Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luggeriano

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Szio, Elso korben en is szeretnek gratulalni a blog tartalmahoz, jo az udito valtozatossag a gyakran haszontalan iromanyok kozt :) Ha erdemesnek talalod a kerdesemet akkor lehet masok is esetleg szivesen olvasnak; es ezzel a lenyegre is ternek. Mint kulfoldon dolgozo kivancsiskodom, hogy…..
luggeriano 2008.11.27 16:05:55
"Itthon elképzelhetetlen lenne, hogy egy cégnél a ranglétra leges-legalján kezdd és 27 évesen külföldiként az akcentusod ellenére középvezető legyél."

Jelenleg 27 éves vagyok, mint a példabeli ismerősöd, igazából nem akarnék semmilyen pozicióba rögtön beleugorni csak a végzettségem miatt. Mint említettem, nincs munkahelyi tapasztalatom, munkaviszonyom (jó, 1-2 hónapos kötelező nyári gyakorlatokon voltam vizes-környezetes cégeknél de az nem számit bele) valamennyi tapasztalatom van, hiszen egy kutatóintézetben töltöttem le 3 év gyakorlati részt (terepmunka, labor, papirmunka...) Tehát emiatt sem lenne okom pattogni, a papir nem minden, gyakorlat nélkül nyilván nem is kezdhetesz máshol, mint a ranglétra legalján. Logikusan az elején nem akarom halálrakeresni magamat :-)

"az elején talán tényleg érdemes lenne letagadnod, mert munkatapasztalat nélkül itthon az inkább csak hátrány. Esetleg 1-3 évnyi szakmában eltöltött tapasztalat után, munkahelyváltáskor jól néz majd ki egy CV-ben és hasznodra fog válni."

Nos, tapasztalataim szerint itt az a bibi, hogy a minek tagadjam le, amikor az alap főiskola környezetmérnöki diplomámmal és a nyelvtudásommal túlképzettnek titulálnak :-)))
A szakmában töltött pár év után biztos lehetne váltan, villogni a PhD-vel, de ahhoz előbb be kéne a szakmai keringésbe kerülni. AMi úgy tűnik, jelenleg esélytelen. Más munkakörbe jelentkezve meg sok szakmai tapasztalatot nem szerzel, csak munkaviszonyod lesz végre vhol. (Sarkitott hasonlat! -> Ennyi erővel akár jelentkezhetek a szomszédos megyeszékhely Teszkójába árufeltöltőnek, mert lesz akkor végre valamilyen munkaviszonyom és valamennyi fix pénzem, de ugye szakmailag sokat nem tanulnék bele a területembe...)
Mint mondottam, kapcsolati tőkém meg nem nagyon van, plusz személy szerint nem is tartom fair-nek és etikusnak ezt a sógor-koma-jóbarát dzsentri módit, ami alapján nagyon sokan munkát kapnak.