Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy-Papa

158 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt (kisszámú) követőm, Ma (2022. április 4-én) nem hazánk felszabadulását ünnepeljük.... Az eredményeket látva úgy érzem, hogy bár lenne mit, de én itt már nem sokat tehetek. Ég veletek, sok sikert, kitartást.   (ez talán, részben szolgál némi tanulsággal, de OV negyedik 2/3-os győzelme…..
Demokrácia Rt. Szavazók (mix) 2021.08.24 13:16:01
Nos, ha bárki kételkedne, hogy ezt a jelenlegi rendszert (egy ember - egy szavazat; és mindenkié ugyanannyit ér) meg kell reformálni, akkor itt egy mix, új és korábbi videókból. Sokat biztosan ismertek már, de most aktuálisan a Telex Covid videója vágta ki a biztosítékot nálam. Pontosabban az abban…..
és amit ebből leszűrhetünk ;) Mindenhol találhatunk olyat ami tanulsággal szolgál. A minap néztem a Partizán adását Hodász Andrással  Amik megragadtak: - a (Katolikus) Egyház is felfogható/értelmezhető úgy mint egy cég. (Tehát akár a demokrácia, a demokratikus berendezkedés is...) - Amikor a…..
Nemrég olvastam ezt a cikket, ami a "röviden a matematikailag optimális megoldás a közjavak demokratikus finanszírozására" elvéről szól. A cikk is említi, hogy használták ezt politikai célok esetében is, illetve (a cikket megjelentető céghez közelebb álló) projekt finanszírozáshoz is. Mivel a cikk…..
Sajnos még nem pörgött fel ez a téma (fórum, stb.) annyira, mint szeretném, igaz több energiát is kellene rászánnom, mea culpa, igyexem... Pár emberrel azért beszéltem erről, és többször elhangzott, hogy "de hát az egy ember, egy szavazat a demokrácia alapja/kulcsa!" Egyrészt ugye ezt leginkább…..
Olvastam ma egy blogbejegyzést aminek az volt a témája, hogy vajon jól döntünk-e, amikor a "földi javakat" hajtjuk, vagy érdemesebb nemesb' cselekedetekkel jobbá tenni a Világot? Alaphangon természetesen érdemes, de a módszertanban (is) vannak komoly vélemény különbségek. Érdemes a blogbejegyzést és…..
Demokrácia Rt. Korlátok 2021.01.04 16:53:46
Kicsit lassan kezd beindulni ez a blog, de azért 2020-ban sok minden volt, ami nem csak fontos, de sürgős is volt. Így ez egy kicsit csúszott. De, ahogy a MÁV-nál mondják, ami nem pontos, az késik. Szóval. Beszéltem azért pár emberrel erről a demokrácia-izéről. Én ugye toltam, hogy jobb lenne…..
Demokrácia Rt. Anonim programok?.. 2020.10.27 13:22:59
Most olvastam a Kiszamalo blogon egy hozzászólásban, és egész jó ötletnek tartom: "A jelenlegi kormányt szó szerint agymosottak szavazzák meg. Személyes ismerősi körömben is vannak ilyen emberek, ezért tudom, konkrétan MINDENT elhisznek a kormány által irányított TV-ből. Probléma még, hogy a…..
Nem akarom túllihegni, de az indexes balhé nekem azt a pontot jelentette, ami után én már nem akarok itt lenni. Gondoltam, átviszem az egész blogot máshova, ami meg is történt, de az export/import nem ment, kézzel meg nincs kedvem átpakolni mindent. Sőt, elolvasgattam a korábbi bejegyzéseket, és…..
Ass blaster Az utolsó bástya 2019.12.12 20:37:31
Egy Churchilli anekdotával kezdeném.  Valamikor a háború alatt az egyik brit parlamenti képviselő felvetette hogy az összes kultúrára fordított költségvetési pénzt tegyék át a hadiiparba.  Churchill válaszolt: "Ok de akkor miért harcolunk?"  Felháborodott a művészvilág tüntetnek a színészek. A…..
Azt mondja a gyerekem (az egyik, nem fontos most, hogy melyik a háromból), hogy "nem akarok milliomos lenni, és nem dolgozni, csak otthon ülni egész nap" Miután kiröhögtem magam (magamban, diszkréten), nézzük milyen is egy unalmas élet. Mondjuk ez az év (2019) (több helyen technikai okokból…..
Hello, Ez itt az első bejegyzés, és később vagy törölni fogom, vagy módosítom ;) Csak azért írom le, hogy egyrészt elkezdődjön valahogy, másrészt, hogy egy helyen gyűljön az anyag :) Szóval: A demokráciának több, szemmel látható hiányossága van. Jogos a felvetés, hogy bízzuk szakértőkre a…..
