Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisködmön

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a blogok fele a médiatörvény tartalmával foglalkozik, a Zugügyvéd csak a jogszabály elfogadásának körülményeire tér ki. Az alábbi kép (forrás Hírszerző) gyakorlatilag mindent megmagyaráz a jelenlegi törvényalkotási módszerekről, és a parlamenti többséget képviselő…..
Az alábbi levél jogvégzetteknek és a jogszabályt ismerőknek kicsit megmosolyogtató lehet, de a segítőkész válaszokat minden bizonnyal örömmel venné a levélíró.Élettársammal két gyermekünk van. Kapcsolatunk végét járja. Nagyobbik fiúnk áprilisban lesz 5 éves, a kicsi…..
Miközben a büntető jogrendszerünk egyik legmegkérdőjelezhetőbb intézménye az előzetes letartóztatások jelenlegi gyakorlata, és alig lehet alternatív megoldásokat kijárni, mintha a rendörség direkt arra játszana, hogy a házi őrizet miért nem biztonságos megoldás.M. Róbert…..
Vessenek véres hússal etetett kommentelők elé, de egész jól mulattam Gábor, a mosógépszerelő levelezésén Gáborral, az Öntevékeny Ügyféllel. A Homárnak nem nagyon vannak elvei, de ha mégis, akkor az ügyféllel szembeni szélsőséges udvariasságot alapvetőnek tartjuk. De attól…..
A tegnapi gárdaper körüli botrány sajnos túlmutat önmagán. A Zugügyvéd nem érti az illetékesek töketlenkedését, legközelebb a bírót fogják meglincselni, ha nem tetszik az ítélet?A per elnapolása után a teremből kilépők gárdisták sorfala közt tudtak csak távozni, volt az…..
Dark Future vette szemügyre a Déli Áramlat szerződését, ami inkább hasonlít egy szándéknyilatkozatra, mint egy komoly nemzetközi megállapodásra. Kedves Zugügyvéd, mit szólsz ehhez a szerződéshez? Belpolitikától és Orbán Viktor nyilatkozatától függetlenül ez azért…..
Az alábbi történet azokra a klasszikus amerikai filmekre hasonlít, amelyekben  a kisváros helyi seriffje példát statuálva ítélteti el a betolakodó nemkívánatos idegent. Azért ügyvédet mondjuk nem ártott volna fogadni.   Tisztelt Zugügyvéd,   A fiatalkorú fiam…..
A Zugügyvéd újabb történetet kapott az igazságszolgáltatás bugyrairól. Sajnos ez az eset is azt igazolja, miként lehet a büntetőjoggal visszaélni egy üzleti vita során.   Tisztelt Zugügyvéd !      A történetemet egyrészt azért írom le, hogy konkrét…..
Itt az alkalom, hogy a Zugügyvéd olvasói is véleményezzék az új Btk. paragrafusokat. A Zugügyvédnek is a büntetendő testmozdulatok körülírása ragadta meg legjobban a képzeletét. Szia Zugügyvéd,Akkor ezt most mégis hogyan gondolták? Ha azt mondom/írom, hogy "idióta…..
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) jogerősen elveszítette az Orbán Viktor elleni személyiségi jogi perét, szólt a tegnapi hír. A Zugügyvéd ezen nem lepődött meg, egy korábbi cikkében már kifejtette, mekkora ostobaság volt ezt az eljárást megindítani. A hírhez…..
Az alábbi történet egyszerre nyugtalanító és felháborító. A Zugügyvéd hallott már egy-két német vagy osztrák rendőrségi túlkapásról, de ilyen tényszerűen még nem írt le ide senki egy esetet. És az sem vigasztalhat bennünket, hogy nem csak itt korruptak a rendőrök, hanem…..
A Zugügyvéd ilyenkor érzi át a szakma rejtett báját  amikor ilyen és hasonló jogi beadványokat kap. Az mondjuk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a jogi egyetemek után a legjobb jogi képzés a börtönökben folyik. Bár az utóbbi tanfolyamon  résztvevők inkább a…..
Orbán Viktor beperléséről már a Zugügyvéd már foglalkozott ezen az oldalon, és máshol is elég nyersen leírta véleményét.  De úgy látszik mégsincs bocsánat, jobb ötlet híján most egy másik kormánytag is ezzel az eszement ötlettel próbálkozna.Bajnai Gordon…..
Aggályosnak tartotta Sólyom László köztársasági elnök Horn Gyula kitüntetését, amit Gyurcsány Ferenc javasolt a volt miniszterelnök 75. születésnapja alkalmából. Az államfő az Alkotmánybíróságtól várt választ arra, hogy automatikusan ki kell-e tüntetnie azokat, akiket elé…..
A „Ha az APEH egyszer beindul” bejegyzéshez érkezett a következő hozzászólás, amit a Zugügyvéd kiemelt, ennél plasztikusabb leírását egy lefolytatott APEH ellenőrzésnek nem sok helyen lehet megtalálni.  A történet pontosan tükrözi, mire számíthat az, aki…..
kisködmön 2007.04.19 22:21:09
Andika ez szép volt!
