Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kishalas

24 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szemmel akarjuk tartani a frissen megkaparintott csomagot, a kormány is megteszi azt, amit a csomagtartóra bíznánk máskor. De vajon mi lehet benne, talán a téli kabát egyenesen a patyolatból? (huh, egyáltalán van még olyan, hogy patyolat?:) ..
A szokásosnál is rövidebb bejegyzés lesz, éppen csak egy gondolat. Olvasom a magyar sajtóban az új kormányzati szerkezetre adott reakciókat. A Magyar Nemzet publicistája el van ragadtatva ettől a mérhetetlen bölcsességtől, egy szemernyi kétsége sincs, hogy igazán jól kormányozni…..
SOHARÓZA A nagy regeneráció 2010.01.26 15:13:00
Részletek a Kultúra.hu beszámolójából a Cseh Tamás estről. Egy, ami rólunk szól, bár kicsit "különleges" a mondatszerkezete, és egy, ami "különlegesen" vicces:"A SohaRóza Kórus fiatal énekesei felfrissítik az estét, különleges megjelenésükkel és…..
SOHARÓZA Cseh Tamás a fedélzeten 2010.01.25 09:57:00
/fotó: Kurucz Árpád - Népszabadság/ A Bárkában emlékeztek a művészre Január 22-én, a magyar kultúra napján lett volna 67 éves Cseh Tamás. Barátai, zenésztársai, tisztelői a Bárka Színházban emlékeztek a társulat tagjára.  Jó sokan. NÉPSZABADSÁG CIKK..
Hogyan képzeli el egy opera közönségét? Konszolidált öregurak szarukeretes szemüvegben, dauerolt hajú idős hölgyek retiküllel? Esetleg néhány unatkozó középiskolás, akiket odakényszerített az iskolai színházbérlet? Nos, az első magyar szlengblog-opera, a Mindenütt jó kicsit…..
SOHARÓZA MI KÖZÖM CSEHTAMÁSHOZ? 2010.01.22 15:03:00
/írta: Cserne Klári - kórustag/ mi közöm nekem egyáltalán ehhez a Cseh Tamáshoz,  milyen jó ez a Cseh Tamás, hogy utálom a Cseh Tamást, meg hogy hogy a francba csinálja ezt a Cseh Tamás,  meg hogy úgy unom már a Cseh Tamást, meg hogy bármeddig hallgatnám ezt a Cseh…..
SOHARÓZA A NAGY SÁRGA GONG 2010.01.22 14:37:00
A nagy sárga gong című Cseh-Másik-Bereményi Géza dalba (Levél nővéremnek II./1994) beleszerelmesedtünk, nincs mese. Hallgattuk közösen, sírtunk rajta, érteni véltük, mégse értettük - legalábbis a hangmagasságokat egyáltalán nem, na az tuti -, a szubjektív megfejtések…..
SOHARÓZA Újra Éhség 2010.01.05 12:07:00
/írta: Madaras Sándor - kórustag/Adott egy darab - vagyis azt hisszük, hogy adott. Változik az is, ahogy mi változunk. Adott egy másik tér, egy másik közeg, ahol ismét belebújhatunk egy ismerős zenébe, ami a miénk. Megint megmutathatjuk. Akik lemaradtak és akik ott voltak de nem…..
 fotó - Kovács MarciSZTOJANOV Georgi: ÉHSÉGMaking New Waves FesztiválTRAFÓ2009. december 10. csütörtök 19hVidám mese a bűnbeesés előtti semmiről 5 zenészre, 15 hangszerre, 3 szereplőre, hangra, videóra, hálózati közvetítésre, élő elektronikára. Hovatovább 30…..
  fotó - Spilák Zsuzsanna..
SOHARÓZA Szleng vagy nem szleng? 2009.10.11 20:42:00
Gyakran jutott eszembe az előadás előkészületei alatt, hogy vajon más dolog született-e volna, ha, tegyük fel, nem a szlenghez nyúlunk, hanem egy sosemvolt halandzsa nyelvhez. A nonszensz versek jutottak eszembe, mert mindig is szerettem, ahogy teljes meggyőződéssel el lehet mondani egy…..
  Index videó - Csicskul a magyar kultúra   KultúrPart - interjú Göttinger Pál rendezővel  Hirado.hu - Különleges helyszínen mutatják be az első magyar szlengoperát  Origo kritika - Bátor, de nem elég bunkó - a Szlengblog-operán jártunk Fehér Elephánt…..
