Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xyzu

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a minisztérium alábbi közleményét szó szerint vesszük, akkor a leendő UBER-sofőröknek hivatásos jogosítványt kell váltaniuk, a budapestieknek ezen felül sárga fóliával kell bevonniuk az autójukat, taxamétert kell szerelni bele, és ha ez még nem volna elég, a hagyományos…..
xyzu 2014.11.18 00:42:10
Sziasztok!Szia Karmadealer!Taxis vagyok.Tényleg nem tanultam annyit mint egy orvos.Egy mezei technikumot végeztem.Ahhoz,hogy kiváló szakember legyek még az a 15 év szakmai tapasztalat is kellet.Ez sem sok,de szerintem nem is kevés.Tudom vannak kontárok a szakmában,de én és a közvetlen kollégáim nem vagyunk azok. Én is szeretnék 10 forintért túró rudit venni,de ha a tej meg a csoki többe kerül akkor nem várom el,hogy ilyen olcsó legyen.Ja számoljunk csak egy kicsit:a taxis 100 ft-t kap az ubertől,de mivel címre kell menni,fuvar végén el kell menni egy jó helyre,nyugodtan számolhatunk 50ft/km-rel.30 ft az üzemanyag,10 ft az amortizáció,5ft a javítás,5 ft a kopó alkatr.,km-re vetítve min 15 ft az adó... ez így 65 ft.Tehát kb 15 forint/km-t fizetnék rá.És akkor még direkt nem számoltam:tagdíj sárgítás,vizsga,drosztdíj...Ja,és akkor mit viszek haza?Nincs 10 ft-os túró rudi!Ez egy tökéletes app arra,hogy az amerikai mások nyomorán nevetve bezsebeli a lóvét,a taxis próbál mindenkit becsapni,mert bizony a túró rudi 100 froncsi,az utas meg szörnyűlködik,h miért szakadt az autó,miért bűzlik a taxis pedig még csak 20 órája dolgozik és különben is,valahogy ez mégsem sokkal olcsóbb!Egyébként szerintünk is túl van szabályozva a taxizás,de ennek megvannak az okai,nem mi találtuk ki.Ja és nem vagyunk a fejlődés ellen,egy uberhez hasonló valami akár még jó is lehet,de mindennek meg van az ára és a szabályokat be kell tartani,még egy amerikainak is!Üdv Karesz
autózz! A taxisnak minden mindegy 2009.03.23 16:54:00
Aki nem fél attól, hogy nem tud este elaludni és van még kedve ilyenkor kávézni, annak ajánlja Z az alábbi történetet. A saját készítésű rajzokat pedig különösen kedveljük, persze az eddigi nonpluszultrát ezúttal sem sikerült utolérni. Könnyed, kávé mellő post-ot…..
Többek között a Péter által vázolt szituáció és az állandó dugók miatt a budai Fő utcát ha egy mód van rá, kerülöm. Levélírónk érdekes dologra világított rá: mennyire közhasznú szolgáltatást nyúlt egy taxis. Mert ha elfogy a buszsáv, a jellemző kormos füstfelhő…..