(ies) tánc.
Az új Polgári törvénykönyvet a héten fogadta el az Országgyűlés. Ebben van az ominózus rész: Az új Ptk. ugyanis magába olvasztja a családjogot is, és felsorolja, milyen okokból lehet érvénytelen a házasság, kik nem köthetnek egymással házasságot. A kormány szeptember…..
Bélapáti Béla 2009.09.25 09:21:51
@wolframkarbid: lehet hogy rájöttél a titokra! Bár ahogy a multkori egyik posztban láttuk, drazsé bácsi nem veti meg a friss pipihusit...
Komolyra fordítva a szót, ezt úgyis csak a sötét igénytelen primitív állatok fogják kihasználni (nem tévedek nagyot sztem ha azt mondom, ezzel is a cigóknak akarnak kedvezni, akiknél a rokonházasság nagy divat) azok meg eddig is csinálták, mostantól meg papírjuk is lesz róla...
Juteszembe, a buzik házassága ebből a szempontból hogy van vajon szabályozva? Mert ott ha pl. buzitesók egymást dugják, vérfertőzésről azért nincs szó, nemdebár?
Amúgy mit tartalmaz még ez a pógári tv hogy ilyen büszkék rá? Goondolom, nem ez az egy pont változott...
Bélapáti Béla 2009.09.25 09:42:05
@Seduxen: faxom, ennyit módosítottak rajta? Akkor inkább nem is érdekel, elhiszem hogy ez a modern demokrácia koronájának ékköve.
Ismét egy MSZP-s szerepel a hírekben: Molnár Gyula, a XI.kerület moszkvai Textilipari Egyetemen végzett polgármestere. A téma, amelyben közvetve érintett: 100 milliós csalás. Gyula ha nem is gyakori, ám stabil szereplő nálunk is, volt az emlékezetes "Hol van Lakos"-videó, a…..
Bélapáti Béla 2009.09.09 11:45:38
@Plutonic: köszi! :)
@Marcellusca: ld. előző hozzászólásomat. Max. milliárdok változtathatnák meg a véleményem, de nem hiszem, hogy megváltozna. Azért nem mondom biztosra, mert milliárdokat én sem láttam még, de a százmilliók most sem csábítanak.
"Mindezt úgy, hogy minimális a lebukás veszélye és védve van a segged, mert más is kapott belőle, tehát kénytelen megvédeni, kihúzni a slamasztikából."-ezzel vitatkoznék, a tolvaj általában mindig a kicsike, akit be lehet áldozni, és be is áldozzák. Amellett sosem lehet TELJESEN biztos benne, hogy nem kapnak el, és nekem ezt a stresszt nem érné meg a dolog. Hogy ne tudjam nyugodtan élvezni a pénzemet, azért miért lopjak? Akkor inkább dolgozok keményen, és élvezem azt a kevesebbet, de nyugodtan.
Bélapáti Béla 2009.09.09 11:56:40
@Plutonic: @ylion: @*Kötélgyártó kisiparos*(L42):
Köszi a bátorítást, politikai pályát amúgy sem terveztem, én is azt gondolom, hogy nem lenne hozzá gyomrom... :)
De úgy gondolom, hogy nem vagyok egyedülálló. Rengeteg pénzügyes, könyvelő, banki ügyintéző, postás, stb. stb. kezel milliókat, és nem lop belőle, eszébe sem jut hogy visszaéljen a munkaköre adta lehetőségekkel, és nem feltétlenül a félelem tartja vissza őket. Kár, hogy sok ember nem ilyen, kár hogy a politikusaink többségében nem ilyenek...
Bélapáti Béla 2009.09.09 16:10:24
@ylion: kiegészítve a teljes vagyonelkobzással méghozzá harmadunokatestvéri szintig, rögtön lenne pénz lapátra, aszfaltra, fegyveres őrre, stb.
Vastagbőr Kolompár csobbant egyet 2009.09.08 10:01:00
Újabb ronda viharfelhők gyülekeznek Kolompár Orbán feje felett. Nem elég, hogy több rendbeli csalás, sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előnyszerzés címen folyik ellene több eljárás, most mint kiderült, valószínűsíthetően újabb közpénzeket vágott zsebre, gurított le a…..
Bélapáti Béla 2009.09.08 10:38:25
@kill004: jappersze, vitathatatlan... A terhesség alatt ivó, cigizó anyuci, az is csak úgy szeresse azt a purgyét! Azért járatják őket szép ruhába, taníttatják őket, inkább a szájuktól vonják el a falatot, de a cigány gyerekek mind egytől egyig tiszták, jólöltözöttek, jóltápláltak, tanultak és iskolázottak, egészségesek, stb stb.