Ass blaster Belegondoltál már? 2019.08.02 23:11:11
Régen írtam már posztot, és most megint egy kényes témáról fogok vitát nyitni.  A határon túli magyarokról. Meg az itthoni magyarok nacionalizmusáról.  Képzeljük el a következőt. Te kedves olvasó este álomra hajtod a fejed valahol Magyarországon. Majd amikor másnap felébredsz akkor döbbenten veszed…..
Nagy-Papa 2019.08.22 22:06:59
@MAXVAL bircaman közíró:
Gondold újra... :) Csak téged idéztelek.
De az is elég lenne, ha elismernéd, hogy ez nem jött össze. Vagy az nem rendszer (NER) kompatibilis? :D
Tényleg jobb lenne leállni most, ebből már nem jössz ki jól.
Vagy felajánlasz egy döntetlent, kedves Fekete Lovag? ;)
Nagy-Papa 2019.08.23 09:48:32
@MAXVAL bircaman közíró:
Jól van Fekete Lovag, küzdj csak. Amilyen szorgalmas troll vagy, még biztos találkozunk. De most megyek, vár Camelot.
www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU
:D :D :D
Nagy-Papa 2019.08.23 10:47:37
@MAXVAL bircaman közíró:
:D :D :D :D :D :D
:D :P :D :P
....
Régóta (évtizedek...) sales-ezek (élek értékesítésből). És még mindig elkövetem azt a hibát, hogy hajlamos vagyok azt hinni, hogy emberekre hatnak az észérvek. Nem hatnak. Egyáltalán nem. Az emberek jobb szeretnek (sőt, foggal körömmel ragaszkodnak) a saját kis álomvilágukban élni. Úgyhogy hagynom…..
Hamarosan: a világ leginkább modernizált és leghosszabb szívócsatornával rendelkező repülőgépe. Ez utóbbinak egy része látható kívülről a képkivágáson. A találgatás ezúttal szabad a kommentekben! A netes képkereső nem segít, a helyes válasz a sorozat kezdetekor kerül megadásra a kommentekben!…..
A korai lopakodókról szóló sorozat 2. része foglalkozik az F-117-esig vezető úttal, és számos, meg nem valósult tervezettel az ATB, ATF, ATA, A/F-X programokból. Az első rész ITT.   DARPA: XST A következő „lopakodó” programot ezúttal már a DARPA bonyolította le, Experimental Survivable Testbed…..
Nagy-Papa 2019.06.08 23:27:21
@Maga Lenin: Azért ha meggondoltad akkor jelezd majd, szerintem lennénk azért páran (akár rá is kérdezhetsz, ki támogatná, persze amíg nem kell fizetni addig többen jelentkeznek, de azért lenne egy kb. szám). Én az Aranysast szoktam venni, de az a kanyarban sincs a te cikkeidhez (pedig nem szeretek szembe dícsérni..). Vagy esetleg arra csinálhatnál egy felmérést, ötletbörzét, hogy kinek mi a véleménye, ötlete ez ügyben. Értéket állítasz elő, és én (is) támogatom az ilyet, mert szeretném még sokáig olvasgatni ;)
Van egy mondás: "Mindenki a mennyországba akar jutni, de senki se akar meghalni..." Ha nem akarunk ennyire drasztikusak lenni, nézzük mit akarnak úgy általában az emberek? Nem túl sokat dolgozni, de elég jól keresni. Akkor kelhess reggel amikor akarsz, azt csinálhasd napközben amit akarsz (oké,…..
Aki nem schengeni országba utazik Lisztferihegyről, egy ideje már megúszhatja a karámozást. Nem kell bokáig az esővízben gázolni, nem kell küzdeni a széllel, sem pedig ácsorogni a vizesblokk nélküli hodályban fél órán  át. Akkor ez már maga a csoda, nem? Hát, annyira nem. Volt szerencsénk már…..
Alig két hónap maradt a Brexitig. Persze csak ha lesz, és ha nem halasztják el. Most épp még "minden lehetséges". De ki mer fogadni velem, hogy no-deal Brexit lesz a vége? ;) (hozzászólásban lehet jelentkezni) És hogy miért gondolom ezt? Nos, nem feltétlen gondoltam mindig így, de egyre inkább…..
Ahogy (néhai) A. Józsi bá' mondta: "Teccettek volna forradalmat csináni!" Teszem hozzá: Vagy elhúzni a f@szba'!  OK, nem túl szofisztikált ez így, agyaltam is rajta, hogy majd megírom okosan. De aztán ez maradt. Ami ma (kb. ezer éve...), megy "kishazánkba' " az úgy látom fog még menni egy…..
