Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Republik of Mancunia

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétközi "félig eldőlést" követően most gyakorlatilag ténylegesen megkerülhet az arany gazdája, bár mi inkább olyan "háromnegyed eldőlést" jósolunk. Greater Manchesterben az év meccsét rendezik - a 4-3-as dráma visszavágója következik -, a Tottenham pedig…..
Van olyan nálunk, hogy "Lyon szurkoló?" Ezen az ágon Manchester United-Real Madrid elődöntő is kialakulhatott volna, csak hogy odadörgöljük a két versenyben lévő alakulat szrukolói, illetve a semlegesek orra alá, és hogy megforgassuk még egyszer a kést a világ két…..
Republik of Mancunia 2010.04.22 12:56:34
Jól indult a mai nap, reggel fél 8-kor Horn Gabi fejtegette a Mokkában az LMP és az SZDSZ közötti összefüggéseket. "Ha valaki elemezgeti a választási eredményeket -ezt csak kevesen szokták megtenni, de egyébként izgalmas játék-, akkor ööö....valami sorsszerű…..
Republik of Mancunia 2010.04.13 18:19:28
@Republik of Mancunia:
Még pár év és amikor bent vannak társadalomba rendesen, jöhet a névváltás. A logo meg a rövidítés marad. Jól megvan tervezve, úgyis mondhatnám, okos!
A Barcelonát két alaptulajdonság jellemzi: a labdabirtoklás, és a letámadás. Ez a kettő persze szorosan összefügg. Labda nélkül borzalmas csapat vagyunk, tulajdonképpen katasztrofális. Éppen ezért, nekünk mindig szükségünk van a labdára – mondta Guardiola a BL-döntő…..
Republik of Mancunia 2010.04.11 13:07:41
Semlegesként néztem tegnap a meccset, így is próbálom értékelni.
Azzal nyert a Barcelona, hogy nekik van egy kiváló csapatjátékuk, van egy edzőjük, és egy játékmesterük.Kb ennyi volt a különbség a két csapat között. Ja hogy a labdarúgás nagyjából ennyiből áll? Akkor ne csodálkozzunk az eredményen. Idén nem sok Real meccset láttam(azt is csak Cé miatt, kíváncsi voltam rá) de egyszerűen nem tudom megérteni hogy a padon ülő edző mit akar és mit csinált egész évben. Egy év alatt nem jött rá hogy a csapatnak Cé-re kell épülnie? (Fergie rájött, nyert is vele 1 BL.-t és 3 PL-t zsinórban) De ez a Real nem Cé-re épült, szinte zavarták egymást a játékosok a pályán. Arról nem beszélve hogy Guti becseréléséig nem volt aki normális passzt adjon akárkinek is. Ez is vicc. ugyan most nem volt Kaka, de az edző nem jött rá 1 év alatt hogy
A: Cé-re kell kihegyezni a támadásokat,. mert ha labdát kap és teret akkor rúg 40 gólt
B: a támadások koordinálása és agya Kaka legyen, ahogy a Milanban és adja a passzokat Cé-nek.
Kb ennyit kellett volna tennie Pellegrininek. Ezt elmulasztotta. (ok tegnap nem volt Kaka)
A barcelona?
Tavalyig azt gondotam Guardiola marha szerencsés hogy van egy ilyen kerete, van egy Messije és egy Xavi,Iniesta középpályája. No de amit idén leművel az szerintem mindenki megsüvegelheti.
