Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alphanumericus

12 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen világosan megfigyelhetők a Bokrosos és a Habsburgos MDF-kampányvideók utolsó másodperceiben, ahogy Dávid Ibolya mögött bambulnak.   ..
No és az utóbbi miért nem fizet ingatlanadót? Jó dolog lenne ez az ingatlanadó, ha mindenkire egyformán lenne érvényes, ha követhető lenne, milyen kommunális beruházásokat hajtanak belőle végre a saját lakóterületünkön, és a egyazon mozdulattal az illetéknek nevezett adónemet…..
És ha a repüléshez hülye pilóta vinné őket Brüsszelbe?És ha amatőr fogorvos tömné a fogukat?És ha...?Persze, ezek csak hülye kérdések. ..
Több mint kínos, hogy nincsenek átfogó vizsgálatok arra nézve például, hogy alakul a közlekedésnek betudható krónikus légzőszervi megbetegedések aránya Budapesten a kisgyermekek körében. Talán attól tartanak, kellemetlen eredményeket kapunk? Vagy esetleg arról van szó, hogy az…..
Megengedheti-e magának bárki is, hogy ne legyen keresés-mező a honlapján? Úgy tűnik, hazánk legfőbb népképviseleti és törvényhozó testülete igen...
alphanumericus 2009.05.25 16:28:08
@uccaszoc: bevallom, van egy két kulcsszó a tarsolyomban... :)))
A releváns cikk a 2. oldalon4. oldalCímlap (a legtriviálisabb, a cikk a drámai Mit vétett Erzsébetváros? címet kapta, amivel bizony egyértelművé válik, hogy az egész nyomorult kerület együtt szenved a méltatlanul meghurcult Jaguár-gyűjtővel)...
 A hetedik kerület az áron alul eladott épületekkel, ledózerolt régi házakkal, és a helyükbe felhúzott igénytelen panelekkel betonozta be magát az építészeti közbeszédbe, úgyhogy amikor a Dob utcában megpillantottam a sárga és fehér falanszter, akkor egyből páradús…..
A NY Times mai címlapjától volt ismét hangos a magyar média. Ám kiderült, hogy felesleges volt a nagy aggodalom, a nagy múltú amerikai napilap ugyanis az évtizedek óta tartó Lazio-Róma ellentétekről beszélt, és nem a magyarországi romaellenességről. (A képre kattintva látszik,…..
Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik, mert több milliárd forint került az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez az előző menedzsment idején. Az új vezérigazgató, Mártha Imre szerint csontvázak dőltek ki a szekrényből, elődjét, Kocsis Istvánt félrevezethették.…..
Egy rakás Homár-olvasónak támadt Budapest-Bukarest-érzése amiatt az apróság miatt, hogy a Google Calendar március 15-ét az 56-os forradalom kirobbanásának napjaként ünnepli. Na bumm, mondta volna erre Szabó bácsi.  ..
Hah, mindenki oly izgatott. Találgatások folynak. És az egész olyan váratlan! Az MDF vezérkarát a legegzotikusabb helyeken és pillanatokban érte a megdöbbentő hír. Tán Bokros lesz a listavezető. Ami roppant izgalmas felvetés Dávid Ibolya szerint.Félretéve azt a kényszeresen…..
Bokros Lajos MDF-es áljelölése van annyira szórakoztató hír, hogy gravitációs ereje további remekműveket rántson a rivaldafénybe, ha szabad ilyen fantasztikus hülyeséggel villantanunk. Olyat mi legalábbis még nem pipáltunk, hogy valaki egyenesen a szállodai medence mellett ragadjon…..
Az Európa Tanács régi csont. Közkeletű, hogy egyik legfontosabb vívmánya az emberi jogok feletti őrködés, hiszen ő működteti az Emberi Jogok Európai Bíróságát, ami az Emberi Jogok Európai Egyezményének betartását felügyeli. Ez az a bizonyos strasbourgi bíróság, amiről…..
Hunvald György lehet, hogy jó és emberséges vezető, de, hogy akkora rablóvezér, mint Rinaldo Rinaldini, az biztos. Most éppen hívei szervezkednek, hogy kiszabadítsák, börtönéből, akár egy új Táncsics Mihályt. Mármost számomra az volna a legnagyobb kérdés, hogy miféle érdek…..
Az 500 tonna aranyról szóló dokumentumok eredetiek, a búvárhajóbalesetben lesérült CIA-ezredes azonban nem tudott szállítani az FTC szürke eminenciása szerint.>>> Ez egy hülyeség, Wanta megbolondult, soha nem volt semmi közöm a KGB-hez ..
Ha minden igaz, a Google törleszti a magyar felhasználók felé eddigi legnagyobb adósságát. A GOS blog szerint hamarosan 7 új nyelvvel bővül a Google online fordítóprogramja, a Google Translate. A jó hír pedig, hogy ebbe a körbe - az albán, az észt, a gallego, a máltai, a thai és a…..
alphanumericus 2009.01.31 23:11:22
meszi: angolt tesz angolul nem beszélőknek érthetővé. ennél többet senki más sem fog tenni, ebben biztos lehetsz... egyébként a fordítandó szöveg állatira gyatra, de ennek ellenére teljes mértékben igazad van! jó lenne, ha egy webes fordítóeszköz rendelkezne olyan szolgáltatással, ami az "élőírást", azaz a chatet, rövid emailt stb. is fordítja. Teoretikusan abszolút lehetséges lenne egy spec. lexikonnal dolgozni, ami az ilyen hülyeségeket is tartalmazza, mint az "I saw your profile" webes profil értelemben, vagy tudná, mit tegyen, ha elgépel valaki valamit (remeber, alot, stb.), sőt, akár külön lexikonnal is rendelkezhetne IT-s szövegekre, autóiparra, marketingre, pénzügyre, vagy akár a szex chatre! Ezek közül szerintem sok dolgot képesek lennének megoldani Dativusék és Morfóék már most is, csak hát gondolj bele, mennyi munka...

tutis: telesírom én a te zsebkendődet is, ha nem érted meg, amit mondok, hékás :)

Elsősorban nem a gugli a gond (bár hajaj...), hanem a "híres magyar nobel-díjasaink"-jelenség: itt van a szürkeállomány (még), van közel egy tucat jobbnál jobb nyelvtechnológiai műhely, osztán kőröshegyi lánchíd. Három éve azokat a K&F pályázatokat sem írják ki, amikre ott az ajró a pénztárban. Aztán ha kihúznak a lelkes kutatók, Amerikába, Charles Simonyik lesznek, akkor meg "büszke kis hazánk gyermeke a zúrben". Éééérteeed már?

peca100: nem fordítás ez, igazándiból, hanem (figyelem!) MEGÉRTÉSTÁMOGATÁS...

Nem csinál mást, nem is jó másra, mint arra, hogy ad valami fogalmat a szöveg körül-belüli jelentéséről.

de az hülyén nézne ki, ha így hívnák, a mélyen tisztelt publikum nem venné a lapot, ugye. hiszen az mindent megért... :)
alphanumericus 2009.01.31 23:18:23
@KGyST: nem egészen értem, mi ez a végtelen fásultság, a dögöljön meg a tehened-életérzés? miért rossz neked, ha nem pártkampányra megy a közpénz, hanem kutatás-fejlesztésre?

á, mindegy, hagyd el, nem érdemes...
A tavaly tavaszi Critical Mass: megértem, hogy a fiataloknak a járdán kellett bringázniuk, hiszen az úttesten annyi kerékpáros volt, hogy már nem fértek el többen.További járdahasználók és gyalogosfegyelmezők:Szép, de a járdát foglaló kerékpár.A Margit hídon kutyákat,…..
alphanumericus 2009.01.27 15:22:45
@duct: ebben igazad vagyon. a járdán parkolóknak például roppant hálás vagyok, amikor babakocsit tolva képtelen vagyok megkerülni őket. vagy átemelem a babakocsit gyerekestül, csomagostul (vigyázva, nehogy megkarcolódjon a motorháztető, mert az mégsem járja), vagy kalandozok az úttesten a forgalomban.

biciklis rosszul parkolókkal pedig soha nem volt babakocsis kalandom.
"Az országkáromló Gyurcsány Ferenc útjából elhárult az utolsó akadály is, az általa megvetett magyar nemzeti ereklye árúba bocsátása elől. (...) Sátán, el a Szent Koronától!"  A fenti sorokat többek közt Patrubány Miklós és Vona Gábor jegyzik, akik…..
Magukat megnevezni nem kívánó forrásaim szerint többek között Kapolyi "System Consulting" Lászlóval és Nagy "MSZOSZ" Sándorral vacsorázott hétfő este Bencze József országos rendőrfőkapitány hatodmagával a Németvölgyi úti Jardinette Kertvendéglő föld…..
Domokos László, a parlament költségvetés bizottságának alelnöke megnyugtatóan nyilatkozott az InfoRádión tegnap. A rádiózás történetének egyik leggroteszkebb interjújában mesélte el, hogy "ilyen nehéz gazdasági helyzetben együtt kellett működni a többi párttal".…..