Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fasciata

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
fasciata 2015.06.13 02:04:44
@Luna87: Tanár vagyok. De voltam orvoslátogató (akkor a mostani fizetésem négyszeresét kerestem), gyári munkás (légszűrőbetéteket gyártottunk, egy 1mx 1mes munkahelyen ácsorogtam egész nap, ugyan azt a mozdulatot ismételve 5000x naponta, nyáron 38 fok volt a csarnokvan, télen csak 12, és szívtuk az üvegszálas betétekből szálló port folyamatosan), meg bringás futár is (budapesti forgalom, szmog, télen fagy, ősszel-tavasszal eső, nyáron kánikula, másfél év alatt háromszor gázoltak el, és mindíg az autós volt a hibás a rendőrök szerint is ), és eladó is egy sportboltban (ahol volt, hogy a műszak végén közölte a főnökünk:éjszakára maradni kell leltározni).
Eddig ez (a tanárság) a leg nehezebb.
Higgye el.
Napi tíz órát dolgozik?
Szeretnék én is csak annyit.
Meg azt is, hogy a gyerekeimet ne csak aludni lássam egy héten három-négy nap.
Meg az is jó lene, ha a szemléltetőeszközöket nem otthonról kéne behordanom a munkahelyemre.... meg sok minden jó lenne. Az is, ha a munkaidő-elszámolásomba nem kellene behazudnom, hogy csak 32 órát töltök egy héten az iskolában a munkámmal. De ha a valóságot írom be, visszaadják azzal, hogy ezt nem lehet. Higgye el, kipróbáltam.
De úgysem hiszi el, úgyhogy mindegy is.
Mi küzdünk tovább egyszerre 20 - 30 olyan gyerekkel, akik közül a szülő odahaza egyet se tud megnevelni, de tőlünk elvárná. Olyannal, akinek ha megmondják mit ne csináljon, csakazért is azt csinálja. Aztán ha megsérül/más sérül miatta, a felelősség a miénk.
Sebaj, nekünk könnyebb.
Tessék mondani, a fogorvos, vagy a sebész szakmájához is ennyire tetszik érteni? Vagy csak a pedagógusszakmához ért ennyire mindenki ebben az országban?
Tudja, mikor szalag mellet dolgoztam, a 9 óra az általában 9 óra volt. Ha nem, akkor kifizették a különbséget.... nem javítottam éjszaka dolgozatot, nem jött hétvégén rinyálni szülő a lákásomra, hogy Pistike miért bukik matekból, ha nyolcadikos létére néha már tud összeadni meg kivonni is. Nem hívott szülő telefonon este 10 órakor, meg reggel hatkor se, mikor épp a wc-n ültem.
Sőt, ballagási tabló, meg más marhaság után se kellett a saját pénzemen telefonálgatni, meg autózni.
De nyílván igaza van. Mindenkinek sokkal nehezebb, a tanárok meg csak rinyálnak. Nevetséges amit produkál egyik - másik!

Az lenne a legjobb , ha maguk - akiknek sokkal nehezebb - otthon csücsülnének a gyerekeikkel, és tanítanák őket helyettünk.
Úgyis jobban értenek mindenhez.
Hogy akkor miért tanítok? Biztos mert csak hazudom az egészet.
Vagy, mert jó látni mikor sikerül valakinek valamit megtanítani. Jó látni, ha Pistike az én hatásomra dönt úgy, hogy gyógyszerész, orvos, vagy matematikus lesz.
Amit persze heti 1200 óra láblógatással és semmittevéssel érek/érünk el.
Gondolom Ön már úgy született, hogy írni - olvasni is tudott, dolga a tanároknak csak annyi lehetett, hogy kiengedték szünetben.
fasciata 2015.06.13 02:12:34
@Kócos 52: ,, A tanárok szombat, vasárnap is dolgoznak?''
Az Ön tudomása szerint nem.
DE!
Mit tetszik gondolni, az évnyitók, évzárók, családinapok, osztálykirándulások,és sok esetben a továbbképzések mikor vannak? Arról nem beszélve, mikorreggel hétkor a tanár már ügyel az iskolában, de este kilenckor még fogadóÓRÁN (nem napon, estén, éjszakán-órán) még az iskolában van.....