Egyrészt a Barca kapta a legkevesebb gólt az európai topligákban (!). Olyan védekezésük van ami szerintem a támadójátéknál is hatékonyabb és eredményesebb ha lehet ilyet mondani. És hiába a csodás támadójáték, a barca a csodás védekezésével és az abból történő hipergyors támadásokkal nyeri a meccseket. Plusz a tavalyi egyféle játékot, Guardiola idén nem először írta át. Az nyílvánvaló hogy Henry nincs olyan formában mint tavaly és Ibra se érti a barca játékot, ezért megoldotta hogy minden Messire épüljön, a válasz rá? 40gól a kis argentíntől, aki feltolt éket is úgy játszik ahogy szinte senki (Maradona tényleg ennyire nem ért hozzá hogy a válogatottban egy nulla?) Guardiola idén lett nálam top edző, mert bizony vannak olyan megoldásai és észrevételei , amely alapján nyugodtan mondható, fejlődött tavaly óta. (bár már a BL döntőn is Messit középre tette, meg is lett az eredménye- bár az első 10percben még nem találták a játékot, addig a United lemosta a barcát, de utána felvették a ritmust és simán beledöngöltek minket a földbe)
Xavi amit a középen csinál az elképesztő, de a real edzőjét is megkérdezném hogy Ő nem vette észre hogy Xavi állandóan üresen van és annak passzol akinek akar? Valahogy azaz érzésem hogy José ezt nem fogja hagyni.
a Barcelona nagyon simán nyerte a meccset, de nem csoda, mert amit már az elején is mondtam van csapatjátékuk, arra a játékosra hegyezik ki a játékot akire kell és megvan hozzá azaz ember is aki irányítja ezt az egészet, és most már mondhatom a padon is van egy olyan, nemcsak a pályán történő irányításra gondolok.
A realnal? Kell egy edző aki felismeri hogy van a keretében egy irányító aki levezényli a meccset (Kaka) és van a keretében egy játékos akire ha kihegyezi az akciókat akkor rúgja neki a gólokat(Cé), és kell egy hatékony csapatvédekezés.
Gratulálok a Barcának, vitán felül a legjobbak pillanatnyilag, de mindig jön valaki aki legyőzi az aktuális legjobbat. Nem tudok nem párhuzamot vonni a 90es évek elejétől, mikor a Cruyff féle "Dream Team" szopatta a világot, majd jött egy nagy taktikus és a csapatával lemosta a Barcát.(Capello féle Milan-4-0)Nos most megint van egy "dream team" és megint jön egy nagy taktikus(José Interje). Meglátjuk mi lesz a vége:)
A franciák lenyomták egymást, végül árcédula került az angol bajnokságra is, a Bayern még nem találkozott komoly ellenféllel, és valószínűleg nem is fog. A VB árnyékában egy olyan Inter-Lyon döntőt vízionálunk, amire már szeptemberben sem fogunk emlékezni. Ferguson alkonya,…..
Republik of Mancunia 2010.04.09 08:50:17
No hazaértem. A helyszínen néztem a meccset és utána ott öntöttem sörbe bánatom. Egyszerűen elfogadhatatlan hogy 3-0után ne jussunk tovább. Az pedig vicc hogy a 20.perctől többet foglalkozott a kispad Rooneyval mimt a meccsel. Szinte minden lépése után kérdezték hogy jól van-e. Komolyan mondom ilyen gyermeteg hibát nem lehet elkövetni. Simán kellett volna akárki mással kezdeni és a végére behozni 10percre ha kell. De Roo nélkül is ütni kellett volna ezt a bayernt, ha nincs a piros 6-1 a vége. A meccs utáni ivászat közbeni eszmecsere végső konkluziója az volt a kintiekkel, hogy végülis nem Roo játszatása, de nem is Rafael játszatása volt a kiesés oka (hiszen Ribery labdához nem ért mellette a meccsen, lehet szidni a kis brazilt, de Ribery egy passzt nem tudott megcsinálni mellette, már csak agyat kell neki beszerezni és megvan 10évre a jobbhátvéd). Szóval a végső konkluzió az volt hogy középen vagyunk picsafüstek. Egy szem Fletcherrel nem lehet. Nem tudom a képernyőn mennyire tűnt fel, de Fletcher annyit futott mint mindenki más összesen, egyszerűen nézni fárasztó volt. De Carrick valamint Gibson (a gólja ellenére) nullák voltak. És ha idevesszük hogy Scholes már nem elég jó, plusz Hargraves sérült 3éve és Ando sem megoldás, így egy dolgot kell tennie Ferginek. Kibaszni mindenkit középről Fletcher kivételével és venni vagy 3 belső középpályást. No meg jó lenne egy csatárt is Rooney mellé, mert vicc hogy 40%osan is inkább ő kezd mint a bolgár.