Hol máshol. Aki már találkozott a Felületi Feszültséggel, az zsigereiben érezheti: a Malomtó melletti romos ál-Törökfürdő kupolája a tökéletes sipka, amit e muzsika fejébe húzhatunk.Van ugyanis remek mézédes visszhang, mely megdúsítja L E V  E   G   …..
kishalas 2009.10.07 14:14:21
@Adazka: sziasztok! megtisztelő a kérdés. sajnos mostanában nem tudunk bővülni, mert elég sokan vagyunk már így is, de ha megadjátok az e-mail címeteket, meg mondtok picit többet magatokról, pl. milyen szólamban énekeltek, mi a zenei hátteretek, stb., akkor szívesen megkeresünk, ha valamiért mégis lenne kapunyitás. köszi még egyszer! halasdóri
Innen letölthető a Mindenütt jó című előadásunk szövegkönyve, melyet Juhász Kristóf kreált Nyelvész Józsi szlengblogja alapján. Továbbá a nóták nagyjáboli kottái. Rajság!PLACCC SZÖVEGKÖNYVPLACCC KOTTAFÜZET..
Nehéz fogalom ez: a kórusimpró.Azt mindenki tudja, mi az a kórus és hogy mi az az improvizáció. A kórusimpró valahogy mégse ennek a kettőnek az ötvözete, hanem valami más, amire pont nincs megfelelő szó.Ezért itt egy kis magyarázat arra, hogy a Placcc fesztiválos Mindenütt jó…..
Most pedig elhúzunk a Bárka Kikötő által szervezett fesztiválra, amely nagy kihívás nekünk, rövid történelmünk alatt még egyszer se csináltunk olyat, hogy 5 napon át éjt nappallá téve, hippi módra dolgozunk valami kis "ügyleten" egy faluban, majd utána elő is adjuk…..
     HÁZI ZENESZERZŐNK, SZTOJANOV GEORGI DIPLOMAKONCERTJE:   2009. ÁPRILIS 26. VASÁRNAP, 19:00 ZENEAKADÉMIA NAGYTEREM   Fellép a misztikus formátumú Halastó, az álomhangú Városminor és a forrásban lévő Soharóza.   Gyertek már el! (A belépés…..
SOHARÓZA FOOTER cikk by EveCarrot 2009.04.14 16:20:00
  „Egy új világban vagy. Egy új játék főszereplője. Menj be a sötét terembe, és keress helyet magadnak a ledlámpa segítségével. Választhatsz: párnára ülsz és az epicentrumban ér téged az élmény, vagy székről, kívülről tekintesz le az eseményekre. Az utánad…..
 Nyisd tágra a kopoltyút!   2009. március 31., kedd 10:57 Alternatív kórus előadás színhelye volt a MU színház emeletén található Szputnyik Hajózási Társaság fülledt terme este. Nem a „Túrót eszik a…..
Improvizációs kórusmuzsika a Soharózától   Egy LED-lámpával nézegetem a műsorfüzetet a MU Színház kis termében, előttem a félhomályban szorosan összezárva, körben áll a Soharóza* kórus.   Egyszer csak történik valami: a teret betölti a hang. Pedig csak…..
időpont: 2009. március 21. szombat és 29. vasárnap, 18h helyszín: MU színház, 1117 Bp. Kőrösy József u. 17. Kísérleti énekegyüttes, akik megpróbálják felforralni a kórusfogalmat; már fél évszazada FORR A VILÁG, itt az ideje, hogy a híres magyar kórusmuzsika molekulái…..
 SOHARÓZA           Kórusimpró-performansz           /Kis/Halastókórus         MU       Már belépni is jó: ledlámpácskák…..
SOHARÓZA Ki az a Soha Róza? 2009.01.24 12:38:00
  Soharóza… Soharóza… ha megízlelgeted a szót, önmagától ráfekszik a nyelvedre, kisimítja a szájpadlás ráncait, simulékonyan csúszik ki a fogak között, a résnyire nyitott ajkakon át. Van egy lejtése, egy gyöngéd dinamikája, nem? Na, mi is pont ezt éreztük,…..
SOHARÓZA Mi az a Soharóza? 2009.01.24 00:43:00
A Bérháztörténetek 0.1-ben már találkozhattak a SZPUTNYIK életében megjelenő kórussal, akik  a későbbiekben is intenzíven részt fognak venni az alkotómunkában. Itt szeretnénk jelt adni megalakulásunkról, indulásunkról és első munkáinkról. Mi vagyunk a SOHARÓZA.…..