Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pwee

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kamikaze Race csak rövid munkakerülést biztosít, de úgy gondolom, hogy kipróbálni mindenképpen érdemes. A játék lényege, hogy egy autópályán kell végigmanővereznünk saját kis matchboxunkkal, miközben kerülgetjük a többi autót, buszt és egyéb járművet. Néha át kell…..
Pwee 2009.07.14 15:39:47
@k317h: Nekem is e volt :)
Egy roppant érdekes és szórakoztató öszvér a Get Off My Planet! Műfaját tekintve sci-fi stratégiai lövegtorony, vagy talán lövegtorony stratégiai sci-fi, vagy ezek ismétlés nélküli permutációja. Hogy miért? Mert több műfaj jellemzőit tudhatja magáénak. 2355-ben járunk,…..
Pwee 2009.07.08 17:29:40
@Tiv: A következő próbálkozásra már meglett.
40. hullámra végeztem én is most. A 41-ik már nem tudott elindulni.

A trükk a minél hamarabb elkezdett és minél hamarabb fejlesztett terraformálás, de persze egyensúlyban a lézerekkel és energiával.

Én így kezdtem:
A várost egy sorral a lehetséges leglentebbi kezdés fölé. A város 3 oldalára rakok így csak lézert, a lenti oldalát az oldalsók védik, de ott nincsenek is épületek, csak farmok, amit védeni kell.

2 farm 1 cityupgrade 1 energia 2 bánya 1 lézer 1 kórház.
Utána rögtön 1 bánya 1 energia 1 lézer (nemtom milyen sorrendben, de kb mindegy.) Mindig figyelni az elején, hogy melyik oldalról jön majd az ellenség, és a városnak arra az oldalára rakni.
Utána fokozatosan mindent, de a terraformálás előtt nem érdemes a research plant-et megépíteni, ha gyors terraformálásra gyúrsz, mert úgyis csak akkor lehet azt használni, ha van 8000 pénzed (3000 a plant, 5000 minden fejlesztés).

Szerintem jobban megéri a gyilkolásból pénzt szerezni az elején mint csak bányából. Nekem pl. a 21. wave-re lett meg a terraformálás így 2 uprade-del.

Fontos a városrendezés is, a farmok a legsérülékenyebbek, ezért azokat kell a legbelső körbe, ki kell hagyni nekik a legbelső kört, abba csak farmot és lézert szabad építeni. A lézert azért kell a legbelső körbe, mert akkor a város túloldalára is lő, ha kell, segít a többinek.

A megfelelő energiaháztartás a kulcsa a tornyoknak, nem is igazán a tornyok. Még 3 leggyengébb tornyokkal is elég sokáig el lehet vinni, csak ne fogyjon ki az energiájuk. Persze ha van pénz, fokozatosan eladni és felyette dual-t tenni. A tripla lézer elég rossz mert egyből leszívja az energiát, azt nem érdemes építeni. Én a végén 6 dual lézerrel és 1 orbitális fighterrel nyomtam végig, de volt vagy 7-8 erőművem.
Pwee 2009.07.08 17:32:30
@Tiv: Ja és lila bolygót választottam, de holnap megint lesz munkanap és akkor megpróbálom a zölddel is, azzal biztos nehezebb.
Pwee 2009.07.10 15:21:29
@Tiv: Ma sikerült zölddel is második próbálkozásra.
Tényleg egy kicsit nehezebb, hogy nincs elég pénz, de a research lab-ból egyből a bányászást fejlesztettem ki, és azzal kihúztam a végéig.

Arra jöttem még rá hogy érdemes egy kicsit szétszórni az ágyukat, nem csak a bázis mellé tömöríteni őket, mert akkor kezd durván fogyni az energia, ha több ágyú lő egyszerre, és ha szét vannak szórva akkor hosszabb ideig lövi csak egy őket.

Az viszont szívás hogy hiába van meg a zöld bolygód, a pop limit akkor sem nő gyorsabban, szóval ugyan úgy a 40. wave-re lett meg. Szóval mindenképpen a lilát érdemes kifejleszteni, a zölddel nehezebb.
Régen volt már rendes stratégiai játék a blogon. A Hex Empire se tegnapi darab, de itt eddig nem találkoztam vele. A hatszögekre osztott pályán különböző, valós nevű városok találhatóak (sajnos magyarral nem találkoztam). Kétféle van belőlük: a kikötővárosokon keresztül…..
Elkezdem ellapátolni a kommentekben összegyűlt játékokat, kezdésnek az Orbital Decayt. Várvédős játékkal van dolgunk, ahol a vár egy űrhajó, ezt fejlesztgethetjük lézerekkel, szervizdroidokkal és testőrként szolgáló kisebb űrhajókkal, de az egyik ágyúval mi magunk is tudunk…..
Érdekes logikai játék az enDice, amiben dobókockákat kell tologatnunk. Egy kockát annyiszor tolhatunk el, amennyi a rajta levő érték, az érték minden tolásra eggyel csökken. A cél a szaggatott vonalas mezőkre tologatni a kockákat, de úgy, hogy minden szám elfogyjon róluk.…..
Tamásnak köszönhetjük a Shore Siege linkjét. „Védekezős játék, de végre nem TD” – írja. „Zátonyra futott kalózhajónkat kell megvédeni mindenféle szörnytől. A buborékokat rozsdás szöggel, a madarakat kalitkával lehet leküzdeni, és így tovább. Sajnos…..