A hangulat az első félidőben eufórikus volt és Robben góljáig is szenzációs. A gól után kissé beletörődő, mindenki érezte hogy gólt nem nagyon fogunk lőni. A kiesés egyértelműen Fergie-é. Hiszen egy jóval gyengébb csapat ellen estünk ki. Ez pedig egyértelműen Fergie hibája. Annak ellenére igaza van abban hogy Rafael pirosa túlzó volt, hiszen Ribery mint egy fürdős kurva picsogott hogy nem tud továbbmenni, ha mondjuk Müllert állítja meg így Rafa akkor lehet le se fujja a bíró, plusz az első sárgája egy vicc volt, ott ültem a kapu mögötti részen ahol ez történt, egyszerűen nem értettem miért nem fujja le a bíró a faultot. Ok az igaz hogy hülye volt Rafa hogy visszarúgott, na de a bíró és főleg a partjelző ott állt 1méterre és nem jelzett. Mocskos digó.
Viszont hihetetlenek ezek az angolok, a kiesés után 1órával (igaz jó pár korsóval is) már arról beszéltek hogy hogyan nyeri meg a PL-t a csapat. Általában pozitiv vagyok, de egy ilyen kiesés után, meg a trónkövetelő elleni hazai zakó után esélytelennek látom a szitut.
Republik of Mancunia 2010.04.09 10:32:56
@Glory:
East Stand, 234es szektor.
Szinte előttem rúgták fel pumuklit amit persze a bíró nem fújt be, sőt a vége sárga lett Rafaelnek (az jogos volt, de az előzmény:S)
Ma este meglesz a Bajnokok Ligája első két elődöntőse, és bár sokan lefutottnak tekintik mindkét párharcot, az NST meghívott szakértői az esélytelenebbnek tartott csapatok részéről is hihetetlen magabiztossággal nyilatkoznak az esélyekről. Barcelonában az lesz a kérdés, kinél…..
Itt a húsvét, itt a nyúl, szombaton meg Cselszi-Mú - skandálhatnánk a faszipántos rímet, ha nem az Old Traffordon rendeznék a forduló rangadóját. Sok mindenről dönthet a koradélutáni összecsapás, de semmiről sem fog. Szerintünk egy döntetlennel mindenki ellenne egy darabig,…..
A tegnapi orgia után softporn kalandoknak nézünk elébe, melynek csúcsára a Benfica-Liverpool spanking-csörtét vizionáljuk. A Benfica 25 meccse veretlen, a csoportban az Evertont is rútul eltángálta oda-vissza, és bajnoki szezonja is meggyőző – ok, hogy ez nem valami nagy…..
Sajnálhatja mindenki, aki nem semlegesként nézte az európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének londoni bemutatóját. Egyszerűen semmi nem hiányzott a meccsből, a dráma komédiával indult, Almunia révén tragikomédiává változott, a végén pedig a Fabregas kontra Puyol…..
Republik of Mancunia 2010.04.01 19:51:26
@heinrich:
Danke schön:)
"- Egy aktív külpolitikát folytató, kezdeményező Magyarországra van szükség az alkalmazkodó Magyarország helyett - mondta a miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a külképviselet-vezetői értekezleten a Külügyminisztérium vezetése, a nagykövetek és a főkonzulok…..
Lendvai Ildikó után Verebes István is cáfolja Regőczi Miklós szavait, mondhatni teljesen elgurult a faszi gyógyszere. Emlékeztetőül az interjúrészlet: "– Mely médiumok voltak még fontosak Lelovics Ottónak és a pártnak? – A Klubrádió és a Nap-kelte. Lelovics…..