Bélapáti Béla 2009.09.08 10:48:19
@PikkPakk: csak óvatosan, még meghúzódna a hátad, olyan mélyre kéne hajolnod! :)
Bajnai: "a kormány hallja az emberek szavát, amellyel biztonságot követelnek”, ezért mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy megerősítse a rendet és az emberek biztonságérzetét." Íme Bajnai 10 pontos közbiztonsági csomagja, melynek a "Biztonság és…..
Bélapáti Béla 2009.09.07 16:24:13
@Win Elen: erre csak azt tudom mondani hogy amikor a rettegő útonálló romákokat megkérdezték, hogy ugyan, miért nem a polgárőrség keretében próbálnak az utak szélén lincselőőő fosztogatnőőő útonállnőőő na, végre megvan a szó, fene abba a náczi fejembe, őrjáratozni, azt válaszolták, hogy nem tudtak megfelelni a "büntetlen előélet" rendkívül komplikált és összetett feltételének...
Bélapáti Béla 2009.09.07 16:41:19
@Win Elen: nem, egyáltalán nem következik ez, nem, dehogy, nem általános a bűnözés a mun kanélküli cigányok között, persze hogy nem, dehogy, ilyet csak a náczik mondanak, nem, nem ők mind mind jóravaló derék romákok, akik éhenhalnak inkább, semhogy a máséhoz nyúljanak, ugyan, nem, ők nem tennének ilyet. Persze, minden rendben lesz, a hivatalos procedúra majd kiszűri őket, minden olyan jól fog működni, mint minden ebben az országban, mint pl. a közbeszerzések, dehogy lesz bármi visszaélés vagy probléma, majd megoldanak minden, nekünk kár ilyesmivel foglalkozni, minden jó lesz, és nagyszerű, persze, hiszen minden olyan nagyszerű ebben a csodás országban, főleg mióta az MSZP van kormányon, szavamra, csodás, csodás!
Na, kérem a következő beteget!
Száraz MTI-hír:  "Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadta Peter Weiss szlovák nagykövet meghívását a Szlovák Köztársaság nemzeti ünnepe és a haderő napja alkalmából rendezett ünnepi fogadásra. A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint a miniszterelnök a pénteki…..
Bélapáti Béla 2009.09.04 13:48:05
@csodagyerek: oszt ki volna itt a rendér?
Bélapáti Béla 2009.09.04 13:59:28
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ezen könnyen lehet segíteni. Magunkhoz csatoljuk Szlotákiát, és máris lesz egy 4 milliós szloták kisebbségünk. Igaz, akkor már nem lesz kit zsarolni vele... :)
Bélapáti Béla 2009.09.04 14:36:46
@csodagyerek: az a baj, hogy amint a mellékelt ábra mutatja, a nemzetközi közvélemény magasan szarik ránk, ők ugyan úgy bekajálják a dákó-román elméletet, mint az ősszlovákot fogják, ha nem tesszük ezt mi nevetségessé jobb hatásfokkal, ahogy a szlovenszkók elfogadtatni próbálják. Mellesleg mit vársz attól a közvtől akinek éjjel-nappal sulykolják a magukat magyarnak valló bűnözők hogy Mo. egy faszista ország, ahol szervezetten írtják a cigányokat, melegeket, zsidókat, multikat, de még a sajtos croissantokat is a gonosz ostoba magyarnáczikok? Ők csak azt gondolhatják ezek után, hogy mit ugráltok, tetves soviniszta nácik, most majd legalább mindent visszakaptok...
Nos, napokig vártam, de semmi. Se megható Index-cikk, se figyelemfelkeltő tévétudósítás, semmi. Mintha meg sem történt volna, hogy 2009.augusztus 24-én példátlan, borzasztó dolog esett meg az országban. Olyasmi, aminek nem szabadna megtörténnie sehol: egy becsületesen dolgozó…..
Bélapáti Béla 2009.09.04 10:59:24
Most azt hiszem többeket fel fogok háborítani a hozzászólásomal, de ez van. Azt gondolom, hogy ez a nép sajnos megérdemli (nem a hölgy, az áldozatok mindig ártatlanok, és senki nem érdemel éhenhalást, azt hiszem, még a gyilkosok sem). Ez a nép, és ez a réteg az, amelyik beszavazta a cocikat kétszer is a kormányba, ők a "csendes többség" akiket csak a cigógyilok meg a zsidóüldözés meg a náciveszély érdekel, és szívesebben éhendöglik, csak nehogy a szemét náci szomszédjának jobb legyen. Ez az a réteg, amelyik soha nem megy ki az utcára tüntetni, nem hogy forradalmat csinálna. Ez az a réteg, amelyik továbbra is annál a multinál fog vásárolni, ahol a szomszédját éhenhalasztották, és ahol ő is éhbérért dolgozik. Ez az a réteg, akiknek a tüntető parasztok bunkó milliomos parasztok, mert nézd meg anyjuk mekkora traktorjuk van, nekem megy csak szuzukim, mégse sír a szám. Ez a nép halálra van ítélve.
Talán nagyon sok ilyen haáleset és még durvább nyomor felébreszti őket, de én már ebben sem bízok. A káosz és a nyomor irányába halad az ország, és csak egy erőt látok, aki ez ellen tenni akar, de őket még a "jobbosok" is gyakran nácizzák, meg árulózzák.
Készüljetek fel a nyomorra, a dél-amerikaias közbiztonságra, hogy legyen elég pénzetek körülkerített lakóparkban lakni, ahol fegyveresek vigyáznak rátok, és hogy legyen pénzetek nagy autóra, amivel lesöpörhetitek az útról a cigó "polgárőröket" különben éhen döglötök, vagy átvágják a torkotokat két rúd kolbászért, vagy a sülyedő életszínvonalatokkal együtt lesznek egyre rosszabb esélyetek a jó munkára, és sülyedtek egyre mélyebben a nyomorba!
Ez egy rabszolga nép, el kell döntenetek, mik akartok lenni, rabszolgák, vagy rabszolgahajcsárok. Vagy forradalmárok, ha fel tudjátok ébreszteni a rabszolgákat... De ebben egyre kevésbé hiszek.
Bélapáti Béla 2009.09.04 11:20:24
@Tigeri: pont a Jobbik az, akit viktorék, retkesék (vagy most épp ki tudja ki) és gordonkáék teljes egyetértésben, kórusban nácziznak, és sok ember beveszi ezt a szart. Sok értelmes ember is. És sokan mondják azt, hogy nem szabad radikális megoldásokban gondolkozni, beszélni, higgadtnak kell maradni, be kell szarnunk mindenkitől (szlovenszkók, multik, eu, kutyafaxsza) és csak apránként változtatni. De szerintem radikálisan szar helyzetben csak a radikális változások, radikális megoldások hoznak eredményt.
Bélapáti Béla 2009.09.04 11:26:23
@mesmithy: ezzel azért vitatkoznék. Görögországban kevesebbért robbannak pokolgépek, Franciaországban kevesebbért kapnak lángra autók ezrei (nem csak az arabusok kedves népszokása, a diákok a Sorbone-t gyújtották fel nemrég mert be akarták vezetni az azt hiszem egy éves próbaidőt). Vagy nézz meg egy francia sztrájkot. Ha sztrájkol a légiközlekedés, csatlakozik mellé szolidaritásból a vasút meg a közút, és az egész kibaszott ország áll napokig...
A spanyol gazdák miatt pedig többször jártak derékig narancsban Brüsszelbe, a lengyelek traktorral mentek be az ottani multiáruházba pár map sikertelen tüntetés miatt, a korzikaiak pedig nemes egyszerűséggel felrobbantották a boltokat.
Tegnap a tanáros poszt kapcsán valahogy szóba került, hogy a Holokauszt még nem önálló tantárgy. MÉG nem. De talán csak idő kérdése, mintha már dolgoznának rajta. "Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a  Holokauszt Emlékközponttal és az izraeli Yad Vashem…..
Bélapáti Béla 2009.08.29 12:55:12
@Gunther: sőt, már akkoriban is kedves népszokásnak számított a zsidók írtása, szóval már csak zsidó szempontból sem egyedi a holokauszt...
Bélapáti Béla 2009.08.29 12:57:25
@Hellscream: még egy, a németek hogyan akarták bántani azt, aki más országba menekül? Olyan szinten nyomod a legundorítóbb rasszista dumát és relativizálsz mindent, ami nem a kedves választott népedet érintette, hogy az gyomorforgató. BTW az egyiptomi zsidóírtásnak (Biblia) ugyan az volt a célja mint a holokausztnak, szóval már csak ezért sem egyedi az utóbbi...
Bélapáti Béla 2009.08.29 13:25:42
@Conv: maxiriszpekt
@Hellscream: rasszista faszkalapokkal nem szoktam vitatkozni sem egyik, sem másik oldalról. Ezért a továbbiakban veled sem fogok.