Előrebocsátom hogy gyengébb idegzetűek ne olvassák ezt a posztot.  Tudják-e a tisztelt olvasók hogy a háziállatok megölésének hányféle módja van? Kezdjük a baromfikkal. A csirkének hátrafeszítjük a fejét és elnyiszáljuk a nyakát. A vért a földre vagy tálba folyatjuk későbbi fogyasztás céljából.…..
Nagy-Papa 2018.11.13 18:45:05
@Öreg tölgy: Dehogy érted. Ahhoz gondolkodni kellene, az meg itt nem divat, ahogy látom..
Nagy-Papa 2018.11.13 18:50:44
@diggerdriver: Ja, ha csak a saját mocskotokban akartok hemperegni, akkor bocs, hogy megzavartalak.
De az tényleg nevetséges, hogy te Oroszországot állítod be, mint az erkölcs és emberi tartás magas szintjét. Ha már háborús videókkal spékelted meg a bejegyzést, megnéznél néhányat a SZÚ (és oroszok) II. VH-s cselekedetiről is. Vagy azt is csak a "ballib" média terjeszti?
Megint következetlen vagy, mert engem vádolsz azzal, hogy bármit is mantrázok, aztán te nyomod szó szerint, csak te a NER kompatibilis média dumáját.
Vagy próbálj érdemben válaszolni, ne ezzel a lesajnáló stílussal, és mond már el, hogy miért nem igaz az amit a M.o-i (fél-, puha-) diktatúráról írtam.
Ja, akkor most kellene valami érdemit válaszolni, de az nem megy.
Akkor csak szólj be még egyet, igyál egy sört, és érezd magad menőnek. Ez maradt :D
Kezdjük azzal, hogy leszarom ha lehazaárulóznak. Anno én azt tanultam, ne csak azt nézd, hogy mit mondanak, hanem azt is, hogy ki mondja. Ettől a qurva NagyMagyarkodástól meg amúgy is tele a tököm. Lehet szeretni a hazát (sőt), de aki mindenáron azt mutogatja, hogy ő mennyire, rendszerint az…..
Ass blaster Nehéz kérdés 2018.05.06 11:47:21
Nem szoktam távol tartani magam a politikától, szívesen írok politikai posztokat. Arra mindig ügyelek hogy valahova középre pozicionáljam magam ami sikerül is mert általában az egyik oldalnak sima libsibolsi vagyok a másik oldalnak fidesznyik. Ennél pontosabb visszajelzés nem kell ahhoz hogy tudjam…..
Nagy-Papa 2018.05.09 22:44:53
@Konni: Elhinném, mert hiszékeny vagyok, de van tapasztalatom is, hogy ki mikor "füllent". Ha érdekelne az már kiderült volna.
De tudod mit, segítek:
www.libri.hu/konyv/Hogyan-ertheted-meg-a-kozgazdasagtant-1-ora-alatt-5.html
Jó éjt!
Nagy-Papa 2018.05.10 10:53:46
@Konni: Na látod, ez a baj. Azt várod, hogy valaki vegye meg a könyvet, olvassa el, értelmezze, és mondja el neked két mondatban a lényeget, mert többre nem vagy képes/hajlandó. Ez nem működik.
Ezért nem jutsz előrébb. A tudásnak ára van, aki nem fizeti meg az tudatlan marad, annak minden következményével együtt.
Lehet szidni azt aki az eszével keresi a pénzét, de az is csak azt mutatja, hogy hol tartasz.
Ennyi.
Nagy-Papa 2018.05.10 13:31:47
@Konni: Annyira hülye vagy, hogy azt se veszed észre mennyire hülye vagy... :D
Ha már keresztény Magyarországot emlegetünk (igen, most lehet röhögni), akkor egy kis rész a Bibliából, pontosabban Karinthy-féle átiratában (ami nem kevésbé reális..) (Idemásolom, mert úgysem nyitjátok meg: Karinthy szerint Jézus Harmadnapi feltámadása  után  elindul Jeruzsálem felé azoknak élén,…..
(politika!) Akkor most érdemes tépnem magam? Azt hiszem nem. Aki eddig nem jött rá, hogy mi és mennyire sz@r M.o-on, az már nem fog. Legfeljebb majd rádöbbenni. Az is valami. Én a magam részéről próbáltam tenni, de akkora közöny, és belesz@rás mellett, ami ott folyik, nem éreztem úgy, hogy…..