Republik of Mancunia 2010.03.25 08:55:48
@eszkep:
Tudod csak az a "vicces", hogy miközben az egyik oldalról minden ügy címlapon addig a másikról semmi, pl Rákay "kétmillióan vagyunk" Philip kommunikációs cégének szerződései ugyanazok a szisztéma alapján kötettek és futnak mint amik a bkv-nál voltak, vannak. Ha az egyik korrupciós ügy akkor a másik mi? Ja ő egy nemzeti, polgári mittudomén mi, az nem bűn.
Mondom mégegyszer utoljára, nagyon helyes h az ügyek előjönnek, de ezeknek a fele olyan dolog ami egyszerűen benne van és így megy 100 és ezer éve és így is fog továbbmenni mert mindenhol így megy, mondhatnám csak így működik.
amúgy remélem ez az mszp úgy ahogy van eltűnik a süllyesztőben, a fideszre fogok szavazni, mert valami más kell mint ami most van, de ha a kormányalakítás után előjönnek az első ilyen ügyek (mert előfognak, ne legyünk hülyék hogy ők a megtestesült jók) akkor kíváncsi leszek hogy ez a blog mivel fog foglalkozni....
Ezeknél a piszlicsáré ügyeknél sokkal jobban érdekelnek azok ahol az igazi pénzek forognak kockán ami tényleg befolyásol valamit és ahol tényleg csúnya dolgok vannak.....
Pl qvára érdekelne mi megy igazából Sávolyon és Pátyon...kinek az érdekkörébe tapostak bele...
a Daimler megvesztegetési ügy...
Strabag..autópálya..Margit-Híd...4es metró...
Ezek azok a helyek ahol folynak el a pénzek nagytételben...
Mégegyszer mondom akik a nagy pénzeket nyúlják azok röhögnek koktélt szürcsölgetve hogy ezen itt mi diskurálunk....
Republik of Mancunia 2010.03.25 09:12:37
@zero:
Ok igazad van, de amíg a nagyhalak vígan élnek és röhögnek rajtunk hogy egy Verebessel foglalkozunk addig hadd legyek kicsit dühös:)
Még anno Bede jegyezte meg, hogy minél alantasabb a szájkarate egy meccs előtt, annál valószínűbb, hogy nézhetetlen szart vágnak a képünkbe az érintettek. A beszólogatás megvolt oda-vissza, a meccsel kapcsolatban pedig valóban az lenne a meglepetés, ha a mellvédek mögül…..
Tovább folytatódik a hullámvasutazás a táblázat elején, és eközben kezd beállni a végén az a massza, amelyik ki fogja termelni azt a három szomorú csapatot, amelyek augusztustól a Championshipben kergeti a labdát. A forduló tíz meccséből kilencen olyan eredmény született, ami…..
Fincsi kis fordulóval lep meg minket - születésnapunk alkalmából - a Premier League ezen a hétvégén. A MU a jó formában lévő Evertonhoz látogat, az Arsenal a mindig kellemetlen Sunderlandet fogadja, míg a listavezető az egyik újonchoz utazik. Egyik sem tűnik sétagaloppnak. A…..
A spanyol bajnokság következő fordulójában a Barcelona és a Real Madrid is otthon játszik, így mindkettőnek kötelező a győzelem és ugyan különböző okból, de mindkét csapatnak van mit helyrehoznia. Két olyan mérkőzést is tartogat számunkra a forduló, ami nem a bajnoki cím…..
Az ég kék, a fű zöld, Rooneyt meg nem szabad egyedül hagyni. Magas futballtartalmú, elragadtatásra bőven okot adó játéknappal támadt fel 2010-ben a Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntők első részét bátran nevezhetjük maradéktalannak. A Milan és a Manchester United megmutatták azt…..