Állam bátyánknak van egy elképzelése arról,hogy ezzel az ellenörzési tórtúrával majd jobb adozókat farag ebböl az élhetetlen bandából.Egy
sz@rt!Ez az élhetetlen banda nem azért élhetetlen mert ez jó nekik hanem az általad is leirt törvényi össze-visszaság miatt meg más 1000 ok miatt.Állam bátyánknak van egy másik elképzelése arról,hogy a sok bünti mejd mennyit hoz a konyhára.Nos ebben az országban nem lehet annyi büntit kiszabni ami a legcsekélyebb mértékben is befolyásolni tudná a költségvetést.Aztán majd bejelentik,hogy ennyi renitenst összesen X forintra megbüntettünk.De azt már nem fogják publikálni,hogy ebből mennyit sikerült behajtani.Azt meg végkép nem,hogy mennyibe került cakkli pakli ez az egész irtó hadjárat mert akkor talán az is kiderülne,hogy szinte semmi sem maradt már megint a kasszába.
A Zugügyvédhez közvetlenül érkezett az alábbi, elgondolkodtató levél. h Sajnos az egyetemen is terjedtek pletykák tanárokról, akiknél megvásárolható volt egy-két húzósabb vizsga. Nem is kezelte volna senki pletykaként, ha nem tűnik fel olykor államvizsgán egy-egy magyarul alig…..
Újra egy tipikus ügy érkezett a Zugügyvédhez. Milyen reális jogi lépéseket lehet tenni az építőipari körbetartozások ügyében? Korrumpálható-e egy ügyvéd? Ha igen, miként lehet bizonyítani? Íme a történet egy kis magyar vállalkozói magánvalóságról:Tisztelt Zugügyvéd!…..
kisködmön 2007.04.19 15:23:44
Mi az a shitbox ahova be kell mennem? Valaóban nincsenek alválalkozóim söt nem is voltak.Még aktiv koromban sem!Gyermekeim az Úrban IRÓNIA rémlik valami?Bölcsészet meg olyan távol áll tölem mint Makó vitéz Jeruzselemtől.Van némi nemü végzetségem de az nem a jog platformja.
Andikának az megjegyzései érdekesek (úgy látom Ő az üzenetem után az ironiát is értette)de az egyik mintha cáfolná a másikat.Andika emlitetted az akreditiv számla tervbe vett lehetőségét.Az ötlet mint tv. vagy jogszabály jó (bár eddig sem oldott meg sok mindent,igaz nem is nagyon alkalmazták a magyar gazdaságban).De aztán lentebb ecseteled az ép.ip helyzetét,hogy a pénzért csak megfelelő kockázatot kell válalni.De nem ez a magyar valóság,most ne ecseteljük,hogy mégis mi az oka a nagy kockázat bevállalásnak hanem ezt a kockázat bevállalást helyezzük az akreditiv számla viszonylatába.Andika tudod kifogja elöször megnyitni ezt a számlát?Megmondom az aki a legnagyobb rizit vállalja.Mert jön az édes mázos fővállalkozó és azt mondja nekem mint alválnak"te Szepikém ugye milyen jól kijővink mi egymással,de volna egy újabb nagyberuházás amibe én számitok rád.Viszont nincs per most pénzem a pályázathoz nyissuk már meg azt az akreditivet.Mindketten jóljárunk te is a pénzednél leszel én is és lesz folyamatos munkád."Mire én jó hangosan bolintok,amivel szabad utat nyitottam a pénze eluszásának.A mai ügyben sem úgy kezdödött(gondolom én)hogy első nap lenyulták a lenyulni valatót,hanem az elején minden ment a maga útján.,csak a végén lett nagy gáz.Az új rendszer szerint is először elaltatják az alvált aztán meg lenyúlják.Mert mi magyarok mindig bedölünk egy ocska trükknek,és amig nemtanuljuk meg,hogy az üzlet az kő kemény háború addig ujra és ujra be fogunk dőlni.
A Zugügyvéd meglátogatta azt az új jogi weboldalt, amellyel kapcsolatban a főbíró is nyilatkozott a Népszabadságnak. A portál nyitólapja szerint a Kereskedelmi Határozatok Kritikai Szemléje az első magyar internetes üzleti jogi döntvénytár, amelyet a gyakorló jogászok töltenek…..
A Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai törvényesen, de szakszerűtlenül, a belső szabályokat több ponton megsértve jártak el, amikor felkeresték a Magyar Nemzet című lap két újságíróját otthonukban, és arról faggatták őket, miért jártak Szilvássy György épülőfélben…..
kisködmön 2007.04.16 19:48:48
A Népszabadság szerint pánikreakciónak tartja a tiltott pornófelvételekről tartott hétfői parlamenti szavazás eredményét az egyetlen nemmel voksoló képviselő, Gusztos Péter. Az Országgyűlés 332 igen szavazattal, ellenzéki támogatással fogadta el a büntető törvénykönyv azon…..