A vb-selejtezős mellékvágány után újra robog a PL-expressz; ki tudja hol áll meg, kit hogyan talál meg. Engem személy szerint lázas betegen talált, így aztán különösen jól estek azok a levelek, amelyek segítséget ajánlottak a válságkezelésben; mondhatni, létrát…..
Republik of Mancunia 2009.11.23 17:39:29
@Csöncsön:
Ez a Sevillás hasonlatod megint megnevetett:)

A fordulóról, benne a United meccséről:
Nagyon elkalapáltuk az everton, és Darren "Football Genius" Fletcher pedig elképesztő bombagólt rúgott. Ajánlom mindenki figyelmébe, keressetek utána és nézzétek meg.
A sokat szidott középpálya pedig megint megtette a magáét (3gól és 3 gólpassz).

A bajnokság legfontosabb időszaka jön, a chelsea nagyon hasít, de most jön egy arsenal elleni rangadó, így jövőhéten lehet faragni a hátrányból, hiszen az arsenalnak is az a meccs tulajdonképpen az életben maradást jelenti a bajnokí címért való küzdelemben, mert ez a sunderlandi vereség nem jött jól nekik.
Ezen a héten kicsit lassítottak az angol csapatok az európai porondon. A BL-ben például, három alkalommal is gól után kellett középről folytatniuk a játékot, ami azért óriási blama a két héttel ezelőtti produkcióhoz képest. Az öt sikeres kupacsapatból kettőt-kettőt össze is…..
Még meg sem száradtak Jamie O'Hara könnyei, máris újabb forduló Angliában. Szörnyű titkot kell megosztanunk Veletek: nem szeretjük a hétközi fordulókat. Sokszor el is felejti az ember, hogy lesz, aztán megörül, hogy dejóestefociatévében, majd rájön, hogy a csaja nem tud…..
Nem mintha megingott volna a hitünk az angol bajnoksággal szemben, de azért féltünk egy picit, hogy a múlt heti borzalmaknak lesz következménye most is. Szerencsére nem így történt. Igaz, a szombat most is hagyott kívánni valót maga után, de vasárnap azt kaptuk, amit vártunk. A…..
Republik of Mancunia 2008.12.05 13:34:26
Roy Keane edzői munkásságáról.
Az első lépcső sikerült: Átvette a championshipben a kiesés környékén lévő sunderlandet és még abban az évben megnyerte a bajnokságot és feljutatta őket a PL-be.
A második lépcső is sikerült: Újoncként, simán bent maradtak és a Sunderland "hagyományait" figyelembe véve ez nagyon nagy tett.
A harmadik lépcső nem jött össze: Legalábbis az eddigi 14-15forduló alapján nem mondható el a sunderlandről hogy erős középcsapat lenne. Persze zsinórban 3 győzelem és már annak is lenne mondható, mert szoros a mezőny.
Mindenesetre ha végignézzük a 2-3évet amit eltöltött a Sunderlandnél akkor annak a 3/4-e sikertörténet.

ami pedig Roy Keanot mint játékost illeti.
Lassan 10éve történt ez a Haaland eset, de még mindig nem tudják az emberek hogy nem ő miatta hagyta abba a focit Haaland, egy teljesen más sérülés miatt.
Az persze nem vitatható hogy borzasztó belépő volt és szándékos, és megkapta érte a megérdemelt büntetést, de karriert nem tett tönkre.
Ami pedig a pályafutását illeti, nem véletlen hogy ő a KAPITÁNY csupa nagybetűvel. Pedig voltak nagy kapitányok a Unitednál, ideértve Bryan Robsont vagy éppen Cantonát, de a legnagyobb Keano volt.
Nem volt soha a leggyorsabb, nem cselezett soha a legjobban, nem is lőtt a legerősebben, de hogy ő neki volt a legnagyobb szíve mindenki közül ez 100%. Ő a kapitányok kapitánya akinek a győzni akarása , és ennek átvitele a csapattársainak igenis példamutató. De ő sem tökéletes, mint ahogy